Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Minihandboll". Genväg till Spela handboll >> 
Inget EM-kval mot Portugal i IFU
2020-03-30 11:48
På grund av rådande Coronatider blir det tyvärr ingen EM-kvalmatch för damlandslaget mot Portugal i IFU Arena i Uppsala den 31 maj. Alla återstående kvalmatcher i Sveriges grupp kommer att spelas på ett och samma ställe, och det ser inte ut att bli i Sverige. Läs mer på nedanstående länk:


Förhoppningsvis kommer landslaget till Uppsala och IFU Arena vid ett senare tillfälle när allt är "som vanligt" igen.
Ungdoms-SM/USM - INSTÄLLT
2020-03-20 14:05
Svenska Handbollförbundet har den 20/3 beslutat att ställa in resterande del av USM denna säsong.

Väldigt tråkigt besked, men väntat.

Klubbens F05-lag var kvar till steg 4 och vi gratulerar dem till en fantastisk fin prestation!! 
Uppsala HK skriver kontrakt med succétränaren Johan Hansson
2020-03-19 23:00
Johan Hansson, tränare Uppsala HK dam säsongen 2020/2021, tillsammans med Martin Kjellsson (vä) och Patrik Johansson (hö)
Uppsala HK skriver kontrakt med succétränaren Johan Hansson. Hansson har varit tränare i Upsala IF:s herrlag under många år och kommer även dubblera tränaruppdraget under kommande säsong. Hansson tog över huvudansvaret för Uppsala HK’s damer div 1 när det återstod 8 omgångar av den nyligen avslutade säsongen och succén var ett faktum, avslutade med fem segrar och en oavgjord, vilket gjorde att Uppsala HK klarade kontraktet utan kvalspel. Segermatchen mot topplaget Tumba i början av februari gav laget energi och sedan rullade vinsterna in. ”Vi inom Uppsala HK är mycket nöjda med Johans insats under de månader han tränat laget och vi vill med detta visa att vi kommer höja ribban till nästa år. Klubben vill nu etablera sig som topplag i div 1 och på sikt ha ambitionen att även nå allsvenskan. Vi ser detta som en viktig pusselbit i vår strategi att ta nästa steg.” säger sportchefen Patrik Johansson och ordföranden Martin Kjellsson. Vi vill även rikta ett stort tack till Anders Olsson för det fina jobb han gjort som tränare de senaste tre åren. Anders fortsätter i ny roll inom klubben. 
Stockholms HF ställer in tävlingar
2020-03-18 14:38
Stockholms handbollförbund ställer in bland annat ungdomsslutspelet och RegionTolvan p g a coronaviruset. Klicka på länken nedan och läs deras beslut.  

https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox/WhctKJVqrrmPMpbjGSlRgmxjpCKdDZCBCtbRFHrDJxRvsvKvZXtPQxhdtbccNJsgXvvcHfQ

Irstablixten inställt, återbetalning
2020-03-17 19:03

Hej alla deltagare till Irstablixten,


Eftersom Irstablixten är inställd och enligt information på deras hemsida  https://irstablixten.cups.nu/  så kommer dom att återbetala anmälning- och deltagaravgifterna.
Baserat på detta beslut hos Irstablixten så kommer vi UHK att återbetala till er deltagarna för anmälning- och deltagaravgifterna baserat på dom fakturor som har skickats från Irstablixten till UHK och där vi UHK har i sin tur fakturerat deltagarna.


Ni deltagare som inte har betalat er UHK faktura för Irstablixten behöver nu inte betala den = makuleras.


Ni deltagare som har betalat er UHK faktura för Irstablixten kommer att få tillbaka anmälningsavgiften i den takt vi hinner att genomföra detta.


Mvh UHK Ekonomi
ekonomi@uppsalahk.se

Damerna avgjorde mot Västerås Irsta i absolut sista sekunden
2020-03-15 23:35
Hannele Limjoco Diaz (VästeråsIrsta) och Filippa Engström (Uppsala) fick pris som matchens bästa spelare i respektive lag.
Division 1-säsongen avslutades med att Uppsalas lagkapten Ellen Källback satte 26-25 (15-15) hemma mot VästeråsIrsta när det återstod en sekund av matchen (och säsongen). I ett publiktomt Fyrishov ekade tjejernas segervrål efter slutsignalen. Resultatet innebar att nykomlingen Uppsala gick förbi Spårvägen upp på en sjunde plats i sluttabellen. Nu väntar en kortare träningsuppehåll innan försäsongsträningen drar igång igen. Tack för den här säsongen tjejer. Det gjorde ni riktigt bra!!! 

Målgörare UHK: Filippa Engström 9, Andrea Kjellberg 3, Alice Askebro 3, Erica Tranefalk 3, Kajsa Westberg Eriksson 2, Clara Arnell 2, Bryndelle MacDougall, Isabella Lundell, Ellen Källback och Lovisa Warnestad. 
Streama mötet med VästeråsIrsta
2020-03-15 10:57
Följ damlagets sista match mot VästeråsIrsta via:

Avkast inför tomma läktare i Fyrishov klockan 16 i eftermiddag.

Ge tjejerna ditt stöd och köp soffbiljetter för 40kr via Swish 123 20 98 788


Uppdaterad 17/3 information angående Coronaviruset
2020-03-13 22:25
- Uppdaterat UHK styrelsebeslut idag fredag 13/3 pga av Coronaviruset -
+ uppdaterat beslut den 17/3 gällande USM lag.

Ungdoms-SM/USM: Nytt beslut den 13/3 gällande USM
Svenska Handbollförbundet beslutar att allt spel i USM under mars månad ställs in. Deltagande i USM innebär resande över hela landet för många ungdomar och oron över den ökade allmänna smittspridningen ligger till grund för det nya beslutet.
Svenska handbollsförbundet återkommer om, och i så fall hur och i vilken spelform, vi kan slutföra årets USM.

Träning för UHK lag
Det finns ett förtydligande information från Svenska HF som in sin tur baserar sina beslut från Folkhälsomyndigheten
Svenska Handbollförbundet rekommenderar från och med tisdag 17 mars att träningar med laget hålls utomhus och med individuella övningar. Tänk också på att inte göra resor i onödan att den som har sjukdomssymtom inte ska delta.

Vi i UHK styrelse har den 17/3 uppdaterat beslutet enligt följande:
- Vi står fast enligt tidigare styrelsebeslut med att träningar inomhus tillsvidare är inställda och detta beslut ligger även inom riktlinjerna från Svenska och Upplands handbollsförbund. 
Baserat på Svenska- och Upplands HF så har UHK from 18/3 inget undantag för lag som är kvar i USM, detta betyder att inga lag får bedriva träning inomhus. 
- Vi förespråkar utomhusträningar under mars månad för samtliga lag. Detta gäller även lag som är anmälda till Region12 och Stockholms slutspel mm. 

Vi kommer att återkomma med mer information senast 27/3 gällande hur vi kan träna etc efter denna period på 2 veckor.


Se även information som Svenska Handbollsförbundet lagt ut.
Informationen är uppdaterad tisdagen 17 mars 16:58

UHK:s säsong avslutas 13/3 | Info ledarmötet 15/3
2020-03-12 23:00
- UHK styrelsebeslut som idag torsdagen har tagits pga av Coronaviruset -

Upplands föreningar har gemensamt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020 med omedelbar verkan. 

För barn- och ungdomslag i Uppsala HK innebär det att alla kollektiva aktiviteter och träningar upphör fr o m fredagen den 13 mars (samtliga barn/ungdomsmatcher och sammandrag är inställda).

Beslutet i Stockholm gäller tom 27/3 och vi i upplands kommer att följa utvecklingen och tar nytt beslut om ca 2 veckor.

För seniorlagen gäller att säsongen avslutas efter sista seriematchen och detta gäller även att träningarna är inställda efter sista seriematchen.
Nytt beslut om ca 2 veckor.

Söndagens ledarmöte kommer att genomföras i Fyrishovs konferensrum Olympia (i A-hallens bortre läktargång) klockan 17.30-19 efter damlagets match mot VästeråsIrsta (som spelas inför tomma läktare). 
Vi rekommenderar att det bara kommer en representant för vare lag på ledarmötet, samt att de som inte känner sig friska håller sig hemma.

/Uppsala HK styrelse


Detta beslut har UHK styrelse tagit baserat på Svenska Handbollsförbundet beslut som togs idag (12/3) sen eftermiddag samt efterföljande möte inom Upplands handbollsförbund som genomfördes nu under kvällen.

Se även information som Svenska Handbollsförbundet lagt ut.

Stockholm - ungdomsserierna ställs in!
2020-03-12 21:48
Även Stockholms handbollförbund har beslutat att resterande ungdomsmatcher och sammandrag från 13-27 mars, som administreras av Stockhlms HF, ställs in. De återkommer senare med vad som gäller för slutspelet i RegionsTolvan, Stockholm Handboll Finals och Sporrong Cup (minihandboll). För Uppsala HK:s ungdomslag innebär det att samtliga återstående sammandrag och seriemmatcher på ungdomssidan ställs in (både i Stockholms- och Upplandsserierna). 
Uppland - ungdomssäsongen slut!
2020-03-12 18:35
Upplands handbollförbund har beslutat att alla ungdomsmatcher som administreras av dem ställs in fr o m fredagen den 13 mars, vilket innebär att säsongens matchspel är avslutat. Vi inväntar svar från Stockholm och Dala Gävleborgs handbollförbund.
Nyheter från våra lag
A-flick, 29/03 11:26 
A-flick, 20/03 15:00 
Parahandboll, 13/03 08:58 
P10/P11, 01/03 10:25