Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkommen till Uppsala HK

Vi är Uppsala och Upplands STÖRSTA handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de yngsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i nästan alla stadsdelar i Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Utdrag ur belastningeregistret ... styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK skall lämna utdrag ur belastningeregistret.
Se mer info här >>>

Fyra av våra lag spelar steg 2 i USM
2022-11-02 18:44

Nu är steg 1 i Gjensidige Ungdoms-SM avklarat. F18 och P16 tog sig direkt till steg 3. För övriga väntar spel i steg 2 under november och december. 

 

Herrjuniorerna (födda 2004-2005) spelar P18 steg 2 i Tumba den 12-13 november. Förutom arrangören möter Uppsala även Åkersbergs HK, Eslövs HF och Skåre HK. De två bästa går till steg 3.

Helgen efter den 19-20 november spelas steg 2 för F16 (födda 2006-2007). Uppsala lottades att spela i Stockholm mot IK Bolton (arrangör), IFK Nyköping, IF Helton och Eskilstuna Guif 2. De tre bästa går till steg 3.

i U14-klassen spelar alla lag steg 2. Både våra killar och våra tjejer vann sina respektive grupper i steg 1 och möter därför tufft motstånd i steg 2. 

P14 får åka till Borlänge den 26-27 november. Förutom hemmalaget väntar även match mot HK Cliff i gruppspelet. Sedan blir det en placeringsmatch.  Beroende på resultatet väntar sedan spel på A-, B- eller C-nivå i steg 3.

Detsamma gäller för vårt F14-lag. I deras fall räcker det emellertid med att resa till Enköping den 3-4 december. Där ställs de mot Kiruna HK och Växjö HF innan det blir placeringsmatch. Även här avgör resultaten om det blir spel på A-, B- eller C-nivå i steg 3.

Lycka till allihopa. Forza Uppsala!  

Herrlaget vann sin fjärde raka
2022-10-25 15:16

Det gick lite trögt för vårt herrlag i första halvlek i helgen borta mot fjolårets division 1-lag Sollentuna HK och var underläge med 11-13 i paus. Fem minuter in i andra var Uppsala ikapp till 14-14. Sedan kom rycket från 15-15 till 24-18 och matchen var vunnen. Slutresultat blev 31-23 och fjärde raka segern var ett faktum. Bästa målgörare blev lagkaptenen Jonathan Bogren med 7 mål, samt Hugo Sjölin 5, Karl Baky 5, Adrian Glemhorn 4, Oscar Ericsson 4, Gustav Nygren 3, Johan Enell, Anton Mård och Per Ehn. Även nästa match spelas på bortaplan. Den här gången på lördag den 29 oktober kl 16 i Sparbankshallen i Rimbo mot HK  Roslagen, ett lag som har inlett med tre segrar och en förlust. Forza Uppsala!

Damerna går för tredje raka segern
2022-10-14 14:25

Efter två raka segrar mot på pappret enklare motstånd (Gimonäs Umeå och Årsta) väntar nu alltid svårspelade Strand från Hudiksvall, som inlett säsongen stabilt. Ifjol blev det oavgjort både hemma och borta när lagen möttes. Således upplagt för en ny spännande drabbning. Väl mött i Fyrishov.
Forza Uppsala! 

Viktigt toppmöte hemma mot Täby
2022-10-14 14:18

Herrlaget har inlett med två raka segrar (Djurgården och Vallentuna). Nu väntar ett toppmöte hemma mot Täby Centrum (samarbetsförening till division 1-laget Täby HBK) som också har inlett med två raka segrar. Således viktiga poäng på spel i kampen om de tre platser som leder till fortsättningsserien.
Forza Uppsala!

Dags att anmäla till årets höstlovsläger
2022-10-14 13:07
Bild från fjolårets höstlovsläger i Tiundaskolan.

Traditionsenligt bjuder Uppsala HK in till höstlovsläger för handbollssugna ungdomar. Fokus ligger på individuell teknik och samarbeten två och två. Naturligtvis blir det även matchspel. Så här blir årets upplägg:

Födda 2008-2009
Måndag 31/10 - torsdag 3/11 i Tiundaskolan kl 12.30-16

Födda 2010-2012
Måndag 31/10 - torsdag 3/11 i Svandammshallen kl 12.30-16

Födda 2013-2014
Måndag 31/10 - torsdag 3/11 i Svandammshallen kl 9-12

Avgift: 700 kr (då ingår en T-shirt och en vattenflaska)

Anmälan: senast torsdag 20/10 till spelahandboll@uppsalahk.se

 

Frågor/information: kontakta kansliet på 079-313 44 88 (tis & tor kl 10-16)

 

 

 

 

Sverige-Brasilen i Uppsala den 29/9
2022-09-20 16:17
Missa inte det unika tillfället nästa torsdag den 29 september kl 18.30 när det svenska damlandslaget spelar mot Brasilien på IFU Arena i Uppsala. Föreningsbiljetter för ungdomslag via Uppsala HK:s kansli (se nedan) t o m nu på fredag den 23 september. Övriga kan köpa biljetter via handboll.ebiljett.nu

Är du ett företag som vill bjuda personalen eller kunder på matchen kan du även köpa VIP-loger eller bord vid rinksida för 995 respektive 775 kr + moms/person. Då ingår biljett, brasiliansk buffé med öl eller vin m m. Kontakta Anders på Uppsala HK:s kansli på 079-313 44 88 eller mejla till kansli@uppsalahk.se
Politikernas svar till handbollen - del 2
2022-09-10 08:00

Den andra frågan vi ställde till våra lokala partier/politiker var om de kan tänka sig att sänka markeringsavgifterna för lokalhyror alternativt höja aktivitetsstödet så att det inte blir så dyrt för ungdomar att idrotta? Annars finns risken att många familjer inte har råd att låta barnen vara med.  

Ehsan Nasari, Centern
- Centerpartiet vill i nära dialog med våra föreningar se över upplägget med markeringsavgifter och projekt-och driftsbidrag. Upplägget som kommunen har idag utmanar idrottsföreningarnas ekonomi, det behöver ses över. Detta kommer att vara en prioriterad fråga för oss i förhandlingarna efter valet.

 

Jonas Segersam (Kristdemokraterna)
Vi tycker det är viktigt att särskilt barn- och ungdomar har möjlighet att delta i alla olika sorters idrott, och om det krävs justeringar i LOK-stödet så är vi öppna för det. Vi ser gärna att en förnyad översyn över hur olika stöden är till olika idrotter görs för att fortsätta vidare diskussioner med de olika idrotterna.

Therez Almerfors (Moderaterna)
I vår budget för 2022 la vi ett ökat LOK-stöd med 2 miljon kronor. Moderaterna vill i varje läge prioritera idrott för barn och unga, och att de subventioner som finns går till dem. Vi anser att äldre som idrottar kan betala mer. Vi har som ambition att vid ett maktskifte lyckas fördela detta mer rättvist, mer till barn och unga, mindre till äldre. Moderaterna lovar inte allt till alla, men håller det vi lovar, och i detta ärende lovar vi att prioritera barn och ungas idrottande. 

Erik Pelling (Socialdemokraterna)
- Vi har under denna mandatperiod höjt bidragen till idrottsföreningarna i Uppsala kommun. Vi ser ett behov av ytterligare höjningar och vill inleda nästa mandatperiod med en samlad översyn av såväl markeringsavgifterna som föreningsbidragen.

 

Avgifterna är för höga inom många idrotter och stänger i dag ute många barn och unga från den organiserade idrotten. Att barn och unga idrottar ger oss en samhällsvinst-friska barn med en meningsfull fritid, tryggare bostadsområden, bättre skolresultat, ja listan kan göras lång.

Om vi får fortsatt förtroende att styra idrotten i Uppsala kommun vill vi utreda på vilket sätt kan vi kapa kostnaderna så att de barn som vill ska kunna vara med. Får vi förtroendet att leda Sverige, ja då kan vi samarbeta med riksdagen och ta del av det stödet här i Uppsala.

Övriga partier inkom inte med något svar.Politikernas svar till handbollen - del 1
2022-09-09 15:51
RF/SISU arrangerade nyligen en paneldiskussion om idrottsfrågor på IFU Arena.

På söndag är det val. Med anledning av det har vi ställt två för oss viktiga frågor till våra lokala politiker (den andra redovisas imorgon). Handbollen är den enda stora bollsporten som inte har en egen anläggning. Därför undrar vi när handbollen får en egen hemvist? 

Ehsan Nasari, Centern:
- Det är bekymmersamt att Handbollen inte har en egen hemvist. Det är svårt att svara på frågan när Handbollen kan få en hemvist i detta skede. Men det är helt klart en fråga som Centerpartiet kommer att driva, oavsett om vi hamnar i ett styre eller opposition. Bristen på hallar och idrottsmiljöer är generellt sett en utmaning för kommunen, och vi anser att Uppsala kommun behöver se över behoven och ta fram en trovärdig plan för hur anläggningssituationen ska lösas. Här ser vi gärna att Handbollen prioriteras.

Jonas Segersam (Kristdemokraterna):
- Vi är öppna för en diskussion med handbollen om denna fråga, men vi kan i dagsläget inte presentera något färdigt förslag för hemvist för sporten. Det är väl känt i hela nämnden (IFN) att handbollen saknar hemvist idag, och man tittar aktivt på lösningar för framtiden. Vi tar med oss denna viktiga fråga och kan bara beklaga att inte handbollen har en naturlig hemvist.

Therez Almerfors (Moderaterna):
- Under mandatperioden har en stor utredning om handbollens förutsättningar genomförts, däremot har styret inte presenterat några åtgärder efter det. Vi moderater tycker att det är glädjande att det är många barn och unga i vår kommun som vill motionera och att handbollen växer. Det är viktigt att det finns platser att utöva idrott på men vi ser inget egenvärde i att alla sporter ska ha en egen hemvist, utan vi tycker att samexistens är bra. Däremot vet vi att handboll är en sport där klister förekommer och därmed behöver ha rätt förutsättningar, t.ex. vatten för rengöring. Det är något vi har med oss i arbetet framåt. Vi vill även inkludera klubbar och föreningar i driften av nya arenor och hallar när dessa byggs.

Erik Pelling Socialdemokraterna):

- I januari i år beslutade Idrotts-och fritidsnämnden att ersätta Uppsala HK:s tilldelade träningstider som försvinner i Svandammshallarna med tider i den nya idrottshallen i Rosendal.

Nämnden uppdrog  också till Stadsbyggnadsförvaltningen att undersöka möjligheten till att ge Uppsala HK tillåtelse att använda egna inventarier (för att få en Uppsala HK känsla och tillhörighet) för att inreda den nya idrottshallen i Rosendal.

 

Den nya hallen i Rosendal kommer i många avseenden vara tillpassad för att möta handbollens behov. Den kommer att bestå av två hallar, en mindre och en större som ligger bredvid varandra. Det gör det möjligt för två olika lag inom Uppsala HK att träna samtidigt och kan skapa en gemensamhetskänsla mellan olika lag. Uppsala HK betalar endast markeringsavgiften och subventionerad matchhyra till IFN samt tar i vanlig ordning del av de bidrag och stöd som finns.

 

Det ser olika ut för de idrotter som nämns, t ex innebandyn och friidrotten som driver egen anläggning, IFU Arena.  Det är ett koncept som är bra, men in många fall tung börda att bära för en idrottsförening, inte minst nu med stigande elpriser som oroar alla med egna anläggningar.. Erfarenheten jag har dragit under senaste 4 åren är att idrotten är bäst och experter på att utöva och utveckla sin idrott, men har det stundtals mycket tufft och lägger stora resurser på att driva egen anläggning.


Övriga partier inkom inte med något svar.

Jonathan tillför allsvensk rutin
2022-09-07 17:45

Jonathan Lindqvist heter Uppsalas nya målvakt. Ifjol spelade han i allsvenska Rimbo Roslagen. Nu vill han hjälpa Uppsala att gå upp till division 1.

20-årige Jonathan Lindqvist har spelat i Rimbo sedan han började i deras handbollsskola som liten knatte. I inledningen på förra säsongen var han en av två målvakter i klubbens allsvenska lag. Mitt under höstterminen värvades en tredje målvakt, från Skånela (Axel Åhlin Andersson). Det gjorde att Jonathan fick betydligt mindre med speltid.
- Jag stod några allsvenska matcher i början på säsongen. Sedan fick jag mest hoppa in då och då, säger Jonathan Lindqvist.

För att få mer speltid och fortsätta att utvecklas har Jonathan valt att byta till Uppsala HK för spel i division 2 inför den kommande säsongen.
- Träningarna i Uppsala innehåller ungefär samma moment som de i Rimbo och intensiteten är lika hög. Det som skiljer är den individuella förmågan, vilket inte är så konstigt eftersom det skiljer två nivåer i seriesystemet, säger Jonathan Lindqvist.
När det gäller hans egna egenskaper som målvakt kommer svaret snabbt:
- Jag är stark på niometersskott och man-man-situationer. Dessutom är jag bra på att läsa spelet och snackar mycket med mitt försvar, säger Jonathan Lindqvist och fortsätter:
- Det jag framför allt skulle behöva förbättra är att rädda fler kantskott.

Ett nytt fritidsintresse tar mycket tid i anspråk de dagar det inte är träning eller match.
- Jag började spela golf för två månader sedan och vill sänka mitt handicap till under 30 innan vinteruppehållet, säger Jonathan Lindqvist. 

Snart dags att anmäla till årets bollskolor
2022-08-25 16:03

Fjolårets handbollsskolor blev en fantastisk succé med nästan 500 barn fördelade på 29 olika grupper runt om i kommunen. 

Anmälan till årets bollsskolor för födda 2014-2016 samt lagverksamheten för barn födda 2012-2013 öppnar snart. Anmälan sker via den här hemsidan. Vi lägger ut en ny nyhet med instruktioner hur ni gör från och med att anmälan har öppnats. Välkomna!

Verksamheten för födda 2012-2013 beräknas börja i mitten på september. Den för födda 2014-2016 under första veckan i oktober. 

Om du som föräldrer, student eller ungdom vill hjälpa till som ledare för någon av våra grupper, eller om du har allmänna frågor om våra handbollsskolor, kontaktar du vår klubbchef Anders Olsson på kansli@uppsalahk.se eller mobil 079-313 44 88.
Anton åter från Skånela till Uppsala
2022-08-13 15:51

Efter två och ett halvt år i Skånela återvänder Anton Mård till Uppsala HK. Löpstyrkan och en förbättrad fysik är två egenskaper som han kommer att tillföra som spelare.

För två och ett halvt år sedan bytte några 03:or från Uppsala till Skånela. Anton Mård var en av dem.  Att pendla till Märsta, parallellt med NIU-studierna på Celsiusskolan i Uppsala, har varit ansträngande men har ändå gått bra.
- Det har tagit tid och varit struligt när tåg blev inställda, ofta vid sämre väder, men har för det mesta fungerat även om det varit jobbigt, säger Anton Mård och fortsätter:
- De två första åren var det mycket Covid så det blev inte så många matcher utan mest träning. Året som gick var den första riktiga säsongen och jag spelade i juniorerna och i division 3-laget, säger Anton Mård.   

Efter en halv säsong som P16 och två juniorår i Märsta är han alltså tillbaka i Uppsala HK.
- Jag har utvecklats i Skånela. Framför allt har jag blivit fysiskt starkare. Det har gjort att jag har blivit en bättre försvarsspelare, vilket gör att jag kan bidra mer bakåt, säger Anton Mård.
På frågan vad han anser vara sina bästa egenskaper utöver försvarsspelet svarar han:
- Farten! Jag gillar att springa och spela i ett högt tempo både anfallsmässigt och i hemjobben.
När det gäller var det finns förbättringspotential dröjer svaret något.
- Att våga ta ytor och hitta egna lägen i anfallsspelet.
Vi hälsar Anton Mård välkommen tillbaka till Uppsala HK.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
IT & Film (Solidsport), 16/09 20:52 
F11 Södra, 03/04 16:16