Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll
Herr - senior

UPPSALA HK

Välkomna till Uppsala HKs herrars hemsida.

 

Här kommer ni kunna hitta information om allt som rör vår trupp och vår kommande säsong i div 1 23/24. Vårt spelprogram hittar du under Matcher »

 
Trevlig läsning!
2024-05-09 10:15

Skytteliga 23-24 A-herr.xlsx

 

Här är årets skytteliga som vanns av Hugo Sjölin på 136 mål.

Maratonskytteliga 2015-2024
2024-05-09 10:13

Maratontabell 2015-24.xlsx

 

Här ser ni aktuell maratonskytteliga, d.v.s. samtliga målskyttar sedan 2015.

Den kompletta skytteligan 2014/15 - 2021/22
2022-09-18 12:48

Nu finns den kompletta skytteligan att hämta från "Dokument" här på herrarnas hemsida. Ska försöka hålla den aktuell när säsongen drar igång. Det finns också länkar till varje matchprotokoll om Ni t.ex vill veta vem som dömde m.m.

 

SKYTTELIGA.xlsx

Bästa målskyttar totalt topp 20
2022-03-28 12:03
Här är de 20 som gjort mest mål totalt sedan EMP infördes 14/15
 
Från skadehelvete till comeback
2017-12-17 17:01
Oscar som i sin comeback blev utsedd till Matchens lirare.I en helt vanlig andrafas satsning var olyckan framme för Oscar Ericsson som fick en direkt smärta i ena knäet. En smärta som senare visade sig vara ett främre korsband som var av. 

Vi har pratat med Oscar om hur det är både fysiskt och mentalt att få ett besked om en sådan skada och hur vägen tillbaka är. 


Vad var det för typ av skada du drog på dig och vad var det som hände?

- Det var en (huvudskligen) en korsbandsskada, främre korsbandet som gick av. Jag drog på mig skadan på en träningsmatch under försäsongen förra året när vi flyttats upp i ettan. Det var inte särskilt dramatiskt egentligen, jag hade fart framåt i andrafas och skulle byta riktning in mot mitten. Då var det något som högg till inne i knäet och jag kunde inte fortsätta spela. Smärtan gick dock över rätt fort vad jag minns och jag var tillbaka och tränade igen efter någon vecka. Jag och alla andra märkte dock fort att något var ordentlig fel då knäet inte verkade sitta fast som det skulle. Så fort jag tog i ordentligt så gick det liksom ut led på ett väldigt smärtsamt sätt. Ingen sjukgymnast eller ortoped kunde dock förstå vad felet var förens efter ungefär 4 månader. Då hade korsbandsskadan också lätt till lindrig slitning på meniskerna eftersom jag fortsatt träna och t.o.m. spelat matcher. Så fort jag fick diagnosen gick det dock fort till operation.


Och hur lång tid har rehaben tagit allt som allt?

- Från operation till matchspel har det tagit nästan exakt 9 månader, men jag har varit borta från spel i runt ett år.


Vad har varit det tuffaste under ditt skadeuppehåll? 

- Det svåraste med rehaben var nog den mentala kampen. Känslan av att under en lång tid vara svagare än jag någonsin varit. Tanken att det kommer att ta tid att bygga upp motorik och styrka från grunden igen. Längtan tillbaka till handbollen var också frustrerande i vissa stunder. Sen var det såklart också lite jobbigt att gå upp tidigt varje torsdag morgon för att vara i sjukgymmet kl 08


Men hur håller man motivationen uppe under hela skadeuppehållet. Har man någon gång tankarna på att ge upp och kanske till och med sluta med handbollen? 

- Motivationen var aldrig ett problem för mig. Jag behandlade skadan lite som ett jobb eller att gå till skolan , det var något jag behövde göra vare sig jag ville eller inte. Att ha något att kämpa för var såklart viktigt, som handbollen i mitt fall, men det handlade också om min egen kropp och hälsa, och det får man inte fuska sig ur. Jag hade aldrig tankar om att sluta med handbollen. Kanske om jag skulle skada mig på samma sätt igen, men så lätt tänkte jag inte ge upp. 


Hur känns det att vara tillbaka på planen nu, känner du dig helt ohämmad av skadan och vågar gå 100% från start?

Jag var rätt nervös inför matchen, dels för hur väl jag skulle prestera men mest för om knäet skulle hålla. Jag har varit rätt försiktig på träningarna de senaste veckorna och inte tagit i till 100%. Jag har inte känt mig hämmad fysiskt av skadan, men väldigt mycket mentalt. Korsbandsskadan slår hårt på psyket, speciellt för mig som spelade utan korsband ett bra tag och alltid behövde vara rädd för att ta i för mycket. Nu när jag väl stod på planen och spelade släppte det dock. Det kändes inte annorlunda från innan skadan och jag kunde köra fullt ut.


Vad har du för tips till någon som kanske precis dragit på sig en liknande skada som du hade eller som just nu är mitt uppe i sin rehab?

- Mitt tips till de som går igenom det jag har gjort är att hitta något att komma tillbaka till, en anledning att rehaba och att göra det ordentligt. Om inte annat så tänk på dig själv, man gör inte rehaben för någon annans skull, det handlar bara om ens egen välmående. Det är värt att ha gått igenom ett drygt halvår av hård träning för att vara frisk i benet resten av livet!


Till sist vill Oscar tipsa alla ungomstränare där ute och trycka på hur viktigt det är att prata om redan i tidig ålder hur man förebygger denna form utav skador.

- Jag vill bara uttrycka min oro för hur lite vi inom klubben pratar om att förebygga denna form av skador genom korrekt träning och teknik. Jag tror att jag hade kunnat undvika detta om jag hade fått råd om träning och hur man kan belasta kroppen på rätt sätt redan från början.

Delad pott mot Boden
2017-11-19 16:31
Bäste målskytt för dagen Per Ehn
Det blev en tung start mot Boden i Fyrishov där Boden tog ledningen med 1-5 efter 6 minuter spelade även om vi gick ifatt med 4 raka mål stod det sedan 6-11 efter 20 minuter. Men efter det röck vi verkligen upp sig och spelade upp sig till 11-13 i halvtid. 

Andra halvlek var betydligt mycket jämnare och laget följdes vid sida vid sida under hela halvleken och efter en spännande avslutning där vi ligger under med 1 boll med 32 sekunder kvar så hinner vi med en time out samt att få in en boll med 9 sekunder kvar och det blev en delad poängpott med resultatet 24-24
 
Bäste målskytt för dagen blev vår käre lagkapten Per Ehn med 8 mål. 
Övriga målskyttar blev: Kevin 6, Victor 4, Lynx 3, Oscar 2, Arvid 1
Uddamålsförlust mot Tyrold
2017-11-15 23:54
Tyvärr så blev det en tråkig uddamålsförlust borta mot Tyrold med 24-23 (12-15) senast.

Bästa målskyttar för dagen var Kevin Isberg och Viktor Ericsson som stänkte in 5 mål vardera. 
Övriga målskyttar: Arni 4, Lynx 3, Adam 2, Oscar G 2, Milan 2, Per

Nu på söndag den 19 November kommer Bodens HF BK på besök till Fyrishov för att försöka sno med sig 2 poäng. Detta kommer vi givetvis inte att tillåta utan en ordentlig kamp. 15.00 startar matchen, kom och heja fram oss till ytterligare en hemmaseger! 
Nyförvärv - Arní Benedikt Árnason
2017-11-04 10:59

Namn: Árni Benedikt Árnason 

Ålder: 25

Position: M9/Försvarare

Tidigare handbollsklubbar:  Grótta 


Hur kommer det sig att du valt att spela för Uppsala HK denna säsong? 

- Jag flyttade till Uppsala tillsammans med min flickvän som studerar på Uppsala Universitet. Jag hade egentligen inte planerat att spela handboll denna säsong men så fick jag höra om Uppsala HK och när jag träffade killarna så kände jag att det var en fantastisk atmosfär runtomkring laget samt att det är väldigt många fantastiska människor som jobbar hårt för att hjälpa dem att lyckas. Då kände jag att jag verkligen ville vara en del av det. 


Vad är dina första intryck av laget? 

- Laget är fortfarande väldigt ungt och har potential att bli mycket bättre. De är snabba och i bra form, men de måste träna mer för att bli bättre på fotbollen på träningarna. Jag är van att spela i ett större och långsammare lag så det är väldigt roligt för mig att spela med en annan typ av spelare. 


Vilken skulle du säga är din främsta styrka som handbollsspelare? 

- Försvarsspel 


 Vilken är din främsta merit/bästa minne i/från din handbollskarriär?

- Jag är väldigt stolt att jag har representerat Islands ungdomslandslag men om jag måste välja ett specifikt minne så skulle jag ändå välja när mitt lag tog silver i Isländska cupen 2016. Även om det såklart var väldigt tråkigt att förlora i finalen. 


Vem är den bästa handbollsspelare som du mött? 

- Jag spelade mot Aron Pálmarsson när jag var 14 och han var 16, jag hade inte en chans.. 


Vem tycker du är bäst i Svenska landslaget? 

- Niklas Ekberg 


Och vem är bäst i det Isländska landslaget? 

- Aron Pálmarsson 


Och tillsist, berätta någonting om dig själv som inte så många vet? 

Jag är programmerare, en nörd, nästan vänsterhänt och vill jättegärna lära mig svenska.Varning + Utvisningsligan efter 5 omgångar
2017-11-03 13:39
Klassens buse, Milan Kapuran leder utvisningsligan. Stark som en björn.

Varningslistan 
1. Christoffer Adolfsson 3 varningar
2. Milan Kapuran & Dagge Lundin 2 varningar 
3. Anton Hoffman, Kevin Isberg, Anders Arvidsson,
Per Ehn, Per Haglind & Viktor Ericsson 1 varning.

Snabbast på att bli varnad har vi Anders Arvidsson som varnades efter 40 sekunder.

Utvisningsligan
1. Milan Kapuran 5 utvisningar
2. Lynx Beverskog, Adam Alm & Per Ehn 2 utvisningar 
3. Christoffer Adolfsson, Arvid Lindahl & Anders Arvidsson 1 utvisning
Skytteligan efter 5 omgångar
2017-11-03 13:26
I ledning i skytteligan efter 5 matcher, Adam med 24 mål.

Vi har passat på att summera skytteligan efter 5 matcher. 

1. Adam Alm 24 mål
2. Kevin Isberg 19 mål 
3. Lynx Beverskog & Viktor Ericsson 16 mål
4. Per Ehn 12 mål 
5. Anders Arvidsson & Oscar Groppfeldt 8 mål
6. Milan Kapuran 7 mål 
7. Arvid Lindahl & Isac Jansson 4 mål 
8. Anton Hoffman, Anton Söderpalm & Vincent Bring 2 mål
9. Manuel Blanco & Viktor Strand 1 mål Spelade matcher
Tis 19/3 19:00
39 - 32
Sön 10/3 16:00
37 - 29
Sön 3/3 16:15
27 - 24
Sön 25/2 16:00
38 - 33
Lör 17/2 16:00
40 - 26
Tis 13/2 20:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen