Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll
Dam U/J

Gruppvinnare i USM F16 Steg 1
2020-10-20 09:39
Arrangörsgänget och laget tillsammans på läktaren innan vi drar igång samt en bild på laget efter sista matchen

I helgen spelades USM Steg 1 för F16 grupp 6 hemma i Tiundaskolan. De gästande lagen var Skå IK, Åkersberga HK, Vassunda IF och RP IF Linköping.

Eftersom vi spelade på hemmaplan valde vi att ha med en lång bänk, totalt 15 tjejer var uttagna för spel. Vi inledde helgen mot Skå IK som hade en trupp bestående av elva 05:or och två 06:or. Här visar vi verkligen att vi är ett år äldre och ett år starkare. Vi stänger igen fullständigt bakåt och framåt bjuder vi på ett fartfyllt kontringsspel. I halvtid leder vi med 16-3 och så fortsätter det sedan i andra halvlek så när matchklockan tutar står det hela 36-6 till oss. I andra matchen var det Åkersberga som stod för motståndet. Åkersberga hade visat i sin inledande match mot RP Linköping att de har haft en fin utvecklingskurva sedan vi senast möttes och de visade prov på fint skytte från 9m. Vi inleder matchen lite trevande och får inte riktigt stopp på deras skyttar men allteftersom halvleken går så får vi bättre träff och i halvtid leder vi med 12-8. I andra halvlek är det tydligt att vi är bättre fysiskt tränade och vi vinner även den halvleken och slutresultatet blir 23-16 till oss. I tredje matchen är det våra vänner från Vassunda IF som står för motståndet. Vassunda kommer med en ännu längre bänk än vi och det är härligt att se deras energi på bänken när de peppar och stöttar de spelarna som är ute på planen. Mot Vassunda inleder vi med ett kompakt försvarsspel och även om vi kastar bort en del bollar i våra kontringar så har vi redan punkterat matchen då vi i halvtid leder med 13-2. Två insläppta mål visar på ett strålande försvarsspel och målvaktsspel och även om vi inte riktigt kommer upp i vår standard framåt så vinner vi enkelt med 23-7. Vi var nu klara för steg 3 och den sista matchen skulle avgöra vem som skulle ta hem gruppsegern. RP Linköping var det enda laget som under helgen spelade ett kompakt 6-0 försvar och vi visste att de hade bra skyttar. Även i denna match lyckas vi bra bakåt, men när vi inte riktigt vågar tjuva på kontring så får vi inte till vårt kontringsspel som vi brukar. Det blir en målsnål match där vi leder i halvtid med 10-6. I andra halvlek låser sig det mesta framåt men vi fortsätter spela bra bakåt. Med 53 sekunder kvar leder vi dock bara med ett mål, 15-14, och RP tar timeout. Vi lyckas dock återigen stänga bakåt och när RP går upp på man-man är det vi som lyckas springa oss fria och avgör med 13 sekunder kvar till 16-14. Det ska tilläggas att vid ett oavgjort resultat hade vi vunnit gruppen på grund av bättre målskillnad, men det är alltid kul att vinna alla matcher.

Vi ledare är, i vanlig ordning, väldigt stolta över dessa tjejer som nu tagit sig direkt till steg 3. Grymt jobbat tjejer!

Vi vill också tacka de gästande lagen och domarna för ett bra samarbete under helgen.

Sist, men inte minst, vill vi tacka den fantastiska föräldragruppen som såg till att detta arrangemang kunde genomföras på ett proffsigt och Coronasäkert sätt. I entrén stoppades alla och frågades om självskattning, uppmanades ta handsprit och skrevs upp på listor för att vi skulle har koll på alla som var i hallen. Alla som var publik tilldelades ett nummer med anvisning vart på läktaren de fick sitta och läktaren hade delats in i fem sektioner, en för varje lag. Vi filmade förstås och sände på Solidsport och sekretariat och speaker sköttes exemplariskt. Fiket fick tyvärr lite mindre att göra under dessa speciella omständigheter, men de mötte ändå de få kunderna som kom med ett leende på läpparna. Städpatrullen gjorde förstås också ett strålande jobb med att hålla rent och se till att det gick att hålla god hygien på toaletterna, på läktaren och i omklädningsrummen. Vi fick mycket beröm på plats och Skå IK:s ledare har också skickat ett tackmail där han skriver ” Exemplariskt fixat under dessa omständigheter och det kändes jättekul med alla positiva, trevliga människor i "gula västar". Vi hade en toppenhelg!”. Tack för den feedbacken!

Nu siktar vi vidare mot steg 3 den 23-24 januari 2021 och fram till dess är det många träningar och ett antal seriematcher som ska användas för att finslipa spelet ytterligare. Vi planerar också att ha en temadag där vi bland annat tar upp ämnet kost och idrott.


SLUTLIGEN – STORT TACK ALLA INBLANDADE HÄLSAR VI LEDARE!


Vid pennan

Ulrica


Nyhetsarkiv
USM steg 4 F182023-03-16 14:55
Då är vi igång!2021-09-07 21:21
Vi kämpar på!2021-01-22 17:12
Träningar vecka 172020-04-19 10:14
Träningar vecka 162020-04-09 10:16
Träning vecka 152020-04-05 11:02
Träningar vecka 142020-03-29 11:26
Ny mailadress2019-09-02 19:36
Träningstider beach2019-05-16 23:12