Uppsala HK
Handboll

Damjuniorerna klara för steg 3 i USM
2021-11-16 10:30

Uppsala HK:s damjuniorer åkte till Skogås för att möta Skogås HK, GT Söder HK, Spårvägens HF och Örebro SK HK i en femlagsgrupp i Ungdoms-SM:s steg 2 för Flickor 18 där endast ettan skulle ta sig vidare till steg 3. Den inledande matchen var mot GT Söder och efter trevande första halvlek blev det seger med 18-11. Match nummer två spelades sedan mot hemmalaget Skogås, som det brukar vara jämna kamper mot i seriespelet. Precis som väntat blev det tajt. I halvtid ledde Skogås med 8-7. I den andra halvleken följdes lagen åt och det var spännande in i slutet. Tjejerna visade på ett fint tålamod och det var det som till slut bäddade för seger nummer två med 17-15.

Ett taggat gäng tjejer gick upp i arla morgonstund och rullade mot Stockholm dag 2. Det var ett extremt fokus i omklädningsrummet och alla hade en sak i sikte – en seger mot ett skyttestarkt Spårvägen, som skulle innebära gruppseger och avancemang till steg 3. Uppsala inledde matchen med massor av energi och tog snabbt ledningen med 4-0. Resten av halvleken blev  jämn.  Det stod 9-5 i paus. I andra halvleken lade Uppsala återigen in en högre växel direkt från start och drog ifrån i målprotokollet. När slutsignalen ljöd stod det 17-11 på tavlan klart vilket innebar gruppseger och avancemnag till steg 3.

I den sista matchen var det Örebro som stod för motståndet. Redan på uppvärmningen såg man att energinivån inte var som den varit i de tre inledande matcherna. Uppsala stod bra bakåt i den första halvleken, men brände mycket framåt. En målsnål första halvlek slutade 5-5. När det var dags för helgens sista halvlek var det helt enkelt slut på mental energi. Örebro tog sin enda seger under helgen - men Uppsala kan blicka fram emot steg 3 i januari. Forza Uppsala!