Dam U/J

Uppsala HK damjuniorer vidare till steg 3!!!
2021-11-14 17:31

I helgen avgjordes steg 2 USM för F18.

Ett laddat Uppsala HK åkte till Skogås för att möta Skogås HK, GT Söder HK, Spårvägens HF och Örebro SK HK i en femlagsgrupp där endast ettan skulle ta sig vidare till steg 3. Den inledande matchen var mot GT Söder och efter trevande första halvlek gick vi segrande ur matchen med 11-18. I den andra halvleken bjöd tjejerna på fint kollektivt anfallsspel och som vanligt stod vi stabilt bakåt i hela matchen. Match nummer två spelades sedan mot hemmalaget Skogås som vi haft flera jämna kamper mot i seriespelet. Precis som väntat blev det en tät kamp där vi åter spelade bra bakåt och i halvtid låg vi under med 8-7. I den andra halvleken följdes lagen åt och det var spännande in i slutet. Tjejerna visade på ett fint tålamod och det var det som till slut bäddade för seger nummer två med 15-17. När dag 1 var slut så stod det klart att vinst i den tredje matchen mot Spårvägen skulle innebära att vi säkrade gruppsegern redan efter tre matcher.

Ett taggat gäng tjejer gick upp i arla morgonstund och rullade mot Stockholm dag 2. Det var ett extremt fokus i omklädningsrummet och alla hade en sak i sikte – en seger mot ett skyttestarkt Spårvägen. Vi inleder matchen med massor av energi och tar snabbt ledningen med 0-4 innan Spårvägen vaknar upp efter sex minuter. Resten av halvleken blir jämn och även här spelar vi riktigt bra bakåt där vi tar rekord i antal täck vilket stressar Spårvägens duktiga skyttar. Halvtidsresultatet är 5-9 till oss. I den andra halvleken lägger vi in en högre växel direkt från start och drar ifrån och släpper sedan aldrig in Spårvägen igen. När slutsignalen ljuder står det klart att vi är klara för steg 3 efter att ha besegrat Spårvägen med 11-17. I den sista matchen var det Örebro som stod för motståndet och här blev det tydligt vad handbollspsykologi är avgörande. Vi pratade om att avsluta helgen med en bra match, men redan på uppvärmningen såg man att energinivån inte var som den varit i de tre inledande matcherna. När matchen startade var fokuset inte riktigt där det behöver vara. Vi stod bra bakåt i den första halvleken, men bränner våra lägen. En målsnål första halvlek visar 5-5 på tavlan och när det är dags för helgens sista halvlek så är det helt enkelt slut på mental energi. En riktig mental soppatorsk helt enkelt. Örebro tar sin enda seger och kan rulla hemåt med ett gäng lite nöjdare tjejer som besegrat gruppettan.

När vi knyter ihop helgen efter sista matchen konstaterar vi att vi fortsätter vår roliga handbollsresa tillsammans genom att spela riktigt fin handboll i de avgörande matcherna. Vi når helgens mål – att vinna gruppen och ta sig till steg 3!!! Vi ledare är fantastiskt stolta över detta lag!