Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

VÄLKOMMEN TILL A-POJKS LAGSIDA

Välkommen till A-pojks lagsida. Säsongen 2018-19 utgörs A-pojk av spelare födda år 2002 och 2003. 

Vill du komma i kontakt med oss maila till apojk@uppsalahk.se eller gå till Kontakt där du finner telefonnummer till alla ledare. För att se vad vi håller på med titta i kalendern så får du veta vad som pågår.

A-pojk - Skadevi cup dag 2-3 (lördag-söndag)
2017-11-08 15:14
Lördagen mötte vi bra lag och vi hade få avbytare så det vart mycket spelminutrar för killarna.
Tankarna gick lite extra till lag 3 som hade nog den tuffaste gruppen och dessutom fick en skadad spelare på fredagen så lördagsmatcherna fick spelas med utan avbytare.
På lördagskvällen så vart det färdigspelat för alla 3 lagen där 2 av lagen gick till A-slutspel och ett 3:e lag till B-slutspel, riktigt bra jobbat av alla :-)
Klassen innehöll 40 st A-pojk lag.

Söndagen startade upp lugnt med frukost och utcheckning men... sen började det med att ett rum sov när vi andra vara klara för hemresa, därefter glömde en kille oviktiga saker på rummet och efter det kom dom sista 3 bilarna iväg.
Vid första stoppet på en bensinstation så fick vi vända tillbaka för en saknad plånbok på hotellet och sen åkte vi på nytt från hotellet men då hade någon annan kille hoppat ut ur en av bilarna för toabesök och detta upptäckte vi efter en liten kort bilresa, vända tillbaka igen... sen kunde vi åka hem.

Det finns fler foton från lördagen under meny bildgalleri.
/Ivan
A-pojk - Skadevi cup dag 1 fredag
2017-11-04 07:49
Efter en fin resa ner till Skadevi cup (Skövde) via Tibro så kom vi fram lite stela i kroppen där det behövdes lite matcher för att motverka stelheten.
Alla 3 Uppsala lagen spelar efter varandra på samma plan där lag 1 spelade 2 matcher , resultatet vart 3 vinster och 1 förlust.
På kvällen i Skadevi så spelades ytterligare 2 matcher där resultatet vart 1 vinst och 1 förlust.
40 lag deltar i A-pojk klassen och det är många bra lag som vi skall kämpa oss igenom.
Se mer foton under bildgalleri.
/Ivan
Äntligen inne!!
2017-09-30 10:35

Träningarna igång och allt verkar fungera bra.

Ljust golv och linjediskussioner, men skönt att få komma in, nu rullar det på och snart sätter säsongen igång på allvar.


/ Micke Ahl

A-pojk första seriematchen Guif
2017-09-17 18:31
Då har A-pojk genomfört sin första seriematch i Stockholm serien där vi mötte Guif i deras nya fina sporthall i  Eskilstuna.
Bra spelat av killarna som gav oss en vinst med 29-25.
Torsdag 20 juli i Åhus
2017-07-21 09:26

Fortsätter med gruppspel och likt hela havet stormar så går det ömsom hit och ömsom dit, ibland tror man att killarna tagit sig lite vatten över huvudet och oron för skador inför -01 A-pojk spel fredag och lördag smyger sig på, men så plötsligt händer det vinst och ökat självförtroende. Efter gruppspel konstateras att en 8: de placering i tabell ger C-final i bästa fall, men, men med tanke på motståndet jättebra jobbat.
Klockan går och vinsterna består, med glatt humör och med rätt inställning som sig bör så så hamnar man i final.
Där möter vi Trelleborg men med hjälp av en fantastisk hejarklack från Uppsala så lyfts killarna fram till en vinst.
Vi håller tummarna för Kalle som skadat sin tå,och stod över matchen.
Stort grattis till killarna.

Mikael Ahl

Onsdag 19 juli i Åhus
2017-07-21 09:24
Onsdag dags för lite lek och spel i -00 serien för ett gäng av våra killar.
Idag bjuds det på strålande sol vilket innebär mycket dryck och viktigt att smörja in sig.
Nu hoppas vi på att de håller sig skadefria då -01 serien startar fredag-lördag.
Sovmorgon och matchstart 12:30 mot Hultfreds HF
Startar med en vinst 15-5 vilket alltid lättar upp humöret lite sedan står Eslöv HF 2 på tur.
Men där fick vi tji väldigt starkt lag men våra killar slet på bra, förlust 10-11
Lite vila 16:15 dags igen då möter vi Alingsås HK2
Det märks att här i -00 serien får man inget gratis och skall man vinna då får man slita och det gör dom verkligen, många snygga mål åt bägge håll, straff räddning samt nerkittlande tapp av boll i slutsekunderna gör nästan så att Alingsås når likaresultat men situationen reds upp med laginsats och Marcus snabba räddning.
Pust....  slutresultat 11-10 det blev onödigt spännande. Så med andra ord 2 vinster 1 förlust bra dagsverke.
Mat och paus nästa match 19:15. mot Karlskrona dom är starka och dessutom funderar man i sitt stilla sinne om de matas med tillväxthormoner här nere för vilka jättar. bra kämpat från Uppsala men förlust 11-13
Sista match för dagen blir mot Ystad samma där starkt lag som gör ytterst få misstag, varken när det gäller försvar eller offensivt spel. Byter spelupplägg och taktik under spelets gång och har en trygghet i det dom gör, våra killar hamnar ett par bollar under i ett tidigt skede och får ägna resten av matchen att jaga, jaga och återigen jaga.
Men tyvärr 10-12 blir slutresultatet och för dagen hamnar vi på plats 6 i gruppen.
Mat och sömn väntar imorgon är en ny dag med start 10:00.

Mikael Ahl
Tisdag 18 juli i Åhus
2017-07-19 17:29
Åhus tisdagsmorgonen gryr och förhoppningsvis har killarna i -02 haft en god nattsömn på allehanda olika etablissemang. Allt ifrån den mest underbara luftmadrass till något enklare lyxhotell.
Det viktiga är inför dagen att vara fulladdade med ny energi då gruppspelen fortsätter och nu gäller det, upp på tå och kämpa på för naturligtvis vill vi vara i A-final innan dagen är slut med bägge lagen.
Skall vi säga något om vädret så... är det alldeles underbart, molnigt inte allt för mycket värme och regnet hänger lite i luften hälsar på ibland med någon kortare skur, vilket är alldeles utmärkt.
Till skillnad mot föregående år då värmen dallrade i luften och killarna såg ut som syreflämtande och överhettade hundvalpar på eftermiddagarna.
Inleds med fortsättning på gruppspelen som är klara vid 15:00 och då har vi bägge lagen i A- slutspel.
Lag 1 hamnar som 3:a i sin grupp och lag 2 placerar sig som tvåa.
Tabellen visar sedan att lag 1 möter Silwing/Troja i sextondelsfinalen och de är ju dessvärre lite av vår nemesis under ordinarie handbollssäsong. Killarna kämpar på tappert men resan slutar där i -02 gruppen med siffrorna 15-8
Bra kämpat.
Lag 2 möter i sin sextondel IF Guif Eskilstuna även de ett otroligt duktigt lag så det blev en tuff och tight match men även lag 2 får se sig besegrade med 13-11 så där lämnar vi -02 serien för i år.
Men men för killar som älskar handboll så är det inte svårare än att anmäla sig till flera åldersklasser så redan under onsdagen har ett gäng -02:or anmält sig till -00 klassen vi önskar stort lycka till men för dagen är det tack och godnatt och gemensamt med flickor -02 hem till boenden och slicka såren då även de trots suveränt gruppspel inte nådde till final utan begsegrades i sextondel och kvart.

Mikael Ahl
Måndag 17 juli i Åhus
2017-07-19 10:45
Åhus here we come.
Måndag morgon nu börjar det, beachandbollen en liten förrätt innan vår egna startar lite senare på sommaren.
Och som alltid , här är vi för att ha kul, umgås träffa nya vänner, teambuildning och bara njuta av sommar sol och ledighet.
Mycket har hänt vi har fusionerat, integrerat, nya ledare, koncept, blivit flera, bygger nya mål inför hösten, vi har växt både i längd, styrka och mognad, nu stundar tider för mycket eget ansvar för mat och dryck, sömn och vila och träning, för nu är ni  A- pojk. Där öppnade sig en helt ny värld med fortsatta framgångar på Europas handbollsplaner.
Men som sagt nu är vi här i Åhus och lägger fokus på det. Och naturligtvis ska vi ha kul men förutom det ska vi positionera oss vara goda ambassadörer för UHK och Uppsala. Som en av Sveriges största handbollsföreningar.
Och vinna, vinna många matcher slita, kämpa, aldrig ge oss, för oss själva, för laget, inget är över innan klockan ringer.
Här nere har vi i år 2 lag i -02 serien med våra killar (utöver det kommer vi även spela i -01 samt -00 serien)
Men det återkommer vi till.
Lag 1 är i grupp 7 samt lag 2 är i grupp 1

Lite sovmorgon matchstart 12:40
Lag-2 möter Staffanstorp vinst med 12-10
Lag 1 Möter Svedala     vinst med 11-5
En bra start på dagen får vi lov att säga.

Dagen rullar på nästa match lag 2 mot HK ankaret
Vinst med 12-8
Värt att nämna är Att Marcus framspelar Jesper som utför en perfektionerad Japanare som taget från utbildningskatalogen. Dessutom lysande målvaktsinsats av Joakim med fantastiska räddningar.

Lag 1 får en oväntad vila då deras motståndare lämnar Vo och därmed blir resultatet 5-0 till Uppsala, tack så mycket säger vi då. Passar på att vila och kontemplation.

Men sedan kommer den, första förlusten fler lär vi få vara med om inom de närmaste åren,  lag 2 men som ungdomar ibland uttrycker sig, det suger. Inte kul liten dipp men kämpade på bra då vi fick 2 utvisningar och en straff emot oss, och vi kan tycka vad vi vill, men som vi alla är överens om. Domaren dömer och vi argumenterar inte.
De som gav oss förlusten var Lugi med siffrorna 10-12 😳

Och som man ibland säger, en olycka kommer sällan ensam lag 1 kämpar på tappert men får även de första förlusten mot Tyresö med siffrorna 13-16

Men återhämtningens timme är slagen och redan i nästa match är lag 2 tillbaka med en vinst emot Tumba med 
15-7 promenadseger där lite fokus mot slutet och lite mindre lek hade kunnat förbättrat vår målstatistik, men klart killarna ska få slappna av lite ibland.
Lag 1 följer i hasorna och mot Ystad är de tillbaka och tar en seger med siffrorna 13-12

Sista matchen för kvällen för lag 2 blir mot Kristianstad 20:30
Tät och jämn match och där killarna sliter och kämpar men när hela världen ser ut att vara emot en så blir det svårt.
Nu ska vi inte uttala oss om domarna, för de gör så gott de kan och jag har stor respekt för deras arbete och oftast alldeles utmärkta prestationer, men om jag bara får för en kort stund får vara lite skojfrisk, så kanske det inte hjälpte våra killar att domaren förmodligen under tröjan hade en ryggtatuering där det stod, HEJA KRISTIANSTAD.
Nog om detta förlust 11-12

Lag 1 tar avslut 21: 00 även de mot Kristianstad (annat lag) de sliter och kämpar och man kan aldrig nog poängtera vikten av vår sista utpost, målvakten, strålande insats av Johannes men även övriga i laget som verkligen står upp för devisen. Att aldrig ge upp.
Vinst med 12-11
Där säger vi tack för idag och det ger oss i grupp 1 lag 2 4:e placering i gruppen.
Och lag 2 3:e plats i gruppen.
Tillbaka till återhämtningsplatserna för vila, mat och dryck och framförallt en dusch.
Tack alla killar för att återigen gett oss alla föräldrar och supportrar en fantastisk dag.

Mikael Ahl

Söndag 16 juli i Åhus
2017-07-18 08:13
Återigen är vi på plats i Åhus för en veckas intensivt beachhanbollsspel, och med vi menar jag sonen då min insats består i att vara kapitalförstärkare och matleverantör. Och min inkomst blir glad son och otroligt många tillfällen till glädje, gemenskap och kanske lite sorg. Vi ankom 18: 00 till ett regntungt Åhus efter en trygg och välkörd resa tillsammans med 2/3:e delar av familjen Lag. Daniel med sonen Elliott. Hämtade upp tält som Ivan hjälpt oss ned med ett par dagar tidigare i sin släpvagn. Uppsättning, installering  sedan skjutsar killarna till beachen medans Daniel och jag får in till centrum för inköp av frukost inför morgondagen. Med den nerpackad i kylväska samt bilen parkerad vid vår tältplats beger även vi oss ned mot beachen. Ivan möter upp, ger oss ledarband och gemensamt slår vi följe in på området. Äntligen.....
Då vi inte ätit så passar jag och Daniel på att käka snabb buffé innan vi skall börja titta på matcher, då i först hand tjejer -99 som spelar semifinal. Mätta i magen strosar vi så mot planen och ett otal handslag, omfamningar och hälsanden senare, då det inte råder brist på Uppsalabor här nere så är vi framme.
Matcherna spelas med en period 10 minuter, vilket gör att det blir ett snabbt och intensivt spel där varje misstag kan vara ödesdigert.
Matchstart: tjejerna visar stort självförtroende och en otrolig spelglädje när de äntrar plan. Med ett tryggt och väl inövat spel med bra försvar snabba uppspel samt en målvakt Ellika som med fantastiska räddningar och en lysande snabb speluppfattning till synes lekande lätt kan kontringsinkasta flertal bollar medans motståndarna är på väg tillbaka efter målsättningar. (Det är inte lätt med spelare på plan, prova gärna själva) Final..... jippi.
Finalen startar 22:00  hinner titta på killar -99 även dom i semifinal men dessvärre får de se sig utslagna efter en jämn och intensiv match där även regnet passade på att besöka oss.
Tältöl förordas på närmaste plats och då vi har fantastiskt trevligt sällskap av Ivan och Anna beger vi oss mot drycken i väntan på finalen.
Efter denna eminenta sammankomst är det så dags. Finalen hägrar likt lämmeltågen på de karga fjälltopparna, mullrar massan av Uppsalabor mot beachhandbollsplanen där allt skall avgöras. Fyllda av spänd förväntan och viljan att med hejarop och stolthet hjälpa våra fantastiska tjejer till en så efterlängtad vinst här nere i Åhus. Motståndarna i det här fallet Eksjö är nog lika inställda på att grusa  Uppsalas planer och själva ta med sig vinstbucklan hem till Eksjö.
Matchen börjar nu: och där är de igång Uppsala vinner uppkastet och går snabbt och resolut till attack, efter ett bra uppspel så laddas det för mål....men tusan, det så viktiga förstamålet uteblir det som förvarnar motståndarna om att, vi är här för att vinna. Eksjö tar så hand om bollen och far fram som ettriga illrar på planen, Uppsala har problem och hänger inte med i tempot en liten illavarslande magkänsla infinner sig, men alldeles för tidigt allt kan hända. Första minutrarna är oroväckande men ju längre in i spelet vi kommer gnager sig Uppsalatjejernas taktik in i spelet. Eksjös snabba tjejer får dåligt utfall, då de möts av en massiv och oförlåtande mur av spelare som effektivt spärrar vägen och dessutom har en outstanding målvakt som den sista utposten till målet. Med grandiosa räddningar och en vilja och glädje övrigt påhejade av en jätteklack   med Uppsalabor tuggar sig speltaktiken igenom medans minuterna tickar. Plötsligt vänder det och tjejerna sveper fram likt tidvattenvågor mot Eksjös mål. Allt stämmer allt sitter, vinsten hänger i den regntunga luften och hejarklacken skriker sig hesa för att bära fram laget till vinst. Ändå in i den sista minuten är det jämnt och Eksjö vägrar släppa taget om möjligheten till att ta hem bucklan..... men Uppsala står som vinnare med 2 bollar.
Rafflande och intensivt precis som det ska vara. Stort grattis till tjejerna och en bra start på veckan. Nu är det sängen och vila inför killarnas uppstart imorgon -02 serien.

Mikael Ahl
Nu startar vi upp A-pojk försäsong 2017/2018
2017-04-29 18:54

Nu startar vi upp A-pojk försäsong där första träningen är nu på tisdag kl 1930-2100 i Fyrishov B.

Vi hoppas att så många som möjligt kan komma.


Ändrade träningstider på måndagar och tisdagar för A-pojk
2016-11-08 10:45

Från och med denna vecka gäller nya träningstider för A-pojk.


Måndagar: 19.30-20.00 Fysträning utomhus i Gottsunda följt av handboll inne 20.00-21.30. Samling vid Gottsundahallen 19.25 ombytta och klara. Se till att vara rätt klädd för väder. Detta börjar måndag 14/11


Tisdagar: Fysträning inomhus i Fyrishov 19-19.30. Samling 18.55 ombytta och klara. Börjar i kväll 8/11. Följt av handboll i Fyrishov B 19.30-21.00

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/3 15:45
35 - 21
Sön 18/3 16:45
26 - 30
Sön 18/3 15:25
24 - 24
Lör 17/3 11:00
19 - 22
Lör 10/3 14:00
20 - 21
Lör 24/2 12:00
26 - 27
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Uppsala HK, 03/09 08:19 
Uppsala HK, 30/08 22:42 
Uppsala HK, 29/08 14:25 
Uppsala HK, 20/08 18:58