Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkommen till Uppsala HK

Vi är Uppsala och Upplands STÖRSTA handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de yngsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i nästan alla stadsdelar i Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Utdrag ur belastningeregistret ... styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK skall lämna utdrag ur belastningeregistret.
Se mer info här >>>

Jubileumsfest på Elite Hotel den 27 augusti
2022-08-11 05:00

Lördagen den 27 augusti firar vi att det är 10 år sedan Uppsala HK bildades med en jubileumsfest som börjar klockan 19 på Elite Hotel Academia. Det blir en 3-rättersmiddag (meny se nedan) och vi hoppas att både ledare, spelare och supportrar med respektive vill komma och fira klubben. Avgiften på 395 kr swishas till 123 063 11 50 (Arrangemang) senast söndag 20 augusti. Glöm inte att ange ditt/era namn. Lokalen tar max 120 personer. Principen "först till kvarn" gäller. Åldersgränsen för att få vara med är 18 år. Dricka köps individuellt i baren. Forza UHK!

 

JUBILEUMSMENY

 

Förrätt: Toast skagen med räkor, sikrom, dill och citron

Varmrätt: Örtbakad kycklingfilé med grönsaksragu, ruccola och portvinssås

 

Efterrätt: Chokladfondant med vailjsås och hallon

 

De som vill/behöver ha specialkost mejlar det till kansli@uppsalahk.se senast den 20 augusti.

Uppsala vann P16-klassen
2022-08-10 23:20

Tre av fyra lag i P16-klassens semifinaler kom från Uppsala HK. Ett av lagen tog sig till final. Där blev det seger mot Skånela IF med 10-9. Samma resultat blev det i F16-finalen där Haninge HK 2 vann mot Falu HK. Nästa turneringsdag blir på lördag den 13/8. då avgörs bland annat juniorklasserna och de öppna klasserna för seniorer. Titta gärna förbi och ta en fika/glass i solen!

Prova på beachhandboll gratis!
2022-08-09 23:03

Nu på torsdag-fredag den 11-12 augusti finns det möjlighet för alla som är födda 2012-2015 att prova på beachhandboll gratis på Campus 1477/Blåsenhus i Uppsala (von Kraemers väg). På plats finns ungdomsledare som kommer att visa hur det går till. Det blir träning och matcher. Ingen föranmälan krävs, men kom i tid och delta i hela passet! Beachhandboll spelas barfota eller med strumpor. Ta med vattenflaska. 

 

Torsdag 11/8 och fredag 12/8

Kl 9.30-12    Flickor och pojkar födda 2014-2015
Kl 13-15.30  Flickor och pojkar födda 2012-2013

 

Om ni har några frågor - ring Anders Olsson på 079-313 44 88 eller mejla till kansli@uppsalahk.se. Hjärtligt välkomna!

 

 

 

 

Andreas fortsätter som ledare för herrlaget
2022-07-21 09:33

Andreas Hagman är klar för en tredje säsong som assisterande tränare för Uppsalas herrar tillsammans med huvudtränaren Per Haglind. 

Det blir 34-årige Andreas ”Adde” Hagmans sjätte år som tränare i klubben. Första året tränade han klubbens A-pojkar. Sedan A-laget tillsammans med Patrik Johansson. Andra säsongen med herrlaget var han själv huvudtränare. Nu blir det alltså tredje raka säsongen som assisterande tränare tillsammans med huvudtränaren Per Haglind.
- Men mitt första tränaruppdrag var i Enköpings HF när jag hjälpte Pierre Gjuraj Grubbström med deras herrlag, säger Andreas Hagman.

Som spelare började annars karriären i Lagunda AIK. Sedan blev det ett år i Enköpings HF innan han bytte till Skånela IF, eftersom han valde NIU på Arlandagymnasiet.
- Tyvärr fick jag sluta spela på grund av axelproblem, säger Andreas Hagman.
I våras föll Uppsalas herrar i Direkt Off till division1 mot Skuru. Vad tror du om lagets chanser den här säsongen?
- Vi ska fortsätta det vi har påbörjat det vill säga att utveckla laget. Kan vi öka träningsnärvaron något och få alla på samma ”spår” så bör vi lyckas med det, säger Andreas Hagman.

Lisa Österman tillför allsvensk rutin
2022-07-19 08:39

Uppsala förstärker på målvaktssidan. Lisa Österman, med tre års erfarenhet av allsvenskt spel i Skånela, gör comeback på elitnivå efter ett års uppehåll.  

Lisa Österman, som snart fyller 21 år, började spela handboll som sexåring i Vassunda. Åtta år senare blev det klubbyte till Rosersbergs IK. Där spelade hon två säsonger som F14 och F15 innan det blev nytt klubbyte till Spånga HK där hon spelade som F16. Sedan blev hon värvad till Skånela som förstaårsjunior men ingick direkt i klubbens allsvenska spelartrupp. Det blev tre säsonger i Skånela varav den sista som förstamålvakt i Allsvenskan.
- Jag har inte varit rädd för att byta. Bytet från Rosersberg till Spånga var det mest utvecklande. Där fick jag en målvaktstränare som bara fokuserade på mig och det gav utdelning. Plötsligt lyfte jag mig flera nivåer och gick bland annat vidare till riksläger 3, Lisa Österman.

Den största förändringen kom emellertid när hon bytte till Skånela.
- Skotten blev hårdare men framför allt blev det betydligt mer fysträning. Minst två gympass och ett löppass i veckan utöver den ordinarie träningen, men det var bara att göra som de sa, säger Lisa Österman.
De två första åren var Gracia Zomi Axelsson uttalad förstamålvakt i Skånela.
- Vi pratade mycket och hon gav mig många tips. Framför allt om positioneringen i målet, säger Lisa Österman.
När Gracia värvades till SHE-laget Boden blev Lisa förstamålvakt i Skånela.
- Det gick bra men blev väldigt mycket med all träning samtidigt som jag jobbade heltid. Efter säsongen valde jag att sluta, säger Lisa Österman.

Det var för ett drygt år sedan. I höstas valde hon i stället att ta sig an ett tränaruppdrag för Vassundas flickor födda 2006. Eftersom klubbens damlag tränade precis före hoppade hon in och stod i mål någon gång då och då. Efter ett tag blev det även några matcher i division 3.
- Det gångna året har varit en möjlighet för mig att ta igen det jag har missat under gymnasietiden. Nu känner jag mig sugen att spela på en högre nivå igen. Uppsala känns som ett härligt gäng och eftersom jag ska börja studera på stadens universitet till hösten blir det en perfekt lösning, säger Lisa Österman.

Samel ska göra dammålvakterna bättre
2022-07-16 16:42

36-årige Samel Burzic blir ny målvaktstränare för damsidans sju senior- och juniormålvakter. Han vill framför allt jobba med deras placeringsförmåga samt utveckla deras teknik.

Samel Burzic bor i Borlänge men arbetspendlar till Uppsala. Det möjliggör uppdraget som målvaktstränare för Uppsalas damer. Han kommer att vara med en gång i veckan på såväl A- som U-lagets träningar.
- De målvakterna jag har sett har haft bra grunder och bra teknik. Jag vill implementera ett nytt sätt att tänka framför allt kring hur de placerar sig i målet. Dessutom vill jag att de tar större ansvar för sin egen träning för att utveckla sin teknik, säger Samel Burzic och fortsätter:
- Jag kommer att analysera dem från dag ett. De får sedan avgöra vad som är viktigt för dem själva samt bedöma vad som känns bra eller inte.  

Hans mål är att målvakterna ska bli minst 30 procent bättre.
- Det är inte lätt att ändra spelstil men det fixar vi. Jag kommer skapa en grupp på Facebook där vi kan kommunicera hela tiden kring de tankar och funderingar som dyker upp, säger Samel Burzic.
För att få ut så mycket som möjligt av det pass han närvarar på kommer målvakterna att få värma upp och stretcha klart innan den egentliga träningstiden börjar.
- Då får vi mer tid för övningar i hallen, säger Samel Burzic.
Och han är nöjd med vad han sett hittills av såväl målvakter som utespelare.
- Laget har många unga spelare med bra energi. Uppsala verkar ha något bra på gång, säger Samel Burzic.

Studera och spela handboll i Uppsala
2022-07-12 08:24
Grattis till er som idag får besked om att ni kommit in på den utbildning ni har sökt på Uppsala Universitet eller Sveriges Lantbruksuniversitet. Nu har ni chansen att både plugga och spela handboll i studentstaden Uppsala! Våra spelartrupper består huvudsakligen av egna produkter och inflyttade studenter, både svenska och utländska.
 
I våras kvalade Uppsala HK:s damlag till Allsvenskan och herrarna till division 1. Vi har även utvecklingslag både dam- (division 2) och herrsidan (division 3) samt motionslag för både damer (division 4) och herrar.  Uppsala HK är en förening i stark utveckling och har idag cirka 950 spelare.
 
Här finns det också stora möjligheter att jobba extra vid sidan av studierna (och tjäna pengar) som ledare, tränare och domare, eller så kanske du vill hjälpa till med våra arrangemang, våra sociala projekt, parahandbollen, vara Handball fitnessinstruktör, hjälpa till på sociala medier, jobba med vår organisation eller våra utbildningar. Kanske gillar du e-sport eller är duktig på att designa kläder. Oavsett om du är intresserad av att spela eller engagera dig i klubben på något annat sätt - kontakta vår klubbchef Anders Olsson på kansli@uppsalahk.se eller 079-313 44 88.

På bilderna syns Johan Enell (tidigare IFK Skövde) som flyttade till Uppsala för att läsa till civilingenjör hösten 2020 och Filippa Engström (tidigare HK Brätte, Vänersborg) som kom ett år tidigare för att utbilda sig till socionom.
Gustafs storlek nyttig både i anfall och försvar
2022-07-10 20:34

Herrlagets nya linjespelare är nästan två meter lång, heter Gustaf Dimander, är 20 år och kommer från seriekonkurrenten Vassunda. Hans storlek tillför en ny dimension både framåt och bakåt.

Gustaf Dimander började spela handboll som knatte i Uppsala eftersom handbollsskolan i Uppsala var för ett år yngre barn än Knivsta, men efter det året blev det spel i Vassunda och där har han spelat fram tills nu.
- Jag har mest varit vänsternia och högernia men för tre år sedan började jag som linjespelare. Ungefär samtidigt växte jag mycket och blev plötsligt längre än alla andra vilket gjorde att jag hade lätt att fånga alla bollar, säger Gustaf Dimander.
Plötsligt kändes allt väldigt bra och han började ta handbollen mer seriöst. För två år sedan klev han upp i Vassundas herrlag, som spelar i samma serie som Uppsala, och fick plötsligt tampas mot äldre och fysiskt tuffare motståndare.
- Det har varit lärorikt men också väldigt roligt, säger Gustaf Dimander.

Med sina 198 centimeter har han en enorm räckvidd både framåt och bakåt.
- Det är inte många som kan skjuta över mig. Framåt är jag lätt att nå med inspel. Dessutom har jag långa ben som är svåra att komma runt när jag sätter en spärr, säger Gustaf Dimander och fortsätter:   
- Dessutom gillar jag att springa och brukar ge allt både i kontringar och i hemspring.
Trots att han bara är 20 år har Gustaf fått ta ett stort defensivt ansvar i Vassundas 3-2-1-försvar.
- När jag har spelat har jag styrt upp försvaret. Som centerhalv måste man prata mycket för att alla ska veta var linjespelaren är och vad som händer. Tycker att det har fungerat bra, säger Gustaf Dimander.
Nu väntar en ny utmaning i och med klubbytet från Vassunda till Uppsala.
- Det ska bli spännande. Jag ser fram emot att få lära känna ett nytt gäng men framför allt hoppas jag kunna utvecklas mycket i Uppsala, säger Gustaf Dimander.

Bella byter till Uppsala för att utvecklas
2022-07-08 09:33

Tidigare Skånelaspelaren Isabella Vesterblom, 20 år, ansluter till Uppsala inför den kommande säsongen. En ung men rutinerad linjespelare som trivs in sin nya miljö.


Isabella ”Bella” Vesterblom inledde sin handbollskarriär med sex ungdomsår i Bollstanäs SK. Som 12-åring bytte hon sedan till Skånela IF.
- Från början spelade jag nästan bara på nio meter, oftast mittnia. Det var när jag blev uttagen i Upplandslaget som första års A-flicka (F15) som de valde att ha mig som M6:a och sedan dess har jag huvudsakligen spelat på linjen, säger Isabella Vesterblom.
Och det gick bra både för Skånela och Isabella under de kommande åren. De gick till finalspel i Ungdoms-SM i F16 två år i rad. Första gången kom de sexa, andra gången blev de femma.
- Det året vi kom femma var första gången USM:s finalspel avgjordes på IFU Arena i Uppsala. Det var jättehäftigt med så mycket publik. Även Skånelas herrjuniorer hade kvalificerat sig så det var massor med supportrar på plats, säger Isabella Vesterblom.

Tyvärr hade hon haft ont ett tag i sitt ena knä så efter finalspelet opererades ena menisken. Som om inte det vore nog fick hon sedan även problem med en axel. Tack vare rehab blev det bättre. Sedan kom coronapandemin och all tävlingsverksamhet ställdes in. När spel åter var tillåtet den gångna säsongen prioriterades andra M6:or i Skånelas division 2-lag HF SIF.
- Därför vill jag prova på något nytt. Jag vill utvecklas som handbollsspelare och då måste jag få spela. Jag har tränat några veckor med Uppsala och det känns jättebra. Tjejerna som är på träningarna är där för att bli bättre. Det känns väldigt utmanande, säger Isabella Vesterblom.
 
Hon gillar försvarsspel och framför allt att spela aggressivt. Att fånga inspel och skapa lägen för andra är också något hon anser sig vara bra på medan det finns förbättringspotential när det gäller snabbheten och att skapa fler egna lägen.
- Det ska bli jätteroligt att få spela igen oavsett om det blir i division 1 eller division 2. Jag är här för att utvecklas och det känns som rätt miljö för att göra det, säger Isabella Vesterblom.

USM steg 1 hemma för P14
2022-06-29 15:01

Nu är lottningen till Ungdoms-SM stod klar visade det sig att P14 (födda 2008-2009) får spela det första steget hemma i Tiunda den 8-9 oktober. Gästande lag är IFK Nyköping, Brännans HF (Härnösand) och HK Silwing/Troja (Stockholm). Samtliga lag går vidare till steg 2 som avgörs i Borlänge den 26-27 november. Resultaten i steg 1 avgör vilka lag man möter i steg 2. Forza UHK!

Se hela lottningen:
USM - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se) 

Lyckad Eken Cup för P09 och P05-06
2022-06-20 07:56
P09-glädje efter en av många vinster på Gubbängsfältet i Stockholm.

Grästurneringen Eken Cup avgjordes traditionsenligt den gångna helgen i Stockholm och det gick bra för de två Uppsala HK-lag som var med.  P09 tog sig till A-semifinal, där Hammarby blev för svåra, detta efter en inledande gruppseger följt av en andraplats i det andra gruppspelet. P05-06 vann också det inledande gruppspelet i sin åldersklass, blev precis som P09 tvåa i det andra gruppspelet och åkte sedan även de ut i slutspelet mot Hammarby, men i deras fall i kvartsfinalen. Totalt sett två väldigt fina prestationer av de deltagande Uppsalalagen. Här följer samtliga resultat:

P09 - gruppspel: AIK 30-8, Skogås 18-12, Skuru 16-14. Nytt gruppspel: Cliff 17-12, Tyresö 19-32, Täby 29-16. A-kvartsfinal: Jakobsberg 24-20. A-semifinal: Hammarby 10-28

P05/06 - gruppspel: Årsta 22-13, Täby 23-16, Huddinge 18-13. Nytt gruppspel: Sjundeå (Fin) 14-9, Tumba 13-22, AIK 25-15. A-kvartsfinal: Hammarby 10-12

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damer Senior, 10/05 12:09 
F11 Södra, 03/04 16:16 
A-pojk, 02/04 23:25 
Herrar Senior, 28/03 12:03