Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Rivstart på säsongen för A-pojk
2018-10-08 22:16
Killarna i Upplandslaget, August, Jesper, Noel, Axel, Edwin, Martin och Anton. Saknas på bilden gör William.
Uppsala HKs kanske största trupp genom tiderna (45 st pojkar födda 02-03) började träna tidigt i år. Under Augusti och September genomfördes 37 st träningspass.
I Augusti deltog vi med fem lag i vår egen Beachcup, som i år slog deltagarrekord i P02/03-klassen. Fyra av våra fem lag tog sig till A-slutspel och  ett av dom kämpade sig hela vägen till final, där ett skickligt Borlänge tyvärr blev för svåra den här gången. I B-slutspelet skulle vi dock få revansch på Borlänge då vårat femte lag slog Borlänges andra lag i finalen. 
Det viktigaste den här dagen var dock inte resultaten utan att lära känna varandra och ha roligt. Det hade alla killarna som krigade på bra och dessutom skötte coachningen själva.
Efter att under två år på rad spelat USM steg 1 i Kalix hoppades vi den här gången på en kortare resa. Så blev det inte utan vi fick ta ett tidigt flyg till Kiruna (bara ca 110 mil bort). 
Vi lyckas vinna gruppen och ta oss direkt till steg 3 utan att spela särskilt bra, faktum är att vi bara genomför en hel match på ett bra sätt. Det räckte dock den här gången. Mest minnesvärt från USM-helgen var att Ture (MV) gjorde två mål på tre matcher, att Filip Malamas ensam försökte få med Kirunamatchen på måltipset genom att göra 9 mål på 15 minuter samt att vi tog med hela laget på ett bejublat besök till Kiruna Kyrka.
En mycket rolig sak som inträffat under hösten är att åtta av våra duktiga 03:or kommit med i Distriktslaget. Nästan 50% (8/17) av spelarna från Uppland som ska delta i Sverigecupen kommer alltså från Uppsala HKs A-pojk.
Stort grattis August, Jesper, Noel, Axel, Edwin, Martin, Anton och William och lycka till i fortsättningen! 
Nu till helgen väntar nya utmaningar då vi har dubbelmöte hemma på lördag mot Tyresö (ett av Sveriges bästa lag) och på söndag derby mot F100. 
Har ni inget att göra i helgen? Kom ner och heja på grabbarna i Tiundaskolan!  
Per, Lars och Dimman