Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkommen till Uppsala HK

Vi är Uppsala och Upplands STÖRSTA handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de yngsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i nästan alla stadsdelar i Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Utdrag ur belastningeregistret ... styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK skall lämna utdrag ur belastningeregistret.
Se mer info här >>>

P07 vidare till steg 3A i Ungdoms-SM
2021-12-06 09:59

Pojkar 07 blev tvåa i gruppen när Ungdoms-SM steg 2A avgjordes i Rimbo den gångna helgen. Tolv  lag från tre steg 1-grupper spelade i Rimbo. För Uppsalas del blev det en inledande förlust mot Borlänge med 17-20 följt av en seger mot Hallby med 27-22. Det innebar en andraplats i gruppen och en avslutande placeringsmatch mot IFK Skövde (som blev 2:a grupp 2B) om att bli trea eller fyra. Det blev förlust med 16-19 men Uppsalas P07 är ändå klara för steg 3A eftersom de fyra bästa lagen går dit enligt det nya USM-upplägget i U14-klassen. Forza Uppsala!

Julklappar hos Sponsorhuset
2021-12-04 10:41

Vi vill tipsa dig om att Uppsala HK har en egen Shop på Sponsorhuset. I shoppen kan du köpa presentkort från kända partners, du kan även handla exklusiva produkter till otroligt rabatterade priser. Nu finns dessutom en julkalender med grymma erbjudanden varje dag fram till julafton. Uppsala HK tjänar 5% på alla köp som görs ifrån Shoppen. Se utbudet här: https://www.sponsorhuset.se/uppsalahk/butik/sponsorhuset-shop

Vaccinationsbevis och ID-handling
2021-12-03 22:41

Från och med lördag 4 december krävs vaccinationsbevis för att komma in som publik på Uppsala HK:s A-lagsmatcher. Covidbevis och legitimation kontrolleras vid entrén till B-hallen. 

För att skaffa digitialt covidbevis - gå in på https://covidbevis.se och följ anvisningarna. Det går på några sekunder. Har du inte möjlighet att använda e-legitimation kan du beställa ditt vaccinationsbevis via blankett som du hittar på folkhälsomyndighetens webbplats. Beviset kommer sedan med posten.

 

Detta gäller alla utom följande grupper:
-Barn och ungdomar , gäller fram till dagen man fyller 18 år. För att intyga att du är under 18 år kan du komma att behöva visa legitimation.
- Du som av medicinska skäl inte kunnat vaccinera dig. För att intyga detta krävs ett läkarintyg tillsammans med legitimation.

Om hjälps åt med detta kan vi hålla nere smittspridningen, samt även fortsättningsvis ta emot mer än 100 åskådare och ha fri sittning på läktaren. 

Felicias målvaktsspel gav två poäng
2021-12-01 22:32

Uppsalas division 1-damer tog två poäng hemma mot mittenlaget Borlänge efter 12-9 i första halvlek och 12-9 i andra - totalt 24-18. Stor segerorganisatör var 17-åriga målvakten Felicia Olsson med mängder av kvalificerade räddningar, bakom ett stabilt arbetande försvar. Det tillsammans med säkra kantavslut från Emma Persson och några vassa kontringar var onsdagskvällens segerrecept i en för övrigt temposvag match. Nu väntar 1,5 vecka till bortamötet med Årsta, som ligger trea placeringen bakom Uppsala i tabellen. I sista matchen före juluppehållet kommer sedan serieledande Nacka till Fyrishov den 18 december. Terminen avslutas således mot två andra topplag! Forza Uppsala!

Uppsala HK- Borlänge HK 24-18 (12-9). Målgörare Uppsala: Emma Persson 6, Kajsa Westberg Eriksson 4, Cornelia Gerger Ripman 4, Filippa Engström 3, Clara Arnell 3, Lovisa Warnestad 2, Tova Haggren och Lovisa Alriksson

Åter publikrestriktioner från 1 december
2021-12-01 13:48

Från och med den 1 december krävs att vi som arrangerande förening vidtar åtgärdar så fort antalet åskådare på en match överstiger 100 personer. Uppsala HK väljer tills vidare att informera så att alla i publiken (sällskap som sitter ihop får vara max åtta personer) sitter med en meters åt "lucka" såväl på samma rad som mot raden framför och bakom. Matchfunktionärerna kontrollerar att detta efterföljs.

Om pubilkrestriktionerna kommer att gälla under en längre tid är det troligt att vi i stället övergår till kontroll av vaccinationsbevis för att kunna tillämpa fri sittning även när publiken överstiger 100 personer. Vi återkommer med info om så blir fallet.

Både dam- och herrlaget föll borta
2021-11-30 15:00

Fram tills den gångna helgen var båda våra A-lag obesegrade i sina respektive serier.  Det är de inte längre. Damerna förlorade toppmötet i division 1 borta mot IFK Örebro med 30-22 efter en bra matchinledning, men fem raka hemmamål under de sista sex minuterna på första halvlek gav ett underläge med 16-9 i paus som inte gick att hämta in. Örebro gick dämed upp på samma poäng som Uppsala, men förbi på bättre målskillnad. Nacka  leder serien.

 

Herrlaget behåller sin serieledningen trots förlusten borta mot toppkollegan Bolton med 31-27 i en jämn match där hemmalaget var någon/några bollar före under större delen av matchen, framför allt i andra halvlek. Resultatet innebär att det jämnar ut sig i tabelltoppen på herrarnas division 2 med fem lag inom två poäng (Uppsala, Cliff, Djurgården, Bolton och Lidingö).

Damerna spelar sin nästa match hemma redan på onsdag 1 december kl 20 mot Borlänge.

Herrarna spelar hemma på lördag 4 december kl 14 mot Swithiod.

 

Forza Uppsala! 

Vändning gav fortsatt serieledning
2021-11-17 13:49
Oscar Ericssons utsågs till Uppsalas bästa spelare av matchvärdarna MG Handel och EiTECH.

Herrlagets anfallsspel hackade rejält i första halvlek mot Lidingö under torsdagskvällens möte i Fyrishovs B-hall. När 30 minuter var spelade stod det 9-11 på resultattavlan. Fem minuter in i andra halvlek var det 11-15 och många hemmasupportrar vred sig oroligt på läktaren. Men Uppsalas herrar repade mod och sju minuter senare var de i kapp till 16-16. Resten av matchen blev otroligt spännande. Uppsala ryckte till 21-18 men Lidingö var ikapp till 22-22 med tre minuter kvar att spela. Karl Bakys 23-22 och Adrian Glemhorns straff till 24-22 med sju sekunder kvar blev matchavgörande. Segern innebär att Uppsala behåller serieledningen två poäng före Bolton. På lördag kl 15 väntar ny hemmamatch. Då står Kiruna för motståndet. Forza Uppsala!   

Viktig match ikväll i Fyrishov mot Lidingö
2021-11-16 12:00

Uppsalas herrlag kan ikväll ta sin sjätte raka tvåpoängare om det blir seger hemma mot toppkonkurenten Lidingö SK. Kom till Fyrishov kl 20 och heja fram UHK till fortsatt serieledning.

Damjuniorerna klara för steg 3 i USM
2021-11-16 10:30

Uppsala HK:s damjuniorer åkte till Skogås för att möta Skogås HK, GT Söder HK, Spårvägens HF och Örebro SK HK i en femlagsgrupp i Ungdoms-SM:s steg 2 för Flickor 18 där endast ettan skulle ta sig vidare till steg 3. Den inledande matchen var mot GT Söder och efter trevande första halvlek blev det seger med 18-11. Match nummer två spelades sedan mot hemmalaget Skogås, som det brukar vara jämna kamper mot i seriespelet. Precis som väntat blev det tajt. I halvtid ledde Skogås med 8-7. I den andra halvleken följdes lagen åt och det var spännande in i slutet. Tjejerna visade på ett fint tålamod och det var det som till slut bäddade för seger nummer två med 17-15. 

Ett taggat gäng tjejer gick upp i arla morgonstund och rullade mot Stockholm dag 2. Det var ett extremt fokus i omklädningsrummet och alla hade en sak i sikte – en seger mot ett skyttestarkt Spårvägen, som skulle innebära gruppseger och avancemang till steg 3. Uppsala inledde matchen med massor av energi och tog snabbt ledningen med 4-0. Resten av halvleken blev  jämn.  Det stod 9-5 i paus. I andra halvleken lade Uppsala återigen in en högre växel direkt från start och drog ifrån i målprotokollet. När slutsignalen ljöd stod det 17-11 på tavlan klart vilket innebar gruppseger och avancemnag till steg 3. 

I den sista matchen var det Örebro som stod för motståndet. Redan på uppvärmningen såg man att energinivån inte var som den varit i de tre inledande matcherna. Uppsala stod bra bakåt i den första halvleken, men brände mycket framåt. En målsnål första halvlek slutade 5-5. När det var dags för helgens sista halvlek var det helt enkelt slut på mental energi. Örebro tog sin enda seger under helgen - men Uppsala kan blicka fram emot steg 3 i januari. Forza Uppsala! 

 

Stopp i USM steg 2 för herrjuniorerna
2021-11-16 09:00

Det krävdes gruppseger i Ungdoms SM steg 2 för Uppsalas herrjuniorer för att ta sig till steg 3. Trelagsgruppen bestod även av arrangerande Borlänge samt Brännan (från Härnösand). Uppsala förlorade en jämn första match mot Borlänge med 20-24. När det sedan blev förlust även mot Brännan med 25-32 var chansen borta. Borlänge vann den avslutande matchen mot Brännan med 27-21 och tog sig vidare till steg 3. För Uppsalas del är årets USM över. 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag