Insatser som förtjänade ett bättre öde
2022-03-27 22:55

Säsongens sista hemmamatcher spelades tidigare ikväll, mot Rimbo i nivå 1 och Tumba i nivå 2.

Inför kvällens matcher såg vi ut att lida brist på spelare, men efter diverse inlån från 04 hade vi fullt manskap i båda matcherna.

Samtidigt saknade Rimbo några av sina tongivande spelare, och kanske ledde det till underskattning från vår sida, för efter att UHK först tagit ledningen med 2-0 tog Rimbo över taktpinnen helt i och gick till halvtidsvila med niomålsledning.

Våra killar tog dock ett allvarssnack i omklädningsrummet och kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Upphämtningen var påbörjad och med fem minuter kvar av matchen skiljde plötsligt bara två mål. Tyvärr hade vi dock lite oskärpa och kanske även lite oflyt med domsluten, så Rimbo kunde ändå rida ut stormen och vinner till slut med 28-32.

Ut med några spelare och in med några nya till match två för kvällen, mot Tumba. Här följs lagen åt hela matchen, med visst övertag för Uppsala. Fortfarande med fem minuter kvar är UHK i ledning med två mål, men Tumba går på slutet i kapp och förbi ett tappert kämpande Uppsala. Slutresultat 25-26.

Som sammanfattning tre mycket bra halvlekar av våra killar, med många mycket bra individuella och laginsatser. Tyvärr lite stolpe ut resultatmässigt, men grabbarna ska vara mycket stolta ändå över vad de presterade.

Nu återstår bara en seriematch, mot Sannadal borta nästa lördag.