Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
Lina gillar lagsporter som parahandboll
2020-11-25 06:00
Lina Moberg är en av de som spelar parahandboll i Uppsala HK. Verksamheten har funnits i klubbens regi i drygt ett år men är pausad just nu på grund av Coronapandemin.

Parahandboll, eller handboll för personer med funktionsvariationer, är en växande verksamhet såväl i Sverige som i Uppsala. Läs vad Lina Moberg tycker om såväl handboll som andra lagsporter i förra veckans nummer av Uppsalatidningen.

Klicka på länken och läs hela artikeln:

För mer info om parahandbollen i Uppsala HK - kontakta Peter Orre på:
peter.orre@telia.com
Säkert julbord på Elite Hotel Acedemia
2020-11-19 17:30

I år erbjuder vår samarbetspartner Elite Hotel Academia en julmiddag som består av 4 rätter: sill/fisktallrik, charktallrik, huvudrätt och desserttallrik.
Pris: 585 kronor

Vill man hellre gå vid lunchtid så går det också bra. Under tre fredagar i december (4/12, 11/12 & 18/12) erbjuder de sin jullunch som består av 3 rätter: sill/charktallrik, huvudrätt och desserttallrik.
Pris: 375 kronor  

Självklart erbjuds veganska alternativ vid båda dessa alternativ. 

Lokalerna är anpassade i enlighet med Folkhälsomyndighetens krav och restriktioner. Njut av god mat i en trygg miljö! Erbjudandena gäller fr o m 25 november.

Julfrukost är ett helt nytt koncept som också kan vara ett alternativ.
Pris: 265 kronor

Elite Hotel Academia har även lyxiga julpåsar för 2 personer. Slipp laga maten själv och njut av julens alla härligheter hemma!

Pris: 695 kronor

För den större gruppen/företaget erbjuds ett cateringalternativ. Njut av högkvalitativ mat i er egen miljö!
Pris: 475 kronor/person

 

Ring och boka bord på 018-780 99 00 eller melja till bordsbokning.academia@elite.se


Vill kolla om ni är taggade
2020-11-19 10:19
Tillsammans med kommunen vill vi stämma av vilka som har taggar till Svandammshallen. Mejla till Anders på kansli@uppsalahk.se om ni har en tagg samt numret på en eventuell metallbricka på samma knippa. Vore toppen om alla kan svara senast nu på söndag den 20 november.
Matcher i Stockholmsserier stryks
2020-11-18 17:00
Alla ungdomsmatcher upp t o m U16 som administreras av Stockholms Handbollförbund och som skulle ha spelats t o m juluppehållet, men har ställts in p g a smittspridningen, stryks. De kommer alltså inte att spelas även om matcher tillåts efter nyår.

När det gäller U19 och seniorserierna är fortfarande förhoppningen att höstens matcher får nya speldatum och kan genomföras under januari-mars.
Inga matcher före juluppehållet
2020-11-18 12:51
Svenska Handbollförbundet meddelar att ALLA matcher t o m den 31 december skjuts upp/ställs in. Undantag görs bara för de två högsta seniorserierna (Handbollsligan och SHE samt Allsvenskan för dam och herr). Således inget spel före jul/nyår för något lag i Uppsala HK. 
Förlängda restriktioner till 13/12
2020-11-17 16:20
Folkhälsomyndigheten meddelade idag att de allmänna råden i Uppsala län förlängs t o m söndagen den 13 december. Det innebär inga förändringar från hur det har sett ut de senaste veckorna utan fortsatt möjlighet att träna men inga matcher.

När det gäller hur gårdagens besked från regeringen angående ett tak på max åtta personer vid allmänna sammankomster, som är tänkt att träda i kraft nästa tisdag den 24 november, är det fortfarande oklart om det beslutet kommer att gälla inom idrotten. Om så bli fallet återkommer vi med hur vår verksamhet kommer att påverkas. 

Fortsätt att vara noga med handhygien före och efter alla träningar, samt undvik alla former av kroppskontakt. Stanna hemma om du känner minsta symptom.

Vid eventuella frågor - mejla till Anders på kansli@uppsalahk.se

Håll i, håll ut, ta hand om er, men ta inte varandra i hand!
2020-11-16 20:22
I Uppsala finns väldigt goda möjligheter att kombinera gymnasiestudier med en bra idrottsutbildning genom studier vid Celsiusgymnasiet, Sveriges största idrottsgymnasium. Det finns såklart ett etablerat handbollsprogram så att man kan fortsätta och förhoppningsvis rampa upp sin egen handbollsutveckling. Aron Spejare håller i utbildningen inom både NIU och LIU.      


Olyckligt som det är i dessa tider så har vi inte kunnat hålla den gemensamma introduktionsträningen som vi har haft tidigare år. Många av 05-orna som är de sökande i år var dock med redan förra åter och vi hoppas att de fick en bra bild då. Om det finns några frågor är det bara att ni hör av er till Aron, ungdomsansvarig, sportchef, kansliet eller direkt till er tränare som kan slussa er vidare.  


Ytterligare info om Celsiusskolan och ansökning till NIU/LIU hittar ni på nedanstående länk. 


NIU Hamsida.pdf »

Förlängda restriktioner i länet
2020-10-30 13:05
Det blir en förlängning av restriktionerna i Uppsala län t o m den 17 november. Samtliga matcher skjuts upp under de kommande två veckorna. 

Uppdaterat 2 november

Seniorserier
Samtliga matcher t o m 17 november är uppskjutna. Division 1-matchen damer borta mot Tumba kommer att spelas tisdag 1 december kl 20 i Tumba Idrottshus

Ungdoms-SM
Samtliga steg som skulle spelas under den aktuella perioden ställs in.

Ungdomsmatcher
Samtliga matcher och minisammandrag t o m 17 november är pausade.
Alla matcher ställs in till 3 nov
2020-10-22 18:00

Med anledning av att antalet smittade i Covid 19 i Uppsala län ökat de senaste veckorna har de administrerande handbollsförbunden, på det regionala smittskyddets inrådan, beslutat att skjuta upp alla handbollsmatcher för föreningar inom Uppsala län till och med 3 november. Det gäller för både seniorer och ungdomar och såväl matcher inom Uppsala län som bortamatcher och eventuellt cupspel på annan ort. Rekommendation är att seriematcherna ska spelas innan den 20 december. Matchflyttningsblanketter fylls i och skickas in enligt normalt förfarande.


Det innebär tills vidare att följande matcher skjuts upp (till ett senare datum):

Fredag 23 oktober
P13 nivå 1: Kungsängens SK - Uppsala HK
UHF P16: Uppsala HK - Avesta Brovallen
Dam 3 ÖÖ: HK Uppsala B - Bålsta IF

Lördag 24 oktober
Dam 1 Norra: Tumba HBK - Uppsala HK
Dam 2 ÖN: HK Uppsala - Ludvika HF
Herr 3 ÖN: HK Uppsala - Ludvika HF
P16 nivå 2: IFK Tumba - Uppsala HK


Söndag 25 oktober
Herr 2 N: Täby Centrum HK  Uppsala HK
F16 nivå 2: Stockholmspolisens IF - Uppsala HK

Onsdag 28 oktober
Herr 3 ÖN: Upsala IF - HK Uppsala

Söndag 1 november
Herr 2 N: Uppsala HK - HK Cliff

Uppdaterad information från RF och regionens smittskyddsläkare!
2020-10-21 17:59

Barn och ungdomsidrott, även där fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten, kan fortsätta. Dvs barn och ungdomsidrott är undantagna från allmänna råden. Vi tränar och tävlar vidare. Resor till och från region Uppsala är tillåten.

 

För seniorer och träningar gäller att fysisk kontakt skall undvikas och det är definierat till minst 1,5m. För handbollen betyder det att träningarna måste anpassas till detta.

 

För seniorer och tävlingar inväntar vi fortfarande svar från SHF och RF. Vi planerar för att spela, men är förberedda på att det kan ställas in med kort varsel.

 

Övrigt gäller att samåkning till och från träning skall undvikas. Vuxna skall endast vara nära sina egna barn och ungdomar. Omklädningsrum skall undvikas och ombyte sker hemma.

 

Ta hand om er och varandra!

 

--

Martin Kjellsson

Ordförande Uppsala HK

Skärpta allmäna råd i Uppsala län för minska smittspridning
2020-10-21 08:30
Anders Tegnell, FHM
Nyheten har även skickat per mejl till alla ledare och tränare.

Vi lever i en märklig värld just nu med Covid-19 ständigt närvarande och det påverkar oss alla på olika sätt, så även handbollen och Uppsala HK.

Under gårdagen meddelade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson att det införs specialregler för Uppsala län:

”-Syftet med beslutet är att ytterligare trycka ner smittspridningen i regionen. Detta genom att begränsa antalet tillfällen då virus kan överföras till flera andra personer”  

Barn- och ungdomsidrotten är ännu inte påverkad av rekommendationen, tills andra instruktioner kommer, därför fortsätter vi med vår verksamhet. Styrelsen har beredskap på att läget kan förändras snabbt och på att eventuellt behöva agera på den förändringen. Vi som klubb måste fortsätta att göra vårt yttersta för att begränsa smittspridningen genom att fortsätta med god handhygien (tvätta och sprita) före och efter träning/match, att ni stannar hemma även vid lindriga symptom, samt inte delar vattenflaskor med varandra. 

Höstlovslägren kommer att genomföras enligt plan i Svandammshallen och Tiunda.

Vad det gäller seniorspel så undersöker Adam Engström på SHFs Tävlingsavdelning just nu med RF vad som gäller/kommer gälla för Uppsala län under den närmaste tiden. Men tills vidare fortsätter träningarna även för seniorer.

Uppsala kommun inväntar svar från SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om vad som kommer att gälla för idrottsanläggningar i kommunal regi.

Jag vill uppmana alla till att fortsätta kämpa och använda er klokskap så vi har ett bra förhållningssätt till myndigheternas rekommendationer samt RF/SHF riktlinjer och instruktioner. Vi måste anstränga oss ytterligare med större disciplin för att inte pandemin ska få fart igen.

Ta hand om er och varandra!

--
Martin Kjellsson
Ordförande Uppsala HK
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
FP12 Södra, 04/11 07:17 
F08 Södra, 30/10 13:26 
Hallar / Sekretariat, 27/10 18:01 
A-flick F04, 20/10 09:39