Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll
F10

Silver i Skuru Cup 2023
2023-09-06 16:23

Första helgen i september ställde vi upp med ett lag i Skuru Cup i Nacka. Skuru Cup har spelats sedan 1972 och är en av Sveriges bästa försäsongsturneringar.

 

Vi inledde med en tuff match mot duktiga Skuru som vi lyckades vinna med 7-5 efter en spännande avslutning. I den andra matchen besegrades Årsta 15-7. Gruppsegern säkrades efter två övertygande vinster mot Vintrosa (22-6) och Huddinge (24-5). 

 

Vårt försvar höll genomgående en hög klass och med tanke på att det är tidigt på säsongen så bådar det gott inför framtiden.

 

På söndagen vann vi först kvartsfinalen mot Hammarby efter en hård kamp, Hammarby spelar en rolig handboll och vi kommer säkerligen att mötas fler gånger under säsongen. 

Semifinalens motståndare, Eskilstuna GUIF, visst vi hade ett tufft försvar så vi var förberedda på en målsnål match. Efter slutsignalen stod det 8-3 i vår favör. Våra målvakter, Astrid Florin och Fanny Delby, stod för många kvalificerade räddningar och var jätteduktiga turneringen igenom.

 

Dags för vår första final!!

Tjejerna var märkbart nervösa, så första halvlek kantades av betydligt fler tekniska fel än vanligt och slutade 9-4 till motståndarna Täby HK.  I den andra halvleken verkade nervositeten ha släppt och så även respekten för duktiga Täby, halvleken slutade 7-7 och slutresultatet blev

16-11. Grattis till Juno Brandell som utsågs till matchens lirare.

 

Det var trötta, glada, uppspelta silvermedaljörer som åkte hem till Uppsala efter en fantastisk laginsats. Pokalen kommer att ställas upp i Klubbis på vår lagkväll 15/9.

 

Nu laddar vi för Håtunaleken 9-10/9 där vi ställer upp med ett lag.

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Silver i Skuru Cup 20232023-09-06 16:23