Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
VM-match mot Chile ikväll
2021-01-16 13:00
 
Steg 3 i Ungdoms-SM ställs in
2021-01-16 10:45
Det blir inget steg 3-spel i Ungdoms-SM den här säsongen p g a Covid-19. Svenska handbollförbundet återkommer om det blir aktuellt med steg 4, samt vilka lag som i så fall får spela det, senast den 12 februari. Läs mer om beslutet på länken nedan: 

https://www.svenskhandboll.se/.../Han.../beslutsteg3stallsin
Inget seriespel förrän i mars
2021-01-16 10:05
Svenska Handbollförbundet har beslutat att det inte blir något seriespel i division 1 och lägre seniorserier förrän tidigast den 1 mars. I så fall blir det en enkelserie där redan spelade matcher kompletteras med ett nytt spelschema för övriga matcher som skulle ha spelats i höstas. Sedan spelas planerade kvalmatcher.

Om seriespelet inte kan påbörjas den 1 mars förskjuts starten på enkelserien till slutet på månaden och samtliga kvalmatcher utgår. Läs mer om beslutet på länken nedan:

https://www.svenskhandboll.se/.../beslutseriespeldrojer
Handbolls-VM i Egypten!
2021-01-14 12:00
Idag går Sverige in i handbolls-VM kl 20.30 mot Nordmakedonien och ni ser matchen på TV6! 

Uppsala HK önskar landslaget STORT LYCKA TILL!!

Följ Uppsala HK på Instagram, Facebook och Twitter!

Två veckor till med bara fysträning
2021-01-07 16:31

Vi måste tyvärr meddela att inomhusträningen inte kan komma igång förrän tidigast den 25 januari då smittspridningen av Corona fortfarande är hög i Uppsala län. Därför har Uppsala kommun avbokat alla inomhustider för föreningslivet till och med den 24 januari.

Att genomföra fyspass utomhus går fortfarande bra, så om det inte är halt eller för kallt är det ett bra alternativ de kommande två veckorna.   


Vi återkommer så fort det kommer ny information från Uppsala kommun.

Gott Nytt År!
2020-12-31 12:00
Uppsala HK vill tacka alla spelare, ledare, föräldrar, funktionärer, supportrar och sponsorer för de insatser ni gjort under året!

Intresset för handboll i Uppsala är rekordstort och vi stänger 2020 med nästan 700 medlemmar och 160 fler handbollsspelare än förra året.
Uppsala HK önskar God Jul
2020-12-24 10:41
Uppsala Handbollsklubb önskar alla en riktigt God Jul. Här har en av klubbens tränare/ledare klätt ut sig till tomte med handbollssäck. Kan du gissa vem det är?
Uppdatering om Covid-19
2020-12-22 21:00
Uppsala kommun tillåter inte längre inomhusträning varför alla halltider avbokas. I ett första skede gäller detta t o m söndagen den 10 januari, men det kan bli längre än så.

Fredagen den 18 december kom regeringen med nya skärpta rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Måndagen den 21 december beslutade Uppsala kommun att inte hyra ut sina lokaler och anläggningar till  idrott och andra aktiviteter. Allt avbokas med omedelbar verkan. Undantaget är elitidrott och skolidrott. Beslutet gäller tillsvidare. 

Uppsala HK:s samtliga lag pausar därför sin verksamhet under ledigheterna. I dagsläget är alla våra träningstider avbokade t o m söndagen den 10 januari. Vi får avvakta och se om träningsverksamheten kan återupptas måndagen den 11 januari eller om kommunens "träningsförbud" kommer att fortsätta. Om så blir fallet uppmanar vi alla lag att fortsätter träna utomhus i mindre grupper för att hålla kroppen i form!

När det gäller matchspel är mycket osäkert. Följande gäller tills vidare:

- Inga ungdomsmatcher förrän tidigast den 23-24 januari
- Inga seniormatcher förrän tidigast måndagen den 1 februari
- USM P18 är flyttat till den 20-21 februari
- USM F16 är flyttat till den 20-21 februari
- USM P16 är flyttat till den 27-28 februari
- USM F14 ligger kvar den 6-7 februari
- USM P14 är flyttat till den 13-14 februari

Vi följer de nya råd och riktlinjer som kommer från regering/RF/SHF, alternativt Uppsala kommun, och återkommer med med information så snart det finns något nytt att presentera.

Önskar er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!!

Styrelsen Uppsala HK
Avslutning med julstämning
2020-12-17 10:14
Den här veckan har de flesta av våra ungdomslag sin sista träning inför juluppehållet. Uppfinningsrikedomen var stor när Flickor 06 fick klä ut sig på sin terminsavslutning i Svandammshallen. Tävlingar och fika stod på schemat när pandemihösten 2020 avslutades. Väl mött igen alla "kids" efter jul och nyår!
Julhälsning i märkliga tider...
2020-12-14 21:00
Det har varit en märklig höst med inställt seriespel, inställda USM steg och träningsförbud för våra äldre ungdomar och seniorer som grädde på moset. Nu när RF öppnar för träning igen, stänger Uppsala kommun ute äldre ungdomar (fr -04) och seniorer från alla kommunala idrottsanläggningar. Detta har nu lyfts till SHF och vidare till RF. Jag vill ändå skicka budskapet till er alla ”fortsätt hålla ut och kämpa på!” Det kommer bli bättre, det kommer vända! Fortsätt med individuell träning, håll kroppen i form och se till att du är minst lika snabb, rörlig och stark som du var i oktober. Förbered dig på att det blir en tuff vår med mycket matcher och träningar. Starkaste laget vinner!

För våra yngre barn och ungdomar som nu inte får chansen att pröva sina nya kunskaper på matcher är det viktigt att hålla motivationen uppe med bra och roliga träningar. Jag vill även uppmuntra till andra aktiviteter med laget när så tillåts igen. Passa även på att bjuda in till ”prova på” eller ”ta med en kompis” så fler får chansen att upptäcka handbollen!

I våras satte klubben upp ett mål om att vara 1 000 medlemmar säsongen 2024/2025. (Säsongen 2019/2020 var vi 511 medlemmar.) För att påbörja den resan var årets stora satsning att starta upp Handbollsskolor på lite fler ställen än tidigare. Vilken succé! 160 barn i åldern 5-7 år har nu studsat sin första handboll i Ekudden, Gottsunda, Lindbacken, Svandammen, Tunaberg, Uppsävja och Årstaskolan. Detta bådar gott för handbollens framtid i Uppsala! Idag är vi ca 670 medlemmar i Uppsala HK. 

För att kvalitetssäkra vår handbollsutbildning för barn och ungdomar har klubben beslutat att tillsätta en roll som ansvarar för spelarutveklingen kopplat till Blå tråden och Svenska Handbollsförbundets Strategi 2025. Anders Olsson kommer ta den rollen från 1 januari 2021. Barn- och ungdomstränare kommer få stöd i terminsplanering, träningsupplägg, tränarutbildningar och coachning. Jag vill att ni tillsammans med mig önskar Anders stort lycka till i den nya rollen.

Vi vet att efter mörkret kommer en ljusare tid, efter vintern kommer våren, en vår där vi förhoppningsvis kan börja spela handboll igen och får mötas i idrottshallen. En vår där vi kommer ut starkare än någonsin och där ännu fler barn har studsat sin första handboll. Men innan dess vill jag önska er ALLA en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! 

Martin, ordförande Uppsala HK

Fortsatt träningsstopp i Uppsala
2020-12-11 21:00
Svenska Handbollförbundet (i samråd med Riksidrottsförbundet ) godkänner åter inomhusträning för födda 2004 och tidigare, under säkra förhållanden, men Uppsala kommun gör det inte!

Det innebär att våra äldsta A-ungdomar, juniorer och alla seniorlag måste fortsätta att bara köra utomhusfys. Enligt Mats Benker på Uppsala kommun gäller detta tills vidare. För ungdomar födda 2005 eller senare är inomhusträning och numera även enstaka träningsmatcher tillåtna fr o m måndag 14 december.

- Det är olyckligt att våra äldre lag inte får träna teknik inomhus, när handbollsförbundet och RF åter tillåter det, men vi måste följa Uppsala kommuns beslut, säger Anders Olsson på Uppsala HK:s kansli.

Följande gäller i Uppsala kommun:
Uppdaterad information för bokningar i kommunens idrott-och fritidsanläggningar från och med den 14 december

Från och med den 14 december finns det möjlighet för alla åldersgrupper att träna utomhus på kommunens anläggningar under smittsäkra former.
Här är de boknings- och ordningsregler för kommunens idrotts- och fritidsanläggningar som gäller från och med 14 december.

•       15 år och yngre kan boka tider både inomhus och utomhus.
•       Alla åldersgrupper har möjlighet att boka tider på utomhusanläggningar.
•       Du ska ta eget ansvar och följa de allmänna rekommendationerna.
•       Allmänna omklädningsrum är fortfarande stängda.
•       Allmänhetens åkning är stängd tillsvidare. Mer information om Allmänhetens åkning kommer under nästkommande vecka.

All elit- och skolidrott får fortsatt bedrivas i kommunens idrotts- och fritidsanläggningar.

Svenska Handbollförbundet (om de som är födda 2004 och tidigare)
Med utgångspunkt i Folkhälsomyndighetens föreskrifter om särskilda allmänna råd och i samråd med Riksidrottsförbundet gäller följande rekommendationer för svensk handboll från och med den 14 december:

 

Utövare födda 2004 och tidigare

·         ska ej spela match

·         kan träna, vid träning tänk på att

·         håll avstånd

·         undvik övningar med mycket kroppskontakt, fokusera exempelvis på individuella teknikövningar och passningar

·         dela inte utrustning med varandra (boll räknas inte som utrustning)

·         när det är möjligt, genomför aktivitet utomhus

·         undvik gemensamma omklädningsrum

·         res till och från aktiviteten individuellt

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
A-flick F04, 21/12 18:58 
FP12 Södra, 04/11 07:17 
F08 Södra, 30/10 13:26 
Hallar / Sekretariat, 27/10 18:01 
A-flick F04, 20/10 09:39