Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Minihandboll". Genväg till Spela handboll >> 
Exklusivt erbjudande till alla medlemmar!
2019-09-10 14:43
Den 11–15 september önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT! Som medlem får du 25% rabatt på allt i butiken*. Passa på att inhandla höstens jackor och allt för en ny härlig idrottssäsong. 

Ta med den här inbjudan till någon av våra butiker eller visa upp den i din smartphone i kassan för att erhålla rabatten. Du kan också använda rabattkoden Förening25 på intersport.se. Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se! 

*Erbjudandet gäller 11–15 september på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror. 
Träningsavgifter säsong 2019/2020
2019-09-04 16:00
Nu är träningsavgifterna för säsong 19/20 klara och detta beslutades under styrelsemötet 2019-09-03.

Ni kan se avgifterna samt viss information på UHK:s hemsida 
[ Uppsala HK > Praktisk info > Ekonomi ]  direktlänk>>>

Fakturering för medlem- och träningsavgifter kommer att påbörjas inom några dagar.

/Uppsala HK styrelse
Kom och prova på parahandboll
2019-09-03 08:00
Allt mer forskning kommer fram till att motion och att röra på sig har stor betydelse för hur vi mår och klarar av vår vardag. Detta gäller inte minst  för dem som har funktionsvariation. Att dessutom göra det i sällskap med andra idrottare är både kul och hälsosamt.

För att visa lite av vad som finns i Uppland anordnas en prova på dag i Fyrishov, Uppsala, den 28 september klockan 11-15. Du kan prova på parahandboll, men även boccia, racerunning, skytte, paratennis och rullstolsbasket. 

Aktiviteten är gratis men arrangören vill att man anmäler sig så att det gör att göra ett så bra program som möjligt. Mejla till Margareta Spång på psuppland@gmail.com senast den 6 september. Ni kan även kontakta Margareta på mejl eller mobilen 073-332 17 71 om ni har några frågor. 

Uppsala HK kommer att starta parahandboll under hösten på lördagar klockan 12-13 i Svandammshallen. Exakt startdatum är inte klart. Kontakta Peter Orre på 072-155 55 79 för mer info.
Theodor ska ge stabilitet bakåt
2019-09-02 12:47
Theodor har rutin från division 1.
Herrlagets nye målvakt heter Theodor Sandin och kommer närmast från division 1-laget Silwing/Troja. Med sina 191 centimeter kommer han bli en stabil sista utpost. 

- Det är absolut en fördel att vara lång. Man når betydligt bättre, säger Theodor Sandin, som tycker att hans främste egenskap som målvakt är en hög lägstanivå och att vara bäst när det gäller.
- Jag är nog rätt inne i mig själv när jag spelar, men kan elda på resten av laget om det behövs, säger han.
Uppsalas sportchef Patrik Johansson är nöjd med vad han sett:
- Theodor är rutinerad och följsam, snabb på att få iväg bollen och har bra utkast, vilket kommer förbättra vårt kontringsspel.

Theodor kommer ursprungligen från Bollstanäs men bytte i 15-årsåldern till Skånela där han sedan spelade i två säsonger, var med i Upplandslaget i Sverige Cupen, samt blev uttagen på riksläger. När han började på gymnasiet inne i Stockholm blev det i stället spel i Silwing/Troja. Som förstaårssenior bytte han till Bolton, men gick sedan tillbaka till Silwing/Trojas division 1-lag där han spelat de två senaste säsongerna.

Nu väntar studier i byggteknik i Uppsala, varför det blev nytt klubbyte.
- Det ska bli jättekul att kombinera studierna med handboll. Det verkar vara en bra träningsmiljö och jag trivs med killarna i laget. Det är en skön stämning, säger Theodor Sandin.
Herrlaget är mitt uppe i försäsongen och de kommande helgerna väntar träningsmatcher hemma mot bland annat Täby och IrstaVästerås.
- Jag är väldig taggad på att komma igång, avslutar Theodor Sandin.Påminnelse - Utdrag ur belastningsregister
2019-08-26 22:09
Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg

Styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK som är 18 år och äldre och som leder barn/ungdomar som är yngre än 18 år skall varje år vid säsongsstart överlämna utdrag ut belastningsregistret.
Dessa skall ni ledare beställa nu snarast och sedan lämna personligen i obrutet brev till vår kanslifunktion Anders Olsson, kansli@uppsalahk.se

Länkar/info:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/


Blankett för registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn


1) Fyll i alla uppgifterna på ansökan tydligt, använd någon av dessa direktlänkar


Övrigt arbete och kontakt med barn - utdrag belastningsregistret (fyll i digitalt)


Övrigt arbete och kontakt med barn - utdrag belastningsregistret (skriv ut och fyll i för hand)


2) Skriv ut blanketten och skriv under ansökan med penna.
En digital underskrift godkänns inte.


3) Skanna eller fota alla handlingar och bifoga som en pdf-fil, jpeg-fil eller tiff-fil på max 2 MB. Vi (polisen) kan inte öppna filer som är länkade till internet eller liknande.


4) Skicka in din ansökan till e-post: registerutdrag@polisen.se eller med vanlig post (glöm inte frimärke/frankera brevet):


5) När svaret (brevet) kommer så får det inte öppnas utan det skall lämnas personligen och öppnas tillsammans med vår kanslifunktion Anders Olsson och därefter så få ni ta med brevet hem och kanslifunktion Anders Olsson prickar av att kontrollen är genomförd för aktuell säsong.


/Styrelsen


Kopparcupen laganmälan öppnar 31 aug + Hallbybollen är öppen nu
2019-08-26 21:30
Nu är det dags till er som vill åka till Kopparcupen i Falun att nu på lördag 31 aug kl 00:00 öppnar laganmälan.
Förra året blev cupen fullbokad under första dagen för vissa klasser.

Klubben förordar att ni som är enligt följande åldrar att anmäla er till denna cup.
Flickor/Pojkar 12 (född 07 eller senare).
Flickor/Pojkar 11 (född 08 eller senare).
Flickor/Pojkar 10 (född 09 eller senare).


För äldre lag rekommenderar klubben Hallbybollen i Jönköping som ger stora utmaningar. Här är anmälan redan öppen och sista anmälningsdag 15 november.

Marknadsgruppen söker säljare samt personer som vill jobba med marknadsfrågor
2019-08-23 18:30
Hej,
Vill du arbeta med vårat varumärke
"Uppsala HK"?

Uppsala HK startar en ny resa och söker nu sponsorsäljare samt personer till marknadsgruppen. Vi kommer under denna säsong satsa hårt för att jobba med våra matcharrangemang och göra dessa till en fest. Som säljare kommer du att få ersättning för dina insatser.

Arbetet bedrivs i vår marknadsgrupp och det är viktigt för oss att du har hjärtat på rätt ställe och delar Uppsala HK:s grundläggande värderingar såsom inkludering, jämställdhet och acceptans. Det är meriterande om du har arbetat med försäljning tidigare men det är inget krav. Det viktigaste för oss är att du har intresse för marknadsfrågor samt försäljning. 

Skicka ditt intresse eller tips på någon person som skulle kunna passa för rollen till ... mig Patrik Johansson, sportchef@uppsalahk.se
eller ring mig på 076-323 81 14
Allsidiga Alice ansluter från Enköping
2019-08-16 14:27
Damtruppen får ytterligare en förstärkning när Alice Askebro, med division 1-rutin från Enköping, beslutat sig för att fortsätta sin karriär i Uppsala HK.

Under den gångna säsongen var 18-åriga Alice en av de tongivande spelarna i Enköping. Det blev degradering för det unga laget, men i den avslutande matchen mot VästeråsIrsta HK gjorde hon tio mål (när EHF vann med 23-19). Nu väntar fortsatt spel i ettan, men tröjfärgen blir blå i stället för röd.
- Jag kände direkt att det skulle bli för låg nivå att följa med Enköping ner i tvåan. Det skulle aldrig fungera. Jag behövde en ny utmaning och när Uppsala hörde av sig blev valet ganska enkelt, säger Alice Askebro, som tycker att snabbheten, spelförståelsen och ett bra skott är hennes bästa kvaliteter.
Uppsala har varit igång med den kollektiva träningen i två veckor, efter sommaruppehållet, och Alice är en av flera nya ansikten i Fyrishov.
- Det känns jättebra. Alla ger järnet och går för sina lägen. Lägstanivån är hög och det verkar vara en rolig grupp, säger hon.

Tränaren Anders Olsson är nöjd med sitt senaste tillskott i truppen.
- Alice är en välskolad och allsidig spelare med många bra egenskaper. Hon är en vass avslutare, men också en spelare som jag tror kommer stå för många framspelningar. Hon är kvick på planen och slår distinkta passningar. En ung och talangfull tjej som kan bli hur bra som helst.

Handbollskarriären började i moderklubben Vassunda IF i Knivsta när Alice var 11 år. Hon höll även på med ridning, fotboll och basket.
- En kompis tjatade, jag följde med på handbollen och tyckte det var kul.
Efter några år i Vassunda splittrades laget och Alice bytte till Bålsta IF, som första års A-ungdom. Inför nästa säsongen gick hela laget till Kungsängens SK. Ett år senare bytte de flesta till Enköpings HF, där Alice spelat de två senaste säsongerna.
- Första året tränade jag med A-laget, men spelade mest med juniorerna och utvecklingslaget i division 2. Inför den gångna säsongen försvann flera seniorer och många av oss yngre fick chansen att spela i division 1, säger Alice Askebro.

Efter fyra års pendlande till Bålsta, Kungsängen och Enköping för träningar och matcher (tack vare föräldrar som kört henne) blir det nu betydligt kortare resväg in till Uppsala från hemmet i Knivsta. Vi hälsar Alice välkommen till Uppsala HK. 

   
 

Dags att anmäla till funktionärsutbildning (EMP)
2019-08-12 23:35
Nu är det dags att anmäla sig till höstens funktionärsutbildningar med EMP (elektroniskt matchprotokoll) för att kunna sitta i sekretariatet på hemmamatcher. Utbildningarna genomförs i Uppsala den 2/9 (för nya funktionärer) och 4/9 (fortsättningsutbildning).
[Viktig info] Klubbkort Aug-2019 o Newbody / Spicy Dream
2019-08-11 12:15
På måndag den 19 augusti klockan 17:00-20:00 kan ledare från respektive lag hämta ut klubbkorten på Klubbis för då kommer Theo från Klubbkortet att finnas på Klubbis (Egilsgatan 15) för utlämning. Om ett lag inte har möjlighet att hämta klubbkorten vid detta tillfälle så kontaktar ni teamsales@uppsalahk.se för att hitta en lösning. 
Eventuellt kommer ni kanske även kunna hämta ut på Campus lördagen 17 aug, vi återkommer om detta. 
OBS!! Meddela era lagledare som i sin tur meddelar ekonomi@uppsalahk.se om ni vill slippa betala klubbkort och istället få en utökad avgift på 400 kr


Mvh Mikael Johansson, teamsales@uppsalahk.se ( 076-8225959 )
Ledare och föräldrar va med i Beachlag/afterbeach lör 17/8
2019-08-10 16:35
Hej alla ledare och föräldrar,

Vi inom Uppsala HK vill genom ”UHK andan” erbjuda ledare och föräldrar att delta i motionsklassen lördagen den 17/8. Detta gäller oavsett kön för vi har mixad klass.
Anmäl er till e-postadress "sportchef@uppsalahk.se" så hjälper vi till att sätta ihop lag. 
Matcherna beräknas starta lördagen 17/8 ca kl 10:00

På kvällen erbjuds ni också att anmäla er till "Afterbeach på BJ" kostnad 295kr inkl mat och öl/vin som startar upp kl 19:00

Hoppas ni vill vara med 😄
Mvh Patrik Johansson, Sportchef Uppsala HK
Nyheter från våra lag
A-flick, 02/09 19:36 
Hallar, 28/08 09:36 
P09 Norra, 20/08 21:41 
P11 Södra, 19/08 21:36