Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkomna till Uppsala HK
Vi är Uppsala och Upplands STÖRSTA handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de yngsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i nästan alla stadsdelar i Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
Prova Hand The Ball på Studan
2021-06-17 18:52

Imorgon fredag 17 juni är det invigning av Uppsala Summer Zone på Studenternas i centrala Uppsala. Här finns utlagt sportmattor för handboll, innebandy, basket, volleyboll, samt utomhusschack, hinderbana m m.

Från 12.30-14.30 finns Uppsala HK på plats med det nya utomhuskonceptet Hand The Ball, där man kan utmana sig själv i olika teknikmoment eller spela mot ett mål med sina kompisar.

Fredag 17 juni

13:00 Invigningstal 
13:10 – 14.30 Prova på-aktiviteter på de olika aktivitetsytorna med föreningar
13:20 Basketmatch mixedlag Politiker-Uppsala Basket
13:50 Uppvisningsmatch innebandy mixedlag Sirius-Storvreta.

Dessutom finns det våffel- och fikavagn, spela utomhusschack, bibliotekscykeln lånar ut böcker och tipsrunda med priser.

 

Uppsala Summer Zone är öppet dagligen under hela sommaren. Lag som vill träna där kan boka tid via UHK:s kansli, men det går också att bara gå ner, ta med en boll eller låna på plats, och träna/spela om planerna är lediga.

Första beachlägerveckan igång
2021-06-14 14:25

Årets beachlägerveckor är igång på Campus 1477 och Graneberg. De är välfyllda med deltagare och samlar spelare huvudsakligen från Uppsala, men även från Knivsta och Stockholmsområdet. Deltagarna tränar och spelar måndag-torsdag kl 9.30-14.30. Alla har sedan en gemensam avslutningsdag på Turbo fredagen den 2 juli. På premiärdagen var vädret varmt med en svalkande vind. Årets lägerveckor fick därmed en perfekt start! 

Lägervecka 1, 14-17 juni
Campus 1477: födda 2006-2007
Graneberg: födda 2012-2013

Lägervecka 2, 21-24 juni
Campus 1477: födda 2008-2009
Graneberg: födda 2010-2011

Lägervecka 3, 28 juni-1 juli
Graneberg: födda 2006-2007

Premiär i Hudik för damerna
2021-06-07 15:53

Damlaget inleder division 1 borta mot Strands IF Hudiksvall söndagen den 3 oktober klockan 16. Hemmapremiär blir det helgen efter mot Silwing/Troja.

Djurgården i hemmapremiären
2021-06-04 16:19

Vårt herrlag inleder höstens division 2-spel borta mot Täby Centrum den första helgen i oktober. En vecka senare, den 9 eller 10 oktober, blir det hemmapremiär mot klassiska Djurgårdens IF (som åkte ur Elitserien 2006). Vi återkommer med exakt dag och tid när hela spelprogrammet är fastställt.

Efter mycket fysträning utomhus tillåts seniorer åter att träna inomhus, så med start kommande vecka blir det bollpass i Fyrishovs B-hall på tisdagar och torsdagar fram till midsommar för herrlaget. Forza Uppsala!

Tova tillför allsvensk rutin
2021-06-01 22:04

20-åriga niometersspelaren Tova Haggren har bestämt sig. Efter två år i OV Helsingborgs allsvenska trupp blir det nu handboll kombinerat med universitetsstudier i Uppsala.

Förhoppningen är att studera till djursjukskötare på Sveriges Lantbruksuniversitet. Hon har kommit in de två senaste åren och hoppas därför på en plats även till hösten. Annars blir det någon annan kurs.
- Det ska bli kul att flytta till Uppsala. Min mormor bor i Fålhagen så vi har varit där och hälsat på henne ganska ofta, säger Tova Haggren.

Hon har spelat hela sin handbollskarriär i moderklubben OV Helsingborg där hennes pappa Martin också har spelat och där hennes farfar Hans har varit ledare. Men hon är faktiskt uppvuxen i Stockholmsförorten Skarpnäck. Hon var åtta år när flyttlasset gick till Skåne. Hon började i OV Helsingborgs handbollsskola när hon var nio.
- I början stod jag i mål, men snart hamnade jag på nio meter. Oftast som mittnia. När jag kom upp i U-laget spelade jag på alla niometerspositionerna. I A-laget var jag högernia, säger Tova Haggren.

Pappa Martin var med som ledare för hennes lag under alla ungdomsåren, som hon minns som väldigt roliga. Nu för tiden är han med i OV-damernas sportgrupp. Säsongen 2019/2020 blev det några matcher för Tova i Allsvenskan med A-laget, men huvudsakligen spel i klubbens utvecklingslag i division 2. Den gångna säsongen två matcher med A-laget medan U-lagets serie först pausades och sedan ställdes in på grund av Coronapandemin.
- Men jag är glad att jag har fått träna inomhus hela tiden eftersom jag tillhört A-lagstruppen, säger Tova Haggren.

Hon anser att hennes genombrottssatsningar och förmåga att spela fram andra till bra lägen är hennes största styrkor. På frågan vad hon kan förbättra kommer svaret snabbt:
- Jag skulle vilja ta för mig mer så att jag kommer fram till ännu fler egna lägen, säger Tova Haggren.
Förhoppningsvis blir det så i Uppsala. När det inte är handboll umgås hon gärna med kompisar och familjen. Favoritmat är tacos och lasagne.
- Men det är också alltid gott när pappa grillar, säger Tova Haggren.
Djurintresse är stort vilket märks såväl i hennes universitetsansökan som hemma i sängen.
- Vi har en liten fluffig vit hund av rasen Bichon Frisé som heter Texas. Han sover alltid hos mig. Jag kommer verkligen att sakna honom när jag flyttar, säger Tova Haggren. 

Seniorerna får träna inomhus
2021-06-01 15:23

Klubbens dam- och herrspelare har inte fått träna inomhus sedan början på december p g a gällande Coronarestriktioner, men fr o m 1 juni är det åter tillåtet. Efter sex månaders fysträning utomhus väntar åter bollträning i Fyrishov. Det är efterlängtat! För damlagets del blir första inomhuspasset nu på torsdag den 3 juni medan herrarna väntar till tisdag nästa vecka den 8 juni. 

Tillåtet med ungdomsmatcher
2021-05-21 09:10

Uppsala kommuns krisledningsnämnd har beslutat att barn och ungdomar födda 2002 och senare får spela enstaka matcher. Matcherna skall genomföras lokalt, med begränsat resande och utan publik. Beslutet om matchspel gäller från och med den 18 maj på såväl inom- och utomhusanläggningar. Omklädningsrummen är fortsatt stängda.

Även division 3-serierna klara
2021-05-19 16:46

Nu är serieindelningarna klara även för våra division 3-lag. Det blev så här:

Damer div.3 Östra Norra        Herrar div.3 Östra Norra
Bålsta IF                                   Arlanda HK
-------------------                         --------------------
Hallsta HF                                 Bollstanäs SK
Ceres Norrtälje 2                        --------------------
HK Uppsala 2                          Bålsta IF
Rimbo Roslagen                         HK Roslagen
Rosersbergs IK 2                        HK Uppsala
Täby HBK                                  IK Stubbhagen
Vallentuna HK                            Strands IF
-------------------                          Upsala IF
Vassunda IF                               --------------------
Westermalms IF                         Åkersberga HK

Division 2-serierna klara
2021-05-18 13:22

Nu är det klart hur division 2-serierna kommer se ut kommande säsong.
För Uppsalas del blir det enligt följande:

Herrar div.2 Östra               Damer div.2 Östra

Djurgårdens IF HF                  Alfta GIF Handboll
--------------------                     ---------------------
HK Cliff                                  BK Kungsan
IF Swithiod                            --------------------
--------------------                     HF SIF

IK Bolton                               HK Ceres Norrtälje
Kiruna HK                              HK Uppsala
Lidingö SK                             Ludvika HF

Sannadals SK                         Rosersbergs IK

Täby Centrum HK                   Sollentuna HK
--------------------                    ---------------------

Uppsala HK                          Spånga HK
Vallentuna HK                        Åkersberga HK

--------------------

Vassunda IF
Östersunds HK

Full fart på herrarnas försäsong
2021-05-17 23:22

Herrseniorer och herrjuniorer är igång med sin försäsongsträning. Idag i form av intervallöpning 4 x 1,3 km ute vid Rödbo.

Klart för beachspel på Graneberg
2021-05-10 15:58

I söndags var det dags för det årliga iordningställandet av Granebergs beachplan. Ett 40-tal personer hjälptes åt för att göra den spelbar. 
- Förra året var uppslutningen betydligt sämre. Då tog det en halv dag. I år var vi klara på drygt två timmar, säger Magnus Norén som samordnade insatsen.

Två per lag var på plats med egna skottkärror, spadar, krattor, hinkar, ogräsjärn med mera. Sanden skulle rensas från skräp och grenar samt grävas upp och vändas. Dessutom skulle gräset runt banan trimmas. När näten bakom respektive mål uppsatta och lagade åtestod bara att linjera banan.
- Med tanke på Coronaläget höll vi ordentliga avstånd. Alla ansvarade för ett visst område och en beachplan är ganska stor. Jag tycker att det gick väldigt bra, säger Magnus Norén.

Därmed kan beachsäsongen dra igång på vår egen bana i Graneberg, samt på Campus 1477. Med värmen i antågande var tajmingen perfekt! Träningsschemat finns på www.hboll.se

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F11 Södra, 16/05 10:38 
P10, 12/05 20:23 
F11 Södra, 22/04 15:20 
FP12 Södra, 16/04 16:52 
FP12 Södra, 17/02 16:35