Handboll
A-pojk

Två ynka mål från steg 4
2022-01-31 11:51
Cesar Wolkert får välförtjänt pris som bäste spelare efter matchen mot Åkersberga.

Vilken fantastisk USM-insats av våra killar den gångna helgen. Tyvärr fick insatsen inte krönas med avancemang till steg 4, men det förtar inte den kämpaglöd och inställning som grabbarna visade under lördagens och framförallt söndagens matcher.

I lördagens match mot USM-arrangören Åkersberga chockstartade värdarna och tog ett tidigt grepp om matchen som de aldrig riktigt släppte. Även om UHK var uppe och nosade några gånger och även vann andra halvlek, så kunde Åkersberga säkra en stabil seger med 27-21.

Inför söndagens matcher var alltså UHK piskade att vinna de återstående matcherna för avancemang, och killarna gav verkligen publiken på plats och i TV-sofforna valuta för pengarna.

Även söndagens första moståndare Nyköping öppnade starkt och tog snabbt en tremålsledning. Våra killar bröt dock tillbaka och hade i halvtid vänt till en egen tremålsledning. Under andra halvlek böljade spelet, och en dryg minut före slutet såg det riktigt illa ut när Nyköping både kunde kvittera och ta ledningen. Efter en smått osannolik slutminut kunde dock UHK både kvittera och i matchens sista sekund skjuta segermålet, när Axel Åkerud på ren vilja forcerade in 22-21.

Därmed upplagt för helt avgörande match mot Tumba som tidigare på förmiddagen förlorat med uddamålet mot Åkersberga. Och mot Tumba var det inledningsvis UHK som tog taktpinnen, med både två- och tremålsledning innan halvtidsvilan. I paus stod det 13-12 till UHK, med mersmak. Det positiva spelet fortsatte även i andra halvlek, och UHK hade flera tillfällen i matchen tremålsledning. I slutet av matchen gick dock Tumba ikapp och kunde även vända till en uddamålsledning i slutminuten. Uppsalas forcering i slutminuten räckte tyvärr inte, utan Tumba gick segrande ur striden med slutsiffrorna 26-27.

Många individuella topprestationer, men framförallt en suverän laginsats av UHK. En underbar handbollshelg i Åkersberga fick tyvärr inte den där lilla pricken över i:et som vi hade önskat, men gav ändå mersmak.

Och nästa helg återvänder vi till Åkersberga och tar revansch i serien istället!