Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Träningsläger Bosön
Hela gänget som var med på Bosön; A-flick och A-pojk samt ett gäng med ledare.
Fredag den 15/9 drog vi iväg till Bosön som ligger på Lidingö. Totalt 63 spelare och 5 ledare blev vill till denna helg vilket nästan är hela vår trupp!! Bosön är ett häftigt ställe där många landslagsspelare från alla möjliga sporter hänger. Det är en positiv miljö att vara i och det är spännande att få vara i en miljö där så många sporter samlas samtidigt. 

PÅ fredagen åt vi middag tillsammans. Pga trafiken in till Stockholm anlände vi alla i lite olika tider men det löste sig fint ändå. Kl 18 gick killarna till A-hallen för att tufft handbollspass med Patrik (A-flick) och Andreas (A-pojk). Vi gjorde så den här helgen att våra coacher hjälptes åt med varandras lag. På så vis fick vi ett annat upplägg vilket var kul!
Tjejerna gick istället till en föreläsningssal där vi fick jobba med teambuilding övningar. Fritjof (fystränare A-flick) fick med sig en kompis, Petter,  som till vardags jobbar med dessa frågor dagligen. Det började med övningar utomhus och efteråt jobbade vi i mindre grupper med följande frågor: 
* Vad gör handboll roligt? 
* Hur ska vi utvecklas inom handbollen? 
* Vad kan jag själv bidra med?

Efter 1,5 timme bytte vi och killarna fick jobba med Fritjof och Petter och tjejerna gick till A-hallen för att köra handboll. 

Kl 21 var alla bra trötta och samtliga tog sig till sina rum för att duscha och byta om. Kl 21,30 samlades vi igen för att äta kvällsfika och återigen börja nästa grupparbete:)
Denna gång blandade vi killar och tjejer i grupper om cirka 8. Fokus nu var att hitta på gemensamma aktiviteter för spelarna själva under det kommande spelaråret. De började jobba en kort stund på kvällen men kl 22,30 var det dags att stänga alla dörrar för att sova. Vi lyckades hyfsat bra med denna utmaning:)

Lördag kl 7 var det dags för frukost! Kl 8-10 varvade vi handboll med teori. 
Kl 10-10,30 var det dags att tömma rummen och checka ut. Efter det körde vi igång med grupparbetena som vi startade på fredagskvällen avseende gemenskap. Då solen lyste ute så skickades alla spelare ut för att försöka få ihop så många förslag som möjligt. 
KL 11.30 var det dags för redovisning av förslagen. Engagemanget var över förväntan och vi fick ihop en massa förslag på aktiviteter. Vi bestämde också att vi skulle ha ett spelarråd där en grupp bestående av 3 killar och 3 tjejer skulle jobba med att faktiskt få till ett av förslagen. Målet nu är att få till en aktivitet under hösten och sedan ett till under våren. 

Spelarrådet hade sitt första möte på träningen i torsdags. Det ska spännande att se vad resultatet blir. Undertecknad kommer hjälpa gruppen med de frågor som uppstår. 

Vi ledare tycker att helgen varit fantastisk och är oerhört glada över att vi fick med så mycket spelare. Vi jobbar redan för nästa års träningsläger. Vi fick till oss en del feedback från spelarna under detta dygn som vi tar till oss inför nästa gång. 
  
Fotoalbum Bosön

Fler bilder (+9) >>
 
Akademin i korthet

Mer information kommer inom kort. 

Vid frågor om Akademin kontakta Akademiansvarig, Sarah Åhman på uhkakadmi@gmail.com.


Ledare

Akademichef: Denna person har det övergripande ansvaret för att planera hela säsongens aktiviteter. Akademichefen finns med under hela säsongen och är dels delaktig i en träning per vecka samt stöttar de övriga tränarna i sin verksamhet.


Huvudtränare: Har det övergripande ansvar för antingen tjejtruppen eller pojktruppen. Dessa personer har huvudansvaret för träningarna och coachning av lagen. Huvudtränarna har till sin hjälp en eller flera assisterande tränare.


Assisterande tränare: Dessa sköter tillsammans med huvudtränare träningarna och coachningen av lagen.