Vill du börja spela handboll? - Klicka här för att komma till informationen
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Platsen för UHK utbildningar
Hej,

Här kommer information gällande utbildningar som berör Uppsala HK:s verksamhet att finnas. Datum för respektive utbildning hittar du i utbildningsplanen (vänster kolumn).

//Jenny Stendahl, utbildningsansvarig
  utbildning@uppsalahk.se


Funktionärsutbildning/Sekretariatsutbildning

Sekretariatsutbildning med EMP (elektroniskt matchprotokoll) genomföras inom Upplands handbollsförbunds regi. Alla som ska sitta i sekretariat måste genomgå en kurs årligen (gäller U12 och äldre). Det finns dels en nybörjarkurs, dels en "fortsättningskurs" (repetition) för de som redan gåt nybörjarkursen. En inriktning är att varje lag har fyra till sex funktionärer. Lagledare samordnar så att lämpligt antal personer utbildar sig per lag. Anmälan görs via länk i utbildningsplanen (vänster kolumn). UHK står för kostnaden.


Domarutbildning

Från säsongen 19/20 finns en ny utbildningsstege för domare. Man lämnar de tidigare benämningarna "föreningsdomare" och "distriktsdomare" och inför istället utbildningsnivåerna enligt steg ett till och med fyra. För full behörighet skall domaren över tid ha gått samtliga utbildningssteg.

  

STEG

BEHÖRIGHET

GENOMFÖRANDE

Steg 1

Minihandboll

Ca 6 timmar varav 4 timmar teori och 2 timmar praktik

Steg 2

Minihandboll – U13

Ca 6 timmar varav 4 timmar teori och 2 timmar praktik

Steg 3

Minihandboll – U19

Ca 6 timmar varav 4 timmar teori och 2 timmar praktik

Steg 4

Minihandboll – Senior (Div.2 dam, Div.3 herr)

Tidsåtgång ca 6 timmar, 4 timmar teori och 2 timmar praktik

Repetition

Steg 4

Utbildningen görs årligen av de som uppnått steg 4 och som fortsatt vill befinna sig där.

 

Utbildningarna genomförs i Upplands handbollsförbunds regi under tidig höst. Kallelse skickas ut till redan befintliga domare och för nya domare via lagmailen. Anmälan görs via länk i utbildningsplanen (vänster kolumn). Obs! vilka som är behöriga att anmäla till respektive utbildning framgår i utbildningsplanen. UHK står för kostnaden.


Basutbildning

Baskursen - "Framtidens handbollsspelare", är första steget i Svenska handbollsförbundets tränarstege. Den riktar sig till tränare/ledare för åldrarna 6-10 år. Utbildningen är en två-dagarsutbildning. Alla tränare som inte har gått utbildningen har möjlighet att gå den, men den riktar sig främst till barntränare. Anmälan görs via länk i utbildningsplanen (vänster kolumn). UHK står för kostnaden.


TS1 (9-14år)
TS2 (13-14år, 16-18år)

Stycket ska redigeras Klubben anmäler ledare till TS1 och TS2 utbildningar i första hand genom Upplands Handbollförbund, utbildningarna är på 72 timmar under ett antal träffar. Kallelse till utbildning går ut till samtliga lagadresser och kommer på hemsidan. UHK står för kostnaden.


Interna ledarutbildningar

Klubben försöker under säsongen genomföra en intern workshop där tränarna kan samlas och diskutera aktuella handbollsfrågor. Kallelse går ut till lagmailen.


Interna spelarutbildningar

Klubben försöker under säsongen genomföra ett antal interna temautbildningar där vi försöker få de äldre spelarna att komma och hålla i någon del av träningen, t.ex. målvakt, linjespel, kantspel o.s.v.

 


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen