Handboll
Herr - senior

Uppsala HK - HK GP ur Per Haglinds perspektiv
2016-10-10 17:35

Vinst och två poäng i första hemmamatchen mot HK GP, vad har du att säga om matchen?

Det var en riktig kämpainsats från vår sida. Öppna dörrar i försvarsspelet hos båda lagen i första halvlek förbyttes till en riktigt bra försvars- och målvaktsinsats från vår sida i andra halvlek. Den vinner vi faktiskt med 14-7. Riktigt gött att få betalt med våra första poäng som nykomlingar i divisionen efter att spelarna har kämpat under en lång försäsong och vi åkte på en minst sagt försmädlig uddamålsförlust i premiärmatchen borta mot Bolton bara 5 dagar tidigare.

Vad är det som gör att det är ni som drar längsta strået och vinner?

En rad faktorer givetvis. En av deras bästa spelare lyckas dra på sig 3x2 min i första halvlek och då kan vi ändra taktik i försvarsspelet och det genomför spelarna exemplariskt. Harald kommer dessutom in i kassen och stänger. Anfallsmässigt har vi flera spelare som tar stort ansvar, är farliga själva och går på mål. I den här matchen har vi dessutom en mer normal avslutsprocent jämfört med matchen innan då vi brände sensationellt många bra lägen.

Är det någon/några spelare som du tycker utmärkte sig särskilt mycket?

Ingen spelare var ”skitdålig” den här matchen. ;) Samtliga spelare ska ha plus för sitt försvarsspel i 2:a halvlek och Harald var lika tät som sitt skägg i mål. Förutom de bästa målskyttarna som Dagge så typiskt redan rosat i lokalmedia tycker jag Isak Wallin har börjat förena sin sällsynt eleganta spelstil med en viss skitighet och offervilja och DET är ett framgångsrecept om man vill vinna handbollsmatcher.

Hur ser ni på helgens uppgift med Brännan som motstånd på söndag?

Det är en tuff uppgift. Det är ett mer rutinerat och fysiskt starkare motstånd än vi mött i de två inledande matcherna. Men efter segern i hemmapremiären vet förhoppningsvis både spelare, publik och motståndare att Uppsala HK kan vinna matcher även i division 1. Vi hoppas ännu fler hittar till Fyrishov och vill hjälpa till att lyfta oss till oanade höjder.