Välkommen till Uppsala HK flickor 05 Norra!
Laget i december 2016. Fyra spelare och tre ledare saknas på bilden.

Vi är en trupp på drygt 20 tjejer som tränar handboll. Vi tränar handboll tre gånger i veckan, på måndagar, onsdagar och söndagar, tider och platser kan ni se i "Kalender" i vänstermenyn.  Säsongen 2017-18 kommer vi att att spela både i Upplands- och i Stockholmsserien och vi kommer att åka iväg och spela 3-4 cuper. Alla flickor som vill testa handboll är välkomna! 


Lagledare: Mattias Lag, 073-980 03 66

Huvudtränare: Emelie Lindberg: 073-7577149


Lagmejl: f05n@uppsalahk.se 

2017-12-21 19:52
Lagets första julkort.
Glad jul från alla ledare till Uppsala HK:s duktiga spelare och föräldrar! Skickar med en scan på vårt första lagjulkort, från Uppsala Tjejjour som är mycket stolta att vara på våra ryggar. Vi ses i början på 2018 för cupspel i Falun. 
/ Ledarna
Bra start på seriespelet!
2017-09-23 23:24

Nu är säsongen 17-18 igång, 10 tjejer åkte till Sollentuna för att försvara färgerna mot Sollentuna och Gustavsberg. Uppsala HK spelade två riktigt bra matcher. Från bänken är vi mest intresserade av flickornas prestation – klarar vi att göra det vi tränat på? 3-2-1 försvaret som vi gnuggat den senaste månaden funkade jättebra, och det är ett svårt spelsystem de fixar nu! Framåt hade vi fart på rullningsspelet, vi håller i våra positioner och bäst av allt – vi har rörelse utan boll. En av de saker vi pratat, tjatat och gnatat om är att de spelare som inte har bollen måste komma i fart, och helt plötsligt händer det. Då vann vi förstås matcherna också – 15-7 mot Sollentuna och en tajt seger mot Gustavsberg med 14-13. Efter det fick alla den välförtjänta belöningen för sommarträningen med bad och glass i Gottsundabadet. 

Resultatet från sommarträningen är klart - 555 pass!
2017-09-10 22:05
Flickorna har redan fått ta del av resultatet, men föräldrar och syskon som bidragit till sommarträningen måste givetvis också får reda på hur det gick. Som ni minns var utmaningen att flickorna tillsammans skulle genomföra 500 träningar under sommarlovet för att få en bad- och glass-fest. Efter att ha fått in alla träningsscheman kan vi konstatera att flickorna gemensamt har gjort 555 träningar under sommaren - grymt jobbat! Det har också gett resultat, de första veckornas träning har varit bättre än någon annan säsong. 

Tanken med badpartyt var från början att vi skulle ha resultatet klart i slutet på augusti och göra en träning med bad och glass i Graneberg / Lyssnaängen. Det tog dock lite tid att få in alla resultat. Eftersom Mälaren börjar bli lite kylslagen så funderar vi nu på att ta ett bad i Gottsunda efter säsongens första seriematcher den 23/9. Vi är färdigspelade i Sollentuna vid 16, och kan åka direkt till Gottsundabadet där de har discobad från 17-19 på lördagar. Givetvis blir bara halva truppen kallad till själva matcherna, men förhoppningen är att alla dyker upp på badet efteråt. Badkallelse kommer så att vi får en bild av hur många som kan och vill komma. 

/ Ledarna
Ledarförstärkning
2017-09-07 21:34
Som ni kanske har märkt har vi fått in en ny ledare i gruppen. Johanna Sjöholm har ett antal säsonger i division 1 med Arbrå på meritlistan, och jobbar nu som fysioterapeut tillsammans med Johan på Akademiska. Hon har inga egna barn i laget, utan har anslutit av ren handbollsabstinens. Johanna kommer att bli en jättetillgång både i fysträningen och det skadeförebyggande arbetet, och givetvis också med sina handbollskunskaper. 
Ändrade träningstider för att få plats för fysträning
2017-08-28 14:57
Hej!
Som ni kanske märkt har vi fått lite kortare tid i hall denna säsong, åtminstone inledningsvis. Några av hallarna i staden är under renovering, vilket gör att tiderna kan förändras och förbättras längre fram. 

För att få tid med fys- och konditionsträning har vi beslutat att lägga på en halvtimme på onsdags- och söndagsträningarna. Vi startar onsdagar 19:30 och söndagar 16:30. Då behöver barnen vara ombytta och klara  till uteskor, kläder efter väder och - när det mörknar i höst - reflexväst eller liknande. Tiden är viktigare än vanligt, eftersom vi inte kommer att stanna vid skolan utan sticker därifrån för fys i bra naturmiljöer. 

Vi kör enligt detta schema till seriespelet börjar den 23/9, efter det utvärderar vi tillsammans med barn och er föräldrar. Syftet med fysträningen är att snabbväxande flickkroppar ska hålla får handboll de kommande åren. Kalendern på hemsidan är uppdaterad om man behöver dubbelkolla tider och platser. 

/ Ledarna


Äntligen dags för inneträning! Tjuvstart och lång uppstartsträning nästa vecka!
2017-08-17 21:12
Hej!
Våra träningstider är (förhoppningsvis) klara för höstterminen. Vi startar på onsdag den 23/8 klockan 20-21 i Tunaberg. Låt er inte förskräckas av att det är sent, vi har den tiden fram tills Katedralsskolan är färdigrenoverad om ca. en månad. 

Söndag den 27/ 8 har vi lagt in en lång uppstartsträning. Då kör vi i 15-18 i Sävjaskolan. Förutom träning tänkte vi prata igenom lite spelregler och mål tillsammans med tjejerna och ena oss om hur vi vill ha det och vara mot varandra under säsongen. Till denna kommer jag att skicka ut en kallelse, så vi kan planera lite efter antalet spelare som dyker upp. 

Från och med den 28/8 kör vi igång på vad som verkar bli vårt fasta schema: 
  • måndagar 18-19:15 Celsiusskolan
  • onsdagar 20-21 Tunabergsskolan (från den 1/10 19-20:15 i Katedralsskolan)
  • söndagar 17-18 i Tunabergsskolan

Jag kommer under helgen att lägga in alla träningar och säsongens matcher i kalendern på hemsidan. 

/ Jonny och de andra ledarna

Uppsala Beachcup genomförd
2017-08-13 14:53
En för oss sedvanligt ostrukturerad lagbild. Alla har olika idéer om hur man ska ställa upp sig.....
Vi hade ett strålande väder under vår cupdag, lite väl strålande för att idrotta i egentligen. Tjejerna med tejpade knän och fingrar hade en intressant solbränna framåt kvällen. Våra 10 flickor var uppdelade i två lag, och precis som förra året lottades vi att börja möta varandra. Matchen slutade 5-4, så vi hade fått till jämna lag. 

Efter det hade lagen tre gruppspelsmatcher var att spela. Sammantaget vann vi hälften av dem, vilket landade ett av våra lag i A-slutspel och det andra i B-slutspel, på målskillnad mot laget ovanför. vårt lag 4 åkte ut mot systrarna i söder i A-kvart, lag 3 tog sig hela vägen till B-final där Sundsvall blev för tuffa. 

Tjejerna har varit jätteduktiga, speciellt med tanke på hur lite beachträning vi har ägnat oss åt. Beachhandboll är verkligen en annan sport än vanlig handboll. Eftersom vi spelade Järnvägen cup i juni så lade vi ju merparten av majträningen på gräs istället för på sand. Nu får vi snart flytta in i hallen och spela handboll på riktigt igen! 

/ Jonny och Emelie
Rapport från Järnvägen Cup
2017-06-06 13:23

Nio flickor från 04-05 N, förstärkta med tre av våra gamla lagkompisar från 04 södra, har varit i Hallsberg och försvarat Uppsalas färgeri Järnvägen Cup. Det var en jättekul helg och en bra cup som vi nog måste åka på nästa år också.


I C-flick deltog 50 lag från hela landet, varav ganska många var rena 04-lag. Motståndarna var alltså både duktiga och i många fall en storlek större. Det fick vi känna på i första matchen, då vi blev ordentligt överkörda av Linköpings 04-lag. Men flickorna samlade ihop sig och vann match två mot Nora enkelt. Den sista matchen mot BK Heid avgjorde vilket lag som skulle komma tvåa och gå till A-slutspel. Det blev en riktigt nervös, jämn och bra match, som Uppsala till slut vann med 16-13. Målvakterna Vanna och Ella var de stora matchhjältarna, de räddade både straffar och frilägen och stängde målet helt långa perioder.


Som tvåa fick vi möta en annan gruppetta. Vi ställdes mot Vadstenas 04-flickor, som vi scoutade på lördagkvällen och insåg att det skulle bli tufft. Stora, tekniska tjejer som inte gjorde ett tekniskt fel på 40 minuter. Tjejerna gjorde en fantastisk insats i första halvlek, efter 20 minuter låg vi under med 6-5 och hade gjort Vadstena ordentligt stressade. Precis som i finalen i Kopparcupen så orkade vi dock inte spela på den nivån hela matchen, utan fick till slut ge oss med 17-9. Det här är en cup med samma duktiga motstånd som Irstablixten, och dessutom en ålderskull upp, så jag tycker att vi ska vara väldigt nöjda med att komma till A-slutspel och sluta på den övre halvan av de 50 lagen.


Det har varit kul att spela på gräs, och väldigt utvecklande för tjejerna att ta bort studsen. Våra duktiga låneflickor Sigrid, Agnes och Alva har drivit upp bolltempot i passningsspelet så jag tror att alla kommer hem som lite bättre handbollsspelare. Under Helenas sakkunniga  ledning har vi också fått testa norsk karaoke, vilket känns som en återkommande cupaktivitet.


Bra jobbat allihop! / Jonny, Emelie och Helena

Grupperna klara till Järnvägen cup + tröjbeställning
2017-04-20 15:16
Nu vet vi vilka vi ska möte i Hallsberg. Vi har blivit lottade mot enbart nya bekantskaper, IFK Nora, RP IF Linköping och BK Heid, den sistnämnda är en riktigt klassisk handbollsförening. Vi har dock inget spelschema ännu, det kommer i början på maj. 

Cupen har också ett erbjudande om att förbeställa cuptröjor med tryck. Man får två tröjor -  en med namn och nummer tryckt - och en gympapåse för 250 kronor. Erbjudandet kan ses på adressen nedan. De som vill beställa får mejla mig och ange uppgifterna som står i formuläret på hemsidan så fixar jag det. 

http://www.procup.se/cup/upload/30342_menu_link_3_5_0_sve_.pdf?r=1625&rnd=152016
Seriespelet avslutad på bästa sätt
2017-04-01 16:05
Glada spelare efter lördagens matcher. Den nya maskoten Håkan har börjat starkt och är obesegrad.
Efter dagens matcher är seriespelet 16-17 färdigt. Tjejerna avslutade på bästa sätt, med oavgjort mot Gustavsberg och segrar mot Årsta och Skogås. Vi har spelat 42 matcher i Upplands- och Stockholmsserien, och har 23 segrar och 2 oavgjorda matcher. en fantastisk säsong av flickorna, som också kommer att resultera i ett gäng guldmedaljer för segern i Upplandsserien. 
Nu är vi anmälda till Järnvägen cup
2017-03-08 15:42

Tidigare under säsongen skickade jag ut en intresseanmälan till Järnvägen Cup, som spelas den 2-4 juni i Hallsberg. Vi fick tillräckligt många intresserade för att anmäla ett lag, vilket jag nu har gjort. Vi bor från fredag kväll till söndag 2-4 juni i Hallsberg, och spelar gruppspel på lördagen och slutspel på söndagen. Jag skickar ut en ny kallelse till de som inte svarat så ni får en chans till.


Följande har anmält intresse, och betraktas som anmälda om jag inte hör något annat:

Adelina

Ella B

Ella H

Ella J

Elvira

Fanny

Meja

Nora

Vanna

Vera