Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Minihandboll". Genväg till Spela handboll >> 
Vill du bli ungdomstränare i höst?
2019-06-13 17:19
Nu på söndag, den 16 juni kommer det att hållas ett möte 10:00 i Klubbis (Egilsgatan 15). Detta möte är riktat till dig som är intresserad av att bli ledare eller hjälpledare för ett av lagen i Uppsala HK. Du är också varmt välkommen även om du inte är säker på om du vill bli ledare utan bara vill ha lite mer information om vad det innebär. Vi söker ungdomar i olika åldrar, tveka inte att närvara på mötet eller att höra av er. Viktigt att komma ihåg är att ni inte binder upp er på något bara för att ni närvarar på detta möte.

Ta gärna med er era lagkamrater, ju fler desto bättre! Vi kommer att diskutera vad det innebär att vara ledare och hjälpledare, vilka lag som behöver ledare och mycket mer. Har ni några frågor får ni jättegärna ta med dem på söndag.

Är du intresserad av att komma, skicka gärna ett sms till 072-526 00 05 (Julia Ahlsén)

Ses på söndag!

Beachcup lör 17 aug Mixad- o öppen klass
2019-06-02 21:15
Nu är det dags att anmäla er till Uppsala beachcup 17 aug 2019 för er företag och motionärer där vi erbjuder er (mixad- och öppen klass).
– Öppen klass: är en tuffare klass 
– Mixad klass: blandat killar & tjejer, minst två tjejer i laget varav minst en på banan.

Ni kan anmäla era företag- och motionslag lag på HBOLL.se/beachcup-aug-2019 
eller skicka ett mail till "beach@uppsalahk.se".

Sprid gärna detta vidare till andra som kan vara intresserade.
Vänsterhänta Alice ansluter
2019-05-31 17:02
Alice Ahlström i sin nya klubbdress.
Damlagets andra nyförvärv heter Alice Ahlström och kommer från Bollstanäs. Den 20-åriga högersexan gjorde 76 mål, var sitt lags bästa målskytt och kom på 16:e plats i den totala skytteligan i damernas division 2 Östsvenska Norra den gångna säsongen.

Alice har spelat handboll i Bollstanäs till och från sedan hon var sju-åtta år. De senaste säsongerna har hon spelat i damlaget. Oftast som kantspelare men ibland även som högernia, eftersom Bollstanäs har haft en ganska tunn spelartrupp.
Efter några provträningar i Fyrishov tog hon beslutet att byta till Uppsala HK, så nu gäller tre pass i veckan med de nya lagkompisarna. 
- Gemenskapen är bra och träningarna är jättekul, men ganska jobbiga.
Hon ser fram emot hösten med tillförsikt.
- Jag hoppas kunna utveckla mig själv som kantspelare så jag får spela division 1-handboll, något alltid velat prova på, säger hon.
Tränaren Anders Olsson är nöjd med sitt senaste tillskott.
- Vi har saknat en vänsterhänt högersexa. Med några månaders ordentlig försäsongsträning i kroppen kommer hon att tillföra vår trupp en ny dimension.
UHK Årsmöte tisdagen 28 maj 18:00
2019-05-22 15:19
Vi vill påminna er om UHK:s årsmöte tisdagen 28 maj kl 18:00 som vi meddelande om i nyhetsbrevet 30 april.
Se agenda och proposition från styrelsen gällande höjda medlemsavgifter.


Varmt välkomna,
Uppsala HK ordförande.

Adrian första nyförvärv i herrlaget
2019-05-21 08:20
Adrian Glemhorn Uppsala HK:s första nyförvärv i herrlaget
Jag 20 år och har flyttat till Uppsala med min flickvän. Jag kommer från Norrköping där jag spelat senaste 3 säsongerna som V6:a med NHKs division 2 lag. Är en teknisk V6:a med bra blick för spelet, ser väldigt mycket fram emot säsongen med Uppsala HK. 

Vi inom UHK är väldigt glada över Adrian som verkar ha rätt inställning till träning och sporten. Hans pappa tränar Norrköpings herrar och han har en äldre bror som spelar i IFK Ystad i elitserien så vi ser framemot att se Adrian på planen avslutar Patrik Johansson.
Nu är beachplanen klar att användas
2019-05-20 22:09
Tack alla för fantastiskt arbete med beachplanen i Graneberg

Nu är beachplanen klar att användas.

Bokade träningstider för Graneberg och Campus ser ni på:

Mvh UHK Beach
Erica första nyförvärvet
2019-05-19 11:24
Erica tillför rutin på nio meter.
23-åriga Erica Tranefalk är Uppsala HK:s första nyförvärv inför återkomsten till division 1. Hon är redan på plats och kör försäsongsträning.

- Jag har börjat studera på ekonomiprogrammet på Uppsala universitet och efter ett år i Australien så känns det riktigt kul att börja spela handboll igen. 
Tränaren Anders Olsson är nöjd med vad han har sett.
- Erica är skolad i Tyresö där hon debuterade i division1-laget Tyresö Strand som 16-åring och även har ingått i Tyresös allsvenska trupp för några år sedan. En tekniskt duktig niometersspelare som även kan spela vänsterkant. Hon passar jättebra in i vårt fartfyllda spel och kommer bli en stor tillgång både framåt och bakåt med sin spelförståelse.
Vad tror då Erica om Uppsala chanser som nykomling i division 1.
- Det blir nog många tuffa matcher kommande säsong men med den kämparglöd som finns i Uppsala tror jag vi kommer att klara oss riktigt bra.
 
UHK Beach träningstider på Graneberg och Campus
2019-05-16 23:01
Nu är träningstiderna för beach klara.

Se dom på HBOLL.se under Beachträning https://hboll.se/beachtraning/

Mvh UHK Beach 
Grattis Marcus, U17
2019-05-10 07:19
 
Damer U upp i division 2
2019-05-01 09:02
Damernas utvecklingslag slutade på andra plats i division 3, en poäng efter Skånelas U-lag HF SIF. Sedan det blev klart att damlaget gick upp till division 1 har det funnits en förhoppning att U-laget skulle erbjudas en plats i damtvåan och nu är det klart. HK Uppsala tar klivet upp i samma serie som A-laget spelade den gångna säsongen. Aldrig har damhandbollen i Uppsala varit starkare. Med lag både i division 1, division 2 och juniorserien i Stockholm finns en fantastisk möjlighet för både egna spelare, samt de som kan tänka sig att flytta/pendla till Uppsala för att kombinera studier eller arbete med handboll. Är du intresserad - kontakta Anders på kansli@uppsalahk.se

UHK NYHETSBREV
2019-04-30 16:35
Hej alla medlemmar, här kommer ett nyhetsbrev som vi hoppas att kunna utveckla med tiden.
Syftet är att vi vill förbättra informationen från UHK till alla medlemmar.

Nyheter från våra lag
Herrar - senior, 19/05 17:19 
P05, 18/05 21:35 
A-flick, 16/05 23:12 
A-flick, 08/05 22:55 
FP11 (avvecklas), 03/05 21:42