Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben är uppdelade i tre områden (Norra, Östra och Södra) med fokus på olika upptagningsområden. Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
Klubbkollektionen uppdaterad med nya priser
2018-02-16 13:20
"På grund av förhöjda priser från Brands leverantör har vi nu fått en större prisökning på overaller. Det nya priset ser ni i dokumentet Uppsala HK Klubbkollektion vår 2018. Pris ökningen gäller för alla kommande ny beställningar och inte de leveranser som pågår. Gamla priset gäller till och med beställning 150."

Sommarjobb
2018-02-15 21:50

Uppsala HK bedriver varje sommar beachhandbollsläger samt vår beachcup. Inför denna sommar söker vi 20 st ungdomar i åldern 2002-2000 för att kunna genomföra dessa uppdrag.

 

Vi söker dig som är intresserad av att jobba med barn samt har ett ordningssinne och är inte rädd för att hugga i. Vi ser gärna att du tidigare varit ledare inom handbollen, domare eller haft en annan funktion inom klubben. Tänk på att detta är ett jobb likt alla andra, det kräver att man jobbar ordentligt och hjälper varandra för att få ut sin lön.

 

Skriv en rad om dig själv och varför du vill vara ledare för dessa aktiviter samt varför du ska ha jobbet. Mejla  den sedan på uhkbeach@gmail.com   

 

Kom också ihåg att anmäla er till Uppsala Kommuns hemsidan/ sommarjobb/ och att ni vill jobba hos Uppsala HK senast i början av mars.

 

Vi ser framemot din ansökan!

 

Med Vänliga hälsningar

 

Patrik Johansson

018-173770

Uppsala HK säljer Spicy Dreams
2018-02-15 21:27
Här hittar Du länkarna till de olika lagens webbshopar för Spicy Dreams. Klicka på länken för det lag Du vill stödja och lägg Din beställning


Sortimentet hittar Du här:

Uppsala HK - Årets jämställda förening 2017
2018-02-09 11:33
Per Ehn, Caroline Lundström och Tina Sandell. Ordförande och lagkaptenerna från Herr A och Dam A.
Vid samma tid föregående år blev Uppsala HK utsedd till Årets ungdomsförening 2016, en fin utmärkelse. Igår, vid Idrottsgalan i Uppsala 2018 kammade föreningen ytterligare hem en titel: Årets jämställda förening 2017. Även detta en fin utmärkelse. Ett stort grattis till oss! Tack till alla som har röstat och trott på oss!

Jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla medlemmar och engagerade i Uppsala HK som arbetar hårt och väljer att satsa på alla inom handbollen, alla nivåer, alla åldrar och att vi inte gör skillnad på flickor, pojkar, damer eller herrar. Jag känner en otrolig stolthet att få stå på scen och ta emot priset och jag känner att jag delar det med var och en av er!

Jag skulle också vilja rikta ett stort tack till alla aktiva spelare, allt från ungdom, junior och senior. Våga sträcka på ryggen och förstå att ni alla bidrar till att vi har fått denna utmärkelse. Ert arbete med att tro på varandra, välkomna nya spelare till föreningen och att jämställdhet är en självklarhet inom Uppsala HK inspirerar och hoppas att vi kan se detta som ett steg i rätt riktning och fortsätta detta arbete.

Tack också till dig som ledare inom Uppsala HK! Det är ni som inspirerar och träffar våra aktiva spelare varje vecka. Det är ni som leder dem till rätt beslut och ger dem perspektiv på hur vår värdegrund skall spridas och värderas, mitt varmaste tack!

Det är givetvis också självklart välkommet att höra av sig med kommentarer eller frågor, bara att maila ordforande@uppsalahk.se

Mitt största tack,
Caroline Lundström
Ordförande Uppsala HK
P 03 vidare till Steg 4!!
2018-02-07 15:30
I helgen avgjordes steg 3 i ungdoms SM för pojkar-03.
Uppsala HK,s grupp spelades nere i Tollarp i Skåne. Gruppen bestod av 5 st lag IF Kristianstad2, Marks HK blå, Skåre HK, Tollarps IF och Uppsala HK.
Killarna tog sig vidare som grupptvåa efter IF Kristianstad som var det enda laget vi inte lyckades vinna över, dock en hedersam förlust med tre bollar.
Pojkar 03 är det enda laget i klubben som har lyckats avancera vidare till näst sista steget i årets USM, som spelas i fem steg.
Steg 4 kommer att avgöras 10-11 mars. Dock vet vi inte var det blir ännu.

Helgens resultat:
Marks HK blå - Uppsala HK 20-29
Tollarps IF - Uppsala HK 17-26
IF Kristianstad2 - Uppsala HK 22-19
Uppsala HK - Skåre HK 25-15

Målvaktsutbildning igen
2018-02-04 17:56
Jespers instruerar om försvarsspelets grunder
Efter två uppskattade pass med Jesper Östlund så fortsätter nu klubben med målvaktsutbildningen för målvakter födda 2004-1999. Alla är välkomna. Vi kör på onsdag 7/2 i Gottsunda sporthall kl. 17.15-18.30. Se till att era målvakter kommer dit. Vi skulle också behöva minst 6 spelare som kan skjuta på målvakterna. Tacksam om något lag kan hjälpa till med skyttar. Maila till uhkutbildning@gmail.com.
  

Tränarutbildning - skott
2018-01-28 18:57
Jesper pratar om underarmsskott

Då har vi startat vårens tränar/ledar-utbildning med Jesper Östlund. Första passet rörde skotteknik och träningstruppen F04 fick prova många olika skott. Tio tränare deltog i första tillfället. Vi hoppas att fler tar chansen på de kommande tillfällena. Varje utbildningstillfälle är fristående så man kan komma på de tillfällena som passar. Nu på onsdag (31/1) kommer Jesper att lära ut olika aspekter på försvarsspel. A-flick är träningstrupp denna gång. Så alla tränare och ledare är välkomna till Gottsunda på onsdag kl. 17.15. Hela vårens schema hittar ni på www.uppsalahk.se.

Nytt schema för tränarutbildningen
2018-01-14 19:11
Efter några kloka synpunkter har vi gjort några små ändringar i planeringen av vårens tränarutbildning.
Kom ihåg att bekräfta att ert lag kan vara träningstrupp när ni är listade.

Kiosken i Tiunda och Gottsunda våren 2018
2018-01-10 14:26
Listan för ansvariga lag för kiosken i Gottsunda och Tiunda har nu uppdaterats. Instruktioner och länk till listan hittar ni här:


Jag har inte lagt upp matcherna i övriga hallar. De som vill ha kiosk vid spel i Sävja t.ex vid minisammandragen får höra av sig till mig. I skrivande stund är det inte klart med Svandammshallen men blir det matcher där (vilket jag hoppas) kommer det att vara kiosk där som ska bemannas. Men det löser vi då.


Tränarutbildning med Jesper Östlund
2018-01-01 21:53
PRELIMINÄRT schema

I vår kommer vi anordna utbildning för våra tränare på onsdagar kl. 17.15-18.30 i Gottsunda. Nedan ser ni ett preliminärt schema. Vi skickar samtidigt ut en länk till lagen för att kolla att de kan fungera som träningstrupp enligt bifogat schema. Vi kommer att ge två pass om skotteknik, två om försvarsspel samt två om anfallsspel. Vi kommer även att fortsätta vår målvaktsutbildning. Så boka in dessa dagar. Om ni har träningar som krockar med utbildningen försök hitta gästtränare (t.ex ungdomsspelare) som kan ta era pass så att ni inte missar något. Mer info kommer nr vi fått bekräftat från lagen att de kan vara träningstrupper på tilldelade tider. Frågor mailas till uhkutbildning@gmail.com.


Vi ber varje lag svara via länken nedan ifall ni kan vara övningstrupp på föreslagen dag. 


https://goo.gl/forms/Pq4NLED8t7d2RJ153


Nominerad till Årets jämställda förening
2017-12-25 11:56
Foto: Johan Hansson
Bästa medlem,

Uppsala HK vill passa på att önska er alla God Jul och Gott nytt år. Nästa år väntar många utmaningar och vi fortsätter att lira bra handboll och ta hand om varandra.

Som en tidig julklapp blev jag den glädjande nyheten att Uppsala HK är en av tre föreningar som har möjlighet att blir "Årets jämställda förening 2017". Fantastiskt roligt, men än är de inte klart. Vi måste såklart rösta oss fram till detta. Priset kommer delas ut på Idrottsgalan i Uppsala den 8 februari - så in och rösta redan idag. Som ordförande är jag stolt över att vi är nominerade. Och vi är duktiga, vi har näst intill 50 procent mellan kvinnor/män, fickor/pojkar bland medlemmar och aktiva spelare. Vi satsar lika för alla!

Men såklart kan vi också bli bättre - jag tycker att vi skall se denna nominering som en möjlighet att försätta arbeta med dessa frågor. Vi kan klappa oss på axeln och veta att vi är en bit påväg men att vi inte är nöjda här.

Hur röstar jag? 
http://uppsala.com/idrottsgalan
"Årets jämställda förening 2017" - Uppsala HK

Vi ses nästa år,
Hälsningar,
Caroline och styrelsen

Nyheter från våra lag
F04 södra, 19/02 08:39 
P04/05 norra, 19/02 06:48 
F08/09 Handbollsskola östra, 15/02 22:03 
P10 Handbollsskola, 14/02 11:13 
Bollkul, 14/02 11:13