If you want to know more, please send an e-mail to damjun@uppsalahk.se and we will guide you on about how to join Uppsala HK.
It is actually very easy to get an international transfer for students, free of charge.

Nu i helgen spelar vi USM steg 4 och vi kommer spelar mot mycket fint motstånd i form av AIK, Baltichov, Lugi och Sävehof. Vi har laddat ordentligt och även lagt till en ny detalj i direkt anslutning till träningar som ska förbättra återhämtningen....

Vi hälsar alla er som läser detta välkommen till Tiundahallen på lördag och till Fyrishof B-hall på söndag. Ta gärna med en kompis när ni kommer och heja på oss i damjuniorlaget!

Uppsala HK damjuniorer vidare till steg 3!!!
2021-11-14 17:31

I helgen avgjordes steg 2 USM för F18.

Ett laddat Uppsala HK åkte till Skogås för att möta Skogås HK, GT Söder HK, Spårvägens HF och Örebro SK HK i en femlagsgrupp där endast ettan skulle ta sig vidare till steg 3. Den inledande matchen var mot GT Söder och efter trevande första halvlek gick vi segrande ur matchen med 11-18. I den andra halvleken bjöd tjejerna på fint kollektivt anfallsspel och som vanligt stod vi stabilt bakåt i hela matchen. Match nummer två spelades sedan mot hemmalaget Skogås som vi haft flera jämna kamper mot i seriespelet. Precis som väntat blev det en tät kamp där vi åter spelade bra bakåt och i halvtid låg vi under med 8-7. I den andra halvleken följdes lagen åt och det var spännande in i slutet. Tjejerna visade på ett fint tålamod och det var det som till slut bäddade för seger nummer två med 15-17. När dag 1 var slut så stod det klart att vinst i den tredje matchen mot Spårvägen skulle innebära att vi säkrade gruppsegern redan efter tre matcher.

Ett taggat gäng tjejer gick upp i arla morgonstund och rullade mot Stockholm dag 2. Det var ett extremt fokus i omklädningsrummet och alla hade en sak i sikte – en seger mot ett skyttestarkt Spårvägen. Vi inleder matchen med massor av energi och tar snabbt ledningen med 0-4 innan Spårvägen vaknar upp efter sex minuter. Resten av halvleken blir jämn och även här spelar vi riktigt bra bakåt där vi tar rekord i antal täck vilket stressar Spårvägens duktiga skyttar. Halvtidsresultatet är 5-9 till oss. I den andra halvleken lägger vi in en högre växel direkt från start och drar ifrån och släpper sedan aldrig in Spårvägen igen. När slutsignalen ljuder står det klart att vi är klara för steg 3 efter att ha besegrat Spårvägen med 11-17. I den sista matchen var det Örebro som stod för motståndet och här blev det tydligt vad handbollspsykologi är avgörande. Vi pratade om att avsluta helgen med en bra match, men redan på uppvärmningen såg man att energinivån inte var som den varit i de tre inledande matcherna. När matchen startade var fokuset inte riktigt där det behöver vara. Vi stod bra bakåt i den första halvleken, men bränner våra lägen. En målsnål första halvlek visar 5-5 på tavlan och när det är dags för helgens sista halvlek så är det helt enkelt slut på mental energi. En riktig mental soppatorsk helt enkelt. Örebro tar sin enda seger och kan rulla hemåt med ett gäng lite nöjdare tjejer som besegrat gruppettan.

När vi knyter ihop helgen efter sista matchen konstaterar vi att vi fortsätter vår roliga handbollsresa tillsammans genom att spela riktigt fin handboll i de avgörande matcherna. Vi når helgens mål – att vinna gruppen och ta sig till steg 3!!! Vi ledare är fantastiskt stolta över detta lag!

GRATTIS TJEJER - NI ÄR BÄST!!!

I helgen spelade Uppsalas damjuniorer USM F18 steg 1
2021-09-28 22:42

I helgen inledde våra damjuniorer tävlingssäsongen med att spela USM steg 1 för F18. Resan gick till Västerås Arena där Kungsängens SK, HK eRPing och VästeråsIrsta HF stod för motståndet. Vi visste på förhand att det skulle bli tre tuffa matcher. Dels beroende på att vi inte var uppe i matchtempo ännu, men kanske framför allt beroende på att Uppsala HKs damjuniorer denna säsong endast består av förstaårsjuniorer, dvs tjejer födda 2004.

I den inledande matchen var det Kungsängens SK som tog kommandot från start. Som mest låg vi under med 11-5 trots ett bra inledande målvaktsspel. Efter 15 minuter började vi dock få ordning även på vårt försvarsspel, vi fick bättre träff på Kungsängens spelare vilket resulterade i enklare mål framåt. Sakta men säkert jobbade vi oss tillbaka i matchen och halvtid var resultatet 13-13. Det var match igen. Under andra halvlek följdes lagen åt, Felicia räddar två viktiga straffar och med slutsekunder kvar så sätter Maja det avgörande målet vilket resulterar i seger 22-23. Vilken fantastisk start av tjejerna mot ett Kungsängen där en majoritet av spelarna var ett år äldre.

I den andra matchen var det HK eRPing som stod för motståndet. Efter att ha sett lite av deras inledande match mot VästeråsIrsta på Solidsport så förstod vi att detta skulle bli tufft. HK eRPing bestod av enbart tjejer födda 2003, med undantag av ena målvakten som var jämnåring med Uppsalatjejerna, och det var verkligen ett gäng duktiga och vältränade handbollsspelare vi ställdes emot. Uppsalatjejerna kliver dock ut på planen med en smått osannolik energi. Vi tar ledningen med 4-0 och det tar dryga 13 minuter innan eRPing får in sitt första mål! Vi spelar ett väldigt offensivt försvar och stressar eRPing till flera dåliga beslut. I halvtid leder vi matchen med de små siffrorna 6-5. Den andra halvleken inleds sedan med ett fortsatt aggressivt försvarsspel, men 10 minuter in i halvleken börjar energin tryta efter att ha kämpat hårt mot de stora tunga eRPing-spelarna och vi åker på utvisningar som hackar sönder vårt spel. I det uppställda försvaret står vi fortsatt hyfsat bra emot, men den trytande energin gör att vi gör många tekniska fel i anfallet vilket resulterar i ett antal första fas kontringar. HK eRPing börjar nu hitta sitt spel och utnyttjar sin rutin, sin tyngd och sina fina handbollskunskaper. Vi står emot i 35 minuter men resten av matchen blir det eRPing som visar att de är det starkare laget. När slutsignalen ljuder står det 10-22 på resultattavlan. Vi lyckas alltså bara få in fyra mål i den andra halvleken, en riktig soppatorsk. Trots förlusten är vi sjukt stolta över vår insats mot ett mycket bra och trevligt lag. Kul att möta ett riktigt bra lag och att kunna spela bra i stora delar av matchen.

I den avslutande matchen skulle det sedan avgöras om det var vi eller VästeråsIrsta som skulle få göra eRPing sällskap direkt till steg 3. VästeråsIrsta har vi mött många gånger genom åren, men denna gång var det ett nytt VästeråsIrsta som stod för motståndet. Även om vi kände igen flera av deras duktiga 04:or så var laget nu förstärkt med ett gäng duktiga 03-tjejer. Västerås rivstartar matchen och visar direkt på sin storlek och styrka. Vi hänger med första fem minuterna, men sedan gör de ett ryck och i halvtid är siffrorna 16-9 till hemmalaget. Vi pratar i halvtid om att gå ut och kämpa och ha kul sista halvleken. Vi älskar ju att spela handboll, att spela USM och vi ska bara ut på planen och ha kul. Tjejerna gör en fantastisk sista halvlek och spelar oavgjort de sista 25 minuterna, 10-10. Vi stressar Västerås som trots sin klara ledning hänger med huvudet medans vi är glada och har kul. Västerås vinner rättvist med 26-19 och det står klart att det blir steg 2 för oss.

Vi hälsar både eRPing och VästeråsIrsta lycka till i steg 3 och vi hälsar Kungsängen lycka till i steg 2. Vi tackar också Västerås för ett fint arrangerat steg 1.

Tjejerna har visat på en smått osannolik utveckling under helgens tre matcher, tillsammans med Jonas som hållit i taktpinnen, och det ska verkligen bli spännande att följa laget när nu seriespelet drar igång.

Vid pennan

Ulrica

Då är vi igång!
2021-09-07 21:21

Fler bilder (+8) >>

Inomhussäsongen är nu igång på riktigt. Under hela augusti månad har vi tränat tillsammans med damlaget och det har varit en perfekt miljö att kicka igång säsongen i. Vi juniorer känner oss verkligen välkomna till damlaget och vi ser fram emot att skörda framgångar tillsammans på handbollsplanen de närmaste åren.

För att spela ihop juniorlaget inför kommande seriespel och USM var det i helgen dags för en träningshelg på egen hand medan seniorerna hade träningshelg hemma i Uppsala. Vi damjuniorer, som för närvarande består av 13 tjejer födda 2004, åkte till handbollsmetropolen Rimbo där vi förutom fyra rejäla träningspass hade tid för både trerätters middag och specialfotografering. Tyvärr var det några i laget som var förkylda och inte kunde följa med, men gänget som var på plats var fokuserade och hade kul. Vi längtar nu alla efter att få spela match och fortsätta att utvecklas på handbollsplanen tillsammans. Det är spännande och kul med ny tränare och Jonas ägnade delar av helgens träningspass till att prata om hur vi vill spela handboll. Vi håller nu tummarna att förkylningar och skador håller sig borta så vi kan få göra det vi vill och har längtat efter – spela handboll!

Vi välkomnar vår trogna publik till våra matcher och hälsar alla kommande motståndare varmt välkomna till Uppsala!

GLAD SOMMAR ALLA HANDBOLLSVÄNNER!
2021-06-24 18:06

Igår hade Uppsala HK damjuniorer avslutning på försäsongen. Det blev bumperball och annat smått och gott på grönytorna i Ultuna. Kvällen avslutades med grillning och mys på bryggan vid Fyrisån. En viss fotbollsmatch var också med på ett litet hörn😊.

Vi går nu in i sommarträningsperioden och förbereder oss för en handbollssäsong som förhoppningsvis kan bjuda på både inomhusträning i massor och efterlängtat matchspel.

Vi hälsar våra trogna supportrar och handbollsvänner runt om i Sverige en riktigt GLAD SOMMAR!

Välkomna alla gamla och nya supporters
2021-04-20 19:45

Då är damjuniorernas nya hemsida igång och vi hälsar nya och gamla supporters varmt välkomna!

Vi som funnits med runt detta lag i många år är ofantligt stolta över att det är rekordmånga spelare som väljer att fortsätta spela handboll i Uppsala HK som damjuniorer. Vårt motto i den gamla ledarstaben har varit ”så många som möjligt, så länge som möjligt” och att det nu är så många som vill fortsätta ser vi som ett bevis på framgång. Det har varit en ära att få följa dessa tjejer i deras utveckling på handbollsplanen, men nu är det hög tid för ett nytt kapitel i denna handbollssaga.

Som ni säkert redan läst på klubbens hemsida så är det Jonas Rosenquist som kommer vara huvudtränare kommande säsong och efter en smygstart denna säsong så är vi nu otroligt glada att Jonas tar över huvudansvaret för handbollsutvecklingen av dessa tjejer. Varmt välkommen Jonas!

Flera av oss i den gamla ledarstaben kommer finnas med runt laget på lite olika sätt och supportera där det finns ett behov.

Vi hoppas kunna lägga ut lite nyheter här med jämna mellanrum så ni kan hålla er uppdaterade vad som händer.

Åh vad vi nu längtar tills vi ALLA kan ses igen i handbollshallen!

Vid pennan

Ulrica

Vi kämpar på!
2021-01-22 17:12
Utomhusfys torsdagen 21 januari 2021
Fortsatt träning utomhus för ungdomar födda 2004 och senare i Uppsala kommun. Vi vill in i handbollshallen NU och göra det vi älskar!
Tills vi får komma in så kämpar vi vidare med utomhusfysen. Denna vecka har vi fått nyttja den uppvärmda Carolinabacken pga det dåliga väglaget.
Bifogar några bilder på laget som inte ger upp där ni kan skymta både Carolina Rediviva, Uppsala domkyrka och Helga Trefaldighets kyrka i bakgrunden.
#Älska handboll
#Kämpa
#Utomhusfys
#Starkare

God Jul och Gott Nytt Handbollsår!
2020-12-21 18:58
Vi i Uppsala HK A-flick F04 vill önska alla våra handbollsvänner ute i Sverige och våra trogna supporters en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
Vi längtar tills vi får återvända till handbollshallen och utöva sporten vi älskar!
#Kämpa
#Utomhusfys

Gruppvinnare i USM F16 Steg 1
2020-10-20 09:39
Arrangörsgänget och laget tillsammans på läktaren innan vi drar igång samt en bild på laget efter sista matchen

I helgen spelades USM Steg 1 för F16 grupp 6 hemma i Tiundaskolan. De gästande lagen var Skå IK, Åkersberga HK, Vassunda IF och RP IF Linköping.

Eftersom vi spelade på hemmaplan valde vi att ha med en lång bänk, totalt 15 tjejer var uttagna för spel. Vi inledde helgen mot Skå IK som hade en trupp bestående av elva 05:or och två 06:or. Här visar vi verkligen att vi är ett år äldre och ett år starkare. Vi stänger igen fullständigt bakåt och framåt bjuder vi på ett fartfyllt kontringsspel. I halvtid leder vi med 16-3 och så fortsätter det sedan i andra halvlek så när matchklockan tutar står det hela 36-6 till oss. I andra matchen var det Åkersberga som stod för motståndet. Åkersberga hade visat i sin inledande match mot RP Linköping att de har haft en fin utvecklingskurva sedan vi senast möttes och de visade prov på fint skytte från 9m. Vi inleder matchen lite trevande och får inte riktigt stopp på deras skyttar men allteftersom halvleken går så får vi bättre träff och i halvtid leder vi med 12-8. I andra halvlek är det tydligt att vi är bättre fysiskt tränade och vi vinner även den halvleken och slutresultatet blir 23-16 till oss. I tredje matchen är det våra vänner från Vassunda IF som står för motståndet. Vassunda kommer med en ännu längre bänk än vi och det är härligt att se deras energi på bänken när de peppar och stöttar de spelarna som är ute på planen. Mot Vassunda inleder vi med ett kompakt försvarsspel och även om vi kastar bort en del bollar i våra kontringar så har vi redan punkterat matchen då vi i halvtid leder med 13-2. Två insläppta mål visar på ett strålande försvarsspel och målvaktsspel och även om vi inte riktigt kommer upp i vår standard framåt så vinner vi enkelt med 23-7. Vi var nu klara för steg 3 och den sista matchen skulle avgöra vem som skulle ta hem gruppsegern. RP Linköping var det enda laget som under helgen spelade ett kompakt 6-0 försvar och vi visste att de hade bra skyttar. Även i denna match lyckas vi bra bakåt, men när vi inte riktigt vågar tjuva på kontring så får vi inte till vårt kontringsspel som vi brukar. Det blir en målsnål match där vi leder i halvtid med 10-6. I andra halvlek låser sig det mesta framåt men vi fortsätter spela bra bakåt. Med 53 sekunder kvar leder vi dock bara med ett mål, 15-14, och RP tar timeout. Vi lyckas dock återigen stänga bakåt och när RP går upp på man-man är det vi som lyckas springa oss fria och avgör med 13 sekunder kvar till 16-14. Det ska tilläggas att vid ett oavgjort resultat hade vi vunnit gruppen på grund av bättre målskillnad, men det är alltid kul att vinna alla matcher.

Vi ledare är, i vanlig ordning, väldigt stolta över dessa tjejer som nu tagit sig direkt till steg 3. Grymt jobbat tjejer!

Vi vill också tacka de gästande lagen och domarna för ett bra samarbete under helgen.

Sist, men inte minst, vill vi tacka den fantastiska föräldragruppen som såg till att detta arrangemang kunde genomföras på ett proffsigt och Coronasäkert sätt. I entrén stoppades alla och frågades om självskattning, uppmanades ta handsprit och skrevs upp på listor för att vi skulle har koll på alla som var i hallen. Alla som var publik tilldelades ett nummer med anvisning vart på läktaren de fick sitta och läktaren hade delats in i fem sektioner, en för varje lag. Vi filmade förstås och sände på Solidsport och sekretariat och speaker sköttes exemplariskt. Fiket fick tyvärr lite mindre att göra under dessa speciella omständigheter, men de mötte ändå de få kunderna som kom med ett leende på läpparna. Städpatrullen gjorde förstås också ett strålande jobb med att hålla rent och se till att det gick att hålla god hygien på toaletterna, på läktaren och i omklädningsrummen. Vi fick mycket beröm på plats och Skå IK:s ledare har också skickat ett tackmail där han skriver ” Exemplariskt fixat under dessa omständigheter och det kändes jättekul med alla positiva, trevliga människor i "gula västar". Vi hade en toppenhelg!”. Tack för den feedbacken!

Nu siktar vi vidare mot steg 3 den 23-24 januari 2021 och fram till dess är det många träningar och ett antal seriematcher som ska användas för att finslipa spelet ytterligare. Vi planerar också att ha en temadag där vi bland annat tar upp ämnet kost och idrott.

SLUTLIGEN – STORT TACK ALLA INBLANDADE HÄLSAR VI LEDARE!

Vid pennan

Ulrica

Vinst i första träningsmatchen
2020-08-23 11:46
Efter ett konstigt avslut på förra inomhussäsongen så har längtan efter inomhushandboll varit stor hos dessa tjejer. Vi kickade igång inomhussäsongen med en träningsdag i Gottsundahallen den 16 augusti följt av träning tisdag, onsdag och fredag och redan igår, lördag, var det dags för första träningsmatchen mot duktiga Skånela IF. Innan matchen pratade vi om att det är tidigt på säsongen och att det inte är konstigt om allt inte sitter som det ska. Målsättningen med matchen var att få till ett bra försvar, som förhoppningsvis skulle resultera i kontringsmöjligheter, samt att använda våra mest inarbetade starter i anfallet och att alla skulle ta sina lägen. Det blev en fartfylld match från start och matchen var alltigenom jämn. I andra halvlek hade vi en riktig dipp och tappade flera mål bakåt samtidigt som vi inte fick till det framåt då Skånela hade lagt sig på ett väldigt defensivt 6-0. Vi tog en timeout och pratade om vikten av att våga skjuta utifrån och efter timeouten gick vi in och vände underläget för att i slutet av matchen sedan ta ledningen och slutligen vinna med 21-23.
Försvaret satt bitvis väldigt bra och framåt var det stor variation. Vi gjorde ett par riktigt fina kontringsmål (och brände även några fina lägen vilket är i sin ordning i första träningsmatchen), vi gjorde mål från 9m och från m6 och hade flera riktigt fina genombrott. Vi behöver jobba vidare med bredden i anfallsspelet, men i det stora hela var det en mycket väl genomförd första träningsmatch och vi ser fram emot att få fortsätta förberedelserna inför seriestarten. Denna vecka blir det träningar tisdag, onsdag och fredag samt träningsmatch mot VästeråsIrsta på söndag 30 augusti.
Stort tack Skånela IF A-flick för en bra match!

Vid pennan
Ulrica
Utomhussäsong med A-flick F04
2020-06-07 21:13
Ladda album (+6 bilder) >>
A-flick F04 kämpar på med utomhusträning och den något annorlunda beachsäsongen 2020. Vi varvar fysträning i olika miljöer och i olika format med beachhandboll tre gånger i veckan.
Förra veckan testade vi hur cykelslangar kan göra oss starkare på ett lite annorlunda sätt och denna vecka inleddes med löpträning i Botaniska trädgården.
Kommande veckor fortsätter på liknande sätt, med undantaget att vi den 12 och den 24 juni har lagt till två inomhuspass där vi fokuserar på passningar, skott och lite anfallsspel.