Välkommen till Uppsala HK Flickor A

Är du född 2001/2002 och intresserad av att spela handboll i Uppsala HK Flickor A - tveka inte att kontakta oss på uhkaflick@gmail.com.Uppsala till Annliz Cup!
2017-08-25 20:19

Uppsala HK A-flickor är inbjudna att delta i årets Annliz Cup. De är ett nytt gäng där 01-or och 02-or nu skall spelas samman. Tidigare år har båda dessa kullar nått steg 4:a i USM och använder de sitt material effektivt kan steg fem i USM vara nåbart.
Uppsala spelar Annliz Cup för första gången och kommer få tufft motstånd.

En bra möjlighet att se hur man står sig mot några av de lag som förväntas nå steg fem i USM under våren 2018.


Spelschemat är följande:

Fredag 25/8 20:40 Skövde HF – Uppsala HK

Lördag 26/8 15:45 Uppsala HK – LUGI

Söndag 27/8 10:15 Göksten BK – Uppsala HK

Söndag 27/8 Placeringsmatch


Man kan följa matcherna live via:


http://play.skovdehf.se/live/d08-af-skovde-hf-uppsala-hk


Kostar 59 per match eller 199 för hela helgen och då blir det mycket bra handboll!

Uppsalas F01 vinnare i Åhus Beachhandbollfestival!
2017-07-25 20:07

Inför Åhus så gick snacket bland oss ledare om vilken mardrömslottning hamnat i. Många bra lag Åhus, Gurra, H43, Baltichov och Kärra tillhör Sveriges topp 3 i F02, Staffanstorp ett mycket bra F02 lag, Spånga...


Första dagen och regnigt och mycket blir annorlunda, bollen hal så man blir lite mer nervös än annars...

Guif i första matchen, vi gör några fina mål i början av matchen och Elvis får tag på deras skott så vi leder med 4-1 och vinner till sist med 5-4 efter att ha slarvat på slutet och gjort matchen målmässigt jämn. Andra matchen mot H43 som vann förra året, vinst 10-6 efter en mycket bra beachmatch vi spelar klokt och vår rutin på beachen visar resultat. Tredje matchen mot Staffanstorp, jag hade kollat lite på dem innan så jag visste vilka spelare vi skulle se upp med vinner med 12-9 och denna start var precis vad vi behövde för det gav oss självförtroende för resten av gruppspelet. Fjärde matchen mot Växjö blir den lättaste matchen vinst 11-4 och av bara farten så vinner vi också mot Baltichov 12-6 och det måste vara vårt spel som går galant som gör att vädret också blir bättre o bättre...


Andra dagen och mycket bättre väder

Första matchen för dagen mot Åhus... inte det lättaste att börja dagen med. Åhus är riktigt bra lag och det blir en jämn tillställning. Vi är i ledningen i stort sett hela matchen och för matchen. Vi har allting på plats, bra målvaktsspel, bra västspel, bra individuella prestationer av alla! Vinner till sist med 10-8 och jag blir lite sur på deras ledare som jag tycker försöker pressa domaren och det händer varje år man möter Åhus. De vill ha fördel av hemmaplan dock är domaren mycket bra och faller inte för deras högljudda åsikter. All heder åt deras ledare som efter ett tag kommer och pratar med mig och ber om ursäkt och visar sig vara väldigt trevliga. Andra matchen för dagen mot Sveriges bästa inomhuslag i F01 ”Gurra”. De var sjukt taggade och behövde vinna för att säkra A- slutspel och de kör över oss och vinner med 12-8. De kör med två vänsterhänta på varsin kant som är lite ovant men är rätt häftigt tycker jag. Ibland är det nyttigt att förlora och vi samlar ihop oss och diskuterar fram vad ska göra och i nästa match mot Klagshamn får vi en enkel resa trots att vi inte spelar på topp vinst 12-6.


Slutspel

Första matchen slutspel blev seger med 9-7 mot Borlänge 2 och vi har återfått självförtroendet trots att vi gått ner oss lite i några matcher. I ”kvarten” mot Spånga var man lite orolig om skulle vi få fart på oss igen? Svaret var Ja! Sjukt taggade och vi gör en kanonmatch och vinner med 12-7. Spånga är inte dåliga men vi får stopp på dem och de slarvar lite för mycket och vi spelar disciplinerat och nu pratar vi om att få spela på Bana 1 som det stora målet. Jag tror att det är just det som gör att vi går dit alla har samma fokus.

Semifinal mot svåra Kärra, visste vi skulle bli svårt och med stor respekt för våra motståndare från ledarhåll så visar tjejerna ingen respekt och detta blir en jämn match hela vägen, vi har lite ledningen men Kärra kvitterar och det blir ”Sudden” ovisst kan sluta hur som helst. Det blir några anfall för båda lagen och vi rullar ut bollen till Agnes som gör mål men övertramp och Kärra får bollen, vi spelar återigen bra försvar och får tag i bollen, ett nytt anfall och återigen är Agnes i händelsernas centrum får straff samt en utvisad Kärraspelare. Linnea tar straffen och tvekar inte utan skjuter bollen i mål och vi är i Final!!


Final

En häftig känsla att få spela final inför fullsatta läktare och stöd från våra supportrar. Ett mål vi inte trodde riktigt på innan då vi hade hamnat i en riktig mardrömsgrupp, 3 av 4 lag i semifinalerna var från vår grupp, vi, Gurra & Åhus. Både Anne-Marie och jag va grymt stolta redan innan finalen men hur skulle vi ta Gurra? En sak va säker deras vänsterhänta vänsterkant skulle vi täppa till och sedan försöka täppa till så gott vi kunde och släppa högerkanten om vi behövde släppa någon. Vi börjar med att förlora uppkastet men Elvis räddar och sen rullar vi upp gurras försvar med två raka mål av Ida på högerkanten samtidigt spikar Elvis igen och håller ”nollan” i fyra minuter vi får ledningen med 3 bollar och spelar sedan som vi gjort i turneringen rutinerat och vi missar sista straffen och resultatet blir 8-6. Vinst! Härligt! Vad ska man säga, vi ledare är sjukt stolta över detta och vi hoppas detta ger självförtroende till hösten. Tack för några underbara dagar att minnas till, nu när hösten kommer smygande.

Tack också till de underbara Gurra som har många duktiga spelare och trevliga ledare.


Uppsala HK - Gustavsberg IF
http://bambuser.com/v/6822184#t=219s


Flickor 01 (totalt 50 lag):
Gustavsbergs IF – Uppsala HK
Slutresultat: 6-8

Uppsala fick en magisk start på matchen när de höll nollan i knappt fyra minuter, vilket är väldigt ovanligt i dessa sammanhang. Laget ryckte ifrån med tre bollar och hade sedan matchen i sin ficka.

– Detta är stort. Vi trodde inte att vi skulle komma så här långt, det har vi aldrig gjort tidigare, Linnéa Norlin
– Vi peppade varandra hela tiden och hjälpte varandra.
Uppsalalaget har specialtränat inför äventyret i Åhus.
– I sommar har vi tränat två gånger i veckan. Det har gett resultat, sa vänsternian.
Hur glad är du nu på en skala mellan 1-300?
– 300!!!


Uppsala HK:s A-flick direkt till USM steg 3!
2016-11-21 22:25
Segrande tjejer!

Uppsala HK:s  duktiga A -flickor vann USM steg 1 på hemmaplan för ett par veckor sedan och blev därmed direktkvalificerade till USM Steg 3 som avgörs helgen 4-5/2  nästa år:

 

I första matchen mot Huddinge hade Uppsala en klar dominans men för många missar i fria lägen gjorde att Huddinge vann matchen med 20-19. Nya tag i andra matchen som spelades mot Årsta. Uppsala kom ut taggade och vann matchen klart med 39- 17 efter mycket bra spelad match med många fina prestationer. I tredje matchen mot  Lindesberg var Uppsala tvungna att vinna för att ha en chans att gå vidare. Uppsala tar kommandot direkt med härliga omställningar och släpper aldrig ledningen under matchen. Ett extra plus till målvakterna, vinsten blev 22-15. I sista matchen mot Kramfors- alliansen blev det en seriefinal, vem skulle bli etta eller tvåa?! Uppsala visar från början att de vill vinna och till en början är matchen jämn men efter 10-15 min leder Uppsala med några bollar som de aldrig släpper. Slutresultatet blir 20-16 och Uppsala vinner därmed gruppen och tvåa blir Kramfors-alliansen. Uppsala använde den bredaste truppen av alla lagen, hela 17 tjejer var med och kämpade. 


Hälsningar

Patrik Johansson

Tränare

Uppsala HK

Seriespelet är igång!
2016-10-02 21:37
Då har vi äntligen kommit igång med serien. 
Silwing Troja-UHK 27-26
Vi inledde serien med match mot Silwings 01:or som kom till steg 5 förra året. Vi började lite trevande och kom efter i början för att sedan jämna till siffrorna. Jag tycker vi hänger med bra i en match med högt tempo. De är i ledningen hela matchen och vinner välförtjänt matchen. Men hade vi haft turen och fått något av de 50/50 blåsningarna till vår fördel hade vi kanske kunnat få två poäng. Tack Silwing för en bra match. 
UHK - Tyresö 24-25
En match som är jämn hela vägen 14-14 i halvtid. Vi gör ett ryck efter 10 min i andra, leder med 4 bollar, vi kanske byter för många på en gång och vips så är Tyresö med igen. Denna match borde vi vunnit men det ville sig inte riktigt. För många olyckliga omständigheter runt om tar för mycket kraft och vi förlorar med en boll. 
Enköping-UHK 12-26
En match som till en början är jämn men efter ett tag drar vi ifrån och släpper aldrig ledningen. Vi har stundtals en hög nivå blandat med ibland en låg nivå, stegfel, tekniska fel mm.. Det måste vi jobba bort. Alla gör en bra match och målmässigt sticker Clara A ut med 9 samt Klara H 7. Tack för en trevlig dag! :) 
Spårvägen-UHK 17-30
Ny dag ny match! Denna match i nivå 2 skulle vi bara vinna sa vi före och nu tredje gången gillt så gör vi det. Till en början är det jämt, mycket på grund av vårt slarv men efter ett tag så ökar vi tempot och drar i från, leder med 14-10 i halvtid försätter i andra vinner den med 16-7. Många fina kombinationer och härliga mål. Kul att se Ella "slangen" Lawenius spela på linjen. Alla gör en bra insats och kul att se bredden hos er tjejer. Bäste målgörare Linnea 13 mål. 
Som sagt nu är vi på allvar igång med serien och nu laddar vi för kommande helgs USM på hemmaplan. 

Vi ses!
Patrik 

UHK A-flickor vidare till spel i Sverigecupen!
2016-09-12 10:05
Fyra spelare från Uppsala HKs A-flickor blev uttagna att representera Uppland på Sverigecupen i November 2016.

Elvira ElgMålvakt
Michelle FondeliusMålvakt
Agnes OsmundVänstersexa
Linnéa NorlinVänsternia
Spelschema Åhus Beachhandboll Festival
2016-07-11 17:49
Nu är spelschemat för Åhus klart.
Följande spelschema gäller för A-flickors 01:or i gruppspelet:

 DATUMTID
BANA       MOTSTÅNDARE
må 18/0713:30Bana 18 Uppsala HK 01 - Ronneby HK 1
må 18/0715:45Bana 12Uppsala HK 01 - H 65 Höör 1
må 18/0716:45Bana 9Uppsala HK 01 - Näsby Handboll 2
må 18/0719:30Bana 18Uppsala HK 01 - KFUM Lundagård
må 18/0721:00Bana 7LVHK Lödde 1 - Uppsala HK 01
ti 19/079:30Bana 4KärraHF Göteborg - Uppsala HK 01
ti 19/0711:15Bana 7Karlskrona Handboll - Uppsala HK 01
ti 19/0713:00Bana 4IK Pandora Ystad - Uppsala HK 01
ti 19/0714:30Bana 10Gustavsbergs IF HK 1 - Uppsala HK 01

Här följer spelschemat för A-flickors 00:or

 DATUM TID BANA       MOTSTÅNDARE
fr 22/0712:15Bana 14Falu HK - Uppsala HK 2 
fr 22/0712:30Bana 17Uppsala HK 1 - Rimbo HK Roslagen 
fr 22/0714:30Bana 18Näsby Handboll 1 - Uppsala HK 2
fr 22/0714:45Bana 18Uppsala HK 1 - Kristianstad HK 2
fr 22/0716:30Bana 16Uppsala HK 1 - Eslövs IK
fr 22/0716:30Bana 9Borås HK 84 1 - Uppsala HK 2
fr 22/0719:00Bana 14Borlänge HK 2 - Uppsala HK 1
fr 22/0720:15Bana 7Uppsala HK 2 - H43 Lund 1
fr 22/07 20:30Bana 8Skara HF 2 - Uppsala HK 1 
lö 23/079:30
Bana 15H 65 Höör 1 - Uppsala HK 1
lö 23/07 9:30
Bana 5Uppsala HK 2 - Staffanstorps HK
lö 23/07 10:45
Bana 15Finspångs HK - Uppsala HK 1
lö 23/07 10:45
Bana 3Uppsala HK 2 - Sorunda IF Sthlm 
lö 23/07 12:15
Bana 16Uppsala HK 2 - Västerås Irsta HF 
lö 23/07 14:30
Bana 16Vinslövs HK - Uppsala HK 2 
lö 23/0714:45
Bana 13Uppsala HK 1 - KFUM Lundagård 


Alla matcher spelas 1 x 10 minuter.
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/2 18:15
28 - 17
Sön 18/2 14:00
25 - 31
Lör 17/2 14:00
Sön 11/2 19:00
16 - 25
Sön 11/2 11:20
19 - 20
Lör 10/2 16:20
33 - 23
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Uppsala HK, 15/02 21:50 
Uppsala HK, 15/02 21:27 
Uppsala HK, 07/02 15:30 
Uppsala HK, 04/02 17:56