Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll

Klubbrutiner för material för Uppsala HK

Klubbrutiner för material för Uppsala HK

 Innehåll

·       1 Intersport

·       2. Uppsala HK´s klädprofil

·       3.1 Materielansvarig – klubb och lag

·       3.2 Vad står klubben för i materialväg?

·       3.3 Vad klubben ej står för

·       4. Inför säsongen – gör så här:

·       5.1 Hur beställer jag?

·       5.2 Betalning och uthämtning av beställda varor:

·       5.3 Leveranstider

·       6.1 Tryck och hur gör man?

·       6.2 Tryckkostnad

 

1. Intersport Team, Boländerna, Uppsala

Uppsala HK har ett tecknat ett fyra års leveransavtal med Intersport Team som startar den 1 maj 2018 och sträcker sig till april 2022. Grundregeln är att vi skall handla allt klubbmaterial därifrån under säsongen.

 

2. Uppsala HK´s klädprofil

Inför varje säsong väljer vi ut en ”Klubbkollektion” baserat på pris, färg och kvalité, så även inför kommande säsong. Vi vill med hjälp av detta informationsblad och UHK Klubbkollektion underlätta ert val av produkter samt ge information om hur beställningar av kläder mm skall göras. Det är viktigt att betona att det är dessa produkter och dessa inköpskanaler som gäller, inga egna lösningar får förekomma eftersom vi då riskerar att äventyra vårt samarbete med vår partner och sponsorer.

 

3.1 Materielansvarig – klubb och lag

Föreningens materielansvariga heter Sven Weslien, frågor rörande material skickas till material@uppsalahk.se.

Alla centrala inköp går via material@uppsalahk.se.

En materielansvarig i varje lag skall utses och denne har kontakt med föreningens materialansvarig när ”laget” ska göra beställning. Material som klubben ska stå för kan endast beställas av lagets materialansvarig.

Maila in lagansvarigs kontaktuppgifter för 2019/2020 till material@uppsalahk.se.

 

3.2 Vad står klubben för i materialväg?

* En boll per spelare

* Matchställ

* Bortaställ

Upp till 11år spela man i träningsvästar. Eller laget skaffa egna bortaställ. En bra t-shirts kan man få för 50kr.

* Klister och vax

* Coachtejp och sjukvårdsväska (med innehåll)

* Konor (hundkoppar)

* Träningsvästar

 

3.3 Vad klubben ej står för

Hopprep, stegar, häckar, taktiktavlor m.m.

 

4. Inför säsongen – gör så här:

1. Utse lagets materielansvarige och skriv in dennes kontaktuppgifter i samband med årets inventering med namn, mail adress och telefonnummer eller sänd uppgifterna till material@uppsalahk.se så att föreningen har uppdaterade listor över respektive lags beställare. Denna person har mandat att handla i sitt lags namn via material@uppsalahk.se.

2. Alla lag gör en inventering senast augusti varje år. Använd bifogad länk för att mata in inventeringsuppgifterna och materialansvarig för laget.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5i6wwquTiqaLwWjjupIhPmCsPjOIw1CvjxzZ0GYUvZrZtMA/viewform

3. Behöver något kompletteras av det materiel som klubben står för, skicka in en beställningsblankett med anteckning om vad som saknas och varför. Blankett finns på Uppsala HK hemsida under Dokument ”Material”.

4. Bestäm om ni vill köpa in eget material till laget inför säsongen och i så fall vad. Beställningsblankett finns på Uppsala HK hemsida under Dokument ”Material”. Sänd ifylld blanketten till team.uppsala@intersport.se 

5. En del förbrukningsmaterial som ex. klister, vax, tejp och kyl påsar finns på klubben, övrigt material till sjukvårdsväskan finns att inköpa på Intersport eller apoteket och lämna kvitto till uhkekonomi. Kvitto kan även mailas till material@uppsalahk.se

6. Värva ev. sponsorer och bestäm ersättning (sponsorpengen) och tryckinformation med dem. Meddela alltid sponsorn att tryckkostnader tillkommer med ca 1200:-/1-färgstryck till 25 stycken artiklar/tröjor utöver sponsorsumman.

 

5.1 Hur beställer jag?

Uppsala HK:s kollektion finns på två PDF:er, en med Hummel sortiment och en med Intersports sortiment. Det finns en beställningsblankett för var och ett av dessa PDF:er samt beställningsblanketter för overaller och beachlinnen. Var observant på att där det är markerat med rött skall beställning sändas först till material@uppsalahk.se om klubben ska stå för kostnaderna (klubben tar bara kostnaderna för markerade artiklar övrigt står laget/spelare för).

Sjukvårdsartiklar och träningstillbehör beställs på respektive orderark, fyll i antalet i ruta efter artikel som ni önskar beställa. Var observant på att där det är markerat Beställning till UHKmateriel skall beställning sändas först till material@uppsalahk.se om klubben ska stå för kostnaderna (klubben tar bara kostnaderna för markerade artiklar övrigt står laget för).

Intersport har en omgång provkollektion på Uppsala HK:s sortiment och som bokas av respektive lags materielansvarige. Kontakta Intersport via mejl eller telefon för att låna prover till ditt lag och gör en utprovning i samband med en eller ett par träningar (glöm inte ledarna). Intersport har även möjlighet att ta emot ett helt lag eller enskilda spelare för utprovning men boka tid. Intersport Teams öppettider vardagar 10-18.

Gör utprovning med hela ditt lag. (Vi rekommenderar mycket bestämt att alla i laget provar storlek då t ex medium i overalls storlek kan skilja ganska ordentligt från en jacka i medium.

Därefter mailar lagets materiel ansvarige ifylld blanketten till team.uppsala@intersport.se. Använd beställningsformuläret som finns på Uppsala HK hemsida under Dokument ”Material”. Glöm inte att ange ev. tryckinfo samt betalningsinfo från sponsorn. Vid kompletteringar gäller samma rutiner.

På beställningsblanketten skall det finnas uppgifter om lagtillhörighet, kontaktperson, telefonnummer och mailadress till kontaktpersonen. Det komma ett ordernummer i retur via mail när beställning är behandlad av Intersport.

Alla beställningar där fakturan ska betalas av föreningen skall gå via material@uppsalahk.se till Intersport.

 

5.2 Betalning och uthämtning av beställda varor:

Varor som föreningen står för beställs genom föreningens materielansvarig och betalas av Uppsala HK.

Övrigt som beställs genom lagets materielansvarig eller spelare betalas direkt till Intersport vid uthämtning. Har laget ordnat en sponsor och det eventuellt skulle bli något över efter inköpet går en kredit till Uppsala HK och summan sätts in på er lagkassa. Intersport fakturerar eventuella sponsorer.

Beställda varor kan hämtas ut från Intersport Boländerna, adress Rapsgatan 1B när ni fått ett meddelande per SMS eller mail från Intersport Team. Uthämtning av beställt materiel kan ske under Intersport Teams öppettider 10-18, eller efter annat överenskommet.

Behöver lagets materielansvarig diskutera något ex. kvalitet eller leveranstider, kontakta material ansvarig via mail material@uppsalahk.se. Eventuella reklamationer tar ni direkt med Intersport.

 

5.3 Leveranstider

Alla artiklar i klubbkollektionen är beställningsvaror. Leveranstid är ca tre-fyra veckor inkl. tryck. Det kan variera beroende på belastning hos Intersport. Grundregel – ju tidigare beställningen görs inför säsongen, desto större möjlighet att säkerställa leveransen i tid. Intersport återkommer med besked om era beställda produkter skulle vara slut på lager.

 

6.1 Tryck och hur gör man?

Matchställ och overaller levereras alltid med Hummel och Intersport samt huvudsponsorerna och klubblogga.

Om sponsortryck skall tryckas på det materiel ni beställer skall Intersport förses med sponsorns logga i vektoriserat format, en s k vectoriserad eps-fil. Meddela Intersport sponsorns kontaktuppgifter för bestämmande om färg, storlek och plats för trycket samt faktureringsadress.

 

6.2 Tryckkostnad

För initialer bröst (litet) 40kr/plagg.

Namn istället för initialer bröst (litet) 50kr/plagg.

Sponsorlogga 1-färg plagg plus vissa start kostnader blir totalt ca 1200:- beräknat på 25 plagg.  Moms ingår.

Vid övriga prisfrågor kontakta team.uppsala@intersport.se 

 

Kontaktperson Intersport:

Anders Bergman

Uppsala Tel. 018-185960
team.uppsala@intersport.se 

 

Materielansvariga Uppsala HK

Sven Weslien

070-202 44 16

material@uppsalahk.se