Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Uppsala HK A-flick
Vi är ett gäng tjejer som gillar att spela handboll. Säsongen 2020/2021 består detta A-flickslag av tjejer födda 2004. Om du är intresserad av att spela och träna med oss så är det bara att kontakta oss.
Vi drar igång inomhussäsongen tisdagen 18 augusti, träningstider se kalendern.

E-post: aflick@uppsalahk.se

Ulrica Olsson (huvudtränare): 070-6990488

Torsten Eich (lagledare): 070-6119921

Anja Sandström (assisterande tränare och fystränare): 070-9184173

Tobias Lindhe (tränare)

Fredrik Bergström (målvaktstränare)

Igor Elguezabal (ansvarig löpträning)

Gruppvinnare i USM F16 Steg 1
2020-10-20 09:39
Arrangörsgänget och laget tillsammans på läktaren innan vi drar igång samt en bild på laget efter sista matchen

I helgen spelades USM Steg 1 för F16 grupp 6 hemma i Tiundaskolan. De gästande lagen var Skå IK, Åkersberga HK, Vassunda IF och RP IF Linköping.

Eftersom vi spelade på hemmaplan valde vi att ha med en lång bänk, totalt 15 tjejer var uttagna för spel. Vi inledde helgen mot Skå IK som hade en trupp bestående av elva 05:or och två 06:or. Här visar vi verkligen att vi är ett år äldre och ett år starkare. Vi stänger igen fullständigt bakåt och framåt bjuder vi på ett fartfyllt kontringsspel. I halvtid leder vi med 16-3 och så fortsätter det sedan i andra halvlek så när matchklockan tutar står det hela 36-6 till oss. I andra matchen var det Åkersberga som stod för motståndet. Åkersberga hade visat i sin inledande match mot RP Linköping att de har haft en fin utvecklingskurva sedan vi senast möttes och de visade prov på fint skytte från 9m. Vi inleder matchen lite trevande och får inte riktigt stopp på deras skyttar men allteftersom halvleken går så får vi bättre träff och i halvtid leder vi med 12-8. I andra halvlek är det tydligt att vi är bättre fysiskt tränade och vi vinner även den halvleken och slutresultatet blir 23-16 till oss. I tredje matchen är det våra vänner från Vassunda IF som står för motståndet. Vassunda kommer med en ännu längre bänk än vi och det är härligt att se deras energi på bänken när de peppar och stöttar de spelarna som är ute på planen. Mot Vassunda inleder vi med ett kompakt försvarsspel och även om vi kastar bort en del bollar i våra kontringar så har vi redan punkterat matchen då vi i halvtid leder med 13-2. Två insläppta mål visar på ett strålande försvarsspel och målvaktsspel och även om vi inte riktigt kommer upp i vår standard framåt så vinner vi enkelt med 23-7. Vi var nu klara för steg 3 och den sista matchen skulle avgöra vem som skulle ta hem gruppsegern. RP Linköping var det enda laget som under helgen spelade ett kompakt 6-0 försvar och vi visste att de hade bra skyttar. Även i denna match lyckas vi bra bakåt, men när vi inte riktigt vågar tjuva på kontring så får vi inte till vårt kontringsspel som vi brukar. Det blir en målsnål match där vi leder i halvtid med 10-6. I andra halvlek låser sig det mesta framåt men vi fortsätter spela bra bakåt. Med 53 sekunder kvar leder vi dock bara med ett mål, 15-14, och RP tar timeout. Vi lyckas dock återigen stänga bakåt och när RP går upp på man-man är det vi som lyckas springa oss fria och avgör med 13 sekunder kvar till 16-14. Det ska tilläggas att vid ett oavgjort resultat hade vi vunnit gruppen på grund av bättre målskillnad, men det är alltid kul att vinna alla matcher.

Vi ledare är, i vanlig ordning, väldigt stolta över dessa tjejer som nu tagit sig direkt till steg 3. Grymt jobbat tjejer!

Vi vill också tacka de gästande lagen och domarna för ett bra samarbete under helgen.

Sist, men inte minst, vill vi tacka den fantastiska föräldragruppen som såg till att detta arrangemang kunde genomföras på ett proffsigt och Coronasäkert sätt. I entrén stoppades alla och frågades om självskattning, uppmanades ta handsprit och skrevs upp på listor för att vi skulle har koll på alla som var i hallen. Alla som var publik tilldelades ett nummer med anvisning vart på läktaren de fick sitta och läktaren hade delats in i fem sektioner, en för varje lag. Vi filmade förstås och sände på Solidsport och sekretariat och speaker sköttes exemplariskt. Fiket fick tyvärr lite mindre att göra under dessa speciella omständigheter, men de mötte ändå de få kunderna som kom med ett leende på läpparna. Städpatrullen gjorde förstås också ett strålande jobb med att hålla rent och se till att det gick att hålla god hygien på toaletterna, på läktaren och i omklädningsrummen. Vi fick mycket beröm på plats och Skå IK:s ledare har också skickat ett tackmail där han skriver ” Exemplariskt fixat under dessa omständigheter och det kändes jättekul med alla positiva, trevliga människor i "gula västar". Vi hade en toppenhelg!”. Tack för den feedbacken!

Nu siktar vi vidare mot steg 3 den 23-24 januari 2021 och fram till dess är det många träningar och ett antal seriematcher som ska användas för att finslipa spelet ytterligare. Vi planerar också att ha en temadag där vi bland annat tar upp ämnet kost och idrott.


SLUTLIGEN – STORT TACK ALLA INBLANDADE HÄLSAR VI LEDARE!


Vid pennan

Ulrica

Vinst i första träningsmatchen
2020-08-23 11:46
Efter ett konstigt avslut på förra inomhussäsongen så har längtan efter inomhushandboll varit stor hos dessa tjejer. Vi kickade igång inomhussäsongen med en träningsdag i Gottsundahallen den 16 augusti följt av träning tisdag, onsdag och fredag och redan igår, lördag, var det dags för första träningsmatchen mot duktiga Skånela IF. Innan matchen pratade vi om att det är tidigt på säsongen och att det inte är konstigt om allt inte sitter som det ska. Målsättningen med matchen var att få till ett bra försvar, som förhoppningsvis skulle resultera i kontringsmöjligheter, samt att använda våra mest inarbetade starter i anfallet och att alla skulle ta sina lägen. Det blev en fartfylld match från start och matchen var alltigenom jämn. I andra halvlek hade vi en riktig dipp och tappade flera mål bakåt samtidigt som vi inte fick till det framåt då Skånela hade lagt sig på ett väldigt defensivt 6-0. Vi tog en timeout och pratade om vikten av att våga skjuta utifrån och efter timeouten gick vi in och vände underläget för att i slutet av matchen sedan ta ledningen och slutligen vinna med 21-23.
Försvaret satt bitvis väldigt bra och framåt var det stor variation. Vi gjorde ett par riktigt fina kontringsmål (och brände även några fina lägen vilket är i sin ordning i första träningsmatchen), vi gjorde mål från 9m och från m6 och hade flera riktigt fina genombrott. Vi behöver jobba vidare med bredden i anfallsspelet, men i det stora hela var det en mycket väl genomförd första träningsmatch och vi ser fram emot att få fortsätta förberedelserna inför seriestarten. Denna vecka blir det träningar tisdag, onsdag och fredag samt träningsmatch mot VästeråsIrsta på söndag 30 augusti. 
Stort tack Skånela IF A-flick för en bra match!

Vid pennan
Ulrica
Utomhussäsong med A-flick F04
2020-06-07 21:13
A-flick F04 kämpar på med utomhusträning och den något annorlunda beachsäsongen 2020. Vi varvar fysträning i olika miljöer och i olika format med beachhandboll tre gånger i veckan. 
Förra veckan testade vi hur cykelslangar kan göra oss starkare på ett lite annorlunda sätt och denna vecka inleddes med löpträning i Botaniska trädgården. 
Kommande veckor fortsätter på liknande sätt, med undantaget att vi den 12 och den 24 juni har lagt till två inomhuspass där vi fokuserar på passningar, skott och lite anfallsspel. 

//Ledarna A-flick F04
Träningstider till och med 18 juni
2020-05-10 17:55
Nu har äntligen träningstiderna på beachhandbollsplanen spikats. De gäller från vecka 21. Vi kommer även fortsättningsvis inleda träningarna med intervaller och fys. Kommande  veckor gäller följande tider, se även i kalendern:

Vecka 20:
Tisdag 12 maj kl. 18-19:30 samling vid Campus 1477
Fredag 15 maj kl. 17:15-18:30 samling vid Graneberg

Vecka 21-25 (18 maj till 18 juni):
Tisdagar kl. 18:30-20 vid Campus 1477, första halvtimmen fys
Onsdagar kl. 18:30-20 vid Campus 1477, första halvtimmen fys
Söndagar kl. 16:30-18 vid Graneberg, första halvtimmen fys

//LedarnaTrevlig Valborg samt träningar vecka 19
2020-04-30 13:50
Vi vill börja med att önska er alla en trevlig och annorlunda Valborg! 

Nästa vecka har vi gemensam träning tisdag och fredag enligt nedan. Vi kör intervallträning och fys och avslutar med beachhandboll om planen är ledig.

Tisdag 5 maj kl. 18-19:15 vid Campus 1477
Fredag 8 maj kl. 17:15-18:30 vid Graneberg

//Ledarna
Rapport från vecka 17 samt träningar vecka 18
2020-04-26 17:09
Bilder från träningar vecka 17
Vecka 17 smög vi in bollen på träningarna igen och oj vad efterlängtat det var. På tisdagen avslutade vi med match av beachkaraktär på en gräsplan vid Stadsskogen och på fredagen sprang vi från Sunnerstagropen till Graneberg och körde årets första beachmatch i sand trots att inga linjer var utlagda ännu.

Vecka 18 är en kortvecka och därför tränar vi måndag och onsdag istället. 
Vi har inte fått några träningstider på beachplanerna ännu men vi tänkte utgå löpningen från beachplanerna och om planen är ledig avslutar vi med beachhandboll i sanden. Tips -  ta med ett par beachstrumpor eftersom sanden inte är jättevarm ännu.

Måndag 27 april kl. 18-19 samling vid beachplanerna vid Campus 
Onsdag 29 april kl. 18-19 samling vid beachplanen i Graneberg

//Ledarna
Träningar vecka 17
2020-04-19 10:14
Nästa vecka fortsätter vi i samma anda som förra veckan. Ni kommer också få en utmaning på mailen. Ledtråd till vad det handlar om ser ni på bilden!

Tisdag 21 april kl. 18-19 vid Stadsskogen (slutet på Döbelnsgatan)
Fredag 24 april kl. 17:15-18:15 Sunnerstagropen - FÖRÄLDRAR VÄLKOMNA även denna fredag!

Kom ihåg att köra minst ett, helst två pass egen träning utöver den gemensamma!

//Ledarna

Träningar vecka 16
2020-04-09 10:16
Veckan efter påsk tränar vi gemensamt enligt nedan:

Tisdag 14 april kl. 18-19 vid Stadsskogen (slutet på Döbelnsgatan, se bild)
Fredag 17 april kl. 17:15-18:15 Sunnerstagropen - FÖRÄLDRAR VÄLKOMNA!

Kom ihåg att köra minst ett, helst två pass egen träning utöver den gemensamma!

//Ledarna

Utomhusträning med Uppsala HK A-flick
2020-04-07 20:22
Utomhusfys i Sunnerstagropen och Stadsskogen.
När man inte får träna handboll så får man hitta andra sätt att hålla igång kroppen tillsammans med lagkompisarna. Utomhusgymmet i Stadsskogen ger oss fina möjligheter till styrketräning och detta kombinerat med löpträning skapar bra förutsättningar för en lång handbollskarriär.

Uppsala HK A-flick önskar er alla en Glad Påsk!

Träning vecka 15
2020-04-05 11:02
Eftersom många är hemma under påsklovet kör vi ett gemensamt träningspass under ledning av våra grymma fystränare Anja och Igor. 

Tisdag 7 april kl.17:15-18:15 i Stadsskogen (vid slutet av Döbelnsgatan)

Övrig träning under påsklovet kör man på egen hand eller tillsammans med en kompis.

Glad påsk alla handbollsvänner 
önskar vi i Uppsala HK A-flick!

Träningar vecka 14
2020-03-29 11:26
En vecka med utomhusträning kan nu läggas till handlingarna. Löpning och styrkeövningar ute i naturen står på schemat och gissa om A-flick F04 kommer stå rustade när handbollen väl drar igång igen! 
Vecka 14 tränar vi följande tider.

Onsdag 1 april kl. 18-19 vid Stadsskogen (slutet på Döbelnsgatan)
Fredag 3 april kl. 17:15-18:15 Sunnerstagropen

//Ledarna