Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkommen till Uppsala HK

Vi är Uppsala och Upplands STÖRSTA handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de yngsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i nästan alla stadsdelar i Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Utdrag ur belastningeregistret ... styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK skall lämna utdrag ur belastningeregistret.
Se mer info här >>>

Sverige-Brasilen i Uppsala den 29/9
2022-09-20 16:17
Missa inte det unika tillfället nästa torsdag den 29 september kl 18.30 när det svenska damlandslaget spelar mot Brasilien på IFU Arena i Uppsala. Föreningsbiljetter för ungdomslag via Uppsala HK:s kansli (se nedan) t o m nu på fredag den 23 september. Övriga kan köpa biljetter via handboll.ebiljett.nu

Är du ett företag som vill bjuda personalen eller kunder på matchen kan du även köpa VIP-loger eller bord vid rinksida för 995 respektive 775 kr + moms/person. Då ingår biljett, brasiliansk buffé med öl eller vin m m. Kontakta Anders på Uppsala HK:s kansli på 079-313 44 88 eller mejla till kansli@uppsalahk.se
Politikernas svar till handbollen - del 2
2022-09-10 08:00

Den andra frågan vi ställde till våra lokala partier/politiker var om de kan tänka sig att sänka markeringsavgifterna för lokalhyror alternativt höja aktivitetsstödet så att det inte blir så dyrt för ungdomar att idrotta? Annars finns risken att många familjer inte har råd att låta barnen vara med.  

Ehsan Nasari, Centern
- Centerpartiet vill i nära dialog med våra föreningar se över upplägget med markeringsavgifter och projekt-och driftsbidrag. Upplägget som kommunen har idag utmanar idrottsföreningarnas ekonomi, det behöver ses över. Detta kommer att vara en prioriterad fråga för oss i förhandlingarna efter valet.

 

Jonas Segersam (Kristdemokraterna)
Vi tycker det är viktigt att särskilt barn- och ungdomar har möjlighet att delta i alla olika sorters idrott, och om det krävs justeringar i LOK-stödet så är vi öppna för det. Vi ser gärna att en förnyad översyn över hur olika stöden är till olika idrotter görs för att fortsätta vidare diskussioner med de olika idrotterna.

Therez Almerfors (Moderaterna)
I vår budget för 2022 la vi ett ökat LOK-stöd med 2 miljon kronor. Moderaterna vill i varje läge prioritera idrott för barn och unga, och att de subventioner som finns går till dem. Vi anser att äldre som idrottar kan betala mer. Vi har som ambition att vid ett maktskifte lyckas fördela detta mer rättvist, mer till barn och unga, mindre till äldre. Moderaterna lovar inte allt till alla, men håller det vi lovar, och i detta ärende lovar vi att prioritera barn och ungas idrottande. 

Erik Pelling (Socialdemokraterna)
- Vi har under denna mandatperiod höjt bidragen till idrottsföreningarna i Uppsala kommun. Vi ser ett behov av ytterligare höjningar och vill inleda nästa mandatperiod med en samlad översyn av såväl markeringsavgifterna som föreningsbidragen.

 

Avgifterna är för höga inom många idrotter och stänger i dag ute många barn och unga från den organiserade idrotten. Att barn och unga idrottar ger oss en samhällsvinst-friska barn med en meningsfull fritid, tryggare bostadsområden, bättre skolresultat, ja listan kan göras lång.

Om vi får fortsatt förtroende att styra idrotten i Uppsala kommun vill vi utreda på vilket sätt kan vi kapa kostnaderna så att de barn som vill ska kunna vara med. Får vi förtroendet att leda Sverige, ja då kan vi samarbeta med riksdagen och ta del av det stödet här i Uppsala.

Övriga partier inkom inte med något svar.Politikernas svar till handbollen - del 1
2022-09-09 15:51
RF/SISU arrangerade nyligen en paneldiskussion om idrottsfrågor på IFU Arena.

På söndag är det val. Med anledning av det har vi ställt två för oss viktiga frågor till våra lokala politiker (den andra redovisas imorgon). Handbollen är den enda stora bollsporten som inte har en egen anläggning. Därför undrar vi när handbollen får en egen hemvist? 

Ehsan Nasari, Centern:
- Det är bekymmersamt att Handbollen inte har en egen hemvist. Det är svårt att svara på frågan när Handbollen kan få en hemvist i detta skede. Men det är helt klart en fråga som Centerpartiet kommer att driva, oavsett om vi hamnar i ett styre eller opposition. Bristen på hallar och idrottsmiljöer är generellt sett en utmaning för kommunen, och vi anser att Uppsala kommun behöver se över behoven och ta fram en trovärdig plan för hur anläggningssituationen ska lösas. Här ser vi gärna att Handbollen prioriteras.

Jonas Segersam (Kristdemokraterna):
- Vi är öppna för en diskussion med handbollen om denna fråga, men vi kan i dagsläget inte presentera något färdigt förslag för hemvist för sporten. Det är väl känt i hela nämnden (IFN) att handbollen saknar hemvist idag, och man tittar aktivt på lösningar för framtiden. Vi tar med oss denna viktiga fråga och kan bara beklaga att inte handbollen har en naturlig hemvist.

Therez Almerfors (Moderaterna):
- Under mandatperioden har en stor utredning om handbollens förutsättningar genomförts, däremot har styret inte presenterat några åtgärder efter det. Vi moderater tycker att det är glädjande att det är många barn och unga i vår kommun som vill motionera och att handbollen växer. Det är viktigt att det finns platser att utöva idrott på men vi ser inget egenvärde i att alla sporter ska ha en egen hemvist, utan vi tycker att samexistens är bra. Däremot vet vi att handboll är en sport där klister förekommer och därmed behöver ha rätt förutsättningar, t.ex. vatten för rengöring. Det är något vi har med oss i arbetet framåt. Vi vill även inkludera klubbar och föreningar i driften av nya arenor och hallar när dessa byggs.

Erik Pelling Socialdemokraterna):

- I januari i år beslutade Idrotts-och fritidsnämnden att ersätta Uppsala HK:s tilldelade träningstider som försvinner i Svandammshallarna med tider i den nya idrottshallen i Rosendal.

Nämnden uppdrog  också till Stadsbyggnadsförvaltningen att undersöka möjligheten till att ge Uppsala HK tillåtelse att använda egna inventarier (för att få en Uppsala HK känsla och tillhörighet) för att inreda den nya idrottshallen i Rosendal.

 

Den nya hallen i Rosendal kommer i många avseenden vara tillpassad för att möta handbollens behov. Den kommer att bestå av två hallar, en mindre och en större som ligger bredvid varandra. Det gör det möjligt för två olika lag inom Uppsala HK att träna samtidigt och kan skapa en gemensamhetskänsla mellan olika lag. Uppsala HK betalar endast markeringsavgiften och subventionerad matchhyra till IFN samt tar i vanlig ordning del av de bidrag och stöd som finns.

 

Det ser olika ut för de idrotter som nämns, t ex innebandyn och friidrotten som driver egen anläggning, IFU Arena.  Det är ett koncept som är bra, men in många fall tung börda att bära för en idrottsförening, inte minst nu med stigande elpriser som oroar alla med egna anläggningar.. Erfarenheten jag har dragit under senaste 4 åren är att idrotten är bäst och experter på att utöva och utveckla sin idrott, men har det stundtals mycket tufft och lägger stora resurser på att driva egen anläggning.


Övriga partier inkom inte med något svar.

Jonathan tillför allsvensk rutin
2022-09-07 17:45

Jonathan Lindqvist heter Uppsalas nya målvakt. Ifjol spelade han i allsvenska Rimbo Roslagen. Nu vill han hjälpa Uppsala att gå upp till division 1.

20-årige Jonathan Lindqvist har spelat i Rimbo sedan han började i deras handbollsskola som liten knatte. I inledningen på förra säsongen var han en av två målvakter i klubbens allsvenska lag. Mitt under höstterminen värvades en tredje målvakt, från Skånela (Axel Åhlin Andersson). Det gjorde att Jonathan fick betydligt mindre med speltid.
- Jag stod några allsvenska matcher i början på säsongen. Sedan fick jag mest hoppa in då och då, säger Jonathan Lindqvist.

För att få mer speltid och fortsätta att utvecklas har Jonathan valt att byta till Uppsala HK för spel i division 2 inför den kommande säsongen.
- Träningarna i Uppsala innehåller ungefär samma moment som de i Rimbo och intensiteten är lika hög. Det som skiljer är den individuella förmågan, vilket inte är så konstigt eftersom det skiljer två nivåer i seriesystemet, säger Jonathan Lindqvist.
När det gäller hans egna egenskaper som målvakt kommer svaret snabbt:
- Jag är stark på niometersskott och man-man-situationer. Dessutom är jag bra på att läsa spelet och snackar mycket med mitt försvar, säger Jonathan Lindqvist och fortsätter:
- Det jag framför allt skulle behöva förbättra är att rädda fler kantskott.

Ett nytt fritidsintresse tar mycket tid i anspråk de dagar det inte är träning eller match.
- Jag började spela golf för två månader sedan och vill sänka mitt handicap till under 30 innan vinteruppehållet, säger Jonathan Lindqvist. 

Snart dags att anmäla till årets bollskolor
2022-08-25 16:03

Fjolårets handbollsskolor blev en fantastisk succé med nästan 500 barn fördelade på 29 olika grupper runt om i kommunen. 

Anmälan till årets bollsskolor för födda 2014-2016 samt lagverksamheten för barn födda 2012-2013 öppnar snart. Anmälan sker via den här hemsidan. Vi lägger ut en ny nyhet med instruktioner hur ni gör från och med att anmälan har öppnats. Välkomna!

Verksamheten för födda 2012-2013 beräknas börja i mitten på september. Den för födda 2014-2016 under första veckan i oktober. 

Om du som föräldrer, student eller ungdom vill hjälpa till som ledare för någon av våra grupper, eller om du har allmänna frågor om våra handbollsskolor, kontaktar du vår klubbchef Anders Olsson på kansli@uppsalahk.se eller mobil 079-313 44 88.
Anton åter från Skånela till Uppsala
2022-08-13 15:51

Efter två och ett halvt år i Skånela återvänder Anton Mård till Uppsala HK. Löpstyrkan och en förbättrad fysik är två egenskaper som han kommer att tillföra som spelare.

För två och ett halvt år sedan bytte några 03:or från Uppsala till Skånela. Anton Mård var en av dem.  Att pendla till Märsta, parallellt med NIU-studierna på Celsiusskolan i Uppsala, har varit ansträngande men har ändå gått bra.
- Det har tagit tid och varit struligt när tåg blev inställda, ofta vid sämre väder, men har för det mesta fungerat även om det varit jobbigt, säger Anton Mård och fortsätter:
- De två första åren var det mycket Covid så det blev inte så många matcher utan mest träning. Året som gick var den första riktiga säsongen och jag spelade i juniorerna och i division 3-laget, säger Anton Mård.   

Efter en halv säsong som P16 och två juniorår i Märsta är han alltså tillbaka i Uppsala HK.
- Jag har utvecklats i Skånela. Framför allt har jag blivit fysiskt starkare. Det har gjort att jag har blivit en bättre försvarsspelare, vilket gör att jag kan bidra mer bakåt, säger Anton Mård.
På frågan vad han anser vara sina bästa egenskaper utöver försvarsspelet svarar han:
- Farten! Jag gillar att springa och spela i ett högt tempo både anfallsmässigt och i hemjobben.
När det gäller var det finns förbättringspotential dröjer svaret något.
- Att våga ta ytor och hitta egna lägen i anfallsspelet.
Vi hälsar Anton Mård välkommen tillbaka till Uppsala HK.

Lovisa tillför rutin inne på linjen
2022-08-12 13:16

Uppsalas damer för förstärkning inne på linjen av 24-åriga Lovisa Eriksson som tar steget från division 2 till division 1 för att utvecklas både som person och handbollsspelare. 

Lovisa Eriksson började spela handboll i 12-årsåldern i Ceres Norrtälje. Som 16-åring flyttades hon upp i damlaget och har spelat där sedan dess, huvudsakligen i division 2 men även en säsong i division 1.
- Jag är en utpräglad vinnarskalle som aldrig ger upp. Skulle säga att min bästa egenskap är att jag är en bra och tuff försvarsspelare. Vill bli snabbare för att utveckla mitt kontringsspel och lite vassare framåt när jag nu byter till Uppsala HK, säger Lova Eriksson och fortsätter:
- Det ska bli intressant att bli en del av en stor klubb med bättre förutsättningar, men framför allt hoppas jag på en personlig utveckling eftersom jag får en ny tränare och nya lagkompisar. Det ska bli väldigt spännande men också lite läskigt efter så många år i samma lag i Norrtälje.

Lovisa Eriksson är utbildad sjuksköterska och jobbar numera på ambulansen i Uppsala. Hennes yrkeskunskaper kommer även väl till pass ibland på träningar och matcher.
- Det händer att jag får hjälpa såväl med- som motspelare när det uppstår skador vilket är helt okej. Jag är van, säger Lovisa Eriksson.
För att alltid kunna ge allt på handbollsplanen krävs ordentlig påfyllning av kalorier mellan passen. Hennes favoritmat är alla former av pasta. Och när hon är ledig blir det Formel 1.
- Det började med att sambon var intresserad. Nu har vi det som ett gemensamt intresse. Red Bull är favoritstallet. Vi har även varit och tittat live några gånger. Det är fantastiskt, säger Lovisa Eriksson.

Jubileumsfest på Elite Hotel den 27 augusti
2022-08-11 05:00

Lördagen den 27 augusti firar vi att det är 10 år sedan Uppsala HK bildades med en jubileumsfest som börjar klockan 19 på Elite Hotel Academia. Det blir en 3-rättersmiddag (meny se nedan) och vi hoppas att både ledare, spelare och supportrar med respektive vill komma och fira klubben. Avgiften på 395 kr swishas till 123 063 11 50 (Arrangemang) senast söndag 20 augusti. Glöm inte att ange ditt/era namn. Lokalen tar max 120 personer. Principen "först till kvarn" gäller. Åldersgränsen för att få vara med är 18 år. Dricka köps individuellt i baren. Forza UHK!

 

JUBILEUMSMENY

 

Förrätt: Toast skagen med räkor, sikrom, dill och citron

Varmrätt: Örtbakad kycklingfilé med grönsaksragu, ruccola och portvinssås

 

Efterrätt: Chokladfondant med vailjsås och hallon

 

De som vill/behöver ha specialkost mejlar det till kansli@uppsalahk.se senast den 20 augusti.

Uppsala vann P16-klassen
2022-08-10 23:20

Tre av fyra lag i P16-klassens semifinaler kom från Uppsala HK. Ett av lagen tog sig till final. Där blev det seger mot Skånela IF med 10-9. Samma resultat blev det i F16-finalen där Haninge HK 2 vann mot Falu HK. Nästa turneringsdag blir på lördag den 13/8. då avgörs bland annat juniorklasserna och de öppna klasserna för seniorer. Titta gärna förbi och ta en fika/glass i solen!

Prova på beachhandboll gratis!
2022-08-09 23:03

Nu på torsdag-fredag den 11-12 augusti finns det möjlighet för alla som är födda 2012-2015 att prova på beachhandboll gratis på Campus 1477/Blåsenhus i Uppsala (von Kraemers väg). På plats finns ungdomsledare som kommer att visa hur det går till. Det blir träning och matcher. Ingen föranmälan krävs, men kom i tid och delta i hela passet! Beachhandboll spelas barfota eller med strumpor. Ta med vattenflaska. 

 

Torsdag 11/8 och fredag 12/8

Kl 9.30-12    Flickor och pojkar födda 2014-2015
Kl 13-15.30  Flickor och pojkar födda 2012-2013

 

Om ni har några frågor - ring Anders Olsson på 079-313 44 88 eller mejla till kansli@uppsalahk.se. Hjärtligt välkomna!

 

 

 

 

Andreas fortsätter som ledare för herrlaget
2022-07-21 09:33

Andreas Hagman är klar för en tredje säsong som assisterande tränare för Uppsalas herrar tillsammans med huvudtränaren Per Haglind. 

Det blir 34-årige Andreas ”Adde” Hagmans sjätte år som tränare i klubben. Första året tränade han klubbens A-pojkar. Sedan A-laget tillsammans med Patrik Johansson. Andra säsongen med herrlaget var han själv huvudtränare. Nu blir det alltså tredje raka säsongen som assisterande tränare tillsammans med huvudtränaren Per Haglind.
- Men mitt första tränaruppdrag var i Enköpings HF när jag hjälpte Pierre Gjuraj Grubbström med deras herrlag, säger Andreas Hagman.

Som spelare började annars karriären i Lagunda AIK. Sedan blev det ett år i Enköpings HF innan han bytte till Skånela IF, eftersom han valde NIU på Arlandagymnasiet.
- Tyvärr fick jag sluta spela på grund av axelproblem, säger Andreas Hagman.
I våras föll Uppsalas herrar i Direkt Off till division1 mot Skuru. Vad tror du om lagets chanser den här säsongen?
- Vi ska fortsätta det vi har påbörjat det vill säga att utveckla laget. Kan vi öka träningsnärvaron något och få alla på samma ”spår” så bör vi lyckas med det, säger Andreas Hagman.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag