A-pojk

Tung helg
2022-03-07 08:28

Två bortamatcher för A-pojk gångna helg, och tyvärr två tunga förluster.

I lördagsmatchen mot Kungsängen hade vi förhoppningar att hemmalaget pga sportlov skulle mönstra ett något decimerat lag. Tyvärr för UHK verkade dock Kungsängen ha ställt in sportlovet och ställde upp med i stort sett ordinarie lag. Tungt för Uppsala alltså, och efter att vi tagit ledningen med 0-1 och 1-2 tog Kungsängen över och dominerade matchbilden totalt. Vid halvtid hade hemmalaget ledningen med 21-7. Och inte blev läget bättre av att UHK drog på sig ett rött kort i slutet av första halvlek och fick spela resten av matchen med ännu färre alternativ på 9 meter.

Kungsängen fortsatte sedan inledningsvis att dra ifrån i andra halvlek, och slutresultatet skrivs till 43-20. Mycket glädjande dock att våra killar fortsatte spela hela matchen, och matchens tio sista minuter vinner faktiskt Uppsala med 6-7. Bra kämpat mot ett övermäktigt motstånd!

Söndagens match mot ärkerivalerna Vassunda blev svängig. Inledningsvis tog UHK grepp om matchen och hade efter tio minuter en tvåmålsledning 4-6. Vassunda kvitterade dock detta och därefter följde 5 mållösa minuter varefter Vassunda tog timeout. Tyvärr för UHK hittade hemmalaget nyckeln i den timeouten och kunde sedan målmässigt dominera resten av halvleken. 12-7 till Vassunda i halvtid.

Bara att jaga för Uppsala i andra halvlek alltså, och det höll på att gå vägen. 15 minuter in i halvleken har våra killar nästan ätit sig ikapp, till 16-15. Då tar Vassunda åter en timeout, och rycker sedan på nytt ifrån. UHK förmår inte svara ytterligare en gång, utan siffrorna rinner till slut iväg med 26-21 till Vassunda.

Åter en stark kämpainsats, men vi når inte ända fram den här helgen. Nästa söndag ser vi fram emot revanschmatch för den snöpliga förlusten mot Skånela i början av sportlovet, samt tungt möte mot Silwing-Trojas andralag. Väl mött i Fyrishov 13 mars!