Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna
Vi har för närvarande en stor trupp med egna produkter blandat med studenter.
Vi spelar kommande säsong i division 2 med A-laget, division 3 med U-laget och i juniorserie med våra juniorer. Träningen kommer under säsong ske i två grupper, men under försäsong och beachhandbollsäsongen tränar alla tillsammans.

Nya spelare som satsa i A-laget eller utvecklas i U-laget välkomnas varmt.

Vill du bara träna lite och spela ibland går även det bra, vi välkomnar alla ambitionsnivåer. Träningstider hittar du under rubriken Kalender

Hör av er via mail till uhkdam@gmail.com eller telefon till någon av ledarna ni ser under rubriken Kontakt

Du hittar oss på Instagram: uppsalahkdam

Nya ledare för damer/juniorer
2017-05-16 22:17

Uppsala Handbollsklubb har en växande verksamhet och vi räknar idag in mellan 45-50 spelare i vår Dam/Junior-trupp.


För att leda styrkorna har vi nu gjort klart med ledare för säsongen 2017/2018.

Huvudtränare för vårt A-lag blir Anders Olsson, en stor handbollsprofil i Uppland.

Anders började sin tränarkarriär i Vallentuna och har efter flera tränaruppdrag och sejourer i högsta serien med såväl Spårvägen som Skånelas damlag de senaste åren jobbat mest med förbundsfrågor inom Svenska Handbollförbundet och Upplands Handbollförbund. Anders har dessutom startat upp Storvreta HK samt varit domare. Nu känner sig Anders återigen kallad att kliva in som huvudtränare och ser uppdraget i Uppsala HK som en härlig utmaning.


Till sin hjälp kommer Anders ha Johan Hansson som varit spelande tränare i Upsala IF herrlag under föregående säsong och nu vill starta upp sin tränarkarriär på allvar. Individuell teknik och taktik är styrkor Johan främst kommer bidra med under året. Johan har ett stort intresse för och nyfikenhet på handbollens utveckling och framtid.


Utvecklingslag/Juniorlag kommer ledas av Tom Öster, Peter Orre och Michael Östh vilka alla verkat i klubben ett antal år nu. Tom och Peter är inom kort färdigutbildade TS2-tränare och Michael är en uppskattad ledare i U-laget sen förra säsongen.


Klubben kommer spela med damlag i division 2 och division 3, samt ett juniorlag i seriespel och ungdoms-SM.


Björn Kardell, Uppsala HK

Senioransvarig

070-999 1519

Div 1 Norra Damer
2016-10-22 11:59
Uppsala HK damer spelar borta mot AIK i Solnahallen

Matchstart i Solnahallen klockan 19.30.

Samling för laget 17.45 i Solnahallen.


Tänk på köerna en måndagseftermiddag in till Stockholm, kan vara minst 20 minuter längre resa med otur.


Hallen, se länk: http://kartor.eniro.se/m/F7EOe
Div 3 Damer HK Uppsala - Avesta Brovallen
2016-10-22 11:58
HK Uppsala spelar hemma i Stenhagen på söndag.

Rapport BL info Cup Hudiksvall 9-11 sept 2016
2016-09-12 20:01
Ej Cup-bild, bild från UHK-Ceres helgen den 3-4 sept.

Enköpings HF (Söndag 11/9)

Ett slutspel där man endast spelar en match, en placeringsmatch beroende på placering i gruppen, vi kom 3:a och får möta Enköpings HF som kom 3:a i den andra täta gruppen.


Uppsala inleder bäst och lyckas sedan behålla ledningen nästan hela matchen, pausvila med ledning 11-8. Enköping inleder andra i ett högt tempo och gör tre raka, 11-11 och lite nerv i matchen. Uppsala leder sedan fram till 14-14 då Enköping för första gången tar ledningen med 14-15, Uppsala orkar resa sig trots lite tungt jobb och lyckas hålla undan och vinner med ett mål, Vinst med 17-16.


En match som präglades av många skott men färre som gick in mellan stolparna, det här är den match där vi har sämst procentuell utdelning på våra avslut, starkt att gå vinnande ur den striden.

Men här har vi en spelare som reser sig ur mängden. Ellika Axelsson-Fisk har en räddnings-% på 54,3 vilket får anses vara MYCKET bra, utspelarna nådde "bara" 46% framåt. Så vi får tacka målvakten för vinsten mot Enköping. Enköpings målvakt får väl också vara stolt då hon säkert har en bra procent även hon. Målsnålt men vinst, och det är två poäng som räknas när det gäller.


Strands IF (Lördag 10/9)

Mötet mot Strands IF från allsvenskt kval i våras är ju en riktig munsbit att bita i, men vi har 8-8 16 minuter in i första halvlek, sedan tappar vi på några kontringar bakåt, kantskott från skickliga Nygårds och returer efter formidabla räddningar från Ellika. Just returtagning är ganska tröstlöst för målvakten då man gör en bra insats men blir straffad direkt efter på returen. Här kan vi säkert räkna in 10-12 av de 18 målen i första halvlek för Strand. Vi håller ett ganska jämnt tempo men är lite för dåliga på hemspring, returer, halvtidsresultat 13-18. Men... här gör vi en formidabel insats i början på andra halvlek och vi börjar äta in avståndet boll för boll. Efter 9 minuter i andra står det 22-22 och Strand tvingas till time Out, efter 16 minuter i andra leder vi med 24-22, efter 27 minuter i andra står det 28-27 till oss. En sensation är under uppsegling, men som vanligt skjuter vi några skott utanför,

missar en straff och Strand kan få några enkla mål och vinner med 28-30.


Vi från lagledningen är mäktigt stolta över våra spelare som i två matcher har rest sig i andra och gjort strålande insatser. Inställningen och attityden mot Strand är inte att leka med, kan vi plocka fram det framöver så kan vi säkerligen räkna hem några poäng  i serien på hemmaplan, (borta blir tungt med andra förutsättningar).

 

IK Bolton (Lördag 10/9)

Match mot IK Bolton, seriekollegan från i våras. Vi har ett underläge i halvlek med 10-15 och är lite på efterkälken mest hela tiden. Vi missar, vi tappar bollen, vi går bort oss i försvar, solen i ögonen och motvind i uppförsbacke, stolpe ut etc. Ja ni har hört alla bortförklaringar förut, men nu är det så och då vinner man inga matcher. Men i andra halvlek så reser vi oss något men når inte ända fram, Bolton utnyttjar våra misstag och är skickliga på att springa mellan oss. De är duktiga rent individuellt på det tekniska planet och lyckas hålla oss på avstånd.

Vi kommer inte närmare än två bollars förlust med 25-27.

 

Nordmalings IF (Fredag 9/9)

Uppsala inleder matchen mot Nordmalings IF lite trevande och det står 4-4 efter 7-8 minuter. Men sedan när rese-stelheten har hunnit försvinna så börjar UHK så sakteliga att dra ifrån. 1:a halvlek slutar 16-6 till UHKs favör.

23 skott på mål är kanske lite i underkant men man lyckas peta in bollen 16 gånger vilket får vara godkänt.

I andra halvlek så är det inget tvivel om vilket lag som skall vinna utan spelarna får springa av sig denna första matchen och segern skrivs till 34-13.

 

Fullt godkänd början på cupen och nu skall spelarna sova i fem timmar innan väckning 05.30 och nästa match börjar 08.30 mot IK Bolton.

 

Ett IK Bolton som förlorade sin första match mot arrangören Strands IF med 10 bollar.

 

UHK möter Strands IF klockan 16.50 lördag eftermiddag. Strands IF som har ambitionen att tillhöra seriefavoriterna i div 1, (samma serie som UHK). Den första matchen i serien blir den 2 oktober mot just Strand i Fyrishov. Oavsett utgången av denna cupmatch så kan vi räkna med att matchen kommer att gälla mycket för spelarna.

2016-09-05 16:18
Seriematcher Div 1 Norra Damer

2016-09-05 15:20
U-laget damer i div 3 ÖÖ. Seriematcher för säsongen 2016-2017
Handbollshelg 3-4 september i Uppsala - Damer
2016-08-30 10:08
Lördag och söndag 3-4 september spelas ett flertal träningsmatcher i Uppsala, närmare bestämt Västra Stenhagen.

Sjundeå från Finland är på besök i Uppsala och i samband med det passar Uppsala HK på att lufta sin stora trupp, där uppemot 30 spelare varit igång under de här första veckorna. Gamla favoriter kommer spela och en del spännande nyförvärv får göra debut. Våra nyförvärv kommer presenteras lite mer ingående närmare seriestart. 

Matchschema lördag.
12.20 Sjundeå - Tyresö           14-27
Målskyttet,
Sjundeå: Maria Barck 5, Ellen Voutilainen 3, Aino Pietiläinen 3
Tyresö: Sara Uddén 6, Elma Catic 3, Vilma Matthijs 3, Madeleine Lindgren 3

13.55 Uppsala HK - Tyresö      12-33
Målskyttet,
Uppsala: Isabelle K 3, Sally B 3, Maxi 2, Gavia 2, Sigrid 1, Maja 1.
Tyresö: Hanna 8, Hanna H 4, Sara U 4, Elma C 4, Madde L 3, Kajsa A 3

15.25 Sjundeå - Enköpings HF 28-24
Målskyttet,
Sjundeå: Madde Lindholm 6, Ellen V 5, Maria B 5
Enköpings HF: Emma Ingvarsson 6, Felicia Axén 4, Amanda Gustavsson 4

16.50 HK Ceres - Uppsala HK   20-22
Målskyttet,
Ceres: Ida Rosman 7, Ronja Andersson 5, Cassandra Andersson 4
Uppsala HK: Lisa Meyer 9, Lovisa Kardell 6, Hanna Frödin 2, Marie Kvanli 2, Elin Eriksson 1, Camilla 1, Alva Söderberg 1.
-
Matchschema söndag:
12.00 HK Ceres - Alfta GIF  19-23
Målskyttet,
Ceres: Klara Berntsson 6,  Ronja Andersson 4,  Ida Rosman 3,  Cassandra Andersson 3
Alfta: Kristina Thuresson 4,  Maria H 3,  Caroline Olsson 3,  Marlene Ljung 3,  Matilda Wiklander 3

13.40 Uppsala - Sjundeå  23-26
Målskyttet,
Uppsala HK: Lisa Meyer 5,  Hanna Frödin 5,  Lisa Aspengren 5, Lovisa Kardell 4
Sjundeå IF: Maria Barck 6,  Ellen Voutilainen 3,  Emmi Perovvo 3,  Emmi Koljonen 3,  Corinna Jensen 3,  Madeleine Lindholm 3

15.10 Uppsala HK - Alfta GIF  19-20
Målskyttet,
Uppsala HK:  Maja Björklin 4,  Maxmilian Keller 3,  Lovisa Kardell 3, Isabelle Karlsson 2, Sally Berg 2, Alva Söderberg 2, Lisa Meyer 1, Gavia Beverskog 1,  Emma Byvall 1

16.45 Sjundeå - HK Ceres  27-14
Målskyttet,
Sjundeå: Matilda Luvppala 5,  Ellen Voutilainen 4,  Maria B 3,  Mi W 3,  Miisa P 3
Ceres: Klara Berntsson 5,  Erika Larsson 5, Ida Rosman 3

Tack alla som gjorde denna träningsmatchhelg möjlig, gästande lag och domare. Ni har gjort en strålande insats.

Så till lite Uppsala HK analys.
UHK har under helgen haft 27 spelare med i matcherna, coacherna har delat in spelarna i två relativt jämna lag. Efter de resultat UHK har i bagaget så måste vi ändå trots förluster se detta med positiva ögon. Vi har fått ge alla chansen att visa upp sig för en ny matchcoach, vi har fått prova på ett försvarsspel i något mera strukturerad form efter tre veckors träning. När vi ser på den bredd som varit i spel så måste vi vara nöjda. Vi har förlorat mot ett delvis "Allsvenskt" lag med 20 bollar, inget att skämmas för tycker vi. Vi har vunnit mot en länskollega, "HK Ceres", vi får vara mer än nöjda med den prestationen. Vi har förlorat mot Sjundeå IF från Finland som spelar i Finska högsta ligan samt mot vår kollega i div 2 förra säsongen, inga förluster att skämmas för där heller.

Vi har fått se många spelare i aktion, en stor fördel för lagen framöver.
Vi har fått prova på att arrangera ett antal matcher med gott resultat. Bra att få dra både lärdom och slutsatser för kommande arrangemang.

I det stora hela en helg med bra resultat, kanske inte siffermässigt men totalt sätt för oss i Uppsala HK.

Till alla spelar kan vi bara rikta ett stort tack för ett bra jobb. TACK! med stort hjärta.Ny ledare för Damlaget
2016-06-05 18:49
Rose-Mari "Rosi" Myhr var en av de meriterade spelare som 2014/2015 medverkade när Svenska Handbollsförbundet genomförde en satsning för att få fram fler kvinnliga tränare. 16 spelare genomgick en komprimerad utbildning som gav både TS1 och TS2 certifiering.  

Rosi kommer ansvara för Uppsala HK damlag som kommande säsong spelar i division 1 Norra, samt vara ansvarig handbollsinstruktör för eleverna på Celsiusskolan, Sveriges största idrottsgymnasium.
Dessutom kommer Rosi sköta planering och uppföljning av Akademiverksamheten vilket samlingsnamnet för klubbens A-ungdomar. 
Vi hälsar Rosi varmt välkommen och öppnar med en lite intervju.

 • Kan du berätta lite om din handbollsbakgrund?
Jag har spelat handboll i ca 30 år, jag började i Haninge som är min moderklubb. Jag bestämde mig reda som C-flicka att byta lag till Spårvägen där jag har spelat längst, ända fram till 2000. I Spårvägen kom mina  största framgångar som spelare med JSM-Guld först,  sedan året efter då det blev ett JSM-silver. 
Jag har spelat i Elitserien med Spårvägen och representerade dem när jag fick göra min landslagsdebut.
Efter det var de  en sväng i Stockholms Polisen i div 1 , därefter kom jag till Hammarby där vi kämpade oss till Allsvenskan efter två kvaltillfällen. Jag avslutade min karriär som spelare 2010 i Gustavsberg där vi tog oss upp i Allsvenskan men där slutar min resa som spelare. 
Jag har varit tränare i Spårvägens F-99 i ca:2 år och därefter Tyresös F-98 där jag var ett halvår.
 • Är det någon speciell del av spelet handboll som du älskar lite mer än någon annan? Försvar, anfall el. något annat.
Jag gillar helheten men min starka sida och det jag tycker är roligast är anfallsspelet, och jag har också en förkärlek till 3-2-1 försvar.
 • Vad lockade mest med det här jobbet i Uppsala HK?
En ny utmaning med att träna ett seniorlag vilket är en helt ny roll för mig att få gå in helhjärtat utan att tänka på att ha ett annat jobb utan jag får jobba med det som även är en stor hobby för mig .
 • En tydlig målsättning för damlaget är att hålla sig kvar i division 1, hur ser du på det?
Jag tycker det låter som ett rimligt mål att hålla sig kvar och få se och lära en hel del, för att sedan kunna etablera sig i ettan och sedan ta ett steg till Allsvenskan.

Provträning / Try out
2016-05-08 14:25
Uppsala HK Damer bjuder in till provträning.

Tisdag 17 maj, 19.30. Fyrishov B-hall
Tisdag 24 maj, 19.30. Fyrishov B-hall
Tisdag 28 juni, 19.30. Fyrishov B-hall

Under dessa träningar ges chans att träffa spelartruppen och spela internmatcher. 
Vi välkomnar de som vill söka sig till vårt division 1 lag men även om man vill spela i vårt division 3 lag är man välkommen på dessa provträningar.

För mer information och anmälan, kontakta: 
Björn Kaka Kardell
070 - 999 1519
uhkdam@gmail.com 

Division ett säsongen 16/17
2016-04-25 14:21
Om någon mot förmodan missat att vi fick en vakant plats i division 1 Norra nästa säsong så är det i varje fall så det är. Vi kommer alltså spela med ett lag i ettan och ett lag i Upplandstrean nästa säsong.

Vecka 20, någon gång runt 16 maj drar vi igång försäsongen och den blir ett äventyr.

Mer information kommer här på hemsidan när det närmar sig.
Nu är det slut, men.....
2016-04-15 08:14
....vi är inte slut!
Retur mot AIK borta i Råstapark, och även här drog AIK längsta strået och behöll sin plats i division 1. En tuff division 2 väntar för allas era favoriter UHK Damer säsongen 2016/2017. 
Matchen var en riktig holmgång där vi spelade ett bra och fysiskt starkt försvar, som klarade av att "ta sin spelare". Framåt hade vi dock svårt mot AIKs duktiga kollektiva försvar och enastående målvakt. Fysiken räckte men de allra sista detaljerna fick vi inte till.
Vi avslutar nu med ett par träningar innan vi tar en vila och därefter börjar gå på vägen som leder mot division 1.
Jag (Kaka) vill passa på att tacka:
 • Håkan, för alla timmar i med- och motgång.
 • David, för inspiration till tjejerna och övriga ledare.
 • Micke Ö & Caroline, för ledarinhopp i farmarlaget.
 • Justina @ultimateperformance, för att ha givit laget en förståelse för vad vi behöver och lett oss in på vägen dit.
 • Laszlo, som hoppade in på bänken just den match det behövdes mest.
 • Styrelsen med JB i spetsen, för att damerna får lika förutsättningar som herrarna i den här föreningen. (Naturligt förstås, men inte överallt i sport-Sverige)
 • Tobbe, Sebastian o Conny som dokumenterat våra matcher i stilla och rörlig bild.
 • Publiken på våra hemmamatcher, som är den bästa.
 • Spelarna i damlaget, bättre kan man inte ha.
Här kommer säsongens sista video

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Uppsala HK, 03/09 08:19 
Uppsala HK, 30/08 22:42 
Uppsala HK, 29/08 14:25 
Uppsala HK, 20/08 18:58