Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
HJ spelar USM steg 1 i Lindesberg
2020-09-19 09:20
Herrjuniorerna har åkt till Lindesberg för att spela Ungdoms-SM steg 1 för P18. 
Följ hur det går för dem (resultat, tabell och matchfilmer) på Solid Sport.

Lör 14.30  Uppsala HK - Tyresö Handboll
Lör 19.00  IK Batichov (Lerum/Göteborg) - Uppsala HK
-----------
Sön 13.00  Uppsala HK - IK Bolton (Stockholm)
Sön 16.00  LIF Lindesberg - Uppsala HK
Se dagens matcher på Solid Sport
2020-09-19 08:25
Idag lördag 19 september spelar både dam- och herrlaget träningsmatcher hemma i Fyrishov mot Allsvenska GT Söder respektive division 2-kollegan Hallstahammar. Dessutom har Flickor 05 seriepremiär hemma mot Hammarby. Samtliga dessa matcher spelas utan publik, men filmas och kan ses på Solid Sport (se länkarna nedan):

Lör 13.30  Uppsala HK - GT Söder (dam)
https://solidsport.com/uppsalahk-damer/games/g/q8ddu93e

Lör 15.30  Uppsala HK - Hallsthammars SK (herr)
https://solidsport.com/uppsalahk-herrar/games/g/erbvrfie >>>

Lör 17.20  Uppsala HK - Hammarby IF HF 2 (Flickor 05)
Ingen publik i Uppsala i september
2020-09-19 08:20
Uppsala HK kommer spela sina seriematcher, på alla nivåer, utan publik under september månad. Förutom lag, domare och matchfunktionärer tillåts max fem, av respektive lag, namngivna personer på läktaren. Detta för att det inte ska uppstå förvirring när vissa av klubbens lag klarar av att upprätta och följa de föreskrifter och krav som ställs för att ta in publik (max 50 st) medan andra inte mäktar med det. Dessutom förväntas regeringen komma med nya direktiv inom en snar framtid, som kan träda i kraft redan i början på oktober. När dessa har presenterats kommer Uppsala HK att ta ny ställning i frågan. Tills vidare kan hemmamatcherna filmas av de lag som vill, och visas i så fall på Solid Sport.  
Premiären mot Spårvägen inställd
2020-09-16 20:00
Spårvägen har beslutat sig för att lägga ner sin seniorverksamhet p g a ständigt försämrad tilldelning av träningstider från Stockholms kommun vilket inneburit svårigheter att kunna rekrytera spelare. I år tog det stopp! Det innebär att Uppsalas hemmapremiär i damernas division 1 norra den 26 september ställs in. Första seriematchen blir istället borta mot Silwing/Troja söndag 4 oktober kl 16. 
Spånga och Brännan drar sig ur
2020-09-16 14:14
För några veckor sedan drog sig Brännans HF, från Härnösand, ur herrarnas division 2 Norra. Idag kom beskedet att även Stockholmslaget Spånga HK "kastar in handduken". Inget av lagen ersätts eftersom urdragningarna kommer så sent varför serien spelas med endast tio lag. Herrar A spelar således bara 18 matcher den här säsongen i stället för 22.  
Herrarna vann mot division 1-lag
2020-09-15 06:51
Herrlaget vann lördagens träningsmatch hemma i Fyrishov mot Sollentuna med klara 35-25. Ett styrkebesked med två veckor kvar till seriepremiären i division 2. Herrarnas utvecklingslag spelade sedan 17-17 i en målsnål match mot Sollentunas dito Stubbhagen. 

Damernas utvecklingslag, förstärkta med några A-lagsspelare, inledde svagt i fredagskväll hemma mot Alfta. I paus stod det 8-13. Andra halvlek blev betydligt bättre och i slutet hade Uppsala vänt till ledning med 24-23, men gästerna hade marginalerna på sin sida och satte avgörande 24-25 med fem sekunder kvar att spela.

Ikväll tisdag spelar Damer A borta mot Allsvenska AIK kl 19.15 i Råsta Park.

Nu på lördag den 19 september är det genrep för båda våra A-lag hemma i Fyrishov. Damerna ställs mot Allsvenska GT Söder kl 13.30. Två timmar senare möter herrarna Hallstahammar. Träningsmatcherna spelas utan publik! Om de sänds via SolidSport kommer vi komplettera med länkar under veckan.
Avgifter - UHK tar ett steg till i digitaliseringen
2020-08-31 16:00
UHK tar nu ett steg vidare och kommer nu använda fler funktioner i befintliga föreningssystem Sportadmin. 

För dig som medlem innebär det att du nu kommer att betala medlemsavgift- och träningsavgifter för 2020 med nya digitala betalningsmetoder.


Mvh UHK Ekonomi
ekonomi@uppsalahk.se
Påminnelse - Utdrag ur belastningsregister
2020-08-26 13:00
Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg

Styrelsen påminner er att följa vårt beslut gällande att alla ledare inom UHK som är 16 år och äldre och som leder barn/ungdomar som är yngre än 18 år skall varje år vid säsongsstart överlämna utdrag ut belastningsregistret.
Dessa skall ni ledare beställa nu snarast och sedan lämna personligen i obrutet brev till vår kanslifunktion Anders Olsson, kansli@uppsalahk.se

Se även denna information på vår hemsida: Utdrag ur belastningenregistret »

Länkar/info:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/


Blankett för registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn


1) Fyll i alla uppgifterna på ansökan tydligt, använd någon av dessa direktlänkar


Övrigt arbete och kontakt med barn - utdrag belastningsregistret (fyll i digitalt)


Övrigt arbete och kontakt med barn - utdrag belastningsregistret (skriv ut och fyll i för hand)


2) Skriv ut blanketten och skriv under ansökan med penna. 
En digital underskrift godkänns inte.


3) Skanna eller fota alla handlingar och bifoga som en pdf-fil, jpeg-fil eller tiff-fil på max 2 MB. Vi (polisen) kan inte öppna filer som är länkade till internet eller liknande.


4) Skicka in din ansökan till e-post: registerutdrag@polisen.se eller med vanlig post (glöm inte frimärke/frankera brevet):


5) När svaret (brevet) kommer så får det inte öppnas utan det skall lämnas personligen och öppnas tillsammans med vår kanslifunktion Anders Olsson och därefter så få ni ta med brevet hem och kanslifunktion Anders Olsson prickar av att kontrollen är genomförd för aktuell säsong.

Även Jenny Stendahl och Linda Eidhagen kan utförda denna avstämning.


/Styrelsen

Träningsavgifter säsong 2020/2021
2020-08-23 11:00
Nu är träningsavgifterna för säsong 20/21 klara och detta beslutades av styrelsen under aug.

Ni kan se avgifterna samt viss information på UHK:s hemsida 
[ UHK Funktion > Ekonomi > Medlem och träningssavgifter ]  direktlänk>>>

För senior/junior så kommer faktureringsperioderna delas upp i 3 delar men eftersom period 1 (maj-aug) är strax genomförd så kommer dom att inom kort faktureras för medlemsavgift + period 1 (maj-aug) + period 2 (sep-dec).

Fakturering för medlem- och träningsavgifter kommer att påbörjas om några dagar.

/Uppsala HK styrelse
Tränare för barn/ungdomslag sökes
2020-08-18 07:30
Vi saknar idag tränare för några av våra ungdomslag och vi söker dig som är aktiv inom UHK samt att du är 15 år eller äldre.
Ta chansen och utveckla dig själv samtidigt som du ger något till våra ungdomar samt möjligheten att tjäna en peng.

Just nu saknar vi följande roller:

Pojkar födda 2008 (12 år)
Träningstiderna ser ni i länkad pdf längre ner i nyheten.
Spelar på stor plan.
Vi söker 2 tränare till detta lag.

Pojkar födda 2009 norra (11 år)
Träningstiderna ser ni i länkad pdf längre ner i nyheten.
Spelar på stor plan.
Vi söker 2 tränare till detta lag.

Pojkar födda 2011 (9 år)
Träningstiderna ser ni i länkad pdf längre ner i nyheten.
Spelar på liten plan.
Vi söker 2 tränare till detta lag.

Pojkar/Flickor födda 2012 (8 år)
Träningstiderna ser ni i länkad pdf längre ner i nyheten.
Spelar på liten plan.
Vi söker 1 tränare till detta lag då vi idag redan har 1 tränare från F05.

Ni som är intresserad mailar ert intresse till barn@uppsalahk.se 
eller ringer Linda Eidhagen på 073-444 12 22

Se även mer information, träningstider i bifogad PDF >>>
Herrarna premiärvann mot Rimbo
2020-08-16 06:48
Allsvenska Rimbo gästade Fyrishov men fick vända hem med en förlust. Uppsalas herrar vann nämligen säsongens första träningsmatch med 33-28 (15-13).

Med en veckas kollektiv träning "i ryggen", visade Uppsala att man blir att räkna med i division 2 den här säsongen. Ledning med 7-5 efter en kvart blev 15-13 i paus. Efter 45 minuter stod det 24-20. Slutresultatet blev klara 33-28.
- Killarna visade fin vilja och aggressivitet i försvarsspelet. Med tanke på att vi bara har haft två rena handbollsträningar efter sommaruppehållet var det en bra insats, men det finns naturligtvis många saker att utveckla i själva spelet, säger Uppsalas tränare Per Haglind. 
 
Rimbo saknade fyra av sina nyckelspelare, vilket märktes. Laget agerade lite "vilset" och hade svårt att komma till bra avslut. Uppsala roterade och lät samtliga 15 spelare vara med, vilket innebar många byten och att uppställningarna ständigt skiftade. Lägg till en hel del tekniska fel från båda lagen, vilket inte är så konstigt så här i början på säsongen, och ni får en klassisk träningsmatch.
- Det var många som utmärkte sig idag, men Theodor Sandin, Per Ehn, Oscar Ericsson och Jesper Forslund förtjänar lite extra beröm. Segern ger lite extra energi inför resten av försäsongen, som närmast fortsätter med måndagens fyspass i Svandammen med Simon Forslund, säger Per Haglind.
Nyheter från våra lag