Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkommen till Uppsala HK

Vi är Uppsala och Upplands STÖRSTA handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de yngsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i nästan alla stadsdelar i Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Utdrag ur belastningeregistret ... styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK skall lämna utdrag ur belastningeregistret.
Se mer info här >>>

Handbollsadministratör på halvtid
2022-05-11 16:00
Uppsala Handbollsklubb växer så det knakar. På två år har vi gått från 500 till nästan 1000 aktiva. Vi söker därför en administratör (50%) som vill vara med och stötta oss i den utveckling klubben genomgår. På kansliet finns en heltidsanställd klubbdirektör, men han behöver hjälp med att administrera den ständigt växande verksamheten.
 
Du är serviceinriktad, gillar att skapa ordning och är effektiv. Du är en kommunikativ person som på ett positivt sätt bidrar till ett gott samarbete. Du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du har goda kunskaper att arbeta med Microsoft Office och gärna Adobe program för att uppdatera grafiska budskap.
 
Arbetet innebär bland annat bokning av hallar, hantering av matchflyttar, inkorgen på mejlen, uppdatera dokument och hemsidan, hantering av lagens materiel, klubbgemensamma försäljningar, skapa matchprogram och grafiskt material. Även att vara med ute på plats och starta upp våra handbollsskolor som finns runt om i kommunen.
 
Viss del av arbetet kan utföras på distans men utgångspunkten är från vårt kansli, som i dagsläget är beläget i närheten av Fyrishov. Körkort är ett krav. Handbollskunskap är meriterande.
 
Tjänsten kan kombineras med arvoderade handbollstränaruppdrag för något av våra ungdomslag, men kan också sökas separat. Om verksamheten fortsätter att växa kan tjänsten utökas på sikt. 
 

Gillar du handboll och vill vara med där det händer? Sök i så fall tjänsten hos oss. Har du några frågor ring vår klubbchef Anders Olsson på 079-313 44 88. Välkommen med din ansökan senast den 1 juni till ordforande@uppsalahk.se men vänta inte för länge med att höra av dig då vi tillämpar löpande rekryteringsprocess från och med nu. 

Kallelse - Uppsala HK årsmöte 1 juni 2022 kl 18.00
2022-05-08 16:00

Medlemmar i Uppsala HK kallas härmed till årsmöte den 1 juni 2022 kl 18.00. 


Plats: Klubbis - Egilsgatan 15


Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast fredagen 13 maj.
Skickas till   styrelse@uppsalahk.se 


Verksamhets- och förvaltningsberättelser, revisorernas berättelser, verksamhetsplan med budget samt styrelsens förslag och inkomna motioner med styrelsens yttrande kommer finnas tillgängliga på hemsidan under dokument någon dag före årsmötet.

 

/Styrelsen
 
Föredragningslista vid Uppsala HKs årsmöte den 1 juni 2022

 1. Fastställande av röstlängd för mötet.
 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet.
 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.
 4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
 5. Fastställande av föredragningslista.
 6. a) Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret,
  b) Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret.
 7. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.
 8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
 9. Fastställande av medlemsavgifter.
 10. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets-/räkenskapsåret.
 11. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
 12. Val av
  a) föreningens ordförande för en tid av 1 år;
  b) halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av 2 år;
  c) suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av 1 år;
  d) revisorer jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta;
  e) ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande;
  f) beslut om val av ombud till SDF-möten (och ev andra möten där föreningen har rätt att representera med ombud).
 13. Övriga frågor.

 

Hannah väljer också spel i AIK
2022-05-04 16:48

Hannah Altberg har valt att inte fortsätta sin handbollskarriär i Uppsala HK. För tre år sedan kom hon från division 2-laget Rosersberg. Nu väntar Allsvenskan med AIK nästa säsong. Vi tackar Hannah för tiden i Uppsala och önskar henne lycka till i Solnaklubben. Kanske korsas våra vägar igen i framtiden.

Många nya motståndare för damerna
2022-04-28 08:05

Nu har Svenska handbollförbundet beslutat om serieindelningarna ner till division 1 inför nästa säsong. För Uppsalas damer blir det fem nya lag jämför med årets motstånd i division 1 norra:

Bodens BK
Borlänge HK
Gimonäs IF Umeå (från division 2)
GT Söder (från Allsvenskan)
Huddinge HK (från division 2)
Kungsängens SK

Nacka HK
Spånga HK (från division 2)

Strands IF Hudiksvall 

Tumba HK (från Allsvenskan)

Uppsala HK

Årsta AIK

 

Noterbart är att VästeråsIrsta har flyttats till division 1 södra för att båda serierna ska ha 12 lag.

 

Läs hela seriendelningen på:
Serieindelningar 2022-2023 - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

Allsvenska Rimbo gästar i cupen
2022-04-27 10:46

Uppsalas herrar har tidigare slagit ut Cliffs blå (35-20), Skuru (33-30) och Tyrold (42-31) ur ATG Svenska cupen. Nu väntar ett dubbelmöte mot allsvenska Rimbo Roslagen om en plats i höstens gruppspel. Första matchen spelas i Fyrishov imorgon torsdag den 28 april. Uppsala inleder med sex shoot out-straffar. Det sammanlagda resultatet efter returen i Rimbo nästa vecka avgör vilket lag som går vidare. Kan våra blåsvarta hjältar överraska? Vi hoppas på det. Forza Uppsala!

Cupretur hemma mot Kungsängen
2022-04-26 14:42

Damlaget förlorade det första mötet i ATG Svenska cupen borta mot Kungsängen med 33-22. Ett kraftigt föryngrat Uppsala gjorde en tapper insats men var aldrig riktigt nära. Imorgon onsdag väntar ett returmöte hemma i Fyrishov klockan 19.30. Eftersom det är det sammanlagda resultatet som avgör vilket lag som går vidare till gruppspelet i augusti blir det naturligtvis svårt att komma ikapp, men i handboll kan allt hända. Forza Uppsala!

Sverige-Brasilien spelas i Uppsala
2022-04-25 23:41

Äntligen är det klart. Torsdagen den 29 september spelar Sveriges damer en träningsmatch mot världsnationen Brasilien i IFU Arena i Uppsala. Senast lagen möttes vann Sverige med 34-31, så det finns förutsättningar för en riktig rysare. Lördagen den 1 oktober spelas en returmatch i Eskilstuna. Dubbelmötet ingår i Sveriges uppladdning inför EM som avgörs i november. Biljetterna till matchen släpps den 25 maj. Låt oss fylla IFU Arena och göra ett så bra evenemang att landslaget vill komma tillbaka till Uppsala. Läs mer i artikeln nedan:

 

Sverige i dubbelmöte med Brasilien i höst - Handbollslandslaget

Kajsa värvad av allsvenska AIK
2022-04-21 14:46
Foto: Anders Lundgren

Kajsa Westberg Eriksson har valt att inte fortsätta sin handbollskarriär i Uppsala HK. Från och med nästa säsong spelar hon i stället i allsvenska AIK. Vi tackar Kajsa för allt engagemang och alla mål under de tre säsongerna i Uppsala och önskar henne lycka till i Solnaklubben. Kanske korsas våra vägar igen i framtiden.

Herrlaget utan chans borta mot Skuru
2022-04-17 17:00

Det blev aldrig riktigt spännande i det andra kvalmötet i Direkt Off till division 1 herrar borta mot Skuru IK. Nackalaget vann det första mötet i Uppsala med 32-27 efter en helt jämn tillställning. Returen i Nacka bollhall blev inte lika spänannde. Vid ställningen 6-6 ryckte Skuru ifrån till 12-6 på sju minuter trots en egen utvisning. Uppsala kom aldrig ikapp. Det stod 18-11 i paus och i andra halvlek pendlade Skurus ledning från sju till tio mål. Till slut blev det 37-25. Därmed är det klart att Skuru spelar kvar i division 1 medan Uppsala får ta nya tag i division 2 kommande säsong.

Många Uppsalaspelare på Sverige Cupen
2022-04-17 10:08

När Sverige Cupen för födda 2006 avgjordes i Nyköping under påskhelgen bestod lagen från HF Öst Uppland av flera Uppsala HK-spelare. I pojklaget var William Pärnebjörk, Fredrik Lennernäs, Axel Åkerud, Cesar Wolkert, Isak Overend (ej med på bilden) och Lukas Dahlberg (skadad och ej med på bilden) uttagna. En av lagets coacher var Uppsalas Per Haglind. I flicklaget spelade Livia Björling. Forza Uppsala!  

Uppsala HK önskar Glad Påsk
2022-04-16 11:40

Vi önskar alla spelare, ledare, föräldrar, spon- sorer, samarbetspartners och supportrar en trevlig påskhelg!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag