2021-12-19 22:30
Täbyspelare på väg igenom

59 gjorda mål på 2 matcher! Synd bara att motståndarna gjorde ännu fler...

Stor sjuk- och skadestuga denna helg, så båda helgens matcher spelades av med bara 8 spelare. Naturligtvis tungt med bara en avbytare, men grabbarna gjorde det bästa av situationen i båda matcherna och kämpade väl matcherna ut. Stort beröm till killarnas inställning!

Matchen mot Täby i lördags kväll blev en målfest utan like, trots mycket bra spel av både UHK- och Täby-målvakt. Anfallen avlöste varandra, och det var Täby som hade bäst utdelning; 25-13 i halvtid blev 49-31 vid full tid. Naturligtvis för många mål bakåt, men Uppsala åt faktiskt upp en del av försprånget i slutet av matchen och stod för en mycket fin avslutning.

I dagens match på bortaplan mot Hammarby var det inledningsvis jämnt, även om Hammarby hade något måls försprång större delen av första halvlek. Tyvärr gick bollarna Hammarbys väg i slutet av halvleken och hemmalaget kunde gå ifrån till 17-13 i pausvilan. Uppsala förmådde inte riktigt svara på detta i början av andra halvlek, utan Hammarby utökade kontinuerligt ledningen. Våra killar slet dock oförtrutet på, och kunde hyfsa siffrorna till en slutlig 6-målsförlust, 34-28.

Nu går laget till välbehövlig julvila för att efter nyår ta sig an Sverigecupen (5-6 av våra 06:or), nya bortamatcher mot Hammarby och Silwing-Troja, samt USM steg 3 i Umeå 29-30 januari.