UPPSALA HK
Välkomna till Uppsala HKs herrars hemsida. 
Här kommer ni kunna hitta information om allt som rör vår trupp och vår kommande säsong 17/18. Vårt spelprogram hittar du under Matcher »
Trevlig läsning! 
Spicy Dreams
2018-01-19 13:18
Nu börjar det närma sig försäljningsstart av Spicy Dream, kryddorna vi gemensamt ska sälja i klubben. 5 februari kör vi igång och fördelningen är även här hälften av vinsten till laget och hälften till klubben. Det går inte att köpa sig fri från att sälja.

Detta är något som ersätter Newbody och Klubbrabatten och som är lättare att sälja då det är inga storlekar eller geografisk plats som sätter begränsningar. Köpte själv salt och tacokryddor i höstas och de var klart prisvärda. Jag räknar med att alla säljer minst ett paket. Katalogen hittar Du här: http://www.uppsalahk.se/docs/446/10110/Spicy.pdf

Statistik efter halva säsongen
2018-01-02 23:30
För den som gillar att grotta ner sig i statistik ifrån säsongen har vi här nedan gjort en uppdaterad version av både skytte, varning och utvisnings-ligan. Vi laddar upp med lite träningar och blickar framåt mot match på Söndag kl. 15.15 mot Kungsängen borta. Kom gärna och stötta oss då och se vilka som kanske klättrar några placeringar i listorna nedan. 


Skytteligan
1. Viktor Ericsson 48 mål
2. Kevin Isberg 45 mål
3. Per Ehn 38 mål 
4. Adam Alm 31 mål 
5. Lynx Beverskog 29 mål 
6. Oscar Groppfeldt 19 mål 
7. Milan Kapuran 18 mål 
8. Arni Benedikt Árnarsson 13 mål
9. Anders Arvidsson 8 mål 
10. Simon Modenius Södergren 7 mål
11. Oscar Eriksson, Christoffer Adolfsson 6 mål
12. Arvid Lindahl 5 mål 
13. Isac Jansson 4 mål 
14. Anton Hoffman, Anton Söderpalm, Vincent Bring 2 mål
15. Manuel Blanco 1 mål


Varningsligan
1. Christoffer Adolfsson 6st
2. Milan Kapuran, Dagge Lundin, Kevin Isberg 3st
3. Per Ehn, Per Haglind 2st
4. Anders Arvidsson, Viktor Ericsson, Anton Hoffman 1st


Utvisningsligan
1. Milan Kapuran 9 utvisningar
2. Arni Benedikt Árnarsson 5 utvisningar 
3. Lynx Beverskog, Per Ehn, Christoffer Adolfsson 4 utvisningar
4. Kevin Isberg 3 utvisningar 
5. Adam Alm, Viktor Ericsson 2 utvisningar 
6. Arvid Lindahl, Anders Arvidsson, Dagge Lundin, Oscar Groppfeldt 1 utvisning
Halvtids-snack med Perra
2017-12-28 16:49

Efter att halva säsongen gått ligger vi just nu näst sist med Enköping bakom oss med 5 poäng. Endast 1 poäng efter Tumba som ligger på negativt kval. Hur ser tränarna på detta? Vad kan man förvänta sig av ett lag som tappade i princip halva truppen inför denna säsong och som fått nyförvärv in ramlande lite allt efter att serien gått. Vi pratade med Perra angående hur tränarna ser på denna halva av säsongen och vad som måste förbättras och bibehållas för att behålla vår plats i Division 1. 
Till att börja med, vad tycker ni om insatsen såhär vid uppehållet, har ni uppnått vad ni hoppades på inför säsongen? 


- Resultatmässigt så vore det i min värld tjänstefel om man skulle vara nöjd med att ha tagit 5 poäng av 22 möjliga och ligger näst sist i serien. Samtidigt när den här säsongen startade så hade vi tappat halva laget jämfört förra säsongen. Ett tag i somras visste vi knappt om vi skulle få ihop ett lag att ställa på banan, så det var ingen överraskning att det skulle bli tufft för oss att vara med och tävla från match 1 i serien. Förutom storsegern hemma mot Enköping så inledde vi serien med 3 stycken matcher som vi förlorar med +10 mål och som kändes avgjorda före halvtid. Om man däremot tittar på prestation istället för antalet vunna poäng så kan man se att från och med omgång 5 så har vi varit med och tävlat i alla matcher vi har spelat och egentligen inte gjort någon riktigt dålig match. Efter omgång 4 har vi inte förlorat någon match, hemma eller borta, med mer än 4 mål, utan det har oftast varit matcher vi lika gärna kunde vunnit men istället spelat oavgjort eller förlorat med en eller ett par bollar. Bortaspelet har faktiskt varit sensationellt bra hittills jämfört med förra säsongen då vi ganska ofta såg ut som ett mycket sämre lag när vi spelade utanför betongbunkern Fyrishovs trygga famn. Det ska även tilläggas att alla 3 nykomlingar i serien är ovanligt starka och farmargängen i serien är bra när de spelar med bästa möjliga lag. Det finns helt enkelt väldigt få enkla poäng att hämta den här säsongen i div 1 Norra men däremot är nog topplagen lite svagare jämfört med förra säsongen.


Det har under säsongen ramlat in mycket nyförvärv i form av Viktor, Simon, Arni och sen Oscar som kommer tillbaka ifrån skada. Hur mycket påverkar det att få in spelare under säsongen, är det svårt att hinna spela ihop sig eller är det bara positivt att få in nya friska vindar i laget?


- Det har varit absolut nödvändigt för oss att få in lite nya spelare efter att ha tappat så pass många sen förra säsongen. Det är ingen slump att vår spelmässiga uppryckning sammanfaller med att vi fått in ytterligare kvalitet i truppen. Dessutom har vi under säsongen drabbats av skador och någon spelare har trappat ned så de friska vindarna är välkomna. Självklart tar det tid att spela ihop laget och de sena ankomsterna gör ju att vi ligger lite efter där jämfört med om vi hade tränat med nuvarande trupp sen försäsongen startade i maj. Det tar tid att hitta roller och anpassa spelet när truppens sammansättning förändras, både för de spelare som varit med från början och för de som tillkommer. 


Vad måste ni förbättra för att kunna klättra upp i tabellen och vara säkra på att vara på säker mark när nästa halva av serien gått och vi ska summera säsongen?


- Det gäller framförallt att hela truppen fortsätter träna med bra frekvens och intensitet. Man blir bättre både som individ och lag ju fler bra träningspass och matcher man genomför. Det är ingen raketforskning och gäller även de spelare som var med när säsongen startade. Flera av våra unga spelare har tagit stora kliv under säsongen och U-laget har nu tre raka segrar i div 3. Ju mer samspelta vi blir och ju mer vi och spelarna lär känna varandra desto större sannolikhet är det att vi får stolpe-in i de jämna matcherna där vi kanske haft stolpe-ut under hösten. Sen gäller det att få ihop både anfallsspel, kontringsspel och försvars- och målvaktsspel i en och samma match. De sista matcherna har vi t ex spelat bra anfallsspel men släppt in för många mål för min smak. Andra matcher har det varit tvärtom. Sist men inte minst gäller det att fortsätta ha roligt, och att tro på och brinna för det ända till sista slutsignalen för säsongen blåses. Gör vi det så kommer vi garanterat ta mer än 5 poäng under våren, sen hur långt det kommer räcka i tabellen är svårt att säga då det även beror på hur andra lag i serien presterar. Vi hoppas att hemmapubliken fortsätter komma till Fyrishov och gärna några till eftersom publikstödet kan lyfta oss de där sista procenten som ofta behövs för att vinna handbollsmatcher. Det är även lättare att jobba hårt på träning när man vet att det är många som kommer och hejar på en på match. Jag tycker vi har bjudit på spänning och stundtals bra handboll i de allra flesta av våra matcher hittills. Förhoppningsvis kommer de bra prestationerna snart även resultera i en större poängskörd och en trevligare position i tabellen. Vi ser fram emot vårens matcher med tillförsikt och det hoppas vi även at våra supportrar gör! Med det sagt passar vi på att önska alla en god fortsättning och ett gott nytt år!

Från skadehelvete till comeback
2017-12-17 17:01
Oscar som i sin comeback blev utsedd till Matchens lirare.I en helt vanlig andrafas satsning var olyckan framme för Oscar Ericsson som fick en direkt smärta i ena knäet. En smärta som senare visade sig vara ett främre korsband som var av. 

Vi har pratat med Oscar om hur det är både fysiskt och mentalt att få ett besked om en sådan skada och hur vägen tillbaka är. 


Vad var det för typ av skada du drog på dig och vad var det som hände?

- Det var en (huvudskligen) en korsbandsskada, främre korsbandet som gick av. Jag drog på mig skadan på en träningsmatch under försäsongen förra året när vi flyttats upp i ettan. Det var inte särskilt dramatiskt egentligen, jag hade fart framåt i andrafas och skulle byta riktning in mot mitten. Då var det något som högg till inne i knäet och jag kunde inte fortsätta spela. Smärtan gick dock över rätt fort vad jag minns och jag var tillbaka och tränade igen efter någon vecka. Jag och alla andra märkte dock fort att något var ordentlig fel då knäet inte verkade sitta fast som det skulle. Så fort jag tog i ordentligt så gick det liksom ut led på ett väldigt smärtsamt sätt. Ingen sjukgymnast eller ortoped kunde dock förstå vad felet var förens efter ungefär 4 månader. Då hade korsbandsskadan också lätt till lindrig slitning på meniskerna eftersom jag fortsatt träna och t.o.m. spelat matcher. Så fort jag fick diagnosen gick det dock fort till operation.


Och hur lång tid har rehaben tagit allt som allt?

- Från operation till matchspel har det tagit nästan exakt 9 månader, men jag har varit borta från spel i runt ett år.


Vad har varit det tuffaste under ditt skadeuppehåll? 

- Det svåraste med rehaben var nog den mentala kampen. Känslan av att under en lång tid vara svagare än jag någonsin varit. Tanken att det kommer att ta tid att bygga upp motorik och styrka från grunden igen. Längtan tillbaka till handbollen var också frustrerande i vissa stunder. Sen var det såklart också lite jobbigt att gå upp tidigt varje torsdag morgon för att vara i sjukgymmet kl 08


Men hur håller man motivationen uppe under hela skadeuppehållet. Har man någon gång tankarna på att ge upp och kanske till och med sluta med handbollen? 

- Motivationen var aldrig ett problem för mig. Jag behandlade skadan lite som ett jobb eller att gå till skolan , det var något jag behövde göra vare sig jag ville eller inte. Att ha något att kämpa för var såklart viktigt, som handbollen i mitt fall, men det handlade också om min egen kropp och hälsa, och det får man inte fuska sig ur. Jag hade aldrig tankar om att sluta med handbollen. Kanske om jag skulle skada mig på samma sätt igen, men så lätt tänkte jag inte ge upp. 


Hur känns det att vara tillbaka på planen nu, känner du dig helt ohämmad av skadan och vågar gå 100% från start?

Jag var rätt nervös inför matchen, dels för hur väl jag skulle prestera men mest för om knäet skulle hålla. Jag har varit rätt försiktig på träningarna de senaste veckorna och inte tagit i till 100%. Jag har inte känt mig hämmad fysiskt av skadan, men väldigt mycket mentalt. Korsbandsskadan slår hårt på psyket, speciellt för mig som spelade utan korsband ett bra tag och alltid behövde vara rädd för att ta i för mycket. Nu när jag väl stod på planen och spelade släppte det dock. Det kändes inte annorlunda från innan skadan och jag kunde köra fullt ut.


Vad har du för tips till någon som kanske precis dragit på sig en liknande skada som du hade eller som just nu är mitt uppe i sin rehab?

- Mitt tips till de som går igenom det jag har gjort är att hitta något att komma tillbaka till, en anledning att rehaba och att göra det ordentligt. Om inte annat så tänk på dig själv, man gör inte rehaben för någon annans skull, det handlar bara om ens egen välmående. Det är värt att ha gått igenom ett drygt halvår av hård träning för att vara frisk i benet resten av livet!


Till sist vill Oscar tipsa alla ungomstränare där ute och trycka på hur viktigt det är att prata om redan i tidig ålder hur man förebygger denna form utav skador.

- Jag vill bara uttrycka min oro för hur lite vi inom klubben pratar om att förebygga denna form av skador genom korrekt träning och teknik. Jag tror att jag hade kunnat undvika detta om jag hade fått råd om träning och hur man kan belasta kroppen på rätt sätt redan från början.

Delad pott mot Boden
2017-11-19 16:31
Bäste målskytt för dagen Per Ehn
Det blev en tung start mot Boden i Fyrishov där Boden tog ledningen med 1-5 efter 6 minuter spelade även om vi gick ifatt med 4 raka mål stod det sedan 6-11 efter 20 minuter. Men efter det röck vi verkligen upp sig och spelade upp sig till 11-13 i halvtid. 

Andra halvlek var betydligt mycket jämnare och laget följdes vid sida vid sida under hela halvleken och efter en spännande avslutning där vi ligger under med 1 boll med 32 sekunder kvar så hinner vi med en time out samt att få in en boll med 9 sekunder kvar och det blev en delad poängpott med resultatet 24-24
 
Bäste målskytt för dagen blev vår käre lagkapten Per Ehn med 8 mål. 
Övriga målskyttar blev: Kevin 6, Victor 4, Lynx 3, Oscar 2, Arvid 1
Uddamålsförlust mot Tyrold
2017-11-15 23:54
Tyvärr så blev det en tråkig uddamålsförlust borta mot Tyrold med 24-23 (12-15) senast.

Bästa målskyttar för dagen var Kevin Isberg och Viktor Ericsson som stänkte in 5 mål vardera. 
Övriga målskyttar: Arni 4, Lynx 3, Adam 2, Oscar G 2, Milan 2, Per

Nu på söndag den 19 November kommer Bodens HF BK på besök till Fyrishov för att försöka sno med sig 2 poäng. Detta kommer vi givetvis inte att tillåta utan en ordentlig kamp. 15.00 startar matchen, kom och heja fram oss till ytterligare en hemmaseger! 
Nyförvärv - Arní Benedikt Árnason
2017-11-04 10:59

Namn: Árni Benedikt Árnason 

Ålder: 25

Position: M9/Försvarare

Tidigare handbollsklubbar:  Grótta 


Hur kommer det sig att du valt att spela för Uppsala HK denna säsong? 

- Jag flyttade till Uppsala tillsammans med min flickvän som studerar på Uppsala Universitet. Jag hade egentligen inte planerat att spela handboll denna säsong men så fick jag höra om Uppsala HK och när jag träffade killarna så kände jag att det var en fantastisk atmosfär runtomkring laget samt att det är väldigt många fantastiska människor som jobbar hårt för att hjälpa dem att lyckas. Då kände jag att jag verkligen ville vara en del av det. 


Vad är dina första intryck av laget? 

- Laget är fortfarande väldigt ungt och har potential att bli mycket bättre. De är snabba och i bra form, men de måste träna mer för att bli bättre på fotbollen på träningarna. Jag är van att spela i ett större och långsammare lag så det är väldigt roligt för mig att spela med en annan typ av spelare. 


Vilken skulle du säga är din främsta styrka som handbollsspelare? 

- Försvarsspel 


 Vilken är din främsta merit/bästa minne i/från din handbollskarriär?

- Jag är väldigt stolt att jag har representerat Islands ungdomslandslag men om jag måste välja ett specifikt minne så skulle jag ändå välja när mitt lag tog silver i Isländska cupen 2016. Även om det såklart var väldigt tråkigt att förlora i finalen. 


Vem är den bästa handbollsspelare som du mött? 

- Jag spelade mot Aron Pálmarsson när jag var 14 och han var 16, jag hade inte en chans.. 


Vem tycker du är bäst i Svenska landslaget? 

- Niklas Ekberg 


Och vem är bäst i det Isländska landslaget? 

- Aron Pálmarsson 


Och tillsist, berätta någonting om dig själv som inte så många vet? 

Jag är programmerare, en nörd, nästan vänsterhänt och vill jättegärna lära mig svenska.Varning + Utvisningsligan efter 5 omgångar
2017-11-03 13:39
Klassens buse, Milan Kapuran leder utvisningsligan. Stark som en björn.

Varningslistan 
1. Christoffer Adolfsson 3 varningar
2. Milan Kapuran & Dagge Lundin 2 varningar 
3. Anton Hoffman, Kevin Isberg, Anders Arvidsson,
Per Ehn, Per Haglind & Viktor Ericsson 1 varning.

Snabbast på att bli varnad har vi Anders Arvidsson som varnades efter 40 sekunder.

Utvisningsligan
1. Milan Kapuran 5 utvisningar
2. Lynx Beverskog, Adam Alm & Per Ehn 2 utvisningar 
3. Christoffer Adolfsson, Arvid Lindahl & Anders Arvidsson 1 utvisning
Skytteligan efter 5 omgångar
2017-11-03 13:26
I ledning i skytteligan efter 5 matcher, Adam med 24 mål.

Vi har passat på att summera skytteligan efter 5 matcher. 

1. Adam Alm 24 mål
2. Kevin Isberg 19 mål 
3. Lynx Beverskog & Viktor Ericsson 16 mål
4. Per Ehn 12 mål 
5. Anders Arvidsson & Oscar Groppfeldt 8 mål
6. Milan Kapuran 7 mål 
7. Arvid Lindahl & Isac Jansson 4 mål 
8. Anton Hoffman, Anton Söderpalm & Vincent Bring 2 mål
9. Manuel Blanco & Viktor Strand 1 mål Oavgjort i mötet i Fyrishov
2017-10-29 18:19
Dagens bäste målskytt, Viktor Ericsson
Precis som rubriken lyder delade vi på poängpotten idag med motståndarna Brännan efter en spännande match. Slutresultatet blev 28 - 28 efter underläge med 3 mål 12- 15 i halvtid. 

Dagens bäste målskytt blev Viktor Ericsson med 10 mål. 
Matchens bästa spelare i hemmalaget blev Anton Söderpalm som stod för en fantastisk match i målet och som även skrev in sig i målprotokollet med 2 mål. 

Övriga målskyttar blev: Adam 4, Kevin 3, Per 3, Lynx 2, Milan 2, Oscar G 2, Anton S 2

Vi tackar för stödet ifrån läktaren och laddar om inför en ny träningsvecka! Vi tackar även vår matchsponsor Eitech och MG Handel AB samt Bygg Construct som skänkte dagens matchboll.
Kapten Ehn talar ut om säsongsstarten
2017-10-24 15:03

Efter ytterligare en tung förlust emot Mantorp så tog vi oss ett litet snack med nya lagkaptenen för denna säsong, Per Ehn och hörde om hans tankar angående säsongsstarten och hans roll som lagkapten. 


Vad tycker du om er start på säsongen, ni körde över Enköping i hemmapremiären men i de andra matcherna har det inte riktigt gått er väg? 

- Ja det har varit en tuff säsongsstart resultatmässigt, bortsett från Enköping hemma. Stundtals syns det att vi är ett nykomponerat lag som fortfarande behöver spela ihop oss, med tekniska fel och missförstånd som inte borde förekomma. Jag tror verkligen att det kommer bli bättre under säsongen, när de senaste tillskotten etablerat sig i laget och skadeläget förbättras.


Hur ser du på truppen i år, ni har fått in mycket juniorer och tappat en del spelare ifrån förra året. Blir din roll som lagkapten viktigare då? 

- En hel del avbräck sedan förra säsongen har gjort att många yngre killar klivit upp i A-laget. Det har skett naturligt, killarna tar för sig precis som de ska, och det är ett skönt gäng allihopa. Samtidigt har vår isländske starke man Arni och Victor Eriksson från Skånela precis anslutit, så truppen har utvidgats in i det sista. Självklart är det extra viktigt att jobba med sammanhållning och lagkänsla när det är många nya. Jag ser min roll i det arbetet som att föregå med gott exempel på planen, och jobba för en bra stämning i truppen.


Vad tror du om matchen på söndag, vad krävs för att ta ytterligare två poäng och slå Brännan?  

- Brännan är alltid en tuff motståndare. Vi har bra minnen från senaste mötet, när vi i stort sett säkrade div 1-platsen på bortaplan trots traditionsenligt stapplande bortaspel. Nu är det hemmaplan, och vi vet att vi bara måste jobba med vårt eget kollektiva spel och inställning på plan så kommer resultaten komma. Vi är alltid starka i betongbunkern!


Vi tackar Per för sin tid och vill uppmana så många som möjligt att komma och heja på Söndag 14.00 när Brännan kommer på besök. Och mer information om denna hemliga Islänning Arni kommer.


Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/2 17:30
36 - 21
Lör 17/2 16:00
26 - 25
Lör 17/2 15:30
32 - 32
Tor 15/2 20:45
35 - 23
Sön 11/2 16:00
25 - 27
Fre 9/2 18:45
25 - 23
Kommande aktiviteter
Träning, Fyrishov B, 21/02 19:30
Träning, Fyrishov B, 22/02 18:00
Match, Öbacka SC, 24/02 16:00
Träning, Fyrishov B, 26/02 18:00
Träning, Fyrishov B, 28/02 19:30
Träning, Fyrishov B, 01/03 18:00
Nyheter från föreningen
Uppsala HK, 15/02 21:50 
Uppsala HK, 15/02 21:27 
Uppsala HK, 07/02 15:30 
Uppsala HK, 04/02 17:56