Uppsala HK
Handboll

Damerna kryssade i premiären
2020-10-04 18:06
Det blev precis så spännande borta mot Silwing/Troja som det brukar bli när lagen möts. I våras kvitterade Uppsala i slutsekunderna och fick med sig en poäng från Högdalshallen. Det blev så även i dagens premiär som slutade 26-26.
Uppsalas damer skulle ha inlett division 1 norra med en hemmamatch mot Spårvägen, men den blev inställd sedan "Spåret" dragit sig ur serien. Nu blev det i stället premiär borta mot Stockholmslaget Silwing/Troja, som inlett säsongen med att besegra Borlänge och Tumba.
- Det märktes att de var inne i matchtempot på ett helt annat sätt än oss som bara har spelat träningsmatcher, säger Uppsalas tränare Johan Hansson och fortsätter:
- Vi fick en halvdålig start. När vi väl började springa fick vi betydligt bättre lägen och kunde vände att underläge med 6-9 till pausledning med 13-11.

Lagen turades om att svänga på matchbilden även i andra halvlek. Silwing/Troja gick upp till 15-17 som blev 18-21. Uppsala vände sedan till 22-21 för att direkt tappa till 22-24. Två straffkast av Kajsa Westberg Eriksson gav 24-24 med fem minuter kvar att spela.
- Silwing/Troja orkade mer än vad vi hade räknat med i andra halvlek vilket gjorde att det blev jämnt ändå till slutet, säger Johan Hansson
Hemmalaget satte 25-24. Emma Persson kvitterade till 25-25 med mindre än två minuter kvar att spela. Silwing/Trojas Linnea Siggeson gjorde 26-25 med dryga minuten kvar. När klockan stod på 59.25 tog Uppsala timeout.
- Jag hade velat vänta lite längre men armen var på väg upp för passivt spel, säger Johan Hansson.

Tina Sandell satte 26-26 på ett hoppskott var på Silwing/Troja tog timeout med 16 sekunder kvar. Det blev ett inspel till linjespelaren och hemmalaget ville ha straffkast, men domarna blåste av för övertramp och matchen slutade oavgjort. Sett till hela matchen måste det anses vara ett rättvist resultat. I nästa omgång väntar hemmamatch i Fyrishov för Uppsala mot nykomlingen Härnösand.