Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll
Utbildning

Platsen för UHK utbildningar

Hej!

 

Här finns information om de utbildningar som kan vara aktuella för dig som tränare, funktionär eller domare. De flesta kurstillfällen genomförs i Handbollförbund Östs regi, och mer info samt anmälningslänkar finns i sådana fall på deras hemsida. Om du har frågor eller förslag kring utbildningar är du välkommen att höra av dig via mail.

 
//Jenny Stendahl, utbildningsansvarig
  utbildning@uppsalahk.se
 

Tränarutbildning

Tränarutbildningen sker i 6 steg, beroende på vilken ålder du tränar (se nedan). Utbildningarna bygger på varandra, så för att gå vidare i utbildningsstegen måste du ha genomfört tidigare utbildningar. För vissa av nivåerna finns det möjlighet att tenta av tidigare utbildningar för att bli godkänd att påbörja en högre utbildning. Det är Handbollförbundet Öst som genomför utbildningar och info samt anmälningslänkar finns på deras hemsida. Innan du anmäler dig till en utbildning ska du maila utbildning@uppsalahk.se och få en bekräftelse att det är okej att du anmäler dig. Vi uppmuntrar tränarna att utbilda sig, och bekräftelsen är ett sätt för oss att hålla koll på hur många som utbildar sig. 

 

  • Tränarutbildning 1 - riktar sig till dig som vill starta din karriär som handbollstränare och/eller till dig som till exempel är förälder och som ska träna barn 6-10 år
  • Tränarutbildning 2 - riktar sig till dig som idag tränar och leder barn i åldern 10-12 år.
  • Tränarutbildning 3 - riktar sig till dig som idag tränar och leder barn/ungdomar i åldern 12-14 år.
  • Tränarutbildning 4 - riktar sig till dig som idag tränar och leder ungdomar i åldern 13-16 år.
  • Tränarutbildning 5 - riktar sig till dig som vill träna och leda ungdomar i åldern 16-19 år eller seniorer.
  • Tränarutbildning 6 - riktar sig till dig som vill leda och träna ett elitlag i handboll.

 

Om du har frågor kring tränarutbildningar är du välkommen att höra av dig till mig!

 

 

Funktionärsutbildning

För dig som ska sitta i sekretariatet som funktionär finns funktionärsutbildningar för olika nivåer (se nedan). Funktionärsutbildning 1 och 2 genomför vi i egen regi varje höst, normalt under september och oktober. Vi genomför så många tillfällen som vi bedömer behövs för att tillräckligt många i varje lag ska ha utbildning. Inför kurstillfällena skickar jag ut mail till alla lag med information och anmälningslänk.

 

Funktionärsutbildning 1 – U12, U13, U14, Para, HerrTrim, DamTrim, Herr 4, Dam 
4.
Funktionärsutbildning 2 – U15, U16, U19, Herr 3, Dam 3, Dam 2.
Funktionärsutbildning 3 – Herr 2, Dam 1, Herr 1

Om du har suttit som funktionär i några år och är sugen på att vidareutbilda dig att sitta på våra division 1-matcher så genomförs den utbildningen (FU3) i Handbollförbund Östs regi, ofta på hösten. Hör av dig till mig (utbildning@uppsalahk.se) om du vill vidareutbilda dig - vi ser gärna att fler gör det!

 

 

Domarutbildning

Domarutbildning sker även den i olika steg, beroende på vilken ålder du ska döma (se några nivåer nedan). Normalt sett genomför vi domarutbildning 1 och 2 i egen regi, medan domarutbildning 3 genomförs av Handbollförbundet Öst. Vår Klubbchef, Anders Olsson, är domaransvarig och den som håller i utbildningarna nivå 1 och 2. Han håller även kontakt med er som dömer under säsongen samt när det är dags att gå utbildning.

 

Domarutbildning 1 – miniplan.
Domarutbildning 2 – stor plan upp till U12.
Domarutbildning 3 – stor plan från U13 upp till U19.

 

Om du är intresserad av att börja döma kan du antingen kontakta Anders via kansli@uppsalahk.se eller mig (utbildning@uppsalahk.se) så vidareförmedlar jag till Anders.

 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen