A-pojk

Magnifik säsongsavslutning för A-pojk
2022-04-25 22:35
Semifinalklara med mersmak! Foto: Pernilla Lennernäs

Tävlingssäsongen avslutades med deltagande i Potatiscupen den gångna helgen på bästa tänkbara sätt! Högklassigt motstånd med 12 lag från Västsverige, Skåne och Stockholm, bland annat steg 5-klara arrangörsklubben Alingsås.

Uppsala började gruppspelet på fredag kväll mot skånska Kävlinge, i en match som var oerhört jämn. Skåningarna hade nästan hela matchen ett målmässigt övertag, men UHK lät aldrig Kävlinge dra ifrån med mer än två mål. I slutet av matchen kvitterar Uppsala och efter en riktig kraftmätning där våra killar fick möjlighet att ta ett avslutande långt anfall lyckades Adrian Axelsson kruta in segermålet 20-19. Vilt jubel i Uppsalalägret efter denna smakstart på turneringen.

På lördag förmiddag ställdes våra grabbar mot gruppens dominanter, Alingsås lag 1. Värdarna kopplar tidigt greppet om matchen. Uppsala når inte riktigt upp till nivå i denna match, men håller trots allt jämna steg i matchavslutningen. Alingsås vinner dock komfortabelt med 34-21.

P g a förlusten skulle tredje gruppspelsmatchen bli direkt avgörande för vilket lag som skulle följa Alingsås till A-slutspel, och UHK ställdes mot ett minst sagt namnkunnigt motstånd: Sävehof lag 2! Men det var ändå Uppsala som tog kommandot. Uppsala går först ifrån till tremålsledning i mitten av första halvlek, Sävehof kämpar sig tillbaka men UHK kan ändå gå till halvtidsledning med 8-9. I andra halvlek rycker UHK direkt, Sävehof försöker svara men får till slut se sig rejält akterseglade av ett frenetiskt kämpande Uppsala. UHK:s segersiffror skrivs till 15-23, och A-slutspel är ett faktum!

Tidig A-kvartsfinal på söndag morgon mot en annan grupptvåa, KFUM Trollhättan, och det var tydligt att våra killar hade käkat taggtråd till frukost. Ledningen växlar inledningsvis mellan lagen, Trollhättan kan gå till pausvila med tvåmålsledning 8-10. Inget hinder för våra killar, som direkt går ut i andra halvlek och rycker åt sig en tvåmålsledning. Trollhättan svarar och tar på nytt ledningen med två mål, men sedan är det Uppsala för hela slanten. UHK kopplar ett bastant grepp och rinner till slut ifrån till fyramålsseger 21-17! Enda smolken i glädjebägaren var en uppslagen fotskada på en av våra linjespelare.

A-semifinal således, och som Uppsala-bo fick man nypa sig i armen; återstående lag i turneringen var alltså Alingsås (lag 1 och 2), Sävehof lag 1 och Uppsala HK!

Alingsås lag 2 motståndare i semifinalen. Övermäktig läktarseger för hemmalaget förstås, även om den tvåhövdade UHK-klacken gjorde sitt bästa för att överrösta Alingsås-publiken och dess trummor. Semfinalen är inledningsvis jämn, och Uppsala har halvvägs in i första halvlek 5-5. Tyvärr för fortsättningen gör Alingsås ett rejält ryck och går fram till både 11-5 och 12-6 innan första halvlek är slut. Men det här Uppsala-laget har inte gett upp hoppet, utan går ut till andra halvlek och ger Alingsås en ordentlig match. UHK gnetar sig närmare och har en bit in andra halvlek bara tvåmålsunderläge. För att komma ännu närmare chansar Uppsala på 7-6-spel i anfallet, men Alingsås, med en match mindre spelad, har ett starkt och piggt försvar som kan stå emot UHK:s sista offensiv. Matchen avrundas i stället med att Alingsås-målvakten får göra några mål i tom kasse från hela plan, och slutresultatet skrivs till 22-17 i Alingsås-favör.

En tung semifinalförlust naturligtvis, men när vi summerar turneringen har UHK A-pojk gjort en prickfri insats. Fredrik Lennernäs och Adrian Axelsson har tagit ett stort spelförande ansvar. Cesar Wolkert i mål har, med ovärderlig hjälp av ett intensivt kämpande försvar stått för många matchavgörande ingripanden. Men framförallt har hela laget spelat på toppen av sin förmåga denna helg, och alla spelare kan vara grymt nöjda med sina insatser!

En jätterolig avslutning på matchsäsongen alltså, och vi medföljande ledare är oerhört glada och tacksamma för att ha fått uppleva den här på alla sätt underbara helgen tillsammans med de härliga killarna i A-pojk!

Vilka som vann turneringen? Det var faktiskt Sävehof lag 1 som gick segrande ur striden, i ett mycket underhållande sudden death-drama som fick avsluta vår helg i Alingsås.