Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Uppsala HK
BLI MEDLEM
Välkomna till Uppsala HK
Vi är Upplands största handbollsförening. Vi har lag från handbollsskola för de minsta till seniorlag för både damer och herrar. Klubben har verksamhet i tre områden, Norra, Östra och Södra Uppsala.
Vill du komma i kontakt med oss så finns kontaktinfo till våra lag på respektive lags hemsida och till styrelse m.m. i menyn till vänster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Om du vill börja spela handboll så kan du läsa om detta på sidan "Spela handboll" under menyn "Minihandboll". Genväg till Spela handboll >> 
Steg 1 klart i Region Tolvan
2020-07-11 13:50
Nu är det klart vilket motstånd det blir för våra 08:or i steg 1 på Region Tolvan som spelas den 3/10 eller 4/10: 

Flickor 08: Västerås Irsta (arrangör), AIK, Göksten och Uppsala
Pojkar 08: Lidingö (arrangör), Avesta Brovallen, Tyresö 2, Uppsala

Kommande steg (där alla är med) spelas den 21-22/11, 13-14/2 och 27-28/3.


Moa åter i Uppsala efter SHE-spel
2020-07-09 06:00

Moa Marklund har bestämt sig. 25-åringen återvänder till Uppsala HK efter att ha pendlat till Stockholm under en säsong för spel i SHE-laget GT Söder.

Den 184 cm långa linjespelaren som tidigare också spelat allsvensk handboll med AIK är åter klar för Uppsala HK:s division 1-lag.
- Moa tillför rutin, fysik och attityd på planen samtidigt som hon är en glad och positiv person vid sidan om. Det känns jättebra att hon är tillbaka, säger Anders Olsson, damansvarig i Uppsala HK.

Moa Marklund började sin handbollskarriär i IFK Tumba som sexåring. Ett drygt decennium senare var hon som junior med i klubbens allsvenska träningstrupp. Sedan hände något oväntat.
- Inför mitt första seniorår blev jag tvungen att byta klubb då Tumba inte fick ihop tillräckligt med spelare och lade ner laget. I stället blev det AIK, säger Moa Marklund.
Efter tre säsonger i division 1 division gick Solnaklubben upp i Allsvenskan. Sista halvåret i Sveriges näst högsta serie pendlade Moa från Uppsala, dit hon flyttat för att påbörja en samhällsplanerarutbildning på universitetet. Säsongen efter blev det i stället division 2-spel med Uppsala HK.
- Vi kom tvåa i serien och fick kvala. I Direkt Off till division 1 vann vi hemma mot Bodens BK med 39-25. Sedan avbröts kvalet och båda gick upp, säger Moa Marklund.

Men det blev inte spel i division 1 med Uppsala utan i stället i SHE med GT Söder.
- De hade hört av sig till mig redan året före när de var i Allsvenskan. Nu kontaktade de mig igen. Det är klart att SHE lockade. Samtidigt hade jag levt studentlivet i 1,5 år och var jag beredd att prioritera om i livet och satsa mer på handbollen, säger Moa Marklund.
Sagt och gjort. Nytt pendlande, den här gången till Eriksdalshallen i Stockholm. Moa var med på GT Söders samtliga matcher i SHE.
- Det märktes direkt en skillnad gentemot Allsvenskan. Tempot och storleken på spelarna. Tidigare hade jag oftast varit bland de längsta på planen. Nu var jag en i mängden, men långt ifrån den starkaste. Dessutom var spelarna tekniskt bättre, såg fler möjligheter och gjorde färre tekniska fel. De var helt enkelt skickligare, säger Moa Marklund.

Plötsligt stod Sävehof, H65 Höör, Skuru, Lugi med flera för motståndet i stället för Drott, Hellton, Tyresö och Skånela.
- Jag lärde mig snabbt att det bästa för mig inte var att överanalysera enskilda spelare i förväg, utan att i stället ha viss koll på motståndet men med mer fokus på vad jag själv skulle göra på planen, säger Moa Marklund.
GT Söder hade sex poäng efter halva serien, men sedan tog det stopp. När 22 omgångar var spelade åkte laget ur SHE på målskillnad gentemot Boden Handboll.
En konsekvens av det blev att nästan hela spelartruppen lämnade klubben. Samtidigt beslutade GT Söder att flytta tillbaka till Farstahallen.
- Det skulle innebära betydligt längre resor för mig samtidigt som nästan alla spelarna lämnade laget. Att återvända till Uppsala kändes därför naturligt då jag bor, studerar och trivs väldigt bra med tjejerna i laget, säger Moa Marklund.

Kruxet var att hon hade ett år kvar på sitt kontrakt med GT Söder. En utlåning till Uppsala HK under det avslutande kontraktsåret blev lösningen. Under de senaste veckorna har Moa Marklund tränat med sitt nygamla lag, huvudsakligen utomhusfys, och hon är imponerad.
- Alla som är där kör riktigt hårt. Det i kombination med att truppen har förstärkts med flera nyförvärv gör att jag tror på goda möjligheter till en betydligt bättre placering i division 1 än ifjol, säger Moa Marklund.  

Handboll på Mötesplats Gottsunda
2020-07-03 20:59
För andra året i rad samarbetar Uppsala HK med Mötesplats Gottsunda (Uppsalahem och Uppsala kommun) för att barn i åldern 5-12 år i området ska få prova på handboll under sommarlovet. Platsen är konstgräsplanen vid Stenhammarsparken (ett handbollskast från Gottsunda Centrum). Första passet stördes inledningsvis av en rejäl åskskur. När det åter var uppehåll kunde Gustav Åkerud och Viktor Wästvind instruera de barn som var på plats i hur man passar, studsar och skjuter. Det återstår tre tillfällen:

Lördag 4 juli kl 15-17
Torsdag 9 juli kl 15-17
Lördag 11 juli kl 15-17

Läs mer på:
Rekordintresse för beachläger
2020-06-28 23:02
Årets beachlägerveckor på Campus och Graneberg i Uppsala är över. Totalt deltog 174 ungdomar i åldrarna 2005-2012 under de olika perioderna, vilket är rekord. De flesta naturligtvis från Uppsala, men även en hel del från Knivsta och norra Storstockholm. Ett lyckat koncept för sommarlovslediga barn som älskar handboll. Lägerdagarna pågick från 9.30 till 14.30 och leddes av totalt 27 ungdomsledare från Uppsala i åldrarna 2002-2004, mestadels i soligt väder. Uppsala HK:s ambition är att fortsätta utveckla daglägerverksamheten. Mer om detta när beslut har fattats.
Hemma och i Alfta för F14 i USM
2020-06-27 22:45
Nu är även USM för Flickor 14 lottat. Uppsala har två anmälda lag. Flickor 06 Norra spelar hemma mot Hammarby 2, LIF Lindesberg, IF Hallby och IF Hellton medan Flickor 06 Södra får åka till Alfta för att möta arrangören samt Skuru och Arbrå Blå. Matcherna spelas den 3-4 oktober.

Se hela lottningen på:
Klart med lag i damernas div.3
2020-06-26 13:47
Intresset för ett "motionslag" visade sig vara så stort att klubben har anmält ett tredjelag på damsidan till division 3. Cirka 20 tjejer hörde av sig (det finns plats för fler!) och verksamheten drar igång i mitten på augusti. Tanken är en träning i veckan. Seriestart blir det helgen 26-27 september borta mot Hallsta i Hallstavik. Hemmapremiär två veckor senare 10-11 oktober mot HF Rimbo. Om du är intresserad av att vara med i detta nystartade gäng som spelare eller ledare kontaktar du kansli@uppsalahk.se
Hemma även för P14 i USM steg 1
2020-06-25 18:30
När USM-lottningen för P14 släpptes visade det sig att Uppsalas Pojkar 06-07  arrangerar grupp 2 och ställs mot Enköping, Spånga, Tyresö och GT Söder. Matcherna spelas den 10-/11 oktober. 

 
Sommarstängt på Klubbis
2020-06-25 15:27
Under veckorna 27-31 är kansliet stängt. Anders jobbar på med bl a matchläggning och kommande säsongs träningstider, men gör det huvudsakligen hemifrån. De som vill komma i kontakt med honom gör det enklast genom att mejla till kansli@uppsalahk.se 

 
Hemma och i Tyresö för F16 i USM
2020-06-19 07:49

Det blir hemmaarrangemang för Flickor 04 och en resa till Tyresö för Flickor 05 när USM steg 1 för F16 lottades. Flickor 04 möter RP Linköping, Skå, Vassunda och Åkersberga medan Flickor 05 förutom arrangerande Tyresö ställs mot AIK 1, Falun och Vadstena. Matcherna spelas den 17-18 oktober.


Här är hela lottningen:
https://www.svenskhandboll.se/…/cf…/usm_20-21_f16_steg_1.pdf

Emma ny vänsterhänt högersexa
2020-06-18 06:00
Uppsala HK har gjort klart med 21-åriga Emma Persson. En snabb vänsterhänt högersexa med allsvenska meriter från Skånela, men senaste säsongen i division 1-kollegan Alfta.

- När Uppsala hörde av sig tog jag mig en ordentlig funderare. Jag trivdes i Alfta men det var drygt att pendla dit. Jag ville dessutom kombinera mina studier med att spela så högt upp som det är praktiskt möjligt. Det avgjorde, säger Emma Persson.
Under Skånelatiden hade hon Fredrik ”Chippen” Söderberg som tränare och han har bara gott att säga om sin förra adept:
-En duktig kantspelare som tog stora kliv under de två åren hon var hos oss. Hon är väldigt snabb och säker i läget. Där har ni gjort en riktigt bra värvning.
Uppsala HK:s damansvarig Anders Olsson håller med.
- Vi är jättenöjda med att Emma valde att komma till oss. Hennes fart och teknik passar jättebra med hur vi vill spela handboll. Dessutom har hon trots sin unga ålder fyra säsongers erfarenhet av spel i division 1 och Allsvenskan.

Emma Perssons handbollskarriär började hemma i Bollnäs med Arbrå HK:s bollskola vid 7-8 års ålder. När hon blev junior tog hon steget upp i klubbens A-lag i division 2. Det blev serieseger och avancemang till ettan redan första säsongen. Emma spelade alla matcher och noterade för 69 mål. Hon spelade samtliga matcher även i division 1 året efter och noterades då för 88 mål, ett snitt på fyra per match. Samma vår tog hon studenten efter tre år med Magnus Dehlin som handbollsinstruktör på Torsbergsgymnasiets NIU-program i Bollnäs.

I samma veva hörde Skånelatränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg av sig och det blev flytt till Märsta 2017.
- Jag ville testa på något nytt. Tempot var högre och träningarna betydligt hårdare. Efter ett ha varit ensam på min position i två år i Arbrås damlag fick jag börja ta i även på alla träningar för att kunna konkurrera om speltid i Allsvenskan, säger Emma Persson.
Första säsongen blev det inte så mycket speltid ”bakom” Maja Wiklund men desto mer året efter då Maja bytt till VästeråsIrsta. Emma spelade samtliga matcher båda säsongerna och noterades för 34 respektive 55 mål.
 
Efter två år i Skånela blev det flytt från Märsta när hon påbörjade sina universitetsstudier till personalvetare. Samtidigt blev det klubbyte till nya division 1-laget Alfta. Hon pendlade dit och gjorde en bra säsong, med totalt 71 mål på 21 matcher.
- Hanna Sundberg och Jennifer Jonsson, som jag spelat med tidigare i Arbrås damlag spelade i Alfta. Dessutom ett par Bollnästjejer till, säger Emma Persson.
Alftas tränare Magnus Dehlin tappar en av sina bästa spelare men förstår varför Emma byter till Uppsala eftersom Alfta åkte ur division 1.
- Hon är alldeles för bra för att spela i division 2.
Lindesberg för P18 i USM steg 1
2020-06-16 22:07
Nu har även USM-lottningen kommit för herrjuniorernas steg 1. Uppsala HK lottades i grupp 7 och får åka till Lindesberg. Förutom hemmalaget ingår även IK Bolton, IK Baltichov och Tyresö Handboll i gruppen, som avgörs den 19-20 september.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
A-flick, 07/06 21:13 
P05, 14/05 19:06 
P06, 14/05 19:05 
F05, 14/05 19:05 
F06 Norra, 14/05 19:04