Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll

Utdrag ur belastningsregistret
Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg
 
Styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK som är 15 år och äldre och som leder barn/ungdomar som är yngre än 18 år skall varje år from maj månad inlämna utdrag från belastningsregistret. Den person som registerutdraget gäller har rätt att själv ta del av uppgifterna i utdraget innan det lämnas till föreningen.
 
Dessa skall ni ledare beställa nu snarast och visa upp till vår kanslifunktion Anders Olsson eller Jenny Stendahl (Ungdomsansvarig) eller lämnar i brevlådan vid klubbis (om ni inte behöver tillbaka utdraget).
 
Utdraget är giltig 12 månader from utskriftsdatumet. Styrelsen siktar på att utdraget ur belastningsregistret ska lämnas in i maj varje år (då täcker utdraget hela handbollsäsongen).
 
Länkar/info:
 
Nu finns det två varianter hur ni kan beställa utdrag ur belastningsregistret:
 

1. Förenklade rutiner för att begära utdrag från belastningsregistret (e-legitimation)

 

Polisen har lanserat en e-tjänst där du själv med hjälp av e-legitimering (till exempel Bank-ID) enkelt begär utdrag ur belastningsregistret. Enklare för dig, effektivare för polisens handläggare. Detta är ett smidigt sätt och underlättar handläggningen för alla.

 

Läs mer och börja använd e-tjänsten här: Belastningsregistret - begär utdrag | Polismyndigheten (polisen.se)

 

2. Pappersblankett för registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn

 

1) Fyll i alla uppgifterna på ansökan tydligt, använd någon av dessa direktlänkar

 

Övrigt arbete och kontakt med barn - utdrag belastningsregistret (fyll i digitalt)

 

2) Skriv ut blanketten och skriv under ansökan med penna.  En digital underskrift godkänns inte.

 

3) Skanna eller fota alla handlingar och bifoga som en pdf-fil, jpeg-fil eller tiff-fil på max 2 MB. Vi (polisen) kan inte öppna filer som är länkade till internet eller liknande.

 

4) Skicka in din ansökan till e-post: registerutdrag@polisen.se eller med vanlig post (glöm inte frimärke/frankera brevet).

 

5) När svaret (brevet) har kommit så lämnas det personligen till kanslifunktion Anders Olsson. Därefter så få ni ta med brevet hem och kanslifunktion Anders Olsson gör notering om att registerutdrag inhämtats för aktuell säsong. Ni har rätt att själva ta del av uppgifterna i utdraget innan det lämnas till föreningen.
Även Jenny Stendahl (Ungdomsansvarig) och Linda Eidhagen (Barnansvarig) kan utförda denna avstämning.

 

/Styrelsen