Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Uppsala HK F-05 Södra
Vi är ett glatt gäng tjejer som gillar handboll. Vi tränar normalt tre gånger i veckan under inomhussäsongen. 

Tisdagar Celsiusskolan 
Handbollsträning 18.30-19.30.
Onsdagar Gottsunda Sporthall 
Handbollsträning 17.00-18.30.
Fysträning 18.30-19.15.
Torsdagar Celsiusskolan 
Fysträning 17.15-18.00.
Handbollsträning 18.00-19.00.
 
Vi spelar matcher både i Uppland och i Stockholm. Vi åker också på cuper under året, till exempel Kopparcupen i Falun och Irstablixten i Västerås. Under sommaren åker vi till Åhus beachhandbollsfestival och förstås till vår egen beachhandbollscup som arrangeras på Campus 1477 i centrala Uppsala i augusti varje år.

Vi vill gärna bli fler och välkomnar nya spelare! 

Kontakta oss gärna för mer information.
Thony Lundell, 070/562 98 67
eller maila f05s@uppsalahk.se
Kopparcuppen 2018 - En betraktelse av en medåkande handbollsförälder
2018-02-01 15:22
Till att börja med måste jag klargöra förutsättningen för denna betraktelse. Historien strävar efter att vara en hyfsat kronologiskt beskriven. Det här är en helt subjektiv beskrivning av verkligheten såsom jag Mattias handbollsförälder upplevde den mellan den 5-7 januari i år och jag reserverar mig för eventuella faktafel i texten med hänvisning till att det var så jag upplevde den. Verkligheten alltså.

 

Vi börjar i planeringen. Jag har ju aldrig varit handbollsförälder som sover över och så med barnen. Kommer det överhuvudtaget gå att sova och framförallt, kommer något av barnen kunna sova. Inte för att jag själv har hört det men vissa familjemedlemmar hävdar att jag snarkar. Öronproppar, rykten har gått i laget om att Stellas farsa snarkar. En oro började sprida sig i laget om huruvida någon överhuvudtaget skulle kunna sova och kommer han köpa öronproppar. Bäst att påpeka att man skall ta med öronproppar och lika bra att jag handlar ett gäng. Fasen bara ett paket rosa proppar kvar… Gula och beige-bruna. Ingen kommer vilja ha de beigebruna. Helt klart upplagt för krig om de rosa. Jag borde bara ha köpt bara gula.

 

Jag förvånas över hur ambitiösa och villiga ungdomarna är att utföra uppgifter som man ger dem. Cecilia Ebbas mamma och jag hade planerat in aktiviteter till bussfärd, på plats och på vägen hem. En uppgift var att skriva ner ”Så här ska jag göra mina kompisar bra under Kopparcupen 2018” som Cecilia författade. Jag kan inte låta bli att imponeras av henne med vilket naturligt sätt hon förklarar och uppfinner dom här sakerna. Hur blir man sån, är det någon speciell skola man måste gå? Möjligen gör den klingande skånskan sitt till, 1200-talets maktdialekt som än idag påverkar oss.

 

Första Matchen, nu känner jag mig lite osäker. Skall vi vara med på genomgången innan match eller skall vi vänta utanför, gå upp på läktaren gick ju inte heller för då skulle ju de andra föräldrarna med sina blickar undra varför vi inte var med laget. Som handbollsförälder hamnar man lite mellan stolarna. Inte riktigt med som en tränare och inte med de andra föräldrarna i klacken. Vi upplevde en kris och insåg snart att vi måste handla och handla med kraft och göra det gemensamt, hävda vår plats som coacher, typ nästan. Ingen sa något, ingen körde ut oss och vi kände båda att det var det naturliga steget att ta.

 

Sett inifrån vid sidan av dessa proffscoacher inser man vilket jobb de lägger ner. Katarina som drar ett enormt lass och som alltid engagerar sig, analyserar varje situation och verkligen bryr sig om alla med hela sitt hjärta. Tony som fixar och ordnar och får allt att flyta smidigt, struktur med en sann vettighet med en förmåga att vända en tankebana och en formulering på ett imponerande sätt. Jag kommer ihåg mig själv i åldern kring 20, mitt liv handlade föga om disciplin och ansvar, och det gör mig grymt imponerad att se Hanna, hon som vuxit upp och följt laget med samma ansvarstagande med en självsäkerhet och ett lugn som smittar. Riktigt roligt att även Hannas syster Maja kom med och coachade.

 

Första matchen, Falun vad vet vi om dom? Jag har sovit för lite för att analyser det. Vi är ju i Falun och det är Cup här, dom måste vara bra. BAM - EB sätter första och nu rullar det bara på. Yes vilken bra start 12-1. Tack Falun!

 

Humöret är på topp.

 

Maten smakar bra och matlogistiken är ett fantastiskt väloljat maskineri. Jag väljer att inte höra ”kan vi inte äta pommes fritt i stället”. Att sitta där vid middagsbordet och småsnacka om matchen och det kommande musik quiz-et är inget annat än supermysigt. Handsprit, bananer och ute igen. Upp till inkvarteringen. Handla godis, tagare. Vi har gjort en planering för var alla skall sova, lite för att alla skall hitta nya nära vänner. Efter lite pusslande har alla en plats. Ledarna får sova under handfatet. Lite musikquiz innan god natt. Så klart var det fel musik och någon ledare ville ha extrapoäng för att i efterhand kommit på vem som sjunger ”Lady in red”. Jag ligger vaken ett tag för att vara säker på att alla sover, alltså ifall myten stämmer att jag snarkar. Hon på madrassen bredvid har trots allt utlovat diverse fysiska repressalier om myten visar sig stämma. Jag längtar efter att sova.

 

Riiiing, riiiing, - första larmet går kl 5. Bzzz, bzzz. Någon med surralarm märker inte. –Det är ju så skönt att snoza, man behöver tid för att plocka ihop alla saker. En timme extra för att hinna fixa coola flätor.

 

Ok, det blev en liten dipp när vi mötte Skuru. Win some, lose some.

 

Luften är inte den bästa i lokalen. En sväng upp på berget till hopprampen för att få upp lite flås. Generellt tycker jag att flippflopps är fel skodon i 10 minus upp på ett berg.

 

Matchen är igång… skabang, Sundsvall smäller in ett mål direkt. Nej, vad är det som händer? Så här får det inte börja. Det knyter sig i magen. Vinna eller försvinna. Straff, Ebba lägger första straffen. Pang 1-1, målvakten blev helt förvirrad. Hon sköt med vänster, får man det? Michaela-kadung, Stina –pang , Maja- scheding, Tilde-schmack, Fanny- kadang och Elsa-Bam! Dom hade aldrig någon chans. Vi har ett lag där alla går på mål och gör mål. Dom var inte förberedda på det och vårt 3-2-1 försvar kom igång. Sundsvall kommer inte igenom. Yes, VI ÄR I SLUTSPEL 12-6!

 

Några matcher senare märks tröttheten i laget. Nu startar vansinnespeppen. Vi måste göra allt för att få igång laget. Det är svettigt varmt och.. någon undrar var mobilen är. Få den där gubben på film som skrikskrattar…lägga upp på Snap. Det är fantastiskt att se hur laget lyfter sig själva, kommer igång och går ut med en riktig vinnarinställning. Matchen vinner vi och kan stolta åka till inkvarteringen för nästa quiz.

 

Det är aldrig helt roligt att möta systerlaget Norra. Första halvlek går bara två mål in. Vi avslutar med 7-3 och totalt sex målgörare. Återigen Södra är ett lag där alla går på mål och ett sånt lag är svårare att lägga en strategi emot.

 

Jag lämnar beskrivningen av slutrysaren därhän. Vi minns den alla som var där och den brutala avslutningen med straffar. Jag betraktar istället minnet av vuxna män och kvinnor runt omkring mig som helt tappar kontrollen över sina kroppar, studsar och skriker med hoppfulla ansikten. Där nere utkämpas en kamp mellan giganter.

 

Avslutningsvis en liten beskrivning av det lag jag fick möjlighet att följa under Kopparcupen. Jag har på nära håll fått studera kraften av gott ledarskap och vad arbete mot ett gemensamt mål kan göra med en brokig skara individer. Vad jag ser är en hjärtlighet och omtanke om sin vän och handbollskompis. Det är en fantastiskt fin stämning i laget och alla tar hand om varandra. Alla är måna om varandra och jag fick tillfälle att se många exempel på det. Jag är helt övertygad om att denna sammanhållning också är grunden för framgången i laget. I laget finns inga grupperingar utan alla hänger med alla och jag skulle vilja påstå att det är lite unikt.

 

Efter att ha varit Handbollsförälder, när jag kom hem så kände jag mig kroppsligen lite matt. Det vägdes helt upp av den energi jag fick av att hänga med dessa fantastiska individer. Alltså på riktigt, det är helt fantastiskt och jag kan varmt rekommendera det.


/Mattias, medåkande handbollsförälder

Julavslutning och träningar under jullovet
2017-12-12 22:27

På tisdag den 19 december är det ingen träning utan i stället har vi julavslutning. Vi träffas vid Sunnerstaköket kl. 17.30 för att äta. Det kommer även att bli några aktiviteter både inne och ute, så kläder efter väder.

Det är inte heller någon träning på torsdag den 21 december.

Nästa träning blir den 2 januari kl 19-21 i Valsätraskolan. Då tränar vi tillsammans med F04. Vi tränar även på torsdag 4 januari kl 17:45-19:30.

Sen åker vi gemensamt till Kopparcupen med bussar på fredag morgon den 5 januari.

Efter Kopparcupen tar vi ledigt måndag den 8 januari och tränar igen kl 18:30-20:00 på tisdag den 9 januari i Valsätraskolan.

Vinnare av Kopparcupen!
2016-01-11 12:29
I januari 2016 var vi med och spelade Kopparcupen i Falun för första gången. Det var våran första cup med övernattning och även första cupen med spel på stor plan. Allting gick superbra och vi lyckades vinna hela cupen! 

I gruppspelet mötte vi först Ludvika och Enköping. Det blev sen en nervkittlande sista match i gruppspelet mot Borlänge Röd där vi lyckades vända underläge med 1-3 till vinst med 5-4. Sedan visade det sig att vi skulle möta Uppsala HK Norra i semifinal! 

Norratjejerna hade också vunnit alla sina matcher och var jätteduktiga, men vi lyckades vinna med 6-2 och vi var i A-final. Där mötte vi Stockholmspolisens IF HF. Det blev en spännande match där det stod 2-2 i halvlek, men tack vare fint spel och ett fantastiskt publikstöd lyckades vi vinna med 5 - 4! 

Tjejernas spel präglades genom hela cupen av stark kämpaglöd och viljan att vinna med ett nästintill ogenomträngligt försvar och ett initiativrikt och roligt anfallsspel.  
Bilder från matchdagen.
2015-11-14 20:41

Uppsala HK F05s Sammandrag i Märsta
2015-11-14 20:16
Taktiska planer inför match.

Uppsala HKs F05 från södra Uppsala har varit i Märsta och spelat mot Skånela IF och Uppsala HK F05Norra.

Den interna matchen blev nervös och svängig men till slut så stod Södra som segrande lag med 7-5.

Matchen mot Skånela IF 1 blev aldrig riktigt spännande då Uppsala tog tag i matchen direkt. Halvtid 7-2 till Uppsala, men i andra så kom Skånela tillbaka och lyckades vinna halvleken med 2-1 men det räckte inte för att vända på resultatet.


Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/10 16:10
13 - 21
Lör 6/10 15:30
15 - 15
Lör 29/9 12:10
17 - 21
Lör 22/9 13:00
19 - 13
Lör 15/9 13:30
Sön 26/8 16:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Uppsala HK, 14/10 22:12 
Uppsala HK, 09/10 13:58 
Uppsala HK, 02/10 12:16 
Uppsala HK, 19/09 20:55