Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Minihandboll". Genväg till Spela handboll >> 
Åhus - 5:e speldagen
2019-07-17 12:45
Nu är det onsdag och vi är inne på den 5:e speldagen av 9 speldagar och vädret är bra med moln och sol och perfekt speltemperatur och nu har UHK spelat över 200 matcher.

Igår lyckades vi med på kort tid samla en stor del av våra spelarna/ledare för ett gruppfoto, se bild i denna nyhet.

/Ivan
Målfarliga Frida flyttar från Falun
2019-07-14 07:20
20-åriga Frida Andersson blir Uppsalas femte nyförvärv.
Frida Andersson tog studenten i våras. Nu väntar något helt nytt. Från att ha lagt handbollsskorna på hyllan blir det i stället flytt från hemstaden Falun till en återupptagen karriär i Uppsalas division 1-trupp. 

Frida började spela handboll i Falu HK som sjuåring. Debuten i klubbens damlag i division 2 kom säsongen 2017/2018. Hon spelade 20 av 22 matcher och gjorde exakt 100 mål - ett snitt på fem mål per match. Toppnoteringen kom hemma med 10 mål mot HF SIF.
- Jag spelade oftast vänsternia framåt och tvåa bakåt. Det gjorde jag även under ungdomsåren, säger Frida Andersson och fortsätter:
- Jag skulle nog säga att jag i första hand är en genombrottsspelare. Min styrka ligger i snabbheten och spelförståelsen.

Inför den gångna säsongen 2018/2019 gjorde division 2-klubbarna Borlänge HK och Falu HK en gemensam satsning för att stärka handbollen i Dalarna där de de bästa spelarna samlades i Borlänge medan Falun begärdes ner i division 3 och blev som ett B-lag. För Fridas del fungerade inte den nya organisationen.
- Borlängespelarna (och deras ledare) var en så stark grupp från början att det blev svårt för oss från Falun att komma in i laget, säger hon.
Efter försäsongsträningen och två seriematcher (bland annat åtta mål hemma mot Åkersberga) lade hon av med handbollen.
- Men jag har tränat på gym nästan varje dag sedan dess, säger Frida Andersson.

Därför var det kanske inte så konstigt att det var just där hon var när Uppsala kontaktade henne efter säsongens slut.
- Först blev jag chockad. Jag hade inga planer alls på att spela, men det samtalet gjorde att jag fick upp ögonen för handbollen igen, säger Frida Andersson.
Uppsalas tränare Anders Olsson är nöjd med sitt nyförvärv.
- Vi hade ögonen på Frida redan ifjol, men då hade hon ett år kvar på gymnasiet så vi valde att ligga lågt. 
Att hon haft ett så långt speluppehåll oroar honom inte.
- "Startsträckan" kanske blir lite längre för henne, men det får ta den tid det tar, säger Anders Olsson. 
Nu är det bara några veckor kvar till flyttlasset går och det är dags att knyta på sig skorna igen.
- Det är lite nervöst eftersom det blir något helt nytt, men jag hoppas komma upp i samma nivå som tidigare och sedan utvecklas vidare, avslutar Frida Andersson.
 
Åhus beach - 378 st UHK gruppspelsmatcher
2019-07-13 10:56
Här kommer en PDF med alla UHK gruppspelsmatcher i Åhus samlad i en lista sorterat per datum och tid.

Åhus beach festival är nu igång :-)
2019-07-12 22:24
Nu är Åhus igång och först ut är P08-klassen som startade idag fredag 12 juli.

UHK har i år ett större lagtält där alla från UHK välkomna, spelare, ledare och föräldrar och nu har vi mycket mer plats för oss alla.

Uppsala HK är en av 264 klubbar från Sverige som har lag som spelar i Åhus Beachhandboll Festival 2019. 
Vi deltar med totalt 42 lag i 18 st av Åhus Beachhandboll Festivals alla 34 klasser

Från Åhus 2018
Under Åhus Beachhandboll Festival 2018 hade Uppsala 34 lag som spelade i 17 st av Åhus Beachhandboll Festivals alla 34 klasser. Två lag tog sig till 1/4 Final i A-Slutspel; Flickor 2001 1 förlorade mot Borlänge HK 1 med 8-11 och Damer Junior 98-00 2 förlorade mot Borlänge HK med 9-10.

Mvh Ivan W
Hannahs längd ger ökad räckvidd
2019-07-04 15:56
Hannah Altberg började spela handboll i Vassunda (Knivsta)
Hannah Altberg heter Uppsalas nya målvakt. Med sina 185 centimeter är hon en av damtruppens längsta spelare och tillför stor räckvidd mellan stolparna.

Den 21 år gamla Knivstabon ersätter målvakten Sara Norén, som flyttat tillbaka till Stockholm och Spårvägens HF, i damtruppen och blir därmed vårens fjärde  nyförvärv inför återkomsten till division 1. 
- Ett jätteintressant spelare. Vår målvaktstränare Ann-Mari Carlberg (tidigare landslagsmålvakt och SM-guld med Skånela) kommer att kunna ge henne många tekniska och taktiska tips som förhoppningsvis kan utveckla Hannahs spel, säger damlagets tränare Anders Olsson. 

Hannah Altberg började spela handboll i Vassunda (Knivsta) när hon var 12-13 år.
- Jag följde med ett kompisgäng. De första tre-fyra åren var jag kant- och linjespelare. När det sedan behövdes en målvakt var jag den enda som vågade stå i mål. Det bara blev så, säger hon.
Efter några säsonger som ungdomsspelare blev det spela med klubbens damlag i division 3. När Rosersberg hörde av sig för två år sedan lämnade hon moderklubben för spel i division 2. 

Nu väntar ett nytt klubbyte och en ny utmaning.
- Det känns jätteroligt. Jag hoppas på bra träningar så jag kan förbättra mina svagheter - och att få spela många matcher. Jag är övertygad om att det kan få mig  att växa som spelare, säger Hannah Altberg.
Och då menar hon inte på längden. Med sina 185 centimeter kommer hon att vara en av seriens längsta målvakter.
- Hannah har en otrolig utvecklingspotential. Det kommer att krävas mycket fys- och teknikträning men som volleybollandslagets f d förbundskapten Anders Kristansson sa: "Det är lättare att göra en lång spelare teknisk - än en kort teknisk spelare längre", säger Uppsalas damtränare Anders Olsson.
Skyttedrottning förstärker offensiven
2019-06-28 08:27
20-åriga Kajsa Westberg Eriksson är Uppsalas senaste nyförvärv.
Den målfarliga niometersspelaren Kajsa Westberg Eriksson lämnar moderklubben Rosersbergs IK för att utvecklas och utmana sig själv med division 1-spel i Uppsala HK. 

Kajsa Westberg Eriksson har alltid varit en vass målskytt. Under den gångna säsongen vann hon skytteligan i division 2 Mellansvenska Östra på 130 mål.
- Vi får en riktig målskytt. Men det är framför allt allsidigheten som imponerar. Hennes tempo och blicken för spelet, distinkta avslut, tuffa satsningar och hårda försvarsspel. Jag är övertygad om att hon kommer bli en publikfavorit i Fyrishov, säger Uppsalas tränare Anders Olsson. 

Kajsa Westerberg Eriksson började spela handboll i moderklubben Rosersbergs bollskola redan som femåring. Hennes årgång födda 1999 blev så småningom väldigt framgångsrika. De var bland annat i final i Ungdoms-SM som 16-åringar (finalföll mot Skövde HF) och kom fyra två år senare som 18-åringar i juniorklassen. 
- Jag spelade alltid mittnia när jag var yngre. De två senaste seniorsäsongerna valde min tränare att flytta ut mig som ytternia, men jag trivs bäst i mitten, säger Kajsa Westberg Eriksson.
Hon tycker att hennes bästa egenskaper som spelare är spelförståelsen och samarbetet med övriga positioner, samt att hon alltid är positiv som person.
- Hon ger alltid allt, en attityd som vi vill ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi kommer spela en fartfylld och anfallsglad handboll och Kajsa passar perfekt in i det frejdiga spelet, säger Anders Olsson.

Att byta klubb för första gången och samtidigt ta steget upp till division 1 är något hon ser fram emot.
- Det ska bli väldigt spännande. Jag tror på stor utvecklingspotential för min egen del eftersom jag kommer spela med så många nya spelare, samtidigt som jag kommer utmana mig själv med bättre motstånd i division 1, säger Kajsa Westberg Eriksson. 
Och de inledande träningsveckorna i Uppsala har gett blodad tand.
- Det har varit väldigt roligt och lärorikt. Jag har också känt av den positiva stämningen i gruppen. Alla verkar väldigt trevliga och målmedvetna.
Thomas ny ledare i damstaben
2019-06-19 17:49
Uppsalas sportchef Patrik Johansson välkomnar Thomas Maurd.
Thomas Maurd kommer att förstärka ledarstaben kring damlaget. Fokus kommer i första hand att ligga på försvarsspelet.  

Thomas har spelat handboll sedan sex års ålder och har Södra Trögd som moderklubb. Knäskador och diskbråck i ryggen satte stopp för den aktiva kärriären vid 32 års ålder. 
    - Jag inledde min tränarkarriär i Fjärdhundras herrlag och har efter det tränat Bålsta och återigen Fjärdhundra på herrsidan. Sedan blev det fyra år med VästeråsIrstas Flickor 01. Det senaste året har jag varit ansvarig för Enköpings damjuniorer, säger Thomas Maurd.
    
- Jag kan bidra med en hel del erfarenhet från olika nivåer och är ett bra bollplank att använda. Brinner lite extra för försvarsspel och tycker att man ska anpassa ledares idéer med spelarnas då det ändå är dom som i slutändan ska genomföra spelet. Jag gillar också samarbetet mellan försvar och målvakt. Kan även bidra med mina kunskaper inom akuta skador och rehab samt förebyggande mot detta, säger han.
    Anledningen till detta är att Thomas Maurd jobbar på ambulansen i Enköping samt på sjukvårdens larmcentral i Uppsala.

Att det blev just Uppsala HK beror delvis på att han känner klubbens sportchef Patrik Johansson sedan tidigare.
- Jag har fått en bra bild av klubben via honom. Känslan är att damlaget är ett härligt gäng som vet vad dom vill och vet vad som krävs för att komma dit. Det gäller både ledarna och framför allt spelarna, säger Thomas Maurd. 
    -Det ska bli riktigt skoj att få vara med och bidra med nåt. Jag jobbar tyvärr nätter ibland men det ska inte ställa till det hela allt för mycket.
Vill du bli ungdomstränare i höst?
2019-06-13 17:19
Nu på söndag, den 16 juni kommer det att hållas ett möte 10:00 i Klubbis (Egilsgatan 15). Detta möte är riktat till dig som är intresserad av att bli ledare eller hjälpledare för ett av lagen i Uppsala HK. Du är också varmt välkommen även om du inte är säker på om du vill bli ledare utan bara vill ha lite mer information om vad det innebär. Vi söker ungdomar i olika åldrar, tveka inte att närvara på mötet eller att höra av er. Viktigt att komma ihåg är att ni inte binder upp er på något bara för att ni närvarar på detta möte.

Ta gärna med er era lagkamrater, ju fler desto bättre! Vi kommer att diskutera vad det innebär att vara ledare och hjälpledare, vilka lag som behöver ledare och mycket mer. Har ni några frågor får ni jättegärna ta med dem på söndag.

Är du intresserad av att komma, skicka gärna ett sms till 072-526 00 05 (Julia Ahlsén)

Ses på söndag!

Beachcup lör 17 aug Mixad- o öppen klass
2019-06-02 21:15
Nu är det dags att anmäla er till Uppsala beachcup 17 aug 2019 för er företag och motionärer där vi erbjuder er (mixad- och öppen klass).
– Öppen klass: är en tuffare klass 
– Mixad klass: blandat killar & tjejer, minst två tjejer i laget varav minst en på banan.

Ni kan anmäla era företag- och motionslag lag på HBOLL.se/beachcup-aug-2019 
eller skicka ett mail till "beach@uppsalahk.se".

Sprid gärna detta vidare till andra som kan vara intresserade.
Vänsterhänta Alice ansluter
2019-05-31 17:02
Alice Ahlström i sin nya klubbdress.
Damlagets andra nyförvärv heter Alice Ahlström och kommer från Bollstanäs. Den 20-åriga högersexan gjorde 76 mål, var sitt lags bästa målskytt och kom på 16:e plats i den totala skytteligan i damernas division 2 Östsvenska Norra den gångna säsongen.

Alice har spelat handboll i Bollstanäs till och från sedan hon var sju-åtta år. De senaste säsongerna har hon spelat i damlaget. Oftast som kantspelare men ibland även som högernia, eftersom Bollstanäs har haft en ganska tunn spelartrupp.
Efter några provträningar i Fyrishov tog hon beslutet att byta till Uppsala HK, så nu gäller tre pass i veckan med de nya lagkompisarna. 
- Gemenskapen är bra och träningarna är jättekul, men ganska jobbiga.
Hon ser fram emot hösten med tillförsikt.
- Jag hoppas kunna utveckla mig själv som kantspelare så jag får spela division 1-handboll, något alltid velat prova på, säger hon.
Tränaren Anders Olsson är nöjd med sitt senaste tillskott.
- Vi har saknat en vänsterhänt högersexa. Med några månaders ordentlig försäsongsträning i kroppen kommer hon att tillföra vår trupp en ny dimension.
UHK Årsmöte tisdagen 28 maj 18:00
2019-05-22 15:19
Vi vill påminna er om UHK:s årsmöte tisdagen 28 maj kl 18:00 som vi meddelande om i nyhetsbrevet 30 april.
Se agenda och proposition från styrelsen gällande höjda medlemsavgifter.


Varmt välkomna,
Uppsala HK ordförande.

Nyheter från våra lag