Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

USM-resan slut för P03
2018-03-12 12:55
Steg 4 i Malmö RP IF mot Uppsala HK (vinst med 22-30)
Pojkar födda 03 har haft en fantastisk resa under säsongens USM-spel. Men nu i helgen tog tyvärr resan slut i steg 4, nere i Malmö. Laget har under säsongen gjort väldigt stora framsteg både som lag och på individuell nivå. Det har varit ett rent nöje att få vara med dessa killar som en av deras tränare och ledare under den här säsongen.

Till steg 4 tog laget sig vidare via steg 1 som gruppsegrare och via steg 3 som grupptvåa, efter Kristianstad som vi endast förlorade med 3 mål mot. Det laget anses vara ett av Sveriges bästa 03-lag och har tagit sig vidare till steg 5.
I steg 4 placerade vi oss som grupp 3.a efter IFK Malmö och Åhus, i en grupp med fyra stycken lag. Endast gruppettan gick vidare till finalsteget (steg 5) som spelas i Malmö den 20-22 april. 
Vårat lag kom tyvärr inte riktigt upp till sin bästa spelnivå i steg 4, vilket hade behövts i alla tre matcherna. Det beror på många olika små saker, bl a mötte vi förstås tuffare motstånd med både bättre försvarsspel och målvaktsspel än vad vi normalt möter i vårt seriespel på hemmaplan.
Vi fick spela tre jämna matcher som länge stod och vägde, där våra killar inte riktigt har rutinen ännu att spela flera tuffa och jämna matcher på raken, och även orka hålla skärpan uppe hela tiden.

Vi vann en match i helgen mot RP IF med 22-30.
Även om vi vann den matchen så var varken spelare eller ledare riktigt nöjda med insatsen, vi kände att det fanns mer att ge.
Dock hade alla en lång resa i kroppen eftersom vi startade tidigt på morgonen med en tågresa ner till Malmö, och spelade matchen på eftermiddagen. Det var förstås en rimlig förklaring att just den matchen var lite seg, och det var ändå starkt av killarna att kunna vinna utan att vi inte spelade på topp.

I matchen mot Åhus hade alla fått vila efter en god natts sömn på hotell, och alla var riktigt laddade.
Den matchen stod länge och vägde, i halvlek var det likaläge.
I halvlek pratade vi om hur viktigt det var att få en bra start och våga spela vårt spel och hålla oss till vår "gameplan".
Men direkt i andra halvlek blev det precis tvärtom, och Åhus ryckte ifrån med två snabba mål, vilket skulle visa sig vara där vi förlorade matchen. Under hela halvleken hade vi lite uppförsbacke och stolpe ut, istället för stolpe in.
Matchen slutade till slut med en fyramålsvinst till Åhus. 

Inför vår sista match mot IFK Malmö hade vi fortfarande chansen att gå vidare om vi vann med 8 mål och gjorde minst 24 mål. Vi ledare pratade med killarna och förklarade förutsättningarna och försökte få alla att släppa nervositeten och att vi skulle köra på, kämpa för laget och ha kul ihop eftersom vi inte hade något att förlora.
Malmö är ett storvuxet lag med bra skytte och gruppens bästa målvakt. Vi kom överens om att spela 3-2-1 försvar, för att på så sätt även kunna slå om och kontra, eftersom vi behövde vinna med 8 mål.
Malmö var ett bra lag som alla andra i vår grupp, så det blev en tuff nöt att knäcka. Om vi vann matchen  med färre mål än åtta mål skulle Åhus gå vidare till steg 5, så vi fick en stark hejarklack från dem och det var en fantastisk stämning i hallen. 
Vi lyckades bra med vårt försvars- & målvaktsspel.
Vi släppte endast in 15 mål, och matchen lirare blev vår målvakt, Manne Miranda.
Däremot så fungerade inte vårt anfallsspel som det brukar. Malmö som har långa spelare, valde att spela ett defensivt 6-0 försvar, vilket de lyckades bra med. Vi gjorde endast 13 mål, och då vinner man tyvärr inga matcher. Vi vann dock andra halvlek med två mål.

Killarna har kämpat och krigat under hela helgen och under hela vår USM-resa.
Vi fick beröm bl a från Malmös ledare för att vi kämpade i hela matchen mot dem,  trots att vi i slutet av matchen insåg att vi inte kunde gå vidare med tanke på målskillnaden, oavsett om vi vann matchen eller inte. Det är väldigt små marginaler som gör skillnad i dessa jämna matcher, och våra killar har fått mera rutin inför framtiden.
De har även visat att i Uppsala kan vi också spela handboll lika bra som i södra Sverige. Killarna har satt Uppsala på handbollskartan!

Stort TACK killar, ni är GRYMMA! 
//Ledarna

Nyhetsarkiv
USM-resan slut för P032018-03-12 12:55
Bäst i UPPLAND!!2018-03-05 09:53
Succé i Åhus2017-07-25 12:07
Sommaravslutning2017-05-24 09:43
Södra + Östra = Sant2017-05-21 13:29
Vårens träningar2017-04-10 13:38
Märsta 15/112015-11-15 11:15
Träningstider2015-07-22 21:34
Sommarlov!2015-06-24 00:56
Beachhandboll2015-06-02 05:55