Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Minihandboll". Genväg till Spela handboll >> 
Framgångsrik helg för många lag
2019-10-14 11:16
Den gångna helgen innebar bra sportsliga resultat för Uppsala HK. Damlaget tog sin första poäng i division 1 efter 29-29 hemma mot Spårvägen. Damernas utvecklingslag vann hemma mot Ceres Norrtälje med 28-25 och är fortfarande obesegrade i division 2. Damjuniorerna vann toppmötet borta mot Lidingö med 30-21. Noterbart där var att att alla fem junior- och seniormålvakter lämnat återbud, så målvaktstränaren Ann-Mari Carlberg, 56 år, fick hoppa in mellan stolparna. 

Herrlaget vann i Härnösand mot Brännan med 33-30 och har inlett säsongen med tre raka segrar i division 2. Nu på lördag den 19/10 kl 14 är det toppmöte hemma i Fyrishov mot Kungsängen, som toppar serien på bättre målskillnad. Herrarnas utvecklingslag vann hemma mot Falun med 32-31 och herrjuniorerna hämtade in ett stort underläge till 23-23 hemma mot Åkersberga. 

Pojkar 05 gick vidare till steg 3 i USM för P14 som grupptvåa efter att ha vunnit mot Irsta Västerås med 14-13 och AIK med 12-11 samt förlorat mot Spånga med 19-25. Pojkar 06 Kom trea i sin grupp, som spelades i Eskilstuna, efter förluster mot Guif med 17-36 och Hammarby med 21-26, samt seger mot Visby Gute med 25-12. Den kommande helgen spelas steg 1 för F14. Uppsalas F05 åker till Ludvika, Flickor 06 Södra till Kalix, medan Flickor 06 Norra spelar hemma i Fyrishov mot Nyköping, Sollentuna och Sikeå. Forza Uppsala!  
 
2019-09-28 11:54
 
Klubbkollektion för 2019/2020
2019-09-27 17:00

Uppsala HK:s klubbkollektion för 2019/2020 finns nu på hemsidan.

Klubbens kollektion finns på vår hemsida under ”Dokument” och ”Material”. En PDF för hummel artiklar och en PDF för Intersport artiklar. Rutiner för beställning av material samt beställning blanketter är uppdaterad. Har ni några frågor angående material maila till material@uppsalahk.se.

Materialansvarig

Sven Weslien

Köp säsongskort till våra hemmamatcher!
2019-09-27 08:40
Kom och ge oss ert stöd!

I år kommer vi ta inträde på hemmamatcherna i damernas division 1 samt herrarnas division 2. Priset kommer vara 40 kr per tillfälle för alla över 18 år, ungdomar 16-18 år betalar 20 kr. Barn samt ungdomsspelare i UHK-kläder går in gratis.


Nu finns dock en möjlighet att köpa säsongskort till alla våra hemmamatcher, priset är 440 kr. Mejla till sportchef@uppsalahk.se så kommer ni kunna hämta ut och betala ert säsongskort i samband med match.


NU KÖR VI!

Vi vill bli fler! Kom och prova handboll
2019-09-18 09:29
Hej alla i UHK,
Vi vill bli fler i UHK och vi behöver hjälp av er att sprida detta budskap.

Mvh Linda E, Rekrytering

Träningsavgifter säsong 2019/2020
2019-09-04 16:00
Nu är träningsavgifterna för säsong 19/20 klara och detta beslutades under styrelsemötet 2019-09-03.

Ni kan se avgifterna samt viss information på UHK:s hemsida 
[ Uppsala HK > Praktisk info > Ekonomi ]  direktlänk>>>

Fakturering för medlem- och träningsavgifter kommer att påbörjas inom några dagar.

/Uppsala HK styrelse
Kom och prova på parahandboll
2019-09-03 08:00
Allt mer forskning kommer fram till att motion och att röra på sig har stor betydelse för hur vi mår och klarar av vår vardag. Detta gäller inte minst  för dem som har funktionsvariation. Att dessutom göra det i sällskap med andra idrottare är både kul och hälsosamt.

För att visa lite av vad som finns i Uppland anordnas en prova på dag i Fyrishov, Uppsala, den 28 september klockan 11-15. Du kan prova på parahandboll, men även boccia, racerunning, skytte, paratennis och rullstolsbasket. 

Aktiviteten är gratis men arrangören vill att man anmäler sig så att det gör att göra ett så bra program som möjligt. Mejla till Margareta Spång på psuppland@gmail.com senast den 6 september. Ni kan även kontakta Margareta på mejl eller mobilen 073-332 17 71 om ni har några frågor. 

Uppsala HK kommer att starta parahandboll under hösten på lördagar klockan 12-13 i Svandammshallen. Exakt startdatum är inte klart. Kontakta Peter Orre på 072-155 55 79 för mer info.
Theodor ska ge stabilitet bakåt
2019-09-02 12:47
Theodor har rutin från division 1.
Herrlagets nye målvakt heter Theodor Sandin och kommer närmast från division 1-laget Silwing/Troja. Med sina 191 centimeter kommer han bli en stabil sista utpost. 

- Det är absolut en fördel att vara lång. Man når betydligt bättre, säger Theodor Sandin, som tycker att hans främste egenskap som målvakt är en hög lägstanivå och att vara bäst när det gäller.
- Jag är nog rätt inne i mig själv när jag spelar, men kan elda på resten av laget om det behövs, säger han.
Uppsalas sportchef Patrik Johansson är nöjd med vad han sett:
- Theodor är rutinerad och följsam, snabb på att få iväg bollen och har bra utkast, vilket kommer förbättra vårt kontringsspel.

Theodor kommer ursprungligen från Bollstanäs men bytte i 15-årsåldern till Skånela där han sedan spelade i två säsonger, var med i Upplandslaget i Sverige Cupen, samt blev uttagen på riksläger. När han började på gymnasiet inne i Stockholm blev det i stället spel i Silwing/Troja. Som förstaårssenior bytte han till Bolton, men gick sedan tillbaka till Silwing/Trojas division 1-lag där han spelat de två senaste säsongerna.

Nu väntar studier i byggteknik i Uppsala, varför det blev nytt klubbyte.
- Det ska bli jättekul att kombinera studierna med handboll. Det verkar vara en bra träningsmiljö och jag trivs med killarna i laget. Det är en skön stämning, säger Theodor Sandin.
Herrlaget är mitt uppe i försäsongen och de kommande helgerna väntar träningsmatcher hemma mot bland annat Täby och IrstaVästerås.
- Jag är väldig taggad på att komma igång, avslutar Theodor Sandin.Påminnelse - Utdrag ur belastningsregister
2019-08-26 22:09
Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg

Styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK som är 18 år och äldre och som leder barn/ungdomar som är yngre än 18 år skall varje år vid säsongsstart överlämna utdrag ut belastningsregistret.
Dessa skall ni ledare beställa nu snarast och sedan lämna personligen i obrutet brev till vår kanslifunktion Anders Olsson, kansli@uppsalahk.se

Länkar/info:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/


Blankett för registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn


1) Fyll i alla uppgifterna på ansökan tydligt, använd någon av dessa direktlänkar


Övrigt arbete och kontakt med barn - utdrag belastningsregistret (fyll i digitalt)


Övrigt arbete och kontakt med barn - utdrag belastningsregistret (skriv ut och fyll i för hand)


2) Skriv ut blanketten och skriv under ansökan med penna.
En digital underskrift godkänns inte.


3) Skanna eller fota alla handlingar och bifoga som en pdf-fil, jpeg-fil eller tiff-fil på max 2 MB. Vi (polisen) kan inte öppna filer som är länkade till internet eller liknande.


4) Skicka in din ansökan till e-post: registerutdrag@polisen.se eller med vanlig post (glöm inte frimärke/frankera brevet):


5) När svaret (brevet) kommer så får det inte öppnas utan det skall lämnas personligen och öppnas tillsammans med vår kanslifunktion Anders Olsson och därefter så få ni ta med brevet hem och kanslifunktion Anders Olsson prickar av att kontrollen är genomförd för aktuell säsong.


/Styrelsen


Kopparcupen laganmälan öppnar 31 aug + Hallbybollen är öppen nu
2019-08-26 21:30
Nu är det dags till er som vill åka till Kopparcupen i Falun att nu på lördag 31 aug kl 00:00 öppnar laganmälan.
Förra året blev cupen fullbokad under första dagen för vissa klasser.

Klubben förordar att ni som är enligt följande åldrar att anmäla er till denna cup.
Flickor/Pojkar 12 (född 07 eller senare).
Flickor/Pojkar 11 (född 08 eller senare).
Flickor/Pojkar 10 (född 09 eller senare).


För äldre lag rekommenderar klubben Hallbybollen i Jönköping som ger stora utmaningar. Här är anmälan redan öppen och sista anmälningsdag 15 november.

Marknadsgruppen söker säljare samt personer som vill jobba med marknadsfrågor
2019-08-23 18:30
Hej,
Vill du arbeta med vårat varumärke
"Uppsala HK"?

Uppsala HK startar en ny resa och söker nu sponsorsäljare samt personer till marknadsgruppen. Vi kommer under denna säsong satsa hårt för att jobba med våra matcharrangemang och göra dessa till en fest. Som säljare kommer du att få ersättning för dina insatser.

Arbetet bedrivs i vår marknadsgrupp och det är viktigt för oss att du har hjärtat på rätt ställe och delar Uppsala HK:s grundläggande värderingar såsom inkludering, jämställdhet och acceptans. Det är meriterande om du har arbetat med försäljning tidigare men det är inget krav. Det viktigaste för oss är att du har intresse för marknadsfrågor samt försäljning. 

Skicka ditt intresse eller tips på någon person som skulle kunna passa för rollen till ... mig Patrik Johansson, sportchef@uppsalahk.se
eller ring mig på 076-323 81 14
Nyheter från våra lag
F11 Södra, 06/10 17:42 
Parahandboll, 05/10 13:55 
Domare, 29/09 17:34