Börja Spela Handboll? - Klicka här för information
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala HK
Handboll
Domare

Regelboken finns nu i fliken `Dokument´

Har du ingen regelbok hemma?

 

Då kan du klicka på fliken `Dokument´så kan du hitta regelboken i elektronisk form och antingen ladda ner den till din dator, eller skriva ut den.
Lathunden finns nu i fliken `Dokument´
 
Lathunden för spelregler om vad som gäller i de olika serierna kan du nu hitta som PDF under Dokument!
 
Passivt spel: Notera att det står att passivt spel gäller ej i B-ungdomsklassen och nedåt, det som menas är att man som domare ej ska räkna 6 passningar, utan passiva handen kan fortfarande tas upp utav domarna på dessa matcher, men dem skall ej räkna 6 passningar som i de övriga serierna.
 
3 timeouter: Längst ner i lathunden så finns det en punkt som heter 3 timeouter. Om ni kollar på U14- U13 och U12-yngre så märker ni att det står ¨2 UTB T-O¨ . Detta betyder att man i U14-U13 (B-ungdom) och U12 serien inte använder sig utav vanliga timeouter, utan 10 minuter in i vardera halvlek, skall domarna avbryta spelet vid lämpligt tillfälle genom att visa timeout tecken med tre signaler, och informera båda lagen om att det är dags för sk. Utbildningstimeout. Denna timeout fungerar exakt som en vanlig timeout och varar i 1 minut. Med det sagt, så är det i första hand domarnas ansvar att avbryta spelet vid lämpligt tillfälle och informera om utbildningstimeouten. Även sekretariatet skall vara informerade om denna regel, missar domarna att ta utbildningstimeouten, så skall sekretariatet blåsa vid lämpligt tillfälle 10 minuter in i vardera halvlek.
Domarersättning

 

Kvittens för dömda matcher
Efter man har dömt så skall man som domare fylla i en domarkvittens. Denna finns under Dokument till vänster här på hemsidan. Man fyller där i vilka matcher man dömt och hur mycket den totala ersättningen är. Kvittensen skickas sedan av er själva till ekonomi@uppsalahk.se
Obs! Skicka in underlaget för domarersättning inom 5 dagar efter utfört arbete.
Alla domarkvitton skickas in av domaren själv till ekonomi@uppsalahk.se, får ej lämnas till någon i Uppsala HK.
 
Ersättningsnivåer säsongen 2020/2021
Ersättningsnivåerna gäller per match och ser ut enligt följande:
B-Ungdom 180:- (Om man dömer ensam 210:-)
C-Ungdom 160:- (Om man dömer ensam 180:-)
D-Ungdom 110:- (Om man dömer ensam 130:-)
Minihandboll 60:-
 
Distriktsdomare
För distriktsdomare gäller lite andra regler för ersättning. Dessa kommer att lämna en kvittens till laget eller att domaren skickar in den direkt till ekonomi@uppsalahk.se. Om laget tar emot en kvittens så skall den skannas eller fotograferas och skickas till ekonomi@uppsalahk.se.
Detta ska göras direkt och är väldigt viktigt då vi dragit på oss alltför många straffavgifter för domarersättning som inte betalats ut i tid.