Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Barn". Genväg till Spela handboll >> 
Förlängda restriktioner i länet
2020-10-30 13:05
Det blir en förlängning av restriktionerna i Uppsala län t o m den 17 november. Vi utgår ifrån att det innebär att samtliga matcher skjuts upp (inkl USM?) även under de kommande två veckorna. Vi väntar på besked från såväl Svenska som Stockholms och Mellansvenska handbollförbunden som bekräftar det och återkommer med uppdateringar här allt eftersom. 
Helgbesök av Pelle Svanslös
2020-10-30 10:10
Under helgen den 31/10-1/11 gästar Pelle Svanslös vår samarbetspartner Elite Hotell Academia. Läs mer om besöket och hur du och din familj kan få en härlig helg med en klassisk  "Uppsalakändis" via detta höstlovserbjudande: 
https://www.elite.se/sv/hotell/uppsala/hotel-academia/lyxiga-pelle-svanslos-paketet/
Alla matcher ställs in till 3 nov
2020-10-22 18:00

Med anledning av att antalet smittade i Covid 19 i Uppsala län ökat de senaste veckorna har de administrerande handbollsförbunden, på det regionala smittskyddets inrådan, beslutat att skjuta upp alla handbollsmatcher för föreningar inom Uppsala län till och med 3 november. Det gäller för både seniorer och ungdomar och såväl matcher inom Uppsala län som bortamatcher och eventuellt cupspel på annan ort. Rekommendation är att seriematcherna ska spelas innan den 20 december. Matchflyttningsblanketter fylls i och skickas in enligt normalt förfarande.


Det innebär tills vidare att följande matcher skjuts upp (till ett senare datum):

Fredag 23 oktober
P13 nivå 1: Kungsängens SK - Uppsala HK
UHF P16: Uppsala HK - Avesta Brovallen
Dam 3 ÖÖ: HK Uppsala B - Bålsta IF

Lördag 24 oktober
Dam 1 Norra: Tumba HBK - Uppsala HK
Dam 2 ÖN: HK Uppsala - Ludvika HF
Herr 3 ÖN: HK Uppsala - Ludvika HF
P16 nivå 2: IFK Tumba - Uppsala HK


Söndag 25 oktober
Herr 2 N: Täby Centrum HK  Uppsala HK
F16 nivå 2: Stockholmspolisens IF - Uppsala HK

Onsdag 28 oktober
Herr 3 ÖN: Upsala IF - HK Uppsala

Söndag 1 november
Herr 2 N: Uppsala HK - HK Cliff

Uppdaterad information från RF och regionens smittskyddsläkare!
2020-10-21 17:59

Barn och ungdomsidrott, även där fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten, kan fortsätta. Dvs barn och ungdomsidrott är undantagna från allmänna råden. Vi tränar och tävlar vidare. Resor till och från region Uppsala är tillåten.

 

För seniorer och träningar gäller att fysisk kontakt skall undvikas och det är definierat till minst 1,5m. För handbollen betyder det att träningarna måste anpassas till detta.

 

För seniorer och tävlingar inväntar vi fortfarande svar från SHF och RF. Vi planerar för att spela, men är förberedda på att det kan ställas in med kort varsel.

 

Övrigt gäller att samåkning till och från träning skall undvikas. Vuxna skall endast vara nära sina egna barn och ungdomar. Omklädningsrum skall undvikas och ombyte sker hemma.

 

Ta hand om er och varandra!

 

--

Martin Kjellsson

Ordförande Uppsala HK

Skärpta allmäna råd i Uppsala län för minska smittspridning
2020-10-21 08:30
Anders Tegnell, FHM
Nyheten har även skickat per mejl till alla ledare och tränare.

Vi lever i en märklig värld just nu med Covid-19 ständigt närvarande och det påverkar oss alla på olika sätt, så även handbollen och Uppsala HK.

Under gårdagen meddelade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson att det införs specialregler för Uppsala län:

”-Syftet med beslutet är att ytterligare trycka ner smittspridningen i regionen. Detta genom att begränsa antalet tillfällen då virus kan överföras till flera andra personer”  

Barn- och ungdomsidrotten är ännu inte påverkad av rekommendationen, tills andra instruktioner kommer, därför fortsätter vi med vår verksamhet. Styrelsen har beredskap på att läget kan förändras snabbt och på att eventuellt behöva agera på den förändringen. Vi som klubb måste fortsätta att göra vårt yttersta för att begränsa smittspridningen genom att fortsätta med god handhygien (tvätta och sprita) före och efter träning/match, att ni stannar hemma även vid lindriga symptom, samt inte delar vattenflaskor med varandra. 

Höstlovslägren kommer att genomföras enligt plan i Svandammshallen och Tiunda.

Vad det gäller seniorspel så undersöker Adam Engström på SHFs Tävlingsavdelning just nu med RF vad som gäller/kommer gälla för Uppsala län under den närmaste tiden. Men tills vidare fortsätter träningarna även för seniorer.

Uppsala kommun inväntar svar från SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om vad som kommer att gälla för idrottsanläggningar i kommunal regi.

Jag vill uppmana alla till att fortsätta kämpa och använda er klokskap så vi har ett bra förhållningssätt till myndigheternas rekommendationer samt RF/SHF riktlinjer och instruktioner. Vi måste anstränga oss ytterligare med större disciplin för att inte pandemin ska få fart igen.

Ta hand om er och varandra!

--
Martin Kjellsson
Ordförande Uppsala HK
Kollaps för herrarna efter paus
2020-10-17 21:30
Uppsala åkte på säsongens första förlust borta mot toppkonkurrenten Sannadal. Hemmalaget vann med 31-24 sedan de vänt underläge 14-15 till ledning 25-17 på en kvart i andra halvlek.

Efter en jämn halvlek som slutade 12-12 borta mot Sannadal, sedan Uppsala varit i ledningen större delen av tiden, fanns goda chanser till poäng. Tre minuter in i andra halvlek var det ledning med 15-14. Då tog det tvärstopp och Sannadal gjorde 11-2 på en kvart.
- Vi gjorde inte det vi kommit överens om i anfallsspelet, utan alla bröt av och gick på egna lägen. Det var länge sedan jag var med om något liknande, säger en besviken Per Haglind, tränare i Uppsala.

Sannadals ettor låg extremt brett och näst intill punktade Uppsalas kantspelare.
- Därför skulle vi satsa på utsidan av tvåorna, men det var knappt någon som gjorde det. När inte spelarna gör det vi kommit överens om är det tufft som tränare, säger Per Haglind.
Uppsala satte visserligen fyra raka mål och krympte underläget från 25-17 till 25-21 med fem minuter kvar, men kom aldrig ikapp. Säsongen första förlust var därmed ett faktum. Trots förlusten leder fortfarande Uppsala serien, nu på samma poäng som Sannadal, fast med sju måls bättre målskillnad.


 
Damerna fortsatt obesegrade
2020-10-17 19:49
Uppsala vann bortamatchen mot VästeråsIrsta i damernas division 1 med 29-26 och ligger kvar i tabelltoppen. Noterbart var att alla tolv utespelarna gjorde mål. 

I 20 minuter höll lagen jämna steg. Sedan gick Uppsala från 8-8 till pausledning med 15-9.
- Matchen blev väldigt sönderryckt i slutet på första halvlek då domarna blåste för allt. Både vi och VästeråsIrsta fick flera utvisningar och vi var de som utnyttjade det bäst, vilket gav oss en sexmålsledning i paus, säger Uppsalas tränare Johan Hansson.

Hemmalaget kom tillbaka starkt i början på andra halvlek och gick från underläge 17-10 till endast två mål vid 19-17.
- Då blev det lite nervöst, men vi redde ut det och sedan var de aldrig närmare än tre mål, säger Johan Hansson.
Med cirka fem minuter kvar var Uppsalas ledning uppe i 29-23. Västerås avslutade med tre raka mål men förlorade till slut med 29-26.
- Det kändes avgjort vid 29-23. Att vi blev mållösa sista fem gjorde inget. Riktigt snyggt matchprotokoll att alla tolv utespelare gjorde mål, säger Johan Hansson.
Nästa vecka väntar en ny bortamatch för Uppsala, den gången mot Tumba HBK.      
Teamsales - Newbody HT 2020 utdelning av paket på tisdag 20/10 1900-2000
2020-10-17 12:47
På tisdagen 20/10 kl 19:00 - 20:00 så levereras alla Newbody paket till klubbis.

Ansvarig (eller annan utsedd person) för Newbody försäljningen från varje lag kan då hämta paketen i Klubbis, om detta inte fungerar så får ni kontakta Micke J via e-post teamsales@uppsalahk.se för att hitta ny tid.

Mer information om detta finns på hemsidan under
"UHK Funktion" + "Ekonomi & Teamsales" + meny "Teamsales - Newbody"
Direktlänk: http://www.uppsalahk.se/sida/?ID=304328

Mvh Micke J
teamsales@uppsalahk.se
Veteraner visade klass mot Sollentuna
2020-10-13 23:09
Uppsalas veteranherrar spelade under tisdagskvällen träningsmatch i Svandammshallen mot Sollentunas dito. Det var klasskillnad både när det gällde tempo, spel och individuell skicklighet. Efter pausledning med 18-5 blev slutresultatet hela 31-12 till Uppsala i en match där båda lagen gav och tog utan några sura miner. 
Sista kastet avgjorde för herrarna
2020-10-11 22:32
Uppsalas herrar var riktigt illa ute i division 2-mötet mot Vallentuna hemma i Fyrishov på söndagskvällen. Jesper Forslund räddade två poäng när han satte ett hoppskott till 27-26 i slutsekunderna.
Historisk seger för motionslaget
2020-10-11 22:18
Ungefär två tredjedelar av motionslaget i trappen på Svandammshallen.
Det nystartade motionslaget för damer vann sin första seriematch, efter förluster mot Hallsta och Enköping, hemma mot HF Rimbo i damernas division 3 Uppland med 26-20 (11-8). Noterbart är att tio av tolv utespelare gjorde mål.

Motionslaget består av totalt 39 spelare som tränar ett pass i veckan. När det är match blir alltid 14 stycken av de som kan det aktuella datumet uttagna att spela. Närmast väntar en till hemmamatch - på söndag mot Rosersbergs B-lag. 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F08 Södra, 30/10 13:26 
Hallar / Sekretariat, 27/10 18:01 
Para, 20/10 21:08 
A-flick F04, 20/10 09:39