Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll
A-pojk

Magnifik säsongsavslutning för A-pojk
2022-04-25 22:35
Semifinalklara med mersmak! Foto: Pernilla Lennernäs

Tävlingssäsongen avslutades med deltagande i Potatiscupen den gångna helgen på bästa tänkbara sätt! Högklassigt motstånd med 12 lag från Västsverige, Skåne och Stockholm, bland annat steg 5-klara arrangörsklubben Alingsås.

 

Uppsala började gruppspelet på fredag kväll mot skånska Kävlinge, i en match som var oerhört jämn. Skåningarna hade nästan hela matchen ett målmässigt övertag, men UHK lät aldrig Kävlinge dra ifrån med mer än två mål. I slutet av matchen kvitterar Uppsala och efter en riktig kraftmätning där våra killar fick möjlighet att ta ett avslutande långt anfall lyckades Adrian Axelsson kruta in segermålet 20-19. Vilt jubel i Uppsalalägret efter denna smakstart på turneringen.

 

På lördag förmiddag ställdes våra grabbar mot gruppens dominanter, Alingsås lag 1. Värdarna kopplar tidigt greppet om matchen. Uppsala når inte riktigt upp till nivå i denna match, men håller trots allt jämna steg i matchavslutningen. Alingsås vinner dock komfortabelt med 34-21.


P g a förlusten skulle tredje gruppspelsmatchen bli direkt avgörande för vilket lag som skulle följa Alingsås till A-slutspel, och UHK ställdes mot ett minst sagt namnkunnigt motstånd: Sävehof lag 2! Men det var ändå Uppsala som tog kommandot. Uppsala går först ifrån till tremålsledning i mitten av första halvlek, Sävehof kämpar sig tillbaka men UHK kan ändå gå till halvtidsledning med 8-9. I andra halvlek rycker UHK direkt, Sävehof försöker svara men får till slut se sig rejält akterseglade av ett frenetiskt kämpande Uppsala. UHK:s segersiffror skrivs till 15-23, och A-slutspel är ett faktum!

 

Tidig A-kvartsfinal på söndag morgon mot en annan grupptvåa, KFUM Trollhättan, och det var tydligt att våra killar hade käkat taggtråd till frukost. Ledningen växlar inledningsvis mellan lagen, Trollhättan kan gå till pausvila med tvåmålsledning 8-10. Inget hinder för våra killar, som direkt går ut i andra halvlek och rycker åt sig en tvåmålsledning. Trollhättan svarar och tar på nytt ledningen med två mål, men sedan är det Uppsala för hela slanten. UHK kopplar ett bastant grepp och rinner till slut ifrån till fyramålsseger 21-17! Enda smolken i glädjebägaren var en uppslagen fotskada på en av våra linjespelare.

 

A-semifinal således, och som Uppsala-bo fick man nypa sig i armen; återstående lag i turneringen var alltså Alingsås (lag 1 och 2), Sävehof lag 1 och Uppsala HK!

 

Alingsås lag 2 motståndare i semifinalen. Övermäktig läktarseger för hemmalaget förstås, även om den tvåhövdade UHK-klacken gjorde sitt bästa för att överrösta Alingsås-publiken och dess trummor. Semfinalen är inledningsvis jämn, och Uppsala har halvvägs in i första halvlek 5-5. Tyvärr för fortsättningen gör Alingsås ett rejält ryck och går fram till både 11-5 och 12-6 innan första halvlek är slut. Men det här Uppsala-laget har inte gett upp hoppet, utan går ut till andra halvlek och ger Alingsås en ordentlig match. UHK gnetar sig närmare och har en bit in andra halvlek bara tvåmålsunderläge. För att komma ännu närmare chansar Uppsala på 7-6-spel i anfallet, men Alingsås, med en match mindre spelad, har ett starkt och piggt försvar som kan stå emot UHK:s sista offensiv. Matchen avrundas i stället med att Alingsås-målvakten får göra några mål i tom kasse från hela plan, och slutresultatet skrivs till 22-17 i Alingsås-favör.

 

En tung semifinalförlust naturligtvis, men när vi summerar turneringen har UHK A-pojk gjort en prickfri insats. Fredrik Lennernäs och Adrian Axelsson har tagit ett stort spelförande ansvar. Cesar Wolkert i mål har, med ovärderlig hjälp av ett intensivt kämpande försvar stått för många matchavgörande ingripanden. Men framförallt har hela laget spelat på toppen av sin förmåga denna helg, och alla spelare kan vara grymt nöjda med sina insatser!

 

En jätterolig avslutning på matchsäsongen alltså, och vi medföljande ledare är oerhört glada och tacksamma för att ha fått uppleva den här på alla sätt underbara helgen tillsammans med de härliga killarna i A-pojk!

Vilka som vann turneringen? Det var faktiskt Sävehof lag 1 som gick segrande ur striden, i ett mycket underhållande sudden death-drama som fick avsluta vår helg i Alingsås.

Proppen ur!
2022-04-02 23:25
Idel glada miner i Västertorpshallen! Foto: Pernilla Lennernäs

Killarna har slitit i resultatmässig motvind den här säsongen, men i sista seriematchens andra halvlek lossnade det på allvar!

 

Bortamatch strax efter lunch mot Sannadal, ett lag som vi tidigare mött den här säsongen både i USM steg 1 (vinst) och seriematch hemma (förlust).

 

Sannadal började matchen bäst och hade hela första halvlek ett litet grepp om händelserna. Kanske fick värdarna också några billiga mål på köpet när vårt försvar inte var helt på tårna. Taktiska omdisponeringar från bänken i samband med en timeout fick glädjande nog bättre ordning på försvarsspelet. I paus kunde ändå Sannadal gå till vila med ledning 19-16.

 

I andra halvlek bjöd sedan Uppsala på en fantastisk vändning! Snabbt åt våra killar upp försprånget från första halvlek, och med 20-21 tog UHK ledningen för första gången i matchen. Försprånget drygades obönhörligen ut; på första halvan av andra halvlek gör Sannadal bara ett mål! Utomordentligt försvarsarbete av Uppsala, och för ovanlighetens skull också lite medstuds.

 

Våra killar går upp i en åttamålsledning som man sedan kontrollerar matchen ut, och våra segersiffror skrivs till 26-34. 18-7 till UHK i andra halvlek!

 

Vilken inspirerande avslutning på seriespelet ändå. Bra jobbat hela laget!

 

Nu några veckors matchuppehåll innan Potatiscupen 22-24 april. Och kanske möter vi då ett revanschhugrigt Sannadal i Alingsås…

Insatser som förtjänade ett bättre öde
2022-03-27 22:55

Säsongens sista hemmamatcher spelades tidigare ikväll, mot Rimbo i nivå 1 och Tumba i nivå 2.

 

Inför kvällens matcher såg vi ut att lida brist på spelare, men efter diverse inlån från 04 hade vi fullt manskap i båda matcherna.

 

Samtidigt saknade Rimbo några av sina tongivande spelare, och kanske ledde det till underskattning från vår sida, för efter att UHK först tagit ledningen med 2-0 tog Rimbo över taktpinnen helt i och gick till halvtidsvila med niomålsledning.

 

Våra killar tog dock ett allvarssnack i omklädningsrummet och kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Upphämtningen var påbörjad och med fem minuter kvar av matchen skiljde plötsligt bara två mål. Tyvärr hade vi dock lite oskärpa och kanske även lite oflyt med domsluten, så Rimbo kunde ändå rida ut stormen och vinner till slut med 28-32.

 

Ut med några spelare och in med några nya till match två för kvällen, mot Tumba. Här följs lagen åt hela matchen, med visst övertag för Uppsala. Fortfarande med fem minuter kvar är UHK i ledning med två mål, men Tumba går på slutet i kapp och förbi ett tappert kämpande Uppsala. Slutresultat 25-26.

 

Som sammanfattning tre mycket bra halvlekar av våra killar, med många mycket bra individuella och laginsatser. Tyvärr lite stolpe ut resultatmässigt, men grabbarna ska vara mycket stolta ändå över vad de presterade.

 

Nu återstår bara en seriematch, mot Sannadal borta nästa lördag.

Hedersamma förluster
2022-03-14 16:08
Domaren i centrum

Två hemmamatcher gångna helg, mot ärkerivalerna Skånela och Silwing-Troja. 

Mot Skånela hamnade vi trots jämna steg spelmässigt tyvärr i underläge i mitten av första halvlek. Skånela hade länge sexmålsöverläge, men i slutet av matchen provade UHK framgångsrikt 7-mot-6-spel. Skånela var märkbart skakade, men lyckades hålla ifrån matchen ut till slutresultatet 33-36. 

Kort vila och byte av några spelare inför Silwing-Troja-matchen. Även här tog bortalaget bastant grepp om målproduktionen i mitten av första halvlek, och rann ifrån till som mest en fjortonmålsledning. Uppsala kämpade sig dock tillbaka, återigen med 7-mot-6-spel, och med lite bättre skärpa i avslutningarna kunde vi nog ha putsat slutsiffrorna ännu lite mer. Nu vann Silwing till slut med 24-36. 

Förlusterna till trots bjöd våra killar på bra insatser både individuellt och som lag. Bara det faktum att Uppsala vinner andra halvlekarna i båda matcherna visar på en oerhört värdefull kämpaglöd hos laget!

 

Nya tag nästa helg, då antalet matcher är begränsade till en bortamatch mot Täby.

Tung helg
2022-03-07 08:28

Två bortamatcher för A-pojk gångna helg, och tyvärr två tunga förluster.

 

I lördagsmatchen mot Kungsängen hade vi förhoppningar att hemmalaget pga sportlov skulle mönstra ett något decimerat lag. Tyvärr för UHK verkade dock Kungsängen ha ställt in sportlovet och ställde upp med i stort sett ordinarie lag. Tungt för Uppsala alltså, och efter att vi tagit ledningen med 0-1 och 1-2 tog Kungsängen över och dominerade matchbilden totalt. Vid halvtid hade hemmalaget ledningen med 21-7. Och inte blev läget bättre av att UHK drog på sig ett rött kort i slutet av första halvlek och fick spela resten av matchen med ännu färre alternativ på 9 meter.

Kungsängen fortsatte sedan inledningsvis att dra ifrån i andra halvlek, och slutresultatet skrivs till 43-20. Mycket glädjande dock att våra killar fortsatte spela hela matchen, och matchens tio sista minuter vinner faktiskt Uppsala med 6-7. Bra kämpat mot ett övermäktigt motstånd!

Söndagens match mot ärkerivalerna Vassunda blev svängig. Inledningsvis tog UHK grepp om matchen och hade efter tio minuter en tvåmålsledning 4-6. Vassunda kvitterade dock detta och därefter följde 5 mållösa minuter varefter Vassunda tog timeout. Tyvärr för UHK hittade hemmalaget nyckeln i den timeouten och kunde sedan målmässigt dominera resten av halvleken. 12-7 till Vassunda i halvtid.

Bara att jaga för Uppsala i andra halvlek alltså, och det höll på att gå vägen. 15 minuter in i halvleken har våra killar nästan ätit sig ikapp, till 16-15. Då tar Vassunda åter en timeout, och rycker sedan på nytt ifrån. UHK förmår inte svara ytterligare en gång, utan siffrorna rinner till slut iväg med 26-21 till Vassunda.

Åter en stark kämpainsats, men vi når inte ända fram den här helgen. Nästa söndag ser vi fram emot revanschmatch för den snöpliga förlusten mot Skånela i början av sportlovet, samt tungt möte mot Silwing-Trojas andralag. Väl mött i Fyrishov 13 mars!

Botten mot toppen? Det märktes inte!
2022-02-12 23:25
Fullt upp för Täby att freda sitt mål från hungriga UHK:are

Täby är etta i Stockholmsseriens nivå 1, medan vi i Uppsala är parkerade på tabellens sista plats. Av den tabellskillnaden märktes dock inget när UHK i dag på eftermiddagen tog emot Täby. Vilken match det blev! Uppsala tog kommandot direkt och hade inledningsvis t o m några måls ledning. Täby kunde dock bita ifrån och drog iväg till tvåmålsledning i halvtidsvilan. Uppsala fick jaga i andra halvlek, och var även några gånger nästan i kapp, men i slutändan kunde Täby hålla ifrån till en tremålsseger, 34-37.

 

Mycket roligt att ta med sig från en sådan här match. Vi visar att vi kan hålla jämna steg med de allra bästa, och det är verkligen härligt att se killarna kämpa för varandra ända in i sista minuten. Bortsett från Täbys uddamålsförlust mot Silwing-Troja tidigare i säsongen har inget annat lag varit lika nära att knipa poäng av Täby som UHK var idag!

 

Direkt på nivå 1-mötet följde även en nivå 2-match mot Täby, där båda lagen spelade med delvis samma manskap. Återigen en mycket bra insats av Uppsala-killarna, i halvtid bara uddamålsunderläge, men i andra halvlek tröt orken och Täby kunde rinna ifrån till en niomålsseger, 25-34.

 

På det hela taget en storartad insats av våra killar, det känns verkligen som att vi börjar hitta vårt lagspel nu. Det bådar gott inför återstående seriematcher.

Helgen började i moll men slutar i dur
2022-02-06 22:04

Match borta på lördagen med vad som kunde ha blivit ett revanchmöte mot förra helgens USM-arrangörer Åkersberga. Tyvärr var Åkersberga ännu en gång numret för stora för oss. UHK startade visserligen betydligt alertare än förra veckan och tog en 0-2-ledning, men sedan tog värdarna över och kunde glida ifrån till slutresultatet 36-20. 

På söndagseftermiddagen var det så dags för första hemmamatchen sedan före juluppehållet. Gäster var Hammarby, som vi i olika konstellationer mött tre gånger tidigare under säsongen, och vid samtliga tillfällen förlorat stort. Självsäkra Söderkisar på besök alltså, som inte alls var förberedda på att möta ett så slagkraftigt och välmotiverat Uppsala-gäng. 

För denna gången drog UHK längsta strået! En jämn match där ledningen inledningsvis växlade och där Hammarby vid ett tillfälle i matchen kunde gå ifrån till en tremålsledning. Men Uppsala bröt tillbaka, och i mitten av andra halvlek började våra killar koppla ett grepp. Samtidigt blev gästerna tagna av stundens allvar och tog ett antal svåra avslut. Uppsala hade med någon minut kvar greppat tag i en säker fyramålsledning, och trots utvisning i slutminutrarna kunde vi också hålla ifrån till slutsiffrorna 30-27!

 

En underbart härlig seger för hela laget! Stort grattis grabbar!

 

Nästa vecka tar vi Täby med samma överraskning 🙂

Två ynka mål från steg 4
2022-01-31 11:51
Cesar Wolkert får välförtjänt pris som bäste spelare efter matchen mot Åkersberga.

Vilken fantastisk USM-insats av våra killar den gångna helgen. Tyvärr fick insatsen inte krönas med avancemang till steg 4, men det förtar inte den kämpaglöd och inställning som grabbarna visade under lördagens och framförallt söndagens matcher.

 

I lördagens match mot USM-arrangören Åkersberga chockstartade värdarna och tog ett tidigt grepp om matchen som de aldrig riktigt släppte. Även om UHK var uppe och nosade några gånger och även vann andra halvlek, så kunde Åkersberga säkra en stabil seger med 27-21.

 

Inför söndagens matcher var alltså UHK piskade att vinna de återstående matcherna för avancemang, och killarna gav verkligen publiken på plats och i TV-sofforna valuta för pengarna.

 

Även söndagens första moståndare Nyköping öppnade starkt och tog snabbt en tremålsledning. Våra killar bröt dock tillbaka och hade i halvtid vänt till en egen tremålsledning. Under andra halvlek böljade spelet, och en dryg minut före slutet såg det riktigt illa ut när Nyköping både kunde kvittera och ta ledningen. Efter en smått osannolik slutminut kunde dock UHK både kvittera och i matchens sista sekund skjuta segermålet, när Axel Åkerud på ren vilja forcerade in 22-21.

 

Därmed upplagt för helt avgörande match mot Tumba som tidigare på förmiddagen förlorat med uddamålet mot Åkersberga. Och mot Tumba var det inledningsvis UHK som tog taktpinnen, med både två- och tremålsledning innan halvtidsvilan. I paus stod det 13-12 till UHK, med mersmak. Det positiva spelet fortsatte även i andra halvlek, och UHK hade flera tillfällen i matchen tremålsledning. I slutet av matchen gick dock Tumba ikapp och kunde även vända till en uddamålsledning i slutminuten. Uppsalas forcering i slutminuten räckte tyvärr inte, utan Tumba gick segrande ur striden med slutsiffrorna 26-27.

 

Många individuella topprestationer, men framförallt en suverän laginsats av UHK. En underbar handbollshelg i Åkersberga fick tyvärr inte den där lilla pricken över i:et som vi hade önskat, men gav ändå mersmak.

 

Och nästa helg återvänder vi till Åkersberga och tar revansch i serien istället!

Tungt USM-genrep
2022-01-25 08:37

Fortsatt tufft för våra A-pojkar i seriespelet, och inte blir det lättare av att vi fick spela båda helgens matcher i praktiken utan avbytare.

 

I lördagsmatchen borta mot Hammarby började vi visserligen med en på bänken, men tyvärr blev en av våra spelare skadad ca en kvart in i matchen, och resten av matchen fick vi klara oss utan avbytare. Inledningsvis hängde vi med bra och hade oavgjort efter drygt halva första halvlek, men efter en timeout började Hammarby störa vårt anfall högre upp i banan och det gav tyvärr full utdelning. Medan vi tog skott längre utifrån kunde Hammarby kontra gång på gång, och till det hade vi inget motvapen. Siffrorna rann iväg till förkrossande 34-14. Killarna kämpade väl, men utan avbytare tröt till slut orken.

 

Söndagsmatchen borta mot Silwing-Troja var också inledningsvis jämn, men i mitten av första halvlek började Silwing dra ifrån. I stabil takt ökade Silwing sitt försprång, och deras segersiffror skrevs till 37-18. Även i denna match kämpade killarna väl, och roligt dessutom att alla utespelare fick göra mål.

 

Nu tar vi nya tag! Kommande helg spelar vi USM Steg 3 i Åkersberga, och till de matcherna håller vi tummarna för att alla spelare är friska och krya. Mot Steg 4!

Målkalas i dagarna två
2021-12-19 22:30
Täbyspelare på väg igenom

59 gjorda mål på 2 matcher! Synd bara att motståndarna gjorde ännu fler...

 

Stor sjuk- och skadestuga denna helg, så båda helgens matcher spelades av med bara 8 spelare. Naturligtvis tungt med bara en avbytare, men grabbarna gjorde det bästa av situationen i båda matcherna och kämpade väl matcherna ut. Stort beröm till killarnas inställning!

 

Matchen mot Täby i lördags kväll blev en målfest utan like, trots mycket bra spel av både UHK- och Täby-målvakt. Anfallen avlöste varandra, och det var Täby som hade bäst utdelning; 25-13 i halvtid blev 49-31 vid full tid. Naturligtvis för många mål bakåt, men Uppsala åt faktiskt upp en del av försprånget i slutet av matchen och stod för en mycket fin avslutning.

 

I dagens match på bortaplan mot Hammarby var det inledningsvis jämnt, även om Hammarby hade något måls försprång större delen av första halvlek. Tyvärr gick bollarna Hammarbys väg i slutet av halvleken och hemmalaget kunde gå ifrån till 17-13 i pausvilan. Uppsala förmådde inte riktigt svara på detta i början av andra halvlek, utan Hammarby utökade kontinuerligt ledningen. Våra killar slet dock oförtrutet på, och kunde hyfsa siffrorna till en slutlig 6-målsförlust, 34-28.

 

Nu går laget till välbehövlig julvila för att efter nyår ta sig an Sverigecupen (5-6 av våra 06:or), nya bortamatcher mot Hammarby och Silwing-Troja, samt USM steg 3 i Umeå 29-30 januari.

Orken tröt
2021-12-16 23:21

I söndags spelade A-pojk två matcher på hemmaplan. Stundtals mycket bra spel, framförallt i försvaret, men i andra halvlekarna tappade vi initiativet.

 

Den första matchen mot Lidingö började mycket bra, och förutom matchen allra första minuter hade UHK ledningen i stort sett hela halvleken. 14-12 i halvtid. Här var gästerna konfunderade, men tyvärr för våra killar kom Lidingö ut som ett betydligt starkare lag i andra halvlek. LHK ryckte åt sig en ledning med några mål, och trots ett starkt kämpande UHK kom man aldrig ikapp, utan Lidingö kunde till slut vinna med 23-27.

 

Andra matchen mot Skånela följde nästan direkt på den första, och UHK spelade med till stora delar samma manskap även i andra matchen. Här blev det ändå tydligare att orken inte skulle räcka hela vägen. Matchen var inledningsvis jämn, endast ett måls underläge i halvlek, men när matchen var slut hade Skånela runnit iväg till 21-29.

 

Nu återstår två bortamatcher innan juluppehållet, mot Täby på lördag och Hammarby på söndag. Sedan närmare en månads matchuppehåll.

Noll poäng, men spelet var bra
2021-12-05 22:19
Kramgott i försvaret

Två förluster även denna helg, men med lite mera medflyt kunde vi ha fått med oss en seger i andra matchen. 

Mot Tumba var det jämnt fram till 8-8 i mitten av första halvlek, men där gjorde Tumba ett ryck till 14-8 och det förmådde vi aldrig resa oss från. Ändå bra spel av våra killar hela matchen, men Tumbas målvakt var praktiskt taget omutlig efter den inledande jämna perioden. Matchen slutade 31-17 men spelmässigt var vi närmare än så. 

I andra matchen mot Silwing-Troja drog hemmalaget ifrån till sexmålsledning vid två tillfällen, men våra killar åt sig tillbaka in i matchen vid båda tillfällena. Vi hade två gånger uddamålsunderläge, andra gången när det bara var fem minuter kvar, men tyvärr lyckades Silwing sätta några bollar och dra ifrån igen. Ändå förlust med flaggan i topp, 29-26 till Silwing. 

Bra spel och härlig inställning hos våra killar. Det gav inga poäng idag, men det kommer!

 

Matcher igen nästa söndag mot Lidingö och Skånela. 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen