Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Minihandboll". Genväg till Spela handboll >> 
Joakim tillför attityd och rutin
2020-05-25 08:13

Herrlagets första nyförvärv kommer från Boden och heter Joakim Bärleving-Öhman. Den rutinerade 30-åringen kan spela både på nio meter och mittsex, men föredrar nio meter.

Han har varit med och tränat med Uppsala de senaste veckorna och har fått en bra bild av laget.
- Det finns många unga talanger som kan bli något, men det gäller också att de har rätt inställning och förstår vad som krävs för att utvecklas, säger Joakim Bärleving-Öhman.
Hittills har det varit full fart och många spelare på träningarna, vilket han tycker känns positivt.

Joakim Bärleving-Öhmans egen handbollskarriär började i Boden som elvaåring och han har varit moderklubben Bodens BK trogen alla säsonger utom tre, när han utbildade sig i Karlstad, på seniornivå som en tuff mittsexa i division 2 norra.
- Åren i Värmland var inte lika serösa som tidigare men de var utvecklande eftersom jag tog steget från mittsex upp på nio meter och det gick hyfsat bra. Jag spelade i HK Brukspökera från Deje i division 2 västra och i division 3 med IFK Hammarö, säger Joakim Bärleving-Öhman och fortsätter:
- Visst var det spännande att möta nya lag med andra spelare, men jag lägger alltid mest fokus på mitt eget spel.

Den senaste säsongen var han tillbaka igen i Bodens BK där det blev två matcher med A-laget i Allsvenskan samt spel på nio meter i division 3.
- Mina bästa egenskaper är min blick för spelet och mitt passningsspel, men framför allt min inställning. Jag ger alltid allt, säger Joakim Bärleving-Öhman.
Om det blir spel på nio meter eller på mittsex överlåter han åt tränarteamet. Oavsett vilket kan Uppsalapubliken förvänta sig ett uppoffrande spel från den rutinerade attitydspelaren från Boden.

Beachplanen i Graneberg är nu iordninggjord
2020-05-23 21:40
Idag gjorde vi i ordning beachplanen i Graneberg med hjälp av 2 st 08or, 2 st 06or, 1 st 04a + 1 senior + några vuxna.

Mvh Beachgruppen
Tina tillbaka igen efter sin skada
2020-05-19 06:00
Tina Sandells återkomst förstärker Uppsalas spelartrupp inför 2020/2021.

I höstas blev det bara två matcher i division 1 för Tina Sandell. Sedan gick det bakre korsbandet. Efter en lyckad rehabilitering är hon tillbaka i full träning och ser fram emot den kommande säsongen.

 

Skadan inträffade en tisdagskväll på Lidingö i början av oktober när Tina spelade en division 2-match med klubbens utvecklingslag, sedan hon missat A-lagsmatchen den gångna helgen borta mot Västerås Irsta. Bakre korsbandet gick av i slutet på matchen.

- Det var helt uppriktigt den sämsta tänkbara säsongen som detta hände. Det skulle för min del bli det året då jag inte skulle träna en massa annat utan enbart fokusera på handbollen. Det blev såklart en riktig käftsmäll, säger Tina Sandell.

 

När tränaren Anders Olsson frågade om hon ville vara med som ledare under resten av säsongen, för att ge individuell feedback åt spelarna på matcherna, sa hon ja.

- Det var med vemod i början då jag såklart hellre hade velat kliva in själv på planen. Men när jag accepterat att jag skulle vara vid sidan av resten av säsongen, och spelarna var positiva till förslaget, var det självklart att jag skulle vara på plats och hjälpa till. Så här i efterhand känner jag att det har varit superroligt att jag haft möjligheten att bidra med mycket till andra spelare under min skada, säger Tina Sandell.

 

Dessutom klev hon med stor entusiasm in som fysinstruktör för damlaget en gång i veckan, med Sofia Karlsson, trots att hon inledningsvis hoppade runt på kryckor.

- Jag älskar allting med träning. Jag själv behöver inte någon boll att springa efter för att vilja springa och träna och jag vill ju att alla ska känna så. Det känns roligt att få dela med mig av mina kunskaper om träning och det jag brinner för till laget. Samtidigt får jag mycket tillbaka, säger Tina Sandell och fortsätter:

- Att träna sina lagkompisar ställer en hel del krav på mig men jag tar gärna på mig dessa utmaningar. Jag utvecklas ständigt för att jag hela tiden vill försöka inspirera och få alla att tycka att det är lika roligt att träna som jag gör, och det kan vara roligt fastän det är jobbigt. Jag ser massor med möjligheter att både vara spelare och hålla i fysträning. Det är ju också uppenbart att man kan bygga ihop ett lag om man göra jobbiga saker tillsammans.

 

Tina Sandells rehabilitering har gått rekordsnabbt. Hon kunde ha spelat redan i slutet på den gångna säsongen men valde i samråd med ledarteamet att vänta.

- Hur sugen jag än var på att spela redan då så var det klokt att ej stressa fram något. Jag kommer istället få alla förutsättningar för att vara 100% när nästa säsong drar igång, förhoppningsvis starkare än någonsin.

Nu har det gått två månader till och Tina Sandell är ännu mera spelsugen.

- Ja, vad ska man säga. Den här tiden på året brukar de flesta handbollsspelare känna sig lite nöjda med matcher och glada i att träna lite annat. Jag däremot har ju aldrig längtat så mycket efter handbollen som jag gör just nu. Kanske förlängde skadan min handbollskarriär, säger Tina Sandell.

 

Den kommande säsongen blir 27-årigens åttonde i Uppsala HK och enda orosmolnet just nu är Coronapandemins påverkan.

- Vi får nog vara glada om vi kan starta säsongen när den är planerad. Träningsmässigt hade jag såklart önskat att vi kunde ha fler handbollsträningar under försäsongen för att bli bättre samspelta, men vi lägger i stället mycket tid utomhus på hård fysträning och löpning. Och alla tränar på riktigt bra nu. Hög närvaro gör allting så mycket roligare, säger Tina Sandell.

 

Eftersom hon bara spelade två av 22 matcher blir Tina i princip som ett nyförvärv på nio meter inför den kommande säsongen. Och då det i skrivande stund ser ut som om hela den övriga truppen blir kvar, förmodligen kompletterad med några nyförvärv, ser det lovande ut inför Uppsala HK:s andra säsong i division 1.

- Vi har en otrolig bredd på vår spelartrupp så om vi själva kan lyckas definiera våra styrkor och nyttja vad varje spelare är bra på så kommer det bli en otrolig säsong. En stor styrka ligger också i att vi har hög nivå på vårt utvecklingslag. Jag tror att vi kan bli ostoppbara, säger Tina Sandell.

Uppdatering av Sportadmin och UHK hemsida pågår...
2020-05-06 20:50
För er info så arbetar vi under dom närmsta veckorna med att uppdatera samt införa viss ny funktionalitet på hemsidan och i Sportadmin för nya säsongen maj-2020 > apr-2021.

Önskemål och synpunkter skickas till it@uppsalahk.se

Mvh Ivan Wästvind
it@uppsalahk.se
Ingen beachcup i Åhus
2020-05-06 09:53
I Coronakrisens fotspår blir även beachcupen i Åhus nu inställd. 
Följande är publicerat på Handbollskanalen:

Organisationen lär ha vänt på alla tillgängliga småstenar. De
många matcherna på sanden, mötena och folkvandringen till Åhus blir dock inte av sommaren 2020, konstaterar Åhus Beachhandboll Festival
 

på sin hemsida.


Turneringen har ägt rum i obruten följd sedan 1997 och blivit ett allt mer välsmort evenemang. Årets upplaga blir dock ett trist undantag.

– Det finns just nu rekommendationer kring begränsade resor inom landet samt förbud till folksamlingar över 50 personer. Då vi bedömer det som osannolikt att Folkhälsomyndigheter kommer ändra dessa rekommendationer inom den närmsta tiden ser vi inget annat val än att ställa in 2020 års evenemang, skriver Åhus Beachhandboll Festival på sin hemsida.


En del praktiska frågor med ekonomisk inriktning återstår att lösa.
– Många sitter i samma båt. Det innebär stora ekonomiska tapp för det lokala föreningslivet och 100-tals ungdomar som blir utan sommarjobb. Våra 20 000 deltagare och 1000-tals familjer blir utan en sommar i Åhus samtidigt som vår bygd tappar sin stora årliga familjefolkfest, säger Åhus Beach-VD:n Mats G. Jönsson till hemsidan.


Länk: Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll 2020 ställs in

Kallelse - Årsmöte 28 maj kl 18 Svandammen
2020-05-04 18:00
Medlemmar i Uppsala HK kallas härmed till årsmöte den 28 maj kl 18 i Svandammen. Vi har valt att vara i Svandammen då den ger oss möjlighet att hålla ordentligt avstånd. Om någon inte vill närvara på plats kommer vi att ordna med länk. Vänligen meddela detta då senast 27 maj till it@uppsalahk.se. 
Vill uppmana alla att tänka på att stanna hemma om ni är sjuka, även vid milda symptom, samt god handhygien.

Styrelsen

Föredragningslista vid Uppsala HKs årsmöte 28 maj 2020.

1. Fastställande av röstlängd för mötet. 
2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 
3. Val av protokolljusterare och rösträknare. 
4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 
5. Fastställande av föredragningslista. 
6. a) Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret, 
    b) Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret.
7. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret. 
8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser. 
9. Fastställande av medlemsavgifter. 
10. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets- /räkenskapsåret. 
11. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner. 
12. Val av 
     a) föreningens ordförande för en tid av 1 år; 
     b) halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av 2 år; 
     c) suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av 1 år; 
     d) revisorer jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta; 
     e) ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande; 
     f) beslut om val av ombud till SDF-möten (och ev andra möten där föreningen har rätt att representera med ombud). 
13. Övriga frågor 
Nygammal tränarduo klar för herrarna
2020-05-03 17:00
Fr vänster Patrik Johansson, Per Haglind och Andreas Hagman.
Uppsala HK tar återigen sats för att avancera i seriesystemet och det med en delvis ny tränarduo. Ny huvudtränare blir Per Haglind och tillsammans med förra årets tränare Andreas Hagman bildar de ett bra team för att utveckla klubbens herr del säger sportchefen Patrik Johansson.

Per Haglind, nygammal tränare för Uppsala HK:s herrar, var har du hållit hus sen sist?

Efter fyra lärorika och intensiva säsonger som assisterande tränare i Uppsala HK:s A-lag där vi klättrade från nykomlingar i div 2 till att göra två säsonger i division 1 så har jag jobbat med Uppsala HK:s ungdomslag, i huvudsak Pojkar 02, men även P01, P03 och P06 i olika omfattning.

Vem är Per Haglind?

Per Haglind är handbollsfostrad i IFK Skövde:s legendariska 73:or med vilka han bl a vann JSM och spelade under ett antal säsonger i IFK Skövdes A lag i Elitserien. 1996 beslutade jag att avbryta elithandbollssatsningen och flytta till Uppsala för studier. Efter ett par års studentliv återkom suget efter handboll och Per spelade några säsonger i HK71 och blev sedermera även tränare för herrlaget under ett par säsonger.

Varför har du valt att komma tillbaka till seniorverksamheten just nu?

Det är 5 år sedan herrlaget avancerade till division 1 förra gången och efter ha legat i division 2 de två senaste säsongerna känner jag efter dialog med Ordförande och Sportchef att spelartruppen på herrsidan och klubbens organisation i allmänhet är mogen för att återigen försöka lyfta Uppsala HK Herr en nivå och jag är jättesugen på att få vara med och hjälpa till i det lyftet.

Hur kommer vi märka skillnad på plan?

Jag lärde mig mycket under förra sejouren med A-laget genom att gå bredvid duktiga och välmeriterade tränare som Dagge Lundin och Gutte Ahlroos. Nu ser jag fram emot att använda den erfarenheten samt mina egna idéer i det här tränaruppdraget och tillsammans med Andreas Hagman som varit med de senaste två åren med A – laget utveckla vår herrsida ytterligare i strävan att klättra i seriesystemet.

Vad krävs utanför plan?

Herrsidan måste bli proffsigare och spela bättre handboll så det blir roligare både för oss som håller på och roligare att titta på för publiken och föreningens ungdomar, samt en mer attraktiv produkt för våra sponsorer. Vi får se hur långt det räcker och hur lång tid det tar men Uppsala som idrottsstad har ju helt klar potential att ha åtminstone både herr- och damlag i handboll i division 1 och helst ännu högre upp i seriesystemet.

Hur ser truppen ut inför nästa säsong?

Vi har några duktiga egna unga spelare som jag har jobbat med tidigare och som jag tror mycket på och ett antal befintliga spelare i truppen som tog stora steg och ett stort ansvar förra säsongen, samt några intressanta nyförvärv, som jag tror kommer medföra både bättre bredd och kvalitet i truppen.

Kommer du göra något annat än träna herrarna?

Parallellt med uppdraget kommer jag att fortsätta att träna klubbens P06 lag samt vara Distriktsinstruktör för Upplands spelarutbildning för Pojkar födda 2006.

 

Vi från klubben önskar Per och Andreas lycka till!


Patrik Johansson

Sportchef Uppsala HK, 076-3238114


Välbesökt upptaktsmöte i Fyrishov
2020-04-23 15:15
Efter en dryg månads kollektivt träningsuppehåll hade damtruppen upptaktsmöte i Fyrishovs B-hall på onsdagskvällen. Här berättar nye huvudtränaren Johan Hansson för de 23 närvarande spelarna (samt de fyra som deltog via länk) om det tänkta upplägget inför säsongen 2020/2021. 

Noterbart är att av de 24 tjejer som spelat i division 1 under den gångna säsongen kommer förmodligen 21 att fortsätta. För division 2-laget är "tappet" något större, men stommen även i det laget verkar bli kvar. Det ger fantastiska möjligheter till kontinuitet i båda lagen, vilket ofta är en viktig framgångsfaktor. I dagsläget innehåller bruttotruppen drygt 30 spelare. Vi räknar med att det ansluter ytterligare 5-10 stycken efter rena värvningar samt p g a arbete eller studier, vilket förhoppningsvis ökar konkurrensen på alla positioner. Mer info om nya spelare kommer så fort något är klart.

Onsdagarna den 13/5, 20/5 och 27/5 är det öppna träningar i Fyrishovs B-hall klockan 19-21 för de som vill komma ner och provträna (om inte coronarestriktionerna förändras). Alla seniorer, juniorer och tränare/ledare från andra klubbar som är intresserade av vår verksamhet är välkomna. Skicka en intresseanmälan senast måndag kväll samma vecka till kansli@uppsalahk.se

 
Intresse av styrelsearbete?
2020-04-15 19:49

Hej alla UHKare!


Det kanske finns några där ute som är nyfikna och intresserade av att engagera sig i styrelsen eller som suppleant i styrelsen? Hör gärna av er isåfall! Kanske är det så att det finns ett intresse, men att det inte passar just i år - jättebra för oss att få veta och att därmed få en pott med intresserade inför nästa tillfälle. 


Intresse eller frågor skickas in till valberedningens mail på valberedning@uppsalahk.se.  

 

Mvh

/Valberedningen (Johan Stålberg, Peter Söderström och Mattias Lag)


ps. Det finns även plats för fler personer i valberedningen så anmäl gärna om det finns intresse av det.

Dags att anmäla till nya serier
2020-04-06 16:52
Senast den 22 april vill vi att alla UHK-lag meddelar kansliet till vilka serier och på vilka nivåer de vill bli anmälda inför seriespelet 2020/2021. Vi behöver också ha namn, mobilnummer och mejladress till den som ska vara kontaktperson för respektive lag. Mer info har nyligen mejlats ut till alla ledare. Har du ej nåtts av detta - kontakta kansliet på kansli@uppsalahk.se

Inget EM-kval mot Portugal i IFU
2020-03-30 11:48
På grund av rådande Coronatider blir det tyvärr ingen EM-kvalmatch för damlandslaget mot Portugal i IFU Arena i Uppsala den 31 maj. Alla återstående kvalmatcher i Sveriges grupp kommer att spelas på ett och samma ställe, och det ser inte ut att bli i Sverige. Läs mer på nedanstående länk:


Förhoppningsvis kommer landslaget till Uppsala och IFU Arena vid ett senare tillfälle när allt är "som vanligt" igen.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P05, 14/05 19:06 
P06, 14/05 19:05 
F05, 14/05 19:05 
F06 Norra, 14/05 19:04 
F06 Södra, 14/05 19:04 
F07 Norra, 14/05 19:03